Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مهدی بیک؛ نماینده مردم شیراز در خصوص برخی انتقاداتی که نمایندگان عضو فراکسیون‌های اقتصادی مجلس یازدهم از عملکرد وزارت‌امورخارجه در زمان حضور ظریف در مجلس مطرح کردند، گفت: « ما در این شرایط در عین اینکه در تحریم‌های اقتصادی هستیم، ولی می‌توانیم و اساسا باید ارتباطات مناسبی با خارج کشور داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فراموش نکنید که بهبود این مناسبات ارتباطی و استفاده از آنها در مسیر توسعه صادرات غیرنفتی، در برخی موارد می‌تواند از مشکلات اقتصادی کلان ما گره‌گشایی کند. »

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم در ادامه خاطرنشان کرد:«اقتصاد ایران اگر در گذشته متکی به صادرات نفتی بود امروز این صادرات غیر‌نفتی است که باید زیربنای فعالیت‌های اقتصادی ما را شکل ‌دهد. وزارتخانه‌ای که در این زمینه می‌تواند تولیدکننده‌ها را کمک کند و هر سفارتخانه‌اش ظرفیتی برای ایجاد فرصت‌های جدید برای تجارت و صادرات در کشورهای مختلف است، وزارت‌امور خارجه است. علی‌رغم این ظرفیت‌ها اما نمایندگان معتقدند که وزارت خارجه در حوزه اقتصاد می‌تواند و باید پویاتر عمل کند. »

قادری گفت:‌ «بنابراین وزارت امور خارجه باید بحث تجارت خارجی را لیدری و ساماندهی کند تا در این شرایط که ما به ارز غیرنفتی نیازمندیم از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شویم. ضمن اینکه وزارت خارجه باید پایش مناسبی از اطلاعات اقتصادی و صادراتی کشورها و نیازسنجی محصولات مورد نیاز انجام دهد و نتایج این پایش را در اختیار  تولیدکنندگان داخلی قرار دهد و از سوی دیگر محصولات تولیدشده در ایران را در اختیار سایر کشور قرار دهد. زمینه سازی مناسب برای بازگشت ارزهای حاصل از صادرات و تسهیل در نقل و انتقالات بانکی یکی دیگر از مطابات مجلس از دستگاه دیپلماسی کشور است.»

او در ادامه تاکید کرد:«یکی از موضوعات مهمی که وزارت‌خارجه باید از دفاتر سفارتخانه‌هایش بخواهد این است که تحلیل درستی از وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف و نیازها و کمبودهای این کشورها را در اختیار فعالان اقتصادی داخلی قرار دهد و شرایط رقابتی کشورها و مزیت‌هایی که در کشورهای دیگر وجود دارد را به موقع منعکس کنند. برای این منظور در هر سفارتخانه احتیاج به یک وابسته اقتصادی است تا مبتنی بر سیاست‌گذاری‌های کلان کشور، بتواند تصویری واقعی از اقتصاد کشور هدف به فضای تولیدی داخلی منعکس کند.»

قادری همچنین گفت:«در این صورت است که تولیدکننده ایرانی هم می‌تواند تولیدات خود را به فضای اقتصادی بین‌المللی معرفی و صادر کند و در سوی مقابل از آخرین دستاوردها و فناوری‌های به کار گرفته در فضای بین المللی هم آگاه شود و این دستاوردها را به داخل منتقل کند. در مجموعه نقش وزارت خارجه در بهبود شاخص های اقتصادی یک نقش کلیدی است.»

نماینده مردم شیراز در پاسخ به این پرسش که با توجه به ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت خارجه آیا عملکرد این معاونت را مطلوب ارزیابی می‌کنید، گفت:« این معاونت اقتصادی هم که چند سال است ایجاد و منصوب شده و علی‌رغم اینکه آقای انصاری یک نیروی توانمند است و در حوزه قبلی کاری خود در سفارت هند عملکرد خوبی داشته اما در حوزه معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه عملکرد قابل قبولی نداشته اند. حالا اینکه دلیل این عملکرد نامطلوب چیست؟ چندان مشخص نیست. اینکه آیا ساختارهای محدودکننده‌ای در وزارت امور خارجه فعالیت‌های معاونت اقتصادی را تحت شعاع قرار داده یا موضوع دیگری باعث این عدم کارایی شده؟ موضوعی است که نیازمند بررسی و ارزیابی تخصصی است.»

قادری در پایان گفت:«بخشی از مشکلات امروز اقتصادی کشور به دلیل عملکردی است که وزارت امور خارجه در حوزه های اقتصادی و بازرگانی از خود نشان داده است. »

پربیننده ترین کنکور باید به تعویق بیافتد جمع آوری ۱۲۰امضا برای طرح سوال از رئیس جمهور چه کسانی سهام عدالت جدید دریافت می‌کنند؟ جاماندگان هم صاحب سهام عدالت می‌شوند؟ پرداخت سود به جاماندگان سهام عدالت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک ارز وزارت خارجه تحریم صادرات کمیسیون اقتصادی مجلس مجلس یازدهم مجلس شورای اسلامی مهدی بیک ارزهای صادراتی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت وزارت امور خارجه معاونت اقتصادی وزارت خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور

شهباز حسن پور عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون حرکت مثبت صنعت نفت و گاز کشور به سمت دانش بنیان شدن به خبرنگار قدس گفت: صنعت نفت و گاز محوریت اصلی تولید بار اول بوده است این صنعت یکی از موفق ترین صنایع کشور در همکاری با بخش دانش بنیان های کشور بوده است و به کمک همراهی بخش اقتصاد دانش بنیان در کاهش هدررفت انرژی در کشور، توسعه زنجیره ارزش و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی دانش بنیان حوزه نفت و گاز سهم بسیار کلیدی در رسیدن رشد اقتصادی کشور به میزان بسیار بالا و خوب ایفا کرده است و صنعت نفت و گاز ایران توانسته است قدم های خوبی را در مسیر دانش بنیان شدن این صنعت بردارد که  با بهره گیری از تداوم استفاده حداکثری از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان به مانند دو سال گذشته که در حوزه تولید بار اول بیشترین همکاری را داشته است، در سال آتی نیز به همین شکل ادامه خواهد داد تا شاهد تداوم بهره وری در این صنعت باشیم

حسن پور نماینده مجلس در رابطه با دستاوردهای کلیدی این همکاری گفت: با تکیه بر همین تجهیزات تولید بار اول شده به دست دانش بنیان های نفتی، توانستیم در داخل و خارج از کشور به توسعه زنجیره ارزش محصولات برسیم و حالا می توانیم در خارج از کشور در قالب پالایشگاه های فراسرزمینی این مهم را دنبال کنیم که قطعاً برایمان سودمند است. به کارگیری از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز علاوه بر رشد اقتصادی، کاهش هدررفت و افزایش بهره وری، ارزآوری خوبی برای کشور نیز داشته است.

وی ادامه داد: ما از توان بالایی در حوزه های مختلف به لحاظ فنی و مهندسی برخوردار هستیم. صادرات این خدمات به دیگر کشورها نیز سیاست دیگری است که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت. به ویژه سابقه ای که در این زمینه از خود به جای گذاشته ایم، مبنی بر عمل به تعهداتمان در مقابل کشورهای دیگر، زمینه خوبی برای گسترش این سیاست به وجود آورده است. خدماتی که ما به دیگران ارائه می دهیم، به لحاظ قیمت و کیفیت توان رقابتی در عرصه بین الملل دارد و این موضوع برایمان یک مزیت محسوب می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: از طریق سیاست گذاری مهم در زمینه استفاده از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز توانستیم در شرایط تحریمی به رکورد جدید در فروش نفت و بازارسازی تضمینی و بسیار مهم در کشور های همسو با خود در جهت مقابله حداکثری و خنثی سازی تحریم ها اقدام کنیم. باید دیگر صنایع نیز به مانند صنعت نفت و گاز مسیر دانش بنیان شدن خود را با توسعه همکاری با دانش بنیان ها تداوم بخشند تا شاهد تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور باشیم.

دیگر خبرها

  • جذابیت گوهر سنگ خراسان جنوبی برای هیئت های خارجی نمایشگاه اکسپو
  • امیرعبداللهیان: آماده کمک به بازگشت آرامش و ثبات به سودان هستیم
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری
  • کره جنوبی سطح هشدار خود را در ۵ سفارتخانه افزایش داد
  • دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • بازدید رایزن فرهنگی ایران در کابل از نخستین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • نمایشگاه توانمندی های صادراتی فرصت رشد و تعمیق روابط اقتصادی کشور