Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@06:27:14 GMT

کودکان را با کتاب آشتی دهیم

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۱۰۲۸

کودکان را با کتاب آشتی دهیم

همشهری آنلاین- علی الله سلیمی: بسیاری از ما در دوران کودکی و نوجوانی کتاب‌های ویژه این گروه سنی را خوانده و از آنها خاطرات زیادی داریم. کتاب‌های اغلب کم حجم اما با تصاویر رنگی و شعرها و قصه‌های خیال‌انگیز که روح کودکانه ما را به سرزمین‌های خیالی پر راز و رمز می‌برد تا رویاهای شیرین دوران کودکی در آن ایام حالمان را خوب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن روزهای شیرین و خیال‌انگیز برای ما که به مرور از دوران کودکی و نوجوانی عبور می‌کردیم گذشت و بنابر اقتضای طبیعت، فرصت زیستن در آن دنیای شاد و رویاپردازی‌های شیرین آن ایام خاطره‌انگیز را به کودکان و نوجوانان خود واگذار کردیم و قدم به دنیای بزرگسالی گذاشتیم. حالا کودکان و نوجوانان ما وارث آن دوران شاد و خیال‌انگیز هستند و مطالعه کتاب‌های کودکان و نوجوانان پلی برای عبور آگاهانه از آن دنیای شیرین و خاطره‌انگیز به دنیای جدی بزرگسالی است.
 اما آیا شرایط این روزهای جامعه ما به گونه‌ای هست که این کودکان و نوجوانان امروزی هم مانند هریک از ما در آن دورانی که سپری کرده‌ایم، لحظه‌های شاد و خیال‌انگیزی را با کتاب‌های مورد علاقه خود سپری کنند و مطالعه کتاب‌های غنی از تجربه‌های بکر زندگی، آگاهی‌های آنها درباره دنیای پیرامون‌شان را افزایش دهد؟ واقعیت این است که آن فرصت طلایی از اغلب کودکان و نوجوانان امروزی تا حدودی گرفته شده و بیشتر خانواده‌های امروزی ترجیح می‌دهند فرزندان‌شان لحظات و اوقات فراغت خود را در کلاس‌های مختلف زبان و برنامه‌های کمک آموزشی و در نهایت ورزشی سپری کنند تا سراغ ادبیات و کتاب‌های مورد علاقه‌شان بروند. در این میان، مهجوریت کتاب‌های ادبی که اساس و پایه ادبیات کودک و نوجوان را تشکیل می‌دهد، قابل توجه و تأمل است. کارشناسان این حوزه معتقدند به هر میزان کودکان و نوجوانان از مطالعه در سنین کودکی و نوجوانی دور نگه داشته شوند به همان میزان از اشتیاق و علاقه آنها به مطالعه در سنین بزرگسالی کاسته می‌شود و این خسران بزرگی در حوزه فرهنگ است که تبعات منفی آن دامن کل اجتماع را می‌گیرد و در مواردی جبران‌ناپذیر است. شاید برای جبران این نقیصه است که مسئولان و دلسوزان فرهنگ عمومی در جامعه ما، روزی را به نام ادبیات کودک و نوجوان نامگذاری کرده‌اند تا به خانواده‌ها یادآوری کنند که کودکان و نوجوانان هم به ادبیات خاص خود نیاز دارند تا به رشد فکری و اندیشه‌ای آنها کمک کند و دنیای این آینده‌سازان خالی از بار فرهنگی لازم نباشد. در این شماره از نشریه بخش ویژه‌ای به این موضوع اختصاص یافته و سه نفر از فعالان ادبیات کودک و نوجوانان که در همسایگی ما در مناطق شرقی تهران سکونت دارند، درباره ویژگی‌های ادبیات کودک و نوجوان و جایگاه آن در مراکز فرهنگی و هنری مناطق شرق پایتخت گفته‌اند که بسیاری از حرف‌هایشان قابل توجه و تأمل است.  

کد خبر 528340 برچسب‌ها فرهنگ محله منطقه ۴ کتاب - کودک و نوجوان همشهری محله منطقه ۱۳ منطقه ۸

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ محله منطقه ۴ کتاب کودک و نوجوان همشهری محله منطقه ۱۳ منطقه ۸ ادبیات کودک و نوجوان کودکان و نوجوانان خیال انگیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۱۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید

به گزارش قدس آنلاین در نخستین‌ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۴ هزار و ۶۰۹ عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف منتشر شده است که این عدد در فروردین‌ماه سال گذشته حدود ۳ هزار و ۸۹۵ عنوان بود که نشان‌دهنده بیش از ۱۵ درصد رشد در انتشار کتاب در مدت مشابه است.

نگاهی به آمار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نشان می‌دهد که در میان کتاب‌های منتشر شده، ۳ هزار و ۴۷۰ عنوان تالیفی و هزار و ۲۰۲ عنوان ترجمه شده هستند، همچنین بیشترین سهم در اختیار حوزه ادبیات با ۸۵۹ عنوان کتاب و پس از آن حوزه‌های کودک و نوجوان با ۸۳۹ عنوان و کمک درسی با ۶۸۵ عنوان است. بر این اساس، کمترین آمار انتشار کتاب به حوزه زبان با ۴۵ کتاب و علوم طبیعی و ریاضیات با ۷۲ عنوان کتاب است.

همانند ماه‌های گذشته، استان تهران بیشترین آمار انتشار کتاب را با ۳ هزار و ۲۸۲ عنوان از آن خود کرده و سهم سایر استان‌ها هزار و ۳۲۷ عنوان بوده است؛ همچنین نگاهی به آمار کتاب‌های چاپ اول نشان می‌دهد که ۲ هزار و ۸۲۵ عنوان کتاب چاپ نخست و هزار و ۷۸۴ عنوان کتاب تجدید چاپی هستند.

براساس این آمار، شمارگان کل کتاب در فروردین‌ماه ۱۴۰۳، ۵ میلیون و ۹۸۴ هزار نسخه و میانگین شمارگان نیز هزار و ۲۹۸ نسخه بوده است؛ همچنین میانگین قیمت کتاب در این ماه یک‌میلیون و ۷۵۴ هزار ریال بوده است.

طبق این آمار، در حوزه ادبیات، از میان ۸۵۹ عنوان کتاب حدود ۵۷۸ عنوان کتاب تالیفی و ۲۸۱ عنوان ترجمه شده هستند که از میان آن‌ها ۵۴۸ عنوان چاپ نخست و آثار تجدید چاپی ۳۱۱ عنوان بوده است. در حوزه کودک و نوجوان از میان ۸۳۹ عنوان اثر منتشر شده نیز ۳۸۷ عنوان چاپ نخست و ۴۵۲ عنوان تجدید چاپ هستند.

دیگر خبرها

  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • تماشاخانه سیار کانون میهمان همدان
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • افتتاح اولین کتابخانه تخصصی مستقل کودک در خراسان جنوبی
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • همایش ملی روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد آغاز به کار کرد