Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-06@16:07:47 GMT

پارک علم و فناوری جدیدی تأسیس نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۴۰۵۰

پارک علم و فناوری جدیدی تأسیس نمی‌شود

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم گفت: تأسیس پارک علم و فناوری جدید از سیاست‌های اصلی وزارت علوم نیست، سازمان‌ها و نهادها را به استفاده از ظرفیت‌های پارک‌های موجود تشویق می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،‌ مهدی کشمیری مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم در نشست خبری «تشریح اقدامات، برنامه‌ها و دستاوردهای فناورانه وزارت علوم و مجموعه‌های آموزش عالی در شرایط شیوع ویروس کرونا» که بعد از ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد:‌ پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان با شیوع کرونا در کشور شروع به فعالیت کرده و اقدامات بسیار مهمی را اتخاذ کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از شرکت‌ها که پیش از شیوع کرونا در ایران در حوزه بهداشت و درمان  فعالیت نمی‌کردند با پشتکار وارد این حوزه‌ها شده و محصولات و خدمات مورد نیاز جامعه را تأمین کردند.

کشمیری گفت: 43 پارک علم و فناوری دارای مجوز شورای گسترش  در سراسر کشور فعالیت می‌کنند که 35 مورد از آنها زیرمجموعه سازمان عطف، سه مورد زیرمجموعه جهاد دانشگاهی، یک مورد زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یک مورد زیرمجوعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک مورد زیرمجوعه دانشگاه علوم پزشکی و یک مورد زیرمجموعه دانشگاه آزاد اسلامی هستند و یک پارک علم و فناوری نیز از بخش خصوصی است. از این 35 پارک علم و فناوری 28 مورد در استان‌های کشور و منطقه آزاد قشم قرار دارند. هفت مورد نیز زیرمجموعه دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم می‌شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم مطرح کرد: یکی از سیاست‌های اصلی توسعه پارک‌های علم و فناوری جوان‌گرایی است. با تغییر روسای 16 رئیس پارک علم و فناوری شاهد کاهش 17 ساله در متوسط سن روسای پارک‌ها شدیم که نشان می‌دهد نسل مدیریتی جدید پارک‌های علم و فناوری کشور جوان هستند. توسعه کمی پارک‌ها جز سیاست‌های وزارت علوم نیست و نهاد و سازمان‌ها را تشویق و ترغیب به استفاده از ظرفیت‌های پارک‌های موجود می‌کنیم.

وی افزود: سه تقاضای جدید برای تأسیس پارک علم و فناوری از سوی وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی است. در حال حاضر 9 هزار شرکت و واحد فناور در پارک‌های علم و فناوری کشور مستقر هستند که 60 هزار نفر در آنها مشغول به کار بوده و سالانه 13 هزار میلیارد تومان فروش محصول و خدمات دارند. روند رشد تعداد شرکت‌های عضو پارک‌های علم و فناوری کشور در پنج سال اخیر دو برابر شده و همچنین روند رشد نیروی انسانی نیز افزایشی بوده است. 85 درصد از نیروی انسانی شاغل در این شرکت‌ها دارای تحصیلات کارشناسی به بالا هستند که نشان از اشتغال با ارزش افزوده بالا می‌دهد. 

کشمیری گفت: با شیوع کرونا در کشور شرکت‌های دانش‌بنیان روزانه بیش از یک میلیون ماسک و یک و نیم میلیون لیتر مواد ضدعفونی‌کننده تولید کردند. در برخی موارد شرکت‌های دانش‌بنیان نه تنها نیازهای استان را تأمین کرده بلکه نیاز استان‌های مجاور را نیز برطرف کرده است. برای مثال یک شرکت دانش‌بنیان 15 درصد از نیاز کشور به ونتیلاتور را تأمین کرده و درخواست خرید از کشورهای خارجی نیز دارد. 

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم بیان کرد: موفقیت و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان که شاهد آن هستیم به دلیل ریسک‌پذیری بسیار بالای آنهاست. از سوی دیگر کشور در 20 سال گذشته در حوزه دانش‌بنیان‌ها سرمایه‌گذاری زیادی داشته است.

انتهای پیام/4021/ 

منبع: آنا

کلیدواژه: دانش بنیان وزارت علوم پارک علم و فناوری کرونا پارک های علم و فناوری شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری یک مورد شرکت ها پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۴۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان

طیبه بلوردی، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد:‌ پس از بررسی‌های لازم حوزه معاونت پژوهشی واحد سیرجان درصدد راه‌اندازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی برآمد که با طرح موضوع در جلسه کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی مراکز تحقیقاتی سازمان مرکزی با تأسیس این مرکز تحقیقاتی موافقت و مجوز آن توسط معاونت پژوهش و فناوری سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی صادر شد. ️

وی افزود:‌ با توجه به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، ارتباط تنگاتنگ با صنایع و معادن و به لحاظ جایگاه استراتژیک در حوزه تولید علم و سوابق درخشان در زمینه فنی و مهندسی، علوم پایه و فناوری‌های همگرا، کشاورزی و علوم انسانی، به‌ویژه رشته‌های مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مهندسی پزشکی نیاز به مرکز تحقیقات هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء ارائه احساس می‌شد.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان گفت: امروزه هوش مصنوعی راه خود را به علوم و صنایع مختلفی همانند آموزش و پژوهش، سلامت و بهداشت، تجارت، مالی، فناوری اطلاعات، امنیت، تولید، حمل‌ونقل و... باز کرده و این ظرفیت را دارد که در حوزه‌های مختلف وارد شود و آنها را متحول کند.

بلوردی عنوان کرد:‌ امید است که با کمک و توانایی اعضای هیئت علمی و استادان مجرب در زمینه هوش مصنوعی (AI) و دیگر رشته‌ها در مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با توسعه الگوریتم‌های هوشمند، تحقیقات راهبردی و کاربردی برای تولید علم و فناوری در زمینه هوش مصنوعی با هدف توسعه فناوری و کاربرد‌های آن در صنایع و بازار‌های مختلف به‌ویژه صنعت فولاد و معادن ارائه می‌شود.

به گزارش آنا، حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان چندی قبل موفق به اخذ مجوز مرکز تحقیقات صنعت، معدن و فولاد شده که با همکاری شرکت ماهان سیرجان کار‌های تحقیقاتی خور را به‌زودی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • سالنامه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی منتشر شد
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • برگزاری میز مشاوره حقوقی هفته سوم اردیبهشت از سوی پارک فناوری پردیس
  • امروز؛ آخرین مهلت نام نویسی برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها