Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم گفت: کرونا نشان داد که شرکت‌ها دانش‌بنیان می‌توانند در شرایط بحرانی پایخگوی مناسبی برای رفع نیاز‌ها باشند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، ظهر امروز نشست خبری مجازی مهدی کشمیری مدیرکل سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم و روسای متخب پارک‌های علمی و فناوری کشور با اصحاب رسانه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست کشمیری بیان کرد: به محض مواجهه کشور با چالش ورود بیماری کرونا، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در آن‌ها با یک احساس وظیفه به این حوزه ورود کردند و کار‌های ارزشمندی را انجام دادند.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم ادامه داد: به شروع بحران کرونا شرکت‌های متعددی محصولات خود را ارتقا دادند و حتی بودند شرکت‌هایی که تولیدات خود را به سمت رفع نیاز کشور تغییر دادند و از ظرفیت‌هایشان در این مسیر بهره گرفتند؛ از این رو حضور پررنگ شرکت‌های دانش‌بنیان دستاورد‌های بزرگی را برای کشور به همراه داشت.

وی افزود: به عنوان مثال در همین بحران معاونت علمی و فناوری از 10 محصول نوآورانه برای مقابله با بیماری کرونا رونمایی کردند که از این تعداد 6 محصول متعلق به شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علمی و فناوری کشور است.

کشمیری با بیان اینکه 43 پارک علم و فناوری در کشور فعالیت دارند، اظهار داشت: از این تعداد 35 پارک علم و فناوری وابسته به وزارت علوم، 3 پارک وابسته به جهاددانشگاهی، 1 پارک وابسته به معاونت علمی و فناوری، 1 پارک وابسته به وزارت ارتباطات، 1 پارک وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران، 1 پارک وابسته به دانشگاه آزاد و یک پارک علم و فناوری خصوصی است.

به گفته وی، 35 پارک وابسته به وزارت علوم شامل 28 پارک منطقه‌ای (26 پارک در 26 استان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و پارک زیست فناوری خلیج فارس در قشم) و 7 پارک دانشگاهی (دانشگاه‌های صنعتی شریف، تهران، تربیت مدرس، شهیدبهشتی، سمنان، تحصیلات تکمیلی زنجان و کرمان) است.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم با اشاره به سیاست‌های توسعه پارک‌های علمی و فناوری توضیح داد: جوانگرایی در مدیریت پارک‌های علم و فناوری، عدم توسعه پارک جدید در استان‌ها و مراکز دانشگاهی و استفاده از ظرفیت‌های موجود، تشویق نهاد‌های اقتصادی و صنعتی و بخش خصوصی برای توسعه پارک‌های جدید از جمله سیاست‌های وزارت عتف است.

وی همچنین به سه تقاضای جدید برای تاسیس پارک از سوی وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی اشاره و عنوان کرد: قرار نیست که سیاست و رویکرد تکثیر مراکز آموزشی یا موسسات پژوهشی در شهر‌های کوچک و بزرگ برای پارک‌های علم و فناوری اتفاق بیفتد سعی شده این رویکرد برای پارک‌ها مراقبت شود لذا دلیلی برای تاسیس پارک‌های علمی و فناوری در بخش منطقه‌ای و دانشگاهی نیست، اما مجوز‌ها برای تاسیس پارک از سوی بخش خصوصی همچنان صادر می‌شود.

ظرفیت پارک علم و فناوری استان مرکزی به منظور تقویت ارتباط مراکز تحقیقاتی و پژوهشی با بخش تولید استفاده شودبخشودگی اجاره استقرار در پارک علم و فناوری و مراکز رشد برای شرکت‌های آسیب‌دیده از کرونااقلام بهداشتی در پارک علم و فناوری استان اردبیل به صورت انبوه تولید می‌شود
کشمیری با بیان اینکه یک سوم شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری مستقر هستند و آمار و ارقام خوبی برای صادرات را به خود اختصاص داده‌اند، تصریح کرد: حال حاضر در حدود 9 هزار شرکت فناور 60 هزار نفر شاغل هستند، سالانه بیش از 13 هزار میلیارد تومان فروش دارند. تعداد شرکت‌های عضو پارک‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان تقریبا طی 5 سال گذشته به طور کلی دو برابر شده است همچنین نمودار رشد نیروی انسانی در شرکت‌ها شیب خوبی دارد که این امر نشان از عملکرد خوب پارک‌ها در بحث اشتغال است.

 

وی میزان فروش سال 98 شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری را 13234 میلیارد تومان و میزان صادرات آن‌ها را 99 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: تعداد شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری 9213 شرکت است که یک سوم کل شرکت‌های دانش بنیان کشور را شامل می‌شود و به این تعداد شرکت مبلغ حدود 280میلیارد تومان اعتبارات عمومی و تخصصی اعطا شده است.


مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم گفت: در زمان کرونا تقریبا تمام پارک‌های علم و فناوری درگیر شدند به گونه‌ای که 450 شرکت دانش‌بنیان در این حوزه به فعالیت پرداختند و تولیدات آن‌ها به روزانه بیش از یک میلیون ماسک و بیش از یک و نیم میلیون لیتر مواد ضدعفونی کننده رسید همچنین از این تعداد شرکت 150 مورد در زمینه تولید تجهیزات بیمارستانی فعال هستند.

وی تصریح کرد: کرونا نشان داد که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند پاسخگوی خوبی به شرایط بحرانی کشور باشند همچنین نشان داد که شرکت‌ها و واحد‌های فناور پرانرژی و چابک می‌توانند هر لحظه بریای رفع نیاز‌های جامعه و مردم شروع به کار کنند و از طرف دیگر سرمایه‌گذاری‌ها موثر بوده است.

به گفته وی، اگر منابع و اعتباراتی را در بخش پژوهش، فناوری و نوآوری هزینه می‌شود در زمان مناسب می‌توان به بهترین شکل از آن‌ها استفاده کرد مثل سرمایه‌گذاری‌های 20 سال گذشته که هم‌اکنون شرکتی را قادر می‌سازد در مدت زمان کوتاهی محصولات مورد نیاز جامعه را تولید یا حتی تولیدات خود را به سمت رفع نیاز‌های جامعه تغییر دهد.

انتهای پیام/

R1541/P/S1,1412/CT12 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا وزارت علوم پارک علم و فناوری

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا وزارت علوم پارک علم و فناوری ویروس کرونا وزارت علوم پارک علم و فناوری شرکت های دانش بنیان مستقر پارک های علمی و فناوری پارک های علم و فناوری پارک علم و فناوری پارک های علم پارک وابسته تعداد شرکت رفع نیاز شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۵۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه حضور دانش‌بنیان‌ها در عرصه حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده بود، گفت: با توجه به اینکه نیاز به دانش‌بنیان‌ها احساس می‌شود، توانمندی لازم در مکانی همچون بدنه دانشگاه‌ها برای پرورش این استعدادها وجود داشته و در نتیجه نیاز و توانمندی موجب این جرقه شده است.

میثم اکبرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: حمل‌ونقل بخشی از زیست شهری است، بنابراین با سایر شئونات زندگی مردم درهم‌تنیدگی دارد و در عین حال که جلوی چشم همه قرار دارد، اما پیچیده است و موجب تغییرات سریع در روند حمل‌ونقل می‌شود.

وی افزود: فراهم کردن سریع و درست زیرساخت‌های حمل‌ونقل از سوی مسئولان امر اهمیت زیادی دارد، به این معنا که کندی‌ها و خطاهایی که زیست‌بوم‌های انسانی دارند را با استفاده از فناوری از سیستم خارج می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه در حیطه فناوری تولیدکننده و مصرف‌کننده داریم، گفت: تولیدکنندگان شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان مدیریت‌های حمل‌ونقلی به نمایندگی از شهروندان هستند.

اکبرزاده ادامه داد: نمایشگاه‌ها و رخدادهایی که همچون نمایشگاه حمل‌ونقل مکانی است که تولیدکننده و مصرف‌کننده را در یک مکان گرد هم می‌آورد تا بتوانند یکدیگر را پیدا کنند، چرا که در حالت عادی نیازها تولید می‌شود، اما فرصتی برای پیدا کردن تأمین‌کننده آن‌ها نیست، در واقع افرادی بالقوه می‌توانند مواردی را تأمین کنند که مطمئن نیستند مصرف‌کننده داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه حضور دانش‌بنیان‌ها در عرصه حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده بود، تصریح کرد: با توجه به اینکه نیاز به دانش‌بنیان‌ها احساس می‌شود، توانمندی در مکانی همچون بدنه دانشگاه‌ها برای پرورش این استعدادها وجود داشته، در نتیجه نیاز و توانمندی موجب این جرقه شده است.

کد خبر 750495

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها