Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@08:30:28 GMT

نماینده مجلس: ما کاره‌ای نیستیم!

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۹۳۱۳

نماینده مجلس: ما کاره‌ای نیستیم!

حدود سه سال از زلزله کرمانشاه می‌گذرد؛ زلزله‌ای که باعث شد ۵۷۴ تن از ساکنان این مناطق، جان خود را از دست دهند اما جالب اینجاست کسانی هم که از این زلزله جان سالم به در بردند، هنوز زیر سقف زندگی نمی‌کنند و آواره کانکس و چادر هستند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه و ۱۶ ثانیه یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ بود که گسلی پر انرژی در ۱۱ کیلومتری عمق زمین بخش ازگله آن چنان جنبید که زلزله‌ای ویرانگر به بزرگی ۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ ریشتر چندین استان غربی کشور را به لرزه درآورد؛ به شکلی که تمام خانه‌ها را با خاک یکسان کرد.

قریب به سه‌سال از لرزیدن سرپل‌ذهاب می‌گذرد و هنوز سر بعضی گذرها، کانکس‌ها یادآور شب ‌هولناک حادثه‌ هستند. تعدادی از کانکس‌نشین‌های آن روزها بعد از دوسال و نیم ‌کانکس‌نشینی، زیر سقف‌های نیمه‌کاره پناه برده‌اند و خیلی‌ها هم هنوز در کانکس زندگی می‌کنند به گونه‌ای که امروز (17 تیرماه 99) اسماعیل نجار، رئیس مدیریت بحران کشور اعلام کرد در حال حاضر حدود ٦٥٠ کانکس در سرپل ذهاب وجود دارد که افراد در آن زندگی می کنند.

در این رابطه این سوال پیش می آید آیا کانکس نشینان افرادی هستند که اجاره نشین بوده و پس از دریافت رهن و اجاره خود، باز هم به این امر مبادرت می کنند و اصولا کانکس نشینی شامل کدام دسته از زلزله زدگان است؟ از سوی دیگر این سوال مطرح است که پول های اهدایی مردم به سلبریتی ها در کجا خرج شده که همچنان شاهد کانکس نشین هستند؟

از شنیدن کانکس نشینی مردم سرپل ذهاب دلگیر شدیم

مهدی عیسی زاده، نماینده مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از کانکس نشینی مردم سرپل ذهاب گفت: باعث تاسف است پس از چندسال هنوز مردم این منطقه در کانکس زندگی می‌کنند و سرپناهی برای خود ندارند.

او افزود: کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی باید به این منطقه سفر می‌کرد و از نزدیک شرایط را مورد بررسی قرار می‌داد تا اگر تخلفی در زمینه ساخت مسکن شکل گرفته با آن برخورد قضایی صورت می‌گرفت.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باتوجه به اینکه ما در کمیسیون اجتماعی، اوضاع و احوال طبقات پایین جامعه را دنبال می‌کنیم از شنیدن اینکه هنوز مردم این منطقه کانکس‌نشین هستند بسیار دلگیر شدیم به همین دلیل حتما از کمیسیون عمران و اقتصاد مجلس پیگیری می‌کنیم که چرا تا این لحظه این مشکل حل نشده است.

او افزود: باتوجه به اینکه در قصر شیرین هوا در تابستان بسیار گرم و در زمستان بسیار سرد است مردم قطعا نمی‌توانند در کانکس زندگی کنند بنده به عنوان  عضوی از کمیسیون اجتماعی حتما این موضوع را پیگیری می‌کنم.

عیسی زاده با اشاره به سرانجام کمک‌های میلیاردی که برای کمک به مردم این منطقه جمع آوری شد، گفت: مجلس می‌تواند بر تمام پول‌هایی که از صندوق دولت خارج می‌شود نظارت داشته باشد اما ما نمی‌توانیم نظارتی بر کمک‌های مردم به یکدیگر داشته باشیم برای مثال ما نمی‌دانیم مردم چقدر به سلبریتی‌ها کمک کردند و اینکه آیا این پول‌ها در سرپل ذهاب هزینه شد؟

او اظهار کرد: سرانجام پول‌هایی که مردم کمک کردند را باید از کمیسیون اقتصادی مجلس پرسید.

کانکس نشینی مردم سرپل ذهاب قابل توجیه نیست/ ما کاره‌ای نیستیم

جعفر قادری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به  کانکس نشینی مردم سرپل ذهاب گفت: اینکه بعد از گذشت چند سال از زلزله هنوز مردم این منطقه در کانکس زندگی می‌کنند اصلا قابل توجیه نیست و باید هرچه سریع‌تر فکری به حال اسکان دائم آنها کرد.

او افزود: من نمی‌دانم متولیان امر چگونه می‌خواهند کوتاهی خود را توجیه کنند و چه جوابی دربرابر مردم سرپل ذهاب دارند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرانجام کمک‌های مردمی به مردم کرمانشاه گفت: اطلاع دقیقی از میزان مبلغی که جمع شد ندارم اما معتقدم جمع آوری کمک‌ها نباید به این شکل باشد یعنی هرکسی که کمک جمع آوری می کند باید تحت نظارت نهادی این کار را انجام دهد تا میزان جمع‌آوری پول‌ها و نحوه خرج کردن آنها مشخص شود.

قادری تصریح کرد: نیاز است در مجلس قانونی تصویب شود تا کمک‌های مردمی هم تحت کنترل قرار گیرد بدین ترتیب اعتماد مردم لطمه نبیند. در حال حاضر در زلزله سرپل ذهاب مشخص نیست پول‌هایی که از اینور و آنور جمع کردند چگونه هزینه شد.

او با اشاره به کمک‌هایی که توسط هلال احمر جمع آوری شد، گفت: اطلاعی ندارم چه مقدار پول جمع آوری شده و پول‌ها کجا خرج شده‌اند اما قاعدتا باید نظارت و کنترل صورت گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اطلاعی ندارم الان که با شیوع ویروس کرونا روبه رو هستیم مردم در کانکس و چادر چگونه زندگی می‌کنند و از آنجایی که کاره‌ای نیستیم نمی‌توانیم خبر خوشی به آنها بدهیم.

زندگی در ایام کرونا و لزوم تشدید نظارت ها

حدود 80 درصد از جمعیت 50 هزار نفری سرپل ذهاب از زلزله سال 96 خسارت شدیدی متحمل شدند و با وجود وعده‌های وسیع مسئولان برای کمک رسانی و رسیدگی به معیشت مردم و وعده‌های سلبریتی‌ها بر هم دردی و همراهی آنها همچنان آثار تخریبی ساختمان‌ها و استقرار کانکس‌ها و چادرهای برزنتی آن هم در فصل تابستان با دمای بالای 40 درجه این شهر مشاهده می‌شود و مردم این منطقه با حالت افسرده و غمگین روزگار خود را سپری می‌کنند در این راستا نیاز است واکاوی دقیقی صورت بگیرد که چه دسته از افراد به کانکس نشینی روی آورده اند و سرنوشت پول های سرگردان به این قسمت به کجا رسیده است؟ به نظر می رسد نظارت بر پول های اهدایی مردم و همچنین روند کمک رسانی ها باید با دقت بیشتری صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زلزله کمک های مردمی هلال احمر مهدی عیسی زاده سرپل ذهاب کانکس نشینی جعفر قادری مجلس شورای اسلامی مردم این منطقه کانکس زندگی زندگی می کنند نماینده مجلس کانکس نشین جمع آوری کمک ها پول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت، از برنامه شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: شورای وحدت دو ماموریت اساسی دارد. نخست کمک به کشورداری بر اساس نظام مسائل است. یعنی موضوعات اساسی کشورداری شناسایی و حوزه‌هایی که مورد اجماع نیست به بحث گذاشته شود تا به نظر واحدی دست یابیم و آن را در اختیار دولت قرار دهیم که این جزو ماموریت اصلی شورای وحدت است.

وی در گفتگو با ایرنا، دومین ماموریت شورای متبوعش را حضور در مناسبت‌ها و رویدادهای مهم سیاسی بیان کرد و افزود: یکی از این مناسبت ها، انتخابات است که شورای وحدت در عمر چهارساله خود در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری حضور فعال و مسئولانه داشت، البته در انتخابات مجلس در حوزه تهران انتظار ما برآورده نشد.

سخنگوی شورای وحدت با بیان اینکه در سطح کشور با تلاش شورای وحدت ۶۰ نماینده اختصاصی و ۳۰ نماینده مشترک با جریان های دیگر راهی بهارستان شدند، اعلام کرد: در مرحله دوم انتخابات هم نامزد داریم که معرفی می‌‍شوند و ممکن است تصمیم بگیریم از فهرست‌های دیگر لیست را تکمیل و به مردم تهران معرفی کنیم. در استان‌ها هم بررسی‌ها انجام و نامزدها مشخص شدند که در زمان خود اعلام می‌کنیم.

متکی همچنین مهمترین برنامه مجلس دوازدهم را نظارت عنوان کرد و گفت: دستگاه‌های حکمرانی در کشور نیاز دارند هر چند وقت یکبار خود را در معرض قضاوت مردم قرار دهند که در حکمرانی نوین در دنیا به آن سنجش مقبولیت می‌گویند. تلقی بر این است که مردم نسبت به مجلس یک ارزیابی بسیار مثبتی ندارند و انتقادات و مطالبات برزمین مانده دارند که فکر می‌کنند مجلس به آن رسیدگی نکرده است.

وی با بیان اینکه بر این اساس ما ضرورت تحول در رویکردها و کاردکردهای مجلس دوازدهم را مطرح کردیم، افزود: در مجلس در حوزه های شکلی و سخت افزای کار نیاز به تحول داریم.

منتخب مجلس داوزدهم از دیگر حوزه هایی که نیاز به تحول دارد را حوزه مدیریت مجلس عنوان کرد و گفت: رئیس مجلس قبل از ورود به دستور صحن علنی باید موضوعات را بررسی کرده باشد و در عین حال باید گروه‌های مشاوره‌ای تشکیل دهد تا موضوعات را بررسی کنند که این مشاوران می‌تواند روسای کمیسیون‌ها، استادان دانشگاه و نخبگان باشند و از طرفی تعامل باید برآمده از نگاه نمایندگان باشد.

متکی در بیان ویژگی‌های رئیس مجلس دوازدهم نیز، اظهار کرد: اشراف به حوزه داخلی و خارجی و دیپلماتیک می‌تواند نقاط قوت یک نامزد ریاست مجلس باشد تا بتواند مدیریت شکلی و محتوایی موفقی را در مجلس داشته باشد. یا می تواند خودش متخصص باشد و یا از مشاوران استفاده کند. اما باید نسبت به مسائل کلان کشور داری اشراف داشته باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899368

دیگر خبرها

  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • پیش بینی صعود ۴۰هزار نفری به ارتفاعات بازی دراز
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • متکی هیچ تماسی با ابوترابی برای ریاست مجلس نداشته است
  • شورای وحدت چند نماینده در مجلس دوازدهم دارد؟ /جزئیات لیست انتخاباتی برای دور دوم انتخابات از زبان متکی
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • بازی‌دراز آماده میزبانی از زائران راهیان نور است
  • ببینید | توهین دولت سیزدهم به مردم به روایت نماینده اصولگرای مجلس
  • یک نماینده مجلس: اپراتورها از جیب مردم سرقت می‌کنند!