Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، هر یک از نیروهای نظامی در سطح جهان در آیین نامه های خود نشان ها و درجات مختلفی را دارند که هر رنگ و نشان آن با نشان های دیگر متفاوت بوده و معنای خاصی دارد.

این نشان ها گاهی به معنای گذراندن دوره های مختلف و گاه نیز به معنای کسب افتخارات در عرصه های مربوط به امور نظامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته باید به این نکته اشاره کرد که برخی نشان ها به طور اختصاصی برای هر کدام از نیروهای نظامی طراحی شده اند و برخی دیگر به طور مشترک در نیروهای مسلح استفاده می شوند، یعنی آیین نامه های آنها به صورت کلی از سوی ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تصویب و به نیروهای موردنظر ابلاغ می شود.

نشان های افتخار نیروهای مسلح ایران

چهار قوای نظامی کشور نشان های افتخار و تحصیلی مخصوص به خود را دارند که افسران نیروهای آن پس از گذراندن دوره های مورد نظر و یا کسب امتیاز هر کدام از نشان ها آن ها را دریافت خواهند کرد. این نشان ها شامل جوایز و مدال ها نیز می شوند که به افرادی که در انجام یک کار موفق می شوند، اعطا می شود.

نشان ذوالفقار

این نشان عالی‌ترین نشان نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران است که به افرادی که در میدان نبرد‌های مهم از خود رشادت‌ها و دلاوری‌های بزرگ نشان می‌دادند، اختصاص می‌یابد.

البته تاریخ ایجاد این نشان به سال ۱۳۰۱ باز می‌گردد و پس از تاریخ مشخص این نشان فقط به سرداران و امیرانی اختصاص یافت که در میدان نبرد‌های خارجی از خود رشادت نشان می‌دهند، تعلق می‌گیرد.

در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی این نشان به افراد بسیاری اعطا شده، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون این نشان از سوی فرمانده کل قوا و رهبر انقلاب فقط به سردار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی اعطا شده است.  

نشان ایثار

این نشان نظامی به افرادی اعطا می‌شود که در میدان‌های نبرد و جنگ از خود رشادت نشان دادند و با نشان دادن لیاقت خود این نشان را دریافت می‌کنند. بر اساس ماده ۱۵ آیین‌نامه اعطای نشان‌های دولتی که در سال ۶۹ مصوب شده، نشان ایثار به منظور تکریم این خصلت ارزنده، به افرادی اعطا می‌شود که به جهتی از جهات ذیل ممتاز شناخته شوند:

۱. جانبازی و از خود گذشتگی در راه اهداف و مقاصد مقدس نظام اسلامی و به ویژه ایثارگران در دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و ارائه خدمات برجسته در جهت ساختن کشور و یا حفظ و پیشرفت نظام مقدس جمهوری اسلامی

۲. تحمل خسارت‌های مادی برای ارائه خدمتی حساس و ضروری

۳. ممارست در نیکوکاری‌های مؤثر اجتماعی و بنیانگذاری نهاد‌های خیریه و تأسیس موسسات علمی، تحقیقاتی و آموزشی در جامعه

این نشان به بیشتر افراد نظامی که در رسته‌های فرماندهی ارتش حضور دارند و در دوران دفاع مقدس نیز در جبهه های نبرد حضور داشته اند اعطا می شود.

نشان شجاعت

قانون مربوط به این نشان نیز در ماده ۱۴ آیین‌نامه اعطای نشان‌های دولتی می گوید نشان شجاعت به افرادی اعطا می‌شود که به واسطه برخورداری از این ویژگی والای انسانی در جهتی از موارد زیر موفق شوند.

۱ . داوطلب شدن در انجام امور دشواری که برای کشور از حساسیت خاصی برخوردار است.

۲ . پذیرفتن مأموریت‌های خطیر دولتی یا وظایف مهم اجتماعی که با خطرات احتمالی همراه هستند.

۳ . استفاده بجا و شایسته از مجموعه نیرو‌ها و مهارت‌های بدنی در جهت نیل به هدفی والا.

 

 

نشان جانبازی

این نشان همان طور که از نامش نیز پیداست به افرادی اعطا می شود که در جبهه های نبرد و یا در حین خدمت جانباز شوند تعلق می‌گیرد.

اگر افرادی که هم اکنون نیز در حال خدمت هستند این نشان را دریافت کنند، آن را در کنار دیگر نشان های نیروهای مسلح و بر روی سینه خود در سمت چپ بدنشان نصب می‌کنند. در تصویر زیر که متعلق به نشان های نظامی امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش است، نشان جانبازی را در کنار نشان ایثار مشاهده می کنید.

نشان سربلندی

این نشان نیز از دیگر نشان های افتخار در ارتش جمهوری اسلامی ایران است که به پاس خدمات و فداکاری‌ها به خانواده شهداء، افراد غیر نظامی و همچنین غیر ارتشیان که در همکاری با ارتش به شهادت می رسیدند، اعطا می شود.

نشان فتح

این نشان در سه درجه فتح ۱، فتح ۲ و فتح ۳ به عنوان سپاسگذاری و قدردانی به افرادی اعطا می‌شود که خدمات بزرگ و ارزنده‌ای در طول جنگ از خود نشان داده‌اند.

مرحوم آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی، سردار سپهبد پاسدار شهید قاسم سلیمانی، امیر دریادار حبیب الله سیاری، سردار سرلشکر پاسدار محسن رضایی، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، سرلشکر سید یحیی رحیم‌صفوی، امیر دریابان علی شمخانی و سردار سرتیپ پاسدار علی فدوی از جمله افرادی هستند که مفتخر به دریافت این نشان شده‌اند.

نشان نصر

این نشان به پاس خدمات و پشتیبانی به نیرو‌های مؤثر در خدمات رزمی، فعالیت‌های پشتیبانی، ایثارگران، جانبازان تعلق می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

کدام فرماندهان نظامی نشان نصر دریافت کردند؟ + تصاویر

سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و حجت الاسلام حسن روحانی به دلیل مسئولیت ستاد پشتیبانی جنگ از رهبر معظم انقلاب شایسته دریافت نشان درجه یک نصر شناخته شد.

نشان شفا

این نشان از دیگر نشان‌های افتخار در نیروهای مسلح است که به امدادگرانی اهدا می‌شود که به منظور حفظ جان نیرو‌های رزمنده خود را به خطر انداخته‌اند. البته این نشان را می توان با نشان رازی نیز مشابه دانست. 

نشان هنر

این نشان یکی از نشان‌های افتخار در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که به افرادی تعلق می گیرد که در حوزه فرهنگ و هنر نیروهای مسلح فعالیت دارند.

سورنا ستاری فرزند سرلشکر شهید منصور ستاری از دریافت کنندگان این نشان است که به دلیل طراحی جنگنده آذرخش این نشان را دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید

جنگنده آذرخش؛ استوانه صنعت هوایی ایران در اوج تحریم‌ها + تصاویر نشانه‌های نظامی

نظامیان باید در طول دوران خدمت خود دوره های مختلفی را برای ارتقای درجه نظامی طی کنند و باید طی کردن این دوره ها نشانه هایی را دریافت و بر روی لباس خود نصب می کنند.  این نشان ها عبارتند از؛ 

نشانه‌های تحصیلات عالی نظامی

دوره فرماندهی و ستاد 

دوره علوم استراتژیک

نشانه‌های دوره‌های ویژه

دوره مقدماتی

دوره تخصصی

دوره عالی

دوره سرپرستی

دوره‌های دانشگاه افسری

دوره آموزشگاه نظامی

دوره اول دانشگاه افسری

دوره دوم دانشگاه افسری

دوره سوم دانشگاه افسری

 

نشانه‌های تحصیلات عالی غیرنظامی

کاردانی

کارشناسی

کارشناسی ارشد

دکتری

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارتش جمهوری اسلامی ایران نیروی دریایی ارتش نیروی دریایی نیروی هوایی ارتش نیروی زمینی ارتش پدافند هوایی ارتش نشان نظامی جمهوری اسلامی ایران نشان های افتخار دانشگاه افسری نیروهای مسلح تعلق می گیرد آیین نامه دوره ها نشان ها نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۱۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهادهای امنیتی نباید تایید می شدند اما با رایزنی هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده شان بود اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود: اما یک عده ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این ها را مثال می زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می آورد. در مجموع یک عده ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد اما سال های دوم و سوم را نمی دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوارها خاطرنشان کرد: به نظرم می آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902965

دیگر خبرها

  • «وعده صادق» بخشی از توانایی های ایران را نشان داد
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود
  • اسرائیل جرأت نشان دادن خسارت‌های عملیات ایران را نداشت
  • آینده بورس در چند پرده
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • ویدیو/ مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!