Web Analytics Made Easy - Statcounter

آتشکده کوسان مربوط به سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان بهشهر، روستای کوهستان واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۴۱۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در جنوب غربی روستای آسیابسربهشهر در بالای کوه آتشکده ای قرار دارد. آتشکده‌ی کوسان در بهشهر از بیشمار آتشکده‌هایی است که از روزگار شهریاری ساسانیان برجای مانده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظهیرالدین از آن با نام «کوسان» یاد می‌کند و می‌گوید: پسر قباد آتشکده‌ای در آنجا بساخت. بر پایه‌ی نوشته‌های ابن اسفندیار، در این جایگاه به دست تازیان(:اعراب)، پادگان نظامی ایجاد شده‌است. به هرروی پیدا شدن آثار باستانی و همچنین مجموعه‌ای از سکه‌های ساسانی در آن، همگی نشان از ارجمندی محل در روزگار ساسانی دارد این آتشکده در ۴ کیلومتری باختری(:غرب) بهشهر است. ابن اسفندیار از این آتشکده نام برده می‌گوید، فیروزشاه و احتمالا فیروز ساسانی از آتشکده دیدار کرده‌است. آتشکده در جنوب‌باختری روستای آسیابسر و در بالای کوهی کم ارتفاع است و با شماره‌ی ۵۴۱۰ در سیاهه‌ی آثار ملی ایران،‌ثبت شده است.

بنا دارای نقشه‌‌ای مربعی در ابعاد ۵/۸ در ۵/۸ متر است. از سنگ و ساروج ساخته شده و بخش ظاهری دیوارها با سنگ‌های منظم هندسی چیده شده‌اند و درون دیوارها با لاشه‌سنگ و خاک پر شده است‌. بهشهر شهری در بخش خاوری(:شرقی) استان مازندران است. روستای «کوهستان» در شش کیلومتری باختر شهرستان بهشهر است. نام پیشین کوهستان «کوسان» بوده و قدمتش را به پیش از اسلام برآورد کرده‌اند. به گواهی تاریخ کوهستان، زمانی «طوسان» نام داشته و به دست «طوس نوذر» از خاندان «کیانیان» بنیاد شده است. در زمان قباد ساسانی چند جای از مازندران و طبرستان آباد شد از آن جمله آتشکده شهر کوسان بود که به دست کیوس فرزند بزرگ قباد و برادر انوشیروان در زمان شهریاری او در تبرستان و مازندران بنیاد شد. نقطه‌ای که آتشکده‌ی کوسان ساخته‌شده هنوز برجای است و به همان نام خوانده می‌شود.

آدرس :استان مازندران، شهرستان بهشهر، ۴ کیلومتری غرب بهشهر، روستای آسیابسر

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۲۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب بهاری راه ۷ روستای مازندران را مسدود کرد

آفتاب‌‌نیوز :

حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران درخصوص سیلاب بهاری در مازندران گفت: سیلاب بهاری موجب انسداد محور اصلی هراز و ۷ محور روستایی شد.

وی افزود: باتوجه به وضعیت تردد اولویت با رفع انسداد با محور تردد بوده عملیات بازگشایی در محور هراز در دستور کار قرار گرفت که بازگشایی شد.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران بیان کرد: موضوع دیگر رفع انسداد راه‌های روستایی بود که در دستور کار قرار گرفت.

محمدی یادآور شد: این روستا‌ها باتوجه به شدت بارش‌های در بخش‌های بلده و آمل قرار دارند.

رگبار‌های بهاری طی روز گذشته همان‌گونه که پیش‌بینی شد اختلال در تردد، آب‌گرفتگی معابر و مسیل‌ها، ریزش سنگ و سایر را به دنبال داشت.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • بارش باران سیل آسا و آبگرفتگی در روستای اسلام آباد + فیلم
  • ممنوع شدن صید ماهی مرکب
  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • گذری به بازار تاریخی وکیل در شهر شیراز + فیلم
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی دربهشهر
  • سیلاب بهاری راه ۷ روستای مازندران را مسدود کرد
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • ۳۵۰۰ هکتار از مزارع مازندران بایر مانده است/ توقف فینسک