Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهران کریمی گفت: استفاده از حداقل نوآوری و خلاقیت به دلیل تکرار در تمامی وب سایت‌ها و عام بودن، بالتبع جذابیتی برای نسل امروز ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ استاد ادبیات دانشگاه البرز در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" به مناسبت 18 تیر ماه روز ادبیات کودک و نوجوان، گفت: سنین کودکی و نوجوانی دوره ای حساس و تاثیرگذار در شکل گیری شخصیت فرد است و نقش عوامل محیطی و آموزشی در این دوره را نمی توان نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهران کریمی ادامه داد: قصه و قصه گویی یکی از موثرترین شیوه هایی است که علاوه بر پاسخگویی به نیازهای عاطفی و اجتماعی کودکان و نوجوانان و نیاز آنها به دانستن منجر به یادگیری و رشد تربیتی و اخلاقی آنها می گردد، باورهای ملی و مذهبی یک ملت را به نمایش می گذارد و در نتیجه علاقه به مطالعه و کتابخوانی را تقویت می کند.

وی افزود: در واقع قصه با آموزش غیر مستقیم، کودکان و نوجوانان را با زندگی واقعی آشنا می کنند و با گشودن درهایی تازه، دیدگاه و اندیشه آنها را می پروراند و فرصتی برای ابراز آن به کودک می دهند؛ فرصتی که شاید کودک در جایی دیگر آن را لمس نکند.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: از طرفی پیشرفت سریع علم و فن آوری نه تنها اندیشه و دیدگاه انسان ها را تغییر داده است، بلکه بر نحوه زندگی آنها نیز تاثیر گذاشته است به طوری که امروزه رشد اینترنت و ظهور میلیون ها وبلاگ، وب سایت و وجود بازی های رایانه ای، کودکان و نوجوانان را به طرز شگرفی به خود جذب کرده است.

کریمی ادامه داد: در این میان قصه و قصه گویی نیز از این قاعده تحول مستثنی نبوده است و علیرغم وجود بازی های رایانه ای و ابزارهای جدیدی که روز به روز کودکان و نوجوانان را به سوی خود می کشانند، نه تنها خود را از دست نداده بلکه این فن آوری ها تفاوت های زیادی را بین قصه گویی سنتی و قصه گویی با شیوه های نوین به وجود آورده است.

وی افزود: در قصه گویی به شیوه سنتی و کهن، قصه گو داستانی را انتخاب می کند، آن را به خاطر می سپارد و با استفاده از صدا و حرکات خود و بدون استفاده از ابزاری خاص آن را بازگو می کند در حالی که در قصه گویی مدرن از وسایل و ابزارهای نوین مانند رادیو، تلویزیون ، اینترنت و مانند آن بهره گرفته می شود.

این استاد دانشگاه گفت: قصه گویی توانسته است از فن آوری استفاده بهینه کند و اینکه درآمیختن هنر قصه گویی با فن آوری روز، محتاج هنری بالاتر است، یکی از این هنرها، قصه گویی دیجیتالی است.

کریمی ادامه داد: منظور از قصه گویی دیجیتالی به کارگیری ابزارها، امکانات و فن آوری های نوین اطلاعاتی در قصه ها و استفاده از آنها در شبکه جهانی وب است.

وی تاکید کرد: بنابراین از آنجایی که قصه ها یکی از محتواهای آموزشی موجود در کتابخانه های عمومی، کتابخانه های کودکان و نوجوانان و کتابخانه های آموزشگاهی هستند، نقش مهمی در علاقمند کردن کودکان و نوجوانان به مطالعه دارند، پس لازم است که این کتابخانه ها شیوه های آموزشی جدید را به کار گیرند و با استفاده بهینه از اینترنت و فن آوری ها، در زندگی کودکان و نوجوانان گام هایی رو به توسعه بر دارند وب سایت ها منبعی نوین برای آموزش کودکان عصر حاضر هستند.

این مدرس ادبیات افزود: قصه گویی دیجیتالی یک ابزار آموزشی و یادگیری قدرتمند است که منجر به برقراری تعامل، پرورش خلاقیت و نوآوری، انتقال ارزش های فرهنگی و اجتماعی، بهبود حافظه و برقراری ارتباط با دانسته های قبلی در میان کودکان و نوجوانان می شود.

کریمی گفت: مثلا اگر در وب سایت های قصه گویی دیجیتالی امکاناتی نظیر ایجاد قصه های چند رسانه ای برخط و استفاده از بازی ها برای ساخت قصه را دارا بود، کودکان کلمات بیشتری را یاد گرفته و قدرت یادگیری، درک و خلاقیت آنها ارتقا می یابد.

وی ادامه داد: علیرغم اهمیت داشتن مفهومِ قصه گویی دیجیتالی، برخی وب سایت ها در این زمینه، بخش هایی با عنوان "داستان"، "قصه"، "قصه خوانی" و مانند آن را دارا هستند، اما با ورود به این بخش ها با متن هایی ساده رو به رو می شویم که تنها تفاوت آنها با کتاب در این است که قصه ها در آنها با زبانی ساده تر نوشته شده اند.

این استاد البرزی عنوان کرد: خلاء امکاناتی مانند استفاده از یک بازی برای ساخت قصه، امکان هدایت شخصیت قصه ها، انتخاب و افزودن افکت های صوتی، انتخاب و افزودن افکت های تصویری، رنگ آمیزی، انتخاب شخصیت ها، تعیین مدت زمان و حوادث قصه، انتخاب لباس ها و ابزارها و استفاده از امکانات شبیه سازی در این سایت ها به شدت حس می شود.

کریمی افزود: استفاده از حداقل نوآوری و خلاقیت و از طرفی دیگر به دلیل تکرار در تمامی وب سایت ها و عام بودن، بالتبع جذابیتی برای نسل امروز ندارند و باید پذیرفت که جدا کردن نسل امروز از فن آوری امری غیر منطقی و غیر معمول است.بنابراین باید هر آنچه را که می خواهیم به این مخاطبان آموزش دهیم، در قالب تکنولوژی ریخته و به تغذیه ای مناسب برای آنها بدل کنیم.

وی در خاتمه خاطر نشان کرد: متاسفانه وب سایت های قصه گویی و داستان ادبیات کودک و نوجوان در کشور محدود و تکنولوژی هایی که در این وب سایت ها به کار گرفته شده است جوابگوی نیاز مخاطب امروز نیست، کودک و نوجوان امروز با تکنولوژی عجین شده است و اگر نتوانیم نیاز مخاطب را متناسب با تکنولوژی روز برطرف کنیم یعنی در این زمینه دچار فقر فرهنگی هستیم.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کودکان و نوجوانان کودک و نوجوان کتابخانه ها وب سایت ها فن آوری قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۲۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندران اعلام کرد، نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان کانون در مرحله استانی ویژه مازندران ۲۰ اردیبهشت از ساعت ۸ تا ۱۸ در سالن سینما کانون ساری برگزار می‌شود. 

بر این اساس، این جشنواره در بخش استانی با اجرای ۵ نمایش منتخب به اجرا می‌پردازد تا پس از رای هیات داوران ۳ نمایش برگزیده به دبیرخانه مرکزی برای حضور در جشنواره کشوری معرفی شوند. 

مرحله استانی نوزدهمین جشنواره‌ی هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در سطح استان مازندران با شعار " این صحنه خانه‌ماست " برای شرکت‌کنندگان ۱۲ تا ۲۲ سال و بزرگسالان برگزار می‌شود. 

داوری مرحله استانی این جشنواره را سید رضا عمرانی نسب، مهیار هزار جریبی و فاطمه بزرگی از هنرمندان حوزه نمایش این استان بر عهده دارند.

دیگر خبرها

  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است
  • برپایی دو رویداد در باغ هنر برای کودکان و نوجوانان
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند