Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@01:32:02 GMT

داروی فشارخون خطر سرطان روده را کاهش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۶۴۵۸۸

داروی فشارخون خطر سرطان روده را کاهش می‌دهد

مطالعه جدید نشان می‌دهد دو نوع داروی فشارخون می‌توانند محافظی نیز در برابر سرطان روده باشند.

به گزارش ایمنا، محققان دانشگاه هنگ کنگ دریافتند دو داروی موسوم به بازدارنده‌های ACE و ARBs با شل کردن و اتساع عروق خونی تنگ شده امکان جریان آزاد خون را فراهم می‌کنند و بدین ترتیب فشارخون کاهش می‌یابد.

محققان در این مطالعه، گزارشات مربوط به حدود ۲۰۰ هزار بیمار بزرگسال را در هنگ کنگ از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان مشاهده کردند در مقایسه با افرادی که این داروها را مصرف نمی‌کردند، افراد مصرف کننده دو داروی بازدارنده ACE یا ARBs، ۲۲ درصد کمتر با خطر ابتلاء به سرطان روده مواجه بودند. محققان دریافتند این فایده بخصوص برای بیماران ۵۵ سال به بالا و دارای سابقه پُلیپ های روده با درستی بیشتری همراه بود. افراد به مدت ۳ سال تحت کولونوسکوپی قرار گرفتند.

«وای لنگ»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما دریافتیم این داروها تأثیرات محافظتی بسیار قوی ای دارند. اما این تأثیرات محافظتی فقط در سه سال اول مشاهده شدند. نتایج نشان داد داروها در کاهش ریسک تمامی انواع سرطان‌های روده تأثیر ندارند اما بخصوص در پیشگیری از سرطان روده تأثیرگذار هستند.

بنا به گزارش مهر، سرطان روده، سومین سرطان شایع و دومین سرطان مرگبار در جهان است. محققان مشاهده کردند به ازای هر یک سال مصرف داروی فشارخون، خطر ابتلاء به سرطان روده در سه سال بعد تا ۵ درصد کاهش می‌یابد.

کد خبر 432665

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تحقیقات جدید مصرف دارو فشار خون سرطان روده خطرات شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سرطان روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۴۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

به گزارش خبرگزاری مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کد خبر 6088899 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • پرمصرف‌ترین داروها در ایران
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد