Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نتایج حاصل از مطالعات جدید منتشرشده در دنیا نشان می‌دهد که برخی افراد در مراحل اولیه عفونت با ویروس کرونا ممکن است علائمی مانند درد شکم، اسهال، یبوست، تهوع و استفراغ را تجربه کنند.

نگار چاهی بخش افزود: به‌تازگی محققان دانشگاه استنفورد آمریکا در ایالت کالیفرنیا دریافتند که یک‌سوم از بیماران موردمطالعه مبتلابه شکل خفیف کووید- ۱۹ علائم گوارشی بروز داده‌اند؛ همچنین در پکن نیز محققان اعلام کردند که در ۳ تا ۷۹ درصد از مبتلایان به کووید - ۱۹ علائم گوارشی بروز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم  گوارشی کرونا بیشتر در بزرگسالان دیده شد

او ادامه داد: در کشور ما نیز مواردی از علائم گوارشی در بیماران مبتلابه کووید - ۱۹ مشاهده‌شده بنابراین ممکن است برخی بیماران بدون نشان دادن علائم ریوی، تنها با مشکلات شکمی مراجعه کنند و یا برخی علائمی همچون تهوع، استفراغ یا اسهال را قبل از سایر مواردی مانند تب یا علائم تنفسی بروز دهند.

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: این علائم گوارشی بیشتر در بیماران بزرگسال گزارش‌شده، ولی در مورد کودکان نیز مواردی از اسهال  دیده شده است.

چاهی بخش بیان کرد: در صورت وجود علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ، دل‌درد و ... توصیه می‌شود دست‌های خود را به‌طور مرتب به‌ویژه پس از اجابت مزاج و یا عطسه، قبل از غذا خوردن و یا پخت‌وپز با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه بشویید.

او، بهترین ضدعفونی‌کننده دست را محلول حاوی حداقل ۷۰ ٪ الکل دانست و گفت: وسایل منزل ازجمله سرویس بهداشتی، دستگیره دستشویی و حمام، گوشی و شماره‌گیر تلفن و هر وسیله دیگری که اعضای خانواده به طور مشترک ممکن است آن را لمس کنند به‌طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید.

اگر دچار اسهال هستید مقدار زیادی مایعات بنوشید

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مهم است با مصرف مایعات فراوان به‌ویژه آب ساده و پرهیز از نوشیدن مایعات شیرین برای جایگزینی مایعات ازدست‌رفته توجه شود و از محلول ORS که حاوی الکترولیت‌های لازم برای جبران املاح موردنیاز ازدست‌رفته بدن در اسهال است طبق نظر پزشک استفاده شود.

چاهی بخش توصیه کرد: نوشیدنی‌های حاوی نمک مانند دوغ بدون گاز نیز به تأمین املاح ازدست‌رفته بدن کمک می‌کنند.

او بیان کرد: در صورت ابتلا به اسهال از یک رژیم غذایی سبک حاوی موز، برنج سفید، کمپوت سیب و نان سفید (کم سبوس) که کربوهیدرات بدن شما را تأمین می‌کند و فشار برای دفع را کاهش می‌دهد پیروی شود، همچنین مصرف بلغور جو دوسر، سیب‌زمینی پخته یا تنوری و مرغ بدون پوست نیز مفید است.

درد معده در برخی مبتلایان کرونا

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در برخی از بیماران مبتلا به کرونا درد معده اتفاق می‌افتد، افزود: اگر ناراحتی معده ناشی از مسمومیت غذایی یا مشکلات گوارشی باشد به طور معمول پس از ۴۸ ساعت بهتر می‌شود و اگر مدت بیشتری طول کشید ممکن است از نشانه‌های زودرس کووید- ۱۹ یا عفونت باکتریایی باشد.

چاهی بخش توصیه کرد: در این شرایط بهتر است غذا‌های چرب و فست فودها، مصرف بیش‌ازحد لبنیات، قهوه، نسکافه، چای، انواع شکلات و کاکائو، فلفل و سایر ادویه‌جات، غلات کامل (با سبوس بالا)، غذا‌های شور و مصرف گوشت قرمز محدود، و از پرخوری خودداری شود.

او گفت: برای بهتر شدن درد شکم به هر علت که باشد مصرف نعناع (در صورت مبتلا نبودن به سوزش سر دل) و ریشه زنجبیل تازه (در صورت مبتلا نبودن به کاهش پلاکت) کمک‌کننده است.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کووید19 مشکلات گوارشی کارشناس تغذیه علائم گوارشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۵۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟

مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین دی باعث بروز عوارضی مانند تجمع کلسیم در خون، حالت تهوع، استفراغ و ضعف می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ویتامین‌ها و مواد معدنی برای حفظ سلامتی ضروری هستند، زیرا نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن از جمله تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت استخوان دارد؛ با این وجود، زمانی که مواد معدنی و ویتامین‌ها بیش از حد مصرف شوند می‌تواند عوارض جانبی خاصی به همراه داشته باشد و منجر به مسمومیت شود.

ویتامین دی برای رشد و توسعه سلول‌های عضلانی، عملکرد مناسب سیستم ایمنی و حفظ سلامت اسکلتی ضروری است، البته مصرف بیش از حد آن می‌تواند منجر به مسمومیت شود، این نوع مسمومیت معمولاً به دلیل مصرف بیش از حد مکمل‌ها به جای رژیم غذایی یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید رخ می‌دهد، یکی از علائم اصلی مسمومیت ویتامین دی تجمع کلسیم در خون است که به عنوان هیپرکلسمی شناخته می‌شود.

علائم مسمومیت با ویتامین دی شامل حالت تهوع، استفراغ، ضعف، تکرر ادرار، استخوان درد و مشکلات کلیوی می‌‏شود، حتی در موارد شدیدتر نیز می‌تواند منجر به کما و مرگ شود؛ اغلب پیشنهاد می‌شود که افراد بین ۳۰ تا ۶۰ نانوگرم بر میلی‌لیتر ویتامین دی مصرف کنند، مصرف بیش از ۱۰۰ نانوگرم در میلی‌لیتر می‌تواند مضر باشد و با مشکلاتی برای سلامت بدن همراه باشد.

کد خبر 748305

دیگر خبرها

  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟