Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، میوه موز یکی از محبوب ترین میوه ها در جهان است که به صورت درختچه ای با تنه بلند و نسبتا محکم در استان های جنوبی کشور کشت می شود.

موز در مناطق گمسیر مانند آفریقای جنوبی، چین، اکوادور و فیلیپین کشت و تولید می شود همچنین تولید این محصول در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان به صورت گسترده صورت می گیرد و در بازار عرضه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



استان سیستان و بلوچستان بزرگ ترین تولید کننده موز در کشور است و در هر هکتار از باغات این استان حدود ۳۰ تن موز برداشت می شود.

موز همواره یکی از گران قیمت ترین میوه های موجود در بازارهای داخلی است که این موضوع دلایل مختلف و منطقی دارد، یکی از این دلایل دشواری کشت این محصول است.

بیشتربخوانید

صادرات محصولات کشاورزی کم، تولید زیاد!/ نقش وزارت جهاد کشاورزی در قیمت میوه و تره بار

یکی دیگر از دلایل مهمی که باعث می‌شود موز با قیمت بالا در بازار‌های داخلی عرضه شود، عدم تامین نیاز بازار از طریق تولیدات داخلی است و بخش قابل توجهی از این نیاز‌ها با واردات تامین می‌شوند.

شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های تولید موز در کشور است که به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، سالیانه بالغ بر ۱۳۵ هزار تن موز در استان سیستان و بلوچستان تولید می‌شود که ۷۲ هزار تن از آن مربوط به شهرستان کنارک است.

بر اساس این گزارش، در زمستان سال ۹۷ پس از ۲ سال تلاش در جهت تولید موز در شرایط سرسیری، نهایتا پژوهشگران وزارت جهاد کشاورزی موفق به تولید ۲ تن موز در شهر ارومیه شدند.

این دستاورد گام بلندی به سمت تحقق ایده کشاورزی مدرن بر اساس دانش فنی بود که از سال‌ها قبل در اولویت برنامه‌های اقتصادی استان آذربایجان غربی بوده است.

تولید موز در کشور با توجه به نیاز بازار بسیار ضعیف است، اما این فاصله میان تولید و نیاز داخل با حمایت از کشاورزان قابل رفع است، یعنی به گفته افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، ظرفیت افزایش تولید موز در کشور تا حد قابل توجهی وجود دارد.

لازم به ذکر است در هفت ماه نخست سال ۹۷ بیش از ۲۶۷ هزار تن موز از کشور‌های مختلف وارد ایران شد، این در صورتی است که میوه موز در همان سال نیز در لیست کالا‌های ممنوعه قرار داشت، اما به راحتی وارد کشور و بازار‌های مصرفی شد، لازم به ذکر است این میزان از واردات نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۹۶) بیش از ۳۵ درصد کاهش یافته بود.

طبق این گزارش، قیمت موز امسال در کشور به دو دلیل افزایش قابل توجهی پیدا کرده است، اول افزایش نرخ دلار و دوم عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی برای وارد شدن این محصول و ذخیره شدن حجم زیادی از این میوه در انبار‌های گمرک.

در همین راستا، اسدالله کارگر رئیس اتحادیه بار فروشان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: تولید موز در ایران بسیار کم و ضعیف است و امکان افزایش ظرفیت تولید این میوه تا حدودی غیر ممکن است.

وی افزود: تولید موز در شرایط به خصوص آب وهوایی صورت می‌گیرد و این نوع از آب وهوا در نقاط محدودی از کشور وجود دارد.

رئیس اتحادیه بار فروشان تهران تصریح کرد: امکان افزایش ظرفیت تمام محصولات کشاورزی که در کشور کشت می‌شوند تا حدودی وجود دارد، اما این موضوع درخصوص میوه موز صدق نمی‌کند.

کارگر با اشاره به تولید موز در استان‌های جنوبی کشور ادامه داد: موز‌هایی که در کشور تولید می‌شوند فقط درمصارف آب میوه گیری و انواع دسر مورد استفاده قرار می‌گیرند بنابراین تمام موز‌هایی که مردم برای مصرف روزانه خریداری می‌کنند، وارداتی است.

وی بیان کرد: هم اکنون حجم قابل توجهی از موز برای تنظیم بازار داخل، وارد انبار‌های گمرک شده است، اما به دلیل سیاست‌های به خصوص بانک مرکزی، هنوز ارز مورد نیاز برای تکمیل پروسه واردات تخصیص داده نشده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تولید ملی محصولات کشاورزی سیستان و بلوچستان تولید موز در کشور قابل توجهی تن موز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۶۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار دانشگاه‌ها تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان است

 محمد کرمی  در نشست شورای اجتماعی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در شرایطی که همه قدرت‌های جهانی سعی در ایجاد خلل در روند توسعه منطقه دارند اگر به خداوند متعال متکی شویم قطعاً بر همه این توطئه‌ها غلبه خواهیم کرد.

وی ادامه داد: مباحث آموزشی و آینده نگری مدارس و دانشگاه ها نقش مستقیم و اثرگذاری در توسعه یک کشور دارد و اساس کار در حوزه فرهنگ از آموزش و پرورش نشات می‌گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: همه مجموعه‌ها وظیفه دارند پای کار آموزش و پرورش باشند چرا که این نهاد مهم زیرساخت اصلی سایر دستگاه‌ها محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: نهاد خانواده و آموزش و پرورش باید ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته باشند چرا که اگر تربیت این ۲ نهاد با یکدیگر مغایرت داشته باشد فرزند ما دچار دوگانگی خواهد شد.

کرمی خاطرنشان کرد: اتفاقات خوبی در سیستان و بلوچستان رخ داده به طوریکه تاکنون پنج هزار نفر در حوزه اقتصاد دیجیتال آموزش دیدند که این اقتصاد دیجیتال می‌تواند موجب افزایش تولید و صادرات این استان شود.

وی تصریح کرد: امروز در یک جنگ شناختی همه جانبه قرار داریم و دشمن در فضای مجازی به دنبال اشغال و هدایت ذهن‌ها و یاس و ناامیدی است؛ در این زمینه ساختن ذهن‌ها کار بسیار مهم و مسوولیتی سنگین است چرا اگر اذهان دچار آسیب شوند دیگر قابل جبران نخواهد بود.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: خوشبختانه مبانی نظری موجود در قرآن بسیار قوی است و همه تئوری‌ها و تحلیل‌های موجود از طرف دشمن را خنثی خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد مزارع گندم سیستان و بلوچستان برداشت شد
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • ساخت سد کهیر از زیر آب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است
  • کار دانشگاه‌ها تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان است
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد