Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:17:35 GMT

طی یک سال ۵۱۴۰ معلول به قزوین اضافه‌ شده است

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۶۷۳۳۵

طی یک سال ۵۱۴۰ معلول به قزوین اضافه‌ شده است

ایسنا/قزوین مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: طی یک سال گذشته ۵۱۴۰ معلول به جمعیت معلولان استان قزوین اضافه‌شده است که اغلب براثر برداشت نادرست محصولات باغی و زراعی و تصادفات جاده‌ای ایجاد شده‌اند.

علیرضا وارثی در نشست خبری که امروز ۱۸ تیر در سازمان بهزیستی استان قزوین برگزار شد، تصریح کرد: بهزیستی به دنبال شفافیت، تحول خدمت، ارتقای سلامت اجتماعی در خانواده است، به مناسبت هفته بهزیستی ۹۰ پروژه در سطح استان به بهره‌برداری می‌رسد با اجرای برنامه‌های مختلف تلاش می‌کنیم تا با فرهنگ‌سازی بتوانیم زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی و معلولیت را فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در هفته بهزیستی ۴۸ واحد مسکونی به خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی اهدا می‌شود، در این واحدها سهم آورده را ما پرداخت کردیم، همچنین زمین رایگان، مجوز شهرداری رایگان، حق انشعاب آب، برق و گاز رایگان در اختیار این واحدها قرار داده‌شده است و تنها یک سهم را خانواده پرداخت کرده است، سازمان بهزیستی بیش از ۲ میلیارد در این طرح کمک کرده است، سال گذشته ۲۲۳ واحد به خانواده‌ای دارای دو معلول شهری و روستایی تحویل دادیم.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: یکی از سیاست‌های اصلی سازمان بهزیستی تسریع خدمات در تمام مناطق شهری و روستایی استان است به همین منظور ۵۳ مرکز مثبت زندگی در نظر گرفته‌شده است که تا هفته دولت در استان قزوین راه‌اندازی می‌شود.

وی افزود: مرکز مثبت زندگی نماد کوچکی از خدمات بهزیستی خواهد بود و درواقع یک بهزیستی کوچک در مناطق مختلف استان ایجاد می‌شود تا ایاب و ذهاب مراجعین به بهزیستی راحت باشد و ارائه خدمات به مددجویان تسهیل شود.

وارثی خاطرنشان کرد: تا هفته دولت سه مرکز جامع ترک اعتیاد با رویکرد علمی افتتاح می‌شود، در این مراکز اقامت چهار ماهه و خدمات سرپایی هشت ماهه که جمعاً به مدت ۱۲ ماه می‌شود در سطح استان آغاز به کار می‌کنند، در حال حاضر در مرحله تعیین مکان برای مراکز هستیم.

وی افزود: در حوزه معلولین تاکنون ۲۸ هزار معلول در سطح استان شناسایی و خدمت دریافت می‌کنند، در سطح استان ۹۰۰ نفر در ۳۵ مرکز نگهداری شبانه‌روزی معلولین، سالمندان به‌صورت شبانه‌روزی خدمت دریافت می‌کنند و فردی در صف نوبت نداریم، در حال حاضر به دلیل کرونا از پذیرش معذور هستیم مگر اینکه مرکز دارای قرنطینه باشد.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین بیان کرد: ۲۳ مرکز روزانه نیز در سطح استان فعال است و ۹۲۰ نفر به‌صورت روزانه از خدمات توان‌بخشی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، روانشناسی و مددکاری بهره‌مند می‌شود در حال حاضر با توجه به شیوع کرونا مراکز روزانه با ۵۰ درصد ظرفیت فعال هستند و پروتکل بهداشتی رعایت می‌شود.

وی با اشاره به حمایت از دانشجویانی که معلولیت دارند، خاطرنشان کرد: ۲۲۱ دانشجو در سال ۹۸ هزینه تحصیلی از بهزیستی دریافت کردند، همچنین ۴۳۲ ضایعه نخاعی تحت پوشش بهزیستی هستند که خانواده‌های این افراد از حمایت مالی حق پرستاری برخوردار می‌شوند.

وارثی تأکید کرد: در بحث مناسب‌سازی خودرو و منزل معلولین ۲۵۶ خانواده را شناسایی کردیم که دارای معلولین جسمی و حرکتی شدید هستند که برای استفاده بدون منت از فضای خانه و خودرو هزینه مناسب‌سازی را پرداخت کردیم، همچنین هزینه ایاب و ذهاب هزار معلول برای مراجعه به مراکز بهزیستی پرداخت‌شده است.

وی بیان کرد: سال گذشته ۱۳۰ فرزند ذکور خانواده‌هایی که بیش از یک معلول دارند یا پدر و ماد خانواده معلول هستند از قانون معافیت سربازی استفاده کردند، همچنین ۱۳۸۴ دانش‌آموز از کمک‌هزینه تحصیلی بهره‌مند شدند و ۱۱ هزار نفر نیز تحت پوشش خدمات بیمه‌ای درمانی هستند.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین خاطرنشان کرد: از سال گذشته تاکنون ۵۱۴۰ نفر به خانواده معلولان استان اضافه‌شده که علت عمده آن تصادفات جاده‌ای و عدم آشنایی با روش‌های درست برداشت محصول از مزارع و باغات است که باعث حوادثی می‌شود که درنتیجه آن ضایعه نخاعی ایجاد می‌شود و یکی از دلایل اصلی معلولیت در استان است.

مشاوره ژنتیکی به ۳۰۰ خانواده دارای فرزند معلول

وی با اشاره به حوزه پیشگیری بیان کرد: از تیرماه سال ۹۸ به‌منظور جلوگیری از شیوع معلولیت ۱۸ هزار و ۴۲۱ نوزاد غربالگری شنوایی شدند، غربالگری بینایی کودکان سه تا شش سال نیز از تیر ماه آغاز شده و تا سه ماه ادامه دارد، ۲۶ پایگاه به تجهیزات ارزیابی و تشخیصی مجهز کردیم تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی غربالگری صورت بگیرد سال گذشته ۴۰ هزار نفر غربالگری شدند.

وارثی اظهار کرد: در حوزه ژنتیک نیز مشاوره ژنتیکی به ۳۰۰ خانواده دارای فرزند معلول ارائه‌شده است و بین سن ۱۵ تا ۲۵ سال را در اولویت قراردادیم، همچنین در حوزه مشاوره ۱۵ هزار و ۸۵۱ نفر در حوزه سلامت روان از خدمات مراکز مشاوره دولتی و غیردولتی در حوزه‌های اجتماعی ازجمله اعتیاد، خانواده، فرزند پروری و خشونت خانگی بهره بردند. همچنین ۱۹ هزار و ۵۴۹ نفر با خط ۱۴۸۰ تماس گرفتند.

وی تأکید کرد: حدود ۴۵۹۰ نفر از آموزش‌های پیش از ازدواج بهره بردند، غربالگری اضطراب ۵۰۰ کودک پنج‌ تا ۶ سال، تأسیس ۱۷ گروه سلامت روان و اجتماعی، تأسیس ۱۵ پایگاه سلامت اجتماعی، ۱۸ مرکز نگهداری معتادان خود معرف، سه مرکز گذری در استان، خدمات‌دهی به ۲۲۵ نفر در مرکز تی سی، راه‌اندازی موبایل ون، کسب رتبه اول در دادگاه درمان‌مدار با خدمات‌دهی به ۶۰۰ نفر از دیگر خدمات ارائه‌شده توسط بهزیستی است.

تحویل ۱۳ کودک به‌عنوان فرزندخوانده

مدیرکل بهزیستی استان قزوین بیان کرد: در حوزه اجتماعی ۱۳ کودک به‌عنوان فرزندخوانده تحویل داده‌شده است و هم‌اکنون ۷۰۰ خانواده پشت نوبت هستند، همچنین در شیرخوارگاه ۴۹ نفر در سن ۱۸ سال را ترخیص کردیم که خودشان زندگی مستقلی درست کردند و وارد جامعه شدند.

وی تصریح کرد: سامانه تصمیم نیز به‌منظور کاهش طلاق ایجادشده است که تا هفته دولت تمام شهرستان‌های ما به سامانه تصمیم مجهز می‌شوند، در حال حاضر آوج و البرز مجهز به این سامانه نیستند که مرکز البرز در هفته بهزیستی و مرکز آوج در هفته دولت افتتاح خواهد شد، سال گذشته شش هزار و ۲۵۶ نفر به مراکز سامانه تصمیم مراجعه کرده‌اند و ۲۰ درصد آن‌ها منجر به سازش شده است.

وارثی عنوان کرد: دادگاه درمان‌مدار نیز به‌عنوان یک طرح در استان به‌صورت پایلوت انجام شد، ۶۰۰ نفر با همکاری دستگاه قضایی و استانداری از تخفیف برخوردار شدند، برخی از معتادانی که در شهر جمع‌آوری می‌شوند علاوه بر اعتیاد جرم‌ دارند و اگر اعتیادشان درمان شود تخفیف دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: عمده‌ترین دلیل طلاق در استان قزوین اعتیاد و خیانت است، بیشترین تماس به شماره ۱۲۳ نیز عدم آگاهی مردم به حقوق شهروندی، اختلافات خانوادگی، کودک آزادی، اقدام به خودکشی و همسر آزاری است.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: میزان تعهد بهزیستی برای ایجاد اشتغال در استان ۶۷۰ نفر بود که با برنامه‌ریزی و تلاش مضاعف توانستیم بیشتر از تعهد خود را اجرا کنیم و برای ۷۱۰ نفر اشتغال ایجاد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سازمان بهزیستی مناسب سازی معابر برای معلولان مدیرکل بهزیستی استان قزوین سطح استان حال حاضر سال گذشته هفته دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۷۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد

رئیس بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان از اجرای طرح صدور نسخه اجتماعی برای نخستین‌بار در قزوین در قالب یک طرح پایلوت ملی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدرضا جعفری میزوجی عصر امروز -سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت- در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرگزاری‌های استان قزوین که در سالن جلسات سازمان جهادکشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: قزوین به عنوان نخستین استان طرح صدور نسخه اجتماعی را به صورت طرح پایلوت ملی اجرا می‌کند.

وی با بیان اینکه صدور نسخه اجتماعی توسط بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان صورت می‌گیرد، گفت: در این طرح برای خانواده‌های کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و به ویژه زنان سرپرست خانوار نسخه اجتماعی برای رهایی آنها از آسیب اجتماعی و توانمندسازی مالی آنها صادر می‌شود.

رئیس بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان با اشاره به نحوه صدور نسخه اجتماعی اضافه کرد: در مرحله نخست این طرح از اعضای خانواده‌های نیازمند درگیر با آسیب اجتماعی تست روان‌شناسی می‌گیریم و در مرحله بعد هم شرایط اجتماعی، روحی و روانی این خانواده‌ها را از صفر تا ۱۰۰ بررسی می‌کنیم.

جعفری میزوجی ادامه داد: بعد از بررسی‌های صورت‌گرفته یک نسخه اجتماعی برای حل مشکلات و آسیب‌های خانواده‌های کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست و همچنین زنان سرپرست خانوار پیچیده می‌شود که با اجرای نسخه مربوطه و طی مراحل مختلف خانواده‌های آسیب‌دیده طی مدت یک‌سال توانمندسازی می‌شوند.

وی یادآور شد: نوشتن و صدور این نسخه توسط تیم روان‌شناسان و مددکاران اجتماعی صورت می‌گیرد و در قالب این نسخه‌ها مواردی نظیر حضور کودکان نیازمند یا زنان سرپرست خانوار در کارگاه‌های روان‌شناسی، فرزندپروری و تقویت خلاقیت برای این خانواده‌ها پیش‌بینی می‌شود.

رئیس بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان با ذکر اینکه حدود ۱.۵ سال است که اجرای این طرح را در سطح استان قزوین آعاز کردیم، گفت: نخستین مجری این طرح هستیم و برای اجرای آنها هم به جز کمک‌های مردمی از هیچ نهاد دولتی و غیردولتی بودجه‌ای دریافت نکردیم.

جعفری میزوجی با اشاره به ارائه بسته‌های مختلف معیشتی و درمانی در قالب طرح نسخه اجتماعی تصریح کرد: با این حال مخالف اصلی پرداخت پول نقد به خانواده‌های آسیب‌دیده هستیم، چرا که در چنین خانواده‌هایی بی‌شک مشکلاتی مانند اعتیاد وجود دارد و پرداخت مستقیم پول به زنان سرپرست خانوار یا کودکان بی و بدسرپرست منجر به هزینه‌کرد بی‌جای این کمک‌های نقدی می‌شود.

وی افزود: در این طرح مددکاران ما همراه با کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست به مراکز خرید یا درمان می‌روند و تا انتهای فرآیند در کنار آنها هستند تا اعتبار تخصیص‌داده‌شده در جای مناسب خود هزینه شود.

رئیس بنیاد خیریه آوای لبخند مهربان از صدور نسخه اجتماعی برای ۱۳۸ خانواده آسیب‌دیده قزوین در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در نهایت طی یک‌سال اخیر سه میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان خدمات به خانواده‌های آسیب‌دیده، کودکان نیازمند و زنان سرپرست خانوار ارائه دادیم.

جعفری میزوجی ادامه داد: این خدمات شامل دو میلیارد تومان خدمات اجتماعی و فرهنگی، یک‌میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان بسته معیشتی و ۱۰۰ میلیون تومان خدمات اوقات فراغت که خدمات اوقات فراغب در قالب برگزاری جشن تولد، کارگاه نقاشی و بردن کودکان به شهربازی و مانند اینها بوده است.

کد خبر 749478

دیگر خبرها

  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • حمایت ۵۱۴۰ معلم لرستانی از ایتام
  • حمایت بهزیستی از ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چندقلو
  • ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • دیدار استاندار قزوین با خانواده شهید معلم، رجبعلی قربانی
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • واگذاری ۶۴۵ اشتراک رایگان گاز در استان چهارمحال‌وبختیاری
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد