Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@09:21:07 GMT

اطلس محیط زیست تهران منتشر شود

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۶۸۴۲۶

اطلس محیط زیست تهران منتشر شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نود و دومین جلسه کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با حضور رئیس و کارشناسان این کمیته و همچنین مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران و مسئولان این اداره کل برگزار شد.
سید آرش حسینی میلانی در ابتدای این جلسه که به موضوع ارائه گزارش درباره آخرین وضعیت اطلس محیط زیست شهر تهران اختصاص داشت، گفت: تلاش شورای پنجم، افزایش فعالیت‌های محیط زیستی و منطبق شدن برنامه‌های شهری براساس رویکردهای محیط زیستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: بر این اساس، برنامه‌های پایشی از وضعیت محیط زیست تهران که از دوره‌های گذشته، وجود داشته، تقویت یافته و تلاش شده اطلس محیط زیست تهران تهیه و عملیاتی شود.
این عضو شورای شهر کلید خوردن طرح‌های پایشی در عرصه‌های مختلف شهری از جمله آلودگی هوا، ترافیک، آب، خاک، فضاهای سبز، پسماند، تنوع زیستی، کوهستان و… را از سوی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ضروری برشمرد و خواستار اجرای هرچه سریع‌تر طرح‌های پایشی و نهایی شدن اطلس محیط زیست شهر تهران شد.
در ادامه، شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران به تشریح محورها، کارکردها، مسائل و ابعاد اطلس محیط زیست شهر تهران پرداخت و از برنامه اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار برای یکپارچه‌سازی اطلس‌های محیط زیستی مربوط به شهر تهران در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف خبر داد.
وی با اشاره به شناسایی کانون‌های دارای پتانسیل آلودگی، به تشریح وضعیت و میزان آلایندگی در پهنه‌های مختلف شهر تهران پرداخت و انجام اقدامات مدیریتی و اجرایی در این کانون‌ها براساس اطلس محیط زیست شهر تهران را ضروری برشمرد.
کارشناسان کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر نیز در این جلسه ضمن بررسی ابعاد مختلف این طرح، شاخص‌ها و وضعیت نمونه‌گیری‌های انجام شده در اطلس محیط زیست شهر تهران را مورد بحث و گفت‌وگو قرار دادند.
حسینی میلانی هم در این جلسه، ضمن انتقاد از دو منطقه شهرداری تهران در عدم همکاری با اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار در تهیه اطلس محیط زیستی شهر تهران، بر انتشار این اطلس و نتایج پایش‌های انجام شده تاکید کرد و اظهار داشت: سطح انتظارات محیط زیستی از مدیریت شهری افزایش یافته و دانشگاه‌ها و نخبگان محیط زیستی با دقت بیشتری بر فعالیت‌های مدیریت شهری متمرکز هستند بنابراین ضروری است اطلس محیط زیست تهران بسیار حساب شده و دقیق باشد.
وی شفافیت را یکی از رویکردهای اساسی شورای پنجم برشمرد و تصریح کرد: اطلس محیط زیست دارای اطلاعات کلیدی نسبت به وضعیت شهر تهران بوده که می‌تواند رویکردهای کلان مدیریت شهری را تحت تأثیر قرار دهد بنابراین ضروری است این اطلس هرچه سریع‌تر نهایی و منتشر شود و اطلاعات آن در کشوها خاک نخورد.
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با بیان اینکه اطلس محیط زیست تهران می‌تواند نقش مهم در حل و فصل مسائل شهری داشته باشد، خاطرنشان کرد: در آستانه استفاده از ۱۱۵ میلیون مترمعکب از پساب تصفیه‌شده برای آبیاری فضاهای سبز تا سال ۱۴۱۰ هستیم. همچنین قرار است استفاده از آب‌های سطحی از ۱۱ میلیون مترمکعب به ۲۰ میلیون مترمکعب برسد اما از کیفیت انهار و کانال‌های شهری و همچنین کیفیت آب قنوات تهران و منابع آلاینده آنها اطلاع دقیقی نداریم.
حسینی میلانی یکی از خروجی‌های پایش محیط زیست شهر تهران را حفظ چنارها و درختان باسابقه برشمرد و ابراز داشت: حدود هشت هزار چنار در خیابان ولیعصر وجود دارد که در سه سال گذشته، سه هزار چنار جوان کاشته شده است. بی‌تردید یکی از عوامل مهم در حفظ و حراست از آن، آبی است که این چنارها را آبیاری می‌کند. بنابراین مشخص شدن نقاط آلوده و منابع آلوده‌کننده ضروری است.
وی با بیان اینکه پایش‌ها باید براساس نیازها باشد، عنوان کرد: مطالعات گیاه‌شناسی پارک پردیسان در حال اتمام است که اطلاعات مرتبط با آن می‌تواند در برنامه‌ریزی اکوتوریسم شهری استفاده شود.
این عضو شورای شهر افزود: اطلس محیط زیست شهر تهران می‌تواند نقش مهمی در تعیین اولویت‌ها داشته باشد بنابراین ضروری است هرچه سریع‌تر شهرداری تهران اقدام به تکمیل و انتشار اطلاعات آن کند.

کد خبر 4969327

منبع: مهر

کلیدواژه: حفاظت از محیط زیست شهر تهران ویروس کرونا شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش آتش سوزی قوه قضاییه پیروز حناچی شهرداری تهران کمیته امداد امام خمینی محسن هاشمی محسن حاجی میرزایی بیمارستان سینا اطهر پلیس راهور طرح ترافیک کل محیط زیست و توسعه پایدار اطلس محیط زیست شهر تهران اطلس محیط زیست تهران شهرداری تهران محیط زیستی اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۸۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران

الهه بیگی در گفت وگو با ایسنا افزود: مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی  ۲۶۳ مورد کارواش در استان تهران در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده است. بر اساس آخرین اطلاعات، ۱۶۲ مورد کارواش در پایتخت شناسایی و اطلاعات آن‌ها در این سامانه ثبت شده این در حالیست که امکان جابجایی و تعطیلی واحدهای فاقد مجوز خیلی زیاد است.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: پیش از این واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی بر اساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیات وزیران در ۲۷ اسفند سال ۱۴۰۱ همه واحدهای خدماتی در صورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند. کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط زیست تهران قرار دارند.

بیگی اضافه کرد: ادارات محیط زیست شهرستان‌های استان تهران کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آن را چک می‌کنند و اگر در بازدید از آن‌ها متوجه آلایندگی شوند، به صاحبشان اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از دو هفته است. اگر اینگونه کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

وی در ادامه گفت: این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلاینده تشخیص می‌شوند، هر سه ماه اطلاعات آن‌ها در سامانه جامع بارگذاری می‌شود و مشمول پرداخت عوارض می‌شوند.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران افزود: اطلاعات ۲۶۳ مورد کارواش در سامانه جامع محیط زیست ثبت شده‌اند ولی تعداد کارواش‌های مشمول لیست صنایع آلاینده هستند ۳۷۹ مورد در سال ۱۴۰۲بود چراکه امکان دارد یک کارواش چند بار اسمش در این لیست آورده باشد و تا زمانی که رفع آلوگی نکنند در لیست قرار دارد.  

 وی با بیان اینکه عمده مشکل زیست‌محیطی  کارواش‌ها مربوط به «پساب» آن‌هاست، اظهار کرد: اگر پساب آن‌ها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، از نظر ما آلاینده هستند چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط زیست می‌شود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، آن استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و در صورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آن‌هاست چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است.

بیگی در پایان اظهارکرد: بر اساس بازدیدهای انجام شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته است و اغلب آن‌ها به استانداردهای محیط زیستی واقف هستند چراکه در اخطاریه‌های صادر شده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود  و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب دارند.

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • راه‌اندازی بازارهای روز، راهکار ساماندهی سد معبر و مشاغل مزاحم شهری در ارومیه
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند