Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ داستان ابهامات بیمه معلم سرِ دراز دارد؛ از ماجرای آقای میم گرفته تا موضوع آیین نامه ۸۸ شورای عالی بیمه و افشای اطلاعات موسسه بیمه همگی تا مدت‌ها حاشیه‌های بسیاری برای بیمه معلم ایجاد کرده بود. اکنون نیز اطلاعاتی به دست رویداد‌۲۴ رسیده که نشان می‌دهد این شرکت بیمه‌ای اخیرا در ماجرای «بیمه حوادث دانش‌آموزی» ابهامات زیادی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ۶ سال اخیر فرایند بیمه دانش‌آموزان در سراسر کشور از سوی بیمه معلم انجام می‌شود، این همکاری که با حمایت کامل وزارت آموزش و پرورش در جریان است، بدون انجام فرایندها پیگیری می‌شود و وزارت آموزش و پرورش تمام انحصار بیمه‌های خود را شرکت بیمه معلم داده و وزارت آموزش و پرورش هرسال با تمدید یک بخشنامه‌ به تمامی مراکز آموزش و پرورش در استان‌ها، آن‌ها را به اجبارِ دانش‌آموزان برای انعقاد قرارداد با بیمه معلم تحت عنوان «بیمه حوادث دانش‌آموزی» مکلف می‌کند.

اما چرا بیمه بیش از ۱۴ میلیون دانش‌آموز در سراسر کشور باید به مدت ۶ سال منحصرا به یک شرکت بیمه مشخص واگذار شود و اساسا چرا حق انتخاب دیگری پیش روی دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها در این حوزه قرار داده نمی‎‌شود، سوال مهمتر اما این است که آیا بیمه معلم به تعهدات خود در برابر بیمه‌گذاران عمل می‌کند؟ اگر بله، چرا تاکنون گزارشی در این زمینه رسانه‌ای نشده است؟

بیشتر بخوانید:حاشیه‌های «آقای میم» و «بیمه معلم»/ ماجرا‌ی بدهی ۱۰ ساله به بیمه معلم چیست؟

بیمه معلم نخستین نهاد پرابهام در زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش نیست. صندوق ذخیره فرهنگیان از همین مجموعه‌ها بود که رسیدگی به حجم بالای تخلفات آن هنوز به پایان نرسیده است. نکته قابل توجه آنکه ۱۲/۵۱ درصد سهام بیمه معلم به صندوق ذخیره فرهنگیان تعلق دارد؛ شاید به همین دلیل بود که در جریان رسیدگی به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان، موضوع رسیدگی به پرونده شرکت بیمه معلم نیز مطرح شده بود. آن زمان دادستان وقت تهران گفته بود «شرکت بیمه معلم مبالغ زیادی حق بیمه دانش‌آموزی دریافت کرده است، بدون اینکه در مورد خدمات ارایه شده گزارش یا توضیح دهد.»   این جمله همان زمان گفته شد و تمام شد و نه مدیران بیمه معلم درباره آن توضیح دادند نه قوه قضاییه گزارش خود را تکمیل کرد و نه هیچگاه مشخص شد روند رسیدگی به کجا رسید.

 

بیمه معلم چرا گزارش پرداخت خسارت را ارائه نمی‌دهد؟

 

اظهارات دادستانی نشان می‌داد که بیمه معلم هیچ گزارشی از خدمات ارائه شده در مقابل حق بیمه پرداختی دانش‌آموزان ارائه نکرده است. سندی از یک مقام بخش فنی بیمه معلم به مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پروش درباره گزارش عملکرد این بیمه در اختیار رویداد۲۴ قرار گرفته است. این نامه به تاریخ ۲۳ دی ماه سال ۹۸ با عنوان گزارش عملکرد حوادث دانش آموزی سال ۹۷ و ۹۸ عنوان می‌کند که این بیمه در سال تحصیلی ۹۷ و ۹۸ و همچنین ۹۸ و ۹۹ در مجموع مبالغ کلانی را به عنوان حق بیمه از دانش آموزان دریافت کرده و مبالغی را نیز به عنوان خسارت پرداخت کرده است.   در این نامه گزارشی از کل حق بیمه وصولی در آن تاریخ، مانده بدهی، کل خسارت پرداختی و همچنین تعداد بیمه شدگان ذکر شده است. در این نامه عنوان شده که در سال تحصیلی ۹۷ و ۹۸ بیش از ۷۶ درصد از حق بیمه دریافت شده به دانش‌آموزان خسارت پرداخت شده است.   این ارائه گزارش از سوی بیمه معلم به وزارت آموزش و پرورش و باقی ماندن در همین سطح نشان می‌دهد که این نامه‌نگاری صرفا برای یک امر اداری انجام شده است و ارزش دیگری ندارد چرا که گزارشی مبنی بر اینکه آموزش و پرورش  اقدام به راستی‌آزمایی این سند و میزان پرداخت خسارت به دانش‌آموزان منتشر نشده است.  

در این باره شکایات زیادی طرح شده است، والدین بسیاری عنوان می‌کنند که با وجود پرداخت حق بیمه اما خسارتی دریافت نکرده‌اند. «کریم زنجانلو» ولی دانش‌آموز «علیسان زنجانلو» می‌گوید «مدارک مربوط به حادثه دانش‌آموز در محوطه کلاس درسی را درتاریخ ۱۴/۱۰/۱۳۹۸ به اداره آموزش و پرورش شهرستان سلماس تحویل داده‌ که مسئول مربوطه آن را به بیمه معلم استان آذربایجان غربی ارسال کرده تا هزینه مربوط به خسارت دانش آموز را که بیمه بوده پرداخت کند.»

او می‌گوید: «تا این تاریخ (۶/۲/۱۳۹۹) به بهانه‌های متعدد از قبیل انسداد پرداخت‌های مالی توسط شرکت بیمه معلم، زمان‌بر بودن مراحل پرداخت و ... از واریز وجه خودداری کرده‌اند. خسارت ما فقط یک مورد کوچک با مبلغی حدود ۵۰۰ هزار تومان است و بعد از ۵ ماه نتوانستم به حقوقم برسم، وای به حال مبالغ بالاتر.»

 

حکومت بیمه معلم در آموزش و پروش ادامه پیدا می‌کند؟

 

شرکت بیمه معلم بر اساس برآورد‌های اولیه تنها طی سال‌های تحصیلی ۹۷-۹۸ و ۹۸-۹۹ حدود ۱۴۸۰ میلیارد ریال حق بیمه از این محل دریافت کرده است. قراردادی که نسبت خسارت آن حدود ۷۵ درصد است و از این محل سود سرشاری نصیب شرکت شده است.

این در حالی است که نه دانش آموزان و نه خانواده‌های آن‌ها حق انتخاب دیگری برای بیمه حوادث دانش‌آموزی ندارند. آن‌ها مجبورند شرکتی را به عنوان طرف قرارداد انتخاب کنند که به استناد آمار بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۳۹۸ به مدت پنج سال متوالی، در سطح توانگری «۲» باقی مانده است.   نسبت توانگری مالی سطح دو، بیش از ۷۰ درصد و کمتر از ۱۰۰ درصد است. مطابق شاخص‌های تعریف شده سطح دو توانگری به این معناست که شرکت‌های بیمه توانایی ایفای تعهدات خود را دارند، ولی باید برای رسیدن به شرایط مطلوب، وضعیت مالی خود را ترمیم و تقویت کنند.  
با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید، این نگرانی وجود دارد که قرارداد بیمه حوادث دانش آموزی باز هم به شرکت بیمه معلم واگذار شود، بدون این که به شرکت‌های بیمه‌گر دیگر با توانگری بالا، امکان مشارکت در این امر داده شود.

اکنون باید از نهاد نظارتی صنعت بیمه، وزارت آموزش و پرورش و سازمان بازرسی کل کشور پرسید که آیا وقت تجدید نظر در این قرارداد و یا دست کم رسیدگی به جزییات آن فرا نرسیده است؟ لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۰۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، حسین قاسمی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: ۷۹۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سطح استان شناسایی شد اما زنجان رتبه اول در جذب دانش‌آموزان را دارد.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد این دانش‌آموزان دارای مشکلات شدید جسمی و ذهنی بوده و آموزش‌پذیر نیستند و برخی نیز با ممانعت خانواده‌ها برای تحصیل مواجه هستند.

معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه در بین این ۷۹۰ نفر ۳۰ دانش آموز فوتی داریم، عنوان کرد: علاوه بر این تعدادی هم در خارج از کشور هستند که سامانه همه این افراد را جزو بازمانده از تحصیل به حساب می‌آورد.

وی تعداد مدارس تک دانش‌آموزی استان زنجان را ۹ واحد برشمرد و گفت: اولیای ۵۵ دانش‌آموز به دلیل جسه کوچک اجازه تحصیل در پایه اول ابتدایی را به آن‌ها ندادند و دیرتر وارد سیستم آموزشی شدند.

قاسمی تصریح کرد: هیچ دانش‌آموزی را به دلیل عدم دسترسی آموزش از دست ندادیم و آموزش و پرورش حق قانونی افراد برای حضور در چرخه آموزش را فراهم کرده است.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: سال گذشته حدود ۳.۸۵ درصد از مشمولان، بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه داشتیم که در کشور این رقم بیش از ۵ درصد بود.

وهاب ادیبی افزود: امسال میزان بازماندگی در دوره اول متوسطه به ۳.۲۴ درصد رسیده است و در دوره دوم متوسطه نیز یک درصد نسبت به سال قبل کاهش داریم.

کد خبر 6093188

دیگر خبرها

  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • زنگ سپاس معلم در مدارس خراسان شمالی طنین انداز شد
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • ۲۹۸ دانش آموز و ۹۳ معلم ابلاع صلح یاری دریافت کردند
  • رقابت قرآنی ۱۲۰۰ دانش‌آموز و معلم در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه