Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@16:27:00 GMT

آزمون‌ها به زمان دیگری موکول شود

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۱۲۷۱

آزمون‌ها به زمان دیگری موکول شود

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه شرایط تهران سخت، شکننده و ناپایدار از نظر شیوع کرونا است اظهار داشت: گروه سنی مبتلایان به بیماری کووید۱۹ تغییر کرده است لذا باید گفت ابتلا به کرونا یک دوره نهففته دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زالی با اشاره به اینکه مسافرت‌های یک ماه گذشته و بازگشایی مراکز پرتردد علت افزایش مبتلایان به ویروس کرونا و جان باختگان است گفت: بنا به دلایل متفاوت در شرایط جدیدی در شهر تهران به سر می‌بریم.

او گفت: مجدداً با تنوع گسترده‌تری از علائم بالینی بیماری مواجه شده‌ایم، لذا علاوه بر تب، سرفه، تنگی نفس، با علائمی همچون خستگی مفرط، ضعف، اختلال در وضعیت حرکتی، ایجاد اختلال در حس بویایی و چشایی، اسهال، کم اشتهایی و بی‌اشتهایی روبرو هستیم.

زالی با اشاره به اینکه طی سه هفته اخیر تعداد قابل توجه‌تری از بیمارانی که در بخش‌های عادی بستری می‌شوند از الگوی حادتری نسبت به گذشته برخوردارند ادامه داد: بالاترین میزان مراجعین در تهران در بازده سنی ۵۰ تا ۵۹ سال قرار دارند، اما امروزه در سطح شهر تهران شاهد ابتلاء گروه ۳۰ تا ۳۹ سال هم نیز هستیم.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در شهر تهران با اشاره به اینکه الگوی گمراه کننده‌تری را در بیماران شاهد هستیم افزود: بسیاری از بیماران با آزمایش مثبت روبرو هستند که نشان‌دهنده تنوع بیشتر بیماران کرونایی است، لذا تعداد نسبتاً بیشتری از مراجعان سرپایی نیاز به بستری دارند.

او تصریح کرد: در ۱۴ خرداد خبرنگاری در خصوص فوت بیماران سوالی مطرح کرد و بنده گفتم یک ماه دیگر آثار فوت را می‌بینیم، کسانی که الان فوت کردند نتیجه ۳،۴ هفته قبل است، مداخلات ما به صورت آنی پاسخ نمی‌دهد و ما با درنگ شاید نتوانیم مسائل را تحلیل کنیم، لذا نیاز به زمان داریم.

زالی با اشاره به سهم سفر‌ها در زمان تعطیلات در افزایش سیر بیماری گفت: با بازگشایی‌های مختلفی که در سطح شهر تهران داشتیم، فرآیند رعایت پروتکل‌ها متفاوت بوده است، در شروع بازگشایی ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم اقدام به رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی کردند، اما اکنون در برخی مناطق رعایت پروتکل‌ها به ۹ الی ۱۰ درصد و به طور متوسط ۱۱ درصد رسیده است، لذا اختلال در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی عاملی نگران کننده است.

او تصریح کرد: اصرار بر اعمال محدودیت‌ها در دستورکار ستاد فرماندهی مقابله با کروناست.

لزوم تقلیل ساعت کاری

زالی با اشاره به اینکه ما خواستار تقلیل ساعت کاری و استفاده از ظرفیت ۵۰ درصدی کارمندان هستیم اظهار داشت: ارائه پیشنهادات سخت‌گیرانه برای ایجاد شرایط بهتر و پیشگیری از افزایش فرسودگی کادر درمان می‌تواند از جمله اقدامات موثر برای کنترل کرونا باشد لذا باید برای کنترل این ویروس به سرعت اقدامات مداخله‌ای و جدی انجام شود.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در شهر تهران افزود: کاهش ظرفیت استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی، لغو طرح ترافیک، تقلیل ساعت کاری یا استفاده از ۵۰ درصد نیروی انسانی، استفاده از ظرفیت‌های دورکاری از جمله پیشنهادات ما در روز شنبه خواهد بود.

ظرفیت حمل و نقل عمومی باید ۳ برابر شود

او با اشاره به اینکه باید فاصله‌گذاری اجتماعی را به معنای مطلوب در حوزه حمل و نقل عمومی اعم از اتوبوسرانی، تاکسیرانی و مترو داشته باشیم گفت: سه برابر ظرفیت فعلی نیازمند تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی هستیم، ما از یک سوم حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنیم لذا ۸۰۰ هزار نفر سایز بزرگی از جابجایی را در تهران به خود اختصاص می‌دهد و برخی از خطوط مانند خط یک و دو و چهار از حجم بالاتری از مراجعین برخوردارند، باید از تولید سفر در شهر تهران جلوگیری شود.

زالی با اشاره به اینکه سرانه سفر در شهر تهران باید کاهش پیدا کند ادامه داد: طی نظرسنجی که از مخاطبان تهرانی داشتیم این سوال پرسیده شد که به چه دلیلی از خانه بیرون می‌آیند، کمتر از یک و نیم درصد مردم به ما پاسخ دادند که به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کنند اما مراجعه به مراکز تفریحی کسری از ۱۲ درصد بود، اما ۴۷ درصد مردم اشاره داشتند که به دلیل رفتن به محل کار و ۲۶ درصد برای خرید از منزل خارج می‌شوند لذا سهم ۴۷ و ۲۶ درصد عدد قابل توجهی است که ما باید روی این دو موضوع سرمایه‌گذاری کنیم.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در شهر تهران خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها و مدارس تعطیل هستند و بخشی از واحد‌ها از تعطیلی تابستان استفاده می‌کنند، لذا پیکی که در وضعیت اتوبوسرانی مشاهده می‌کنیم سهم قابل توجهی از آن به دلیل جابجایی کارمندان است.

او با اشاره به اینکه در اواخر فروردین ماه از قانون یک سوم و دو سوم استفاده می‌کردیم لذا در شهر تهران مجموعه کسانی که از مترو استفاده می‌کردند ۲۴۰ الی ۲۵۰ هزار نفر بود و اگر بتوانیم مدیریتی در وضعیت ادارات و دوایر استان تهران انجام دهیم، پیش بینی می‌شود سهم قابل توجهی از سفر‌ها مدیریت شود و امیدواریم پیشنهاد ما در ستاد ملی مقابله با کرونا مورد توجه قرار گیرد.

زالی با اشاره به اینکه فعلا مهمترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم تعدیل حضور نیرو‌های انسانی در ادارات است گفت: روز شنبه که ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل می‌شود، پیش‌بینی می‌کنم که این اجازه به ستاد تهران داده شود تا بتوانیم از طریق استاندار تهران این الزام را انجام دهیم، لذا در راستای تقلیل ساعات کار، بخشی از کار به صورت دورکاری تعریف می‌شود و گروه‌های آسیب‌پذیر و بانوان نیز در اولویت قرار می‌گیرند، اگر بتوانیم این موضوع را مصوب کنیم بخش قابل توجهی از مسئله برطرف می‌شود.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در شهر تهران با اشاره به اینکه باید از فرصت تعطیلی نسبی که در تابستان وجود دارد استفاده کنیم، اظهار داشت: باید ظرفیت کاری و اشتغال را در این مدت کم کنیم.

او با اشاره به اینکه سفر‌های درون شهری را باید مدیریت کنیم تا بتوانیم فرصتی به سیستم درمانی بدهیم گفت: سیستم درمانی تحت فشار قابل توجهی قرار دارد.

۴۵۰۰ نفر از کادر درمان تهران به کرونا مبتلا شده‌اند

زالی با اشاره به رشادت ارزنده مدافعان سلامت، پزشکان و پرستاران افزود: باید یادمان باشد که پنج ماه از بیماری می‌گذرد و پرسنل ما خسته و فرسوده شدند. به دلیل مزمن شدن بیماری بخش زیادی از کارمندان ما در حوزه بهداشت و درمان از مدار شدند و در معرض بیماری هستند، ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از پرسنل بهداشتی و درمانی در استان تهران از ابتدای شروع بیماری تاکنون به کرونا مبتلا شدند.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در شهر تهران تصریح کرد: فقط در یکی از بیمارستان‌ها نزدیک ۱۰۰ نفر نیازمند مرخصی استعلاجی بودند، پرسنل ما خسته شده‌اند و در معرض خطر قرار دارند، دو نفر از روسای دانشگاه‌های ما به دلیل ابتلا به کرونا مجبور به ترک محل کار و قرنطینه در منزل شدند.

او با اشاره به اینکه ظرفیت نیروی انسانی و ظرفیت بیمارستانی نباید به سرعت اشباع شود گفت: هدف ما ایجاد سوپاپ اطمینان برای بخش‌های درمانی است تا بار مراجعان فعلی مدیریت شود.

لزوم لغو ۲ هفته‌ای طرح ترافیک

زالی با اشاره به اینکه طرح ترافیک به مدت دو هفته باید تعلیق شود افزود: ما باید بتوانیم با این کار ظرفیت فشاری که در ناوگان حمل و نقل عمومی در بخش اتوبوسرانی و مترو وجود دارد را تقلیل دهیم تا افراد با آزادی عمل بیشتری از خودرو‌های شخصی استفاده کنند.

او با اشاره به اینکه طرح ترافیک طرحی انضباطی برای شهر تهران تلقی می‌شود افزود: از این طریق باید سفر‌های غیرضروری را مدیریت کنیم، ما با این کار می‌توانیم حدود ۳۰ درصد سفر‌های غیرضروری را در تهران حذف کنیم.

او ادامه داد: ما می‌توانیم بخشی از کار را از این طریق مدیریت کنیم، در شرایط فعلی با توقف موقت طرح ترافیک می‌توانیم بخشی از بار حمل و نقل عمومی را کاهش دهیم، شهردار تهران هم نیز اعلام کردند در صورتی که این موضوع در ستاد ملی مصوب شود شهرداری همراهی خواهد کرد.

زالی گفت: تهران طی ۳ هفته اخیر شرایط متفاوتی را تجربه ‌کرد و میزان مراجعات سرپایی و میزان تست‌های مثبت و میزان بستری‌ها در بخش‌های عادی و ویژه با افزایش روبرو شد و به نظر می‌رسد در شرایط جدید مردم و مسئولان با نگرانی‌های زائدالوصفی روبرو خواهند بود.

او گفت: در بسیاری از موارد افرادی هستند که علائم گمراه کننده دارند، تلاش ما بر این است که مداخلات و محدودیت‌ها به نحوی باشد که به وضعیت اقتصادی و معیشت مردم آسیبی نرسد، پیشنهاد ما این است که برخی از مداخلاتی که می‌تواند به مناسبات اقتصادی آسیب بزند برای مدت دو هفته اجرا شود.

آزمون‌ها به زمان دیگری موکول شود

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در شهر تهران درخصوص پیشنهاد تعلیق برگزاری برخی آزمون‌ها گفت: شرایط تهران برای میزبانی مهمانان آزمون مناسب نیست و پیشنهاد ما این است که به زمان دیگری موکول شوند.

زالی با اشاره به اینکه در شهر تهران در هم تنیدگی کالبدی در مراجعات داریم خاطرنشان کرد: هر تصمیمی که در خصوص تهران گرفته می‌شود باید در استان البرز هم این تصمیمات اتخاذ شود لذا چهار هزار خودرو هر روز از استان البرز وارد تهران می‌شود.

او ویروس کرونا را بسیار مخرب، ناشناخته و خطرناک توصیف کرد و گفت: اپیدمی مثل جنگ است و تعارف بردار نیست و طبیعتاً همه اقدامات ما برای نجات جان مردم است.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در شهر تهران با اشاره به اینکه ۶۵ درصد از داوطلبان برای شرکت در آزمون‌ها از شهرستان‌ها به تهران می‌آیند عنوان کرد: اجرای پروتکل‌ها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در عروسی‌ها بیشتر به شوخی شبیه است.

مراسم عروسی کانون بالقوه خطرناک است

زالی با اشاره به اینکه کسی با عروسی و مراسم ختم مخالفت ندارد گفت: مراسم عروسی کانون بالقوه خطرناک است، مواردی در کشور داشتیم که بعد از مراسم عروسی دو سه هفته بعد مبتلاشدگان به بیماری فوت کردند لذا باید تمام کانون‌های بالقوه تجمع برای مدت دو هفته تعطیل شود.

او با اشاره به صیانت از کسب و کارها و وضعیت معیشتی مردم، عنوان کرد: نباید به کسب و کار و مشاغل آسیب وارد شود، عدم رعایت پروتکل‌ها در مورد مشاغل باعث می‌شود تا عواقب بدی پیش رویمان باشد، مهمترین ناظران بر رعایت شیوه‌نامه‌ها در تمام دنیا مردم هستند، در طول دو هفته گذشته کارشناسان بهداشتی دانشگاهی ۹۵۰۰۰ مکان را مورد بازدید قرار دادند.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در شهر تهران با اشاره به اینکه در اپیدمی اول باید به فکر نجات جان مردم باشیم گفت: باید اقدامات بازدارنده را اعمال کنیم، چرخه اقتصاد تهران منوط به در گردش نبودن بیماری است لذا باید در برخی جاها تعارف را کنار بگذاریم. بنابراین برای حفظ شرایط موجود اقتصادی کشور باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم، امروزه امر به معروف در حوزه سلامت باید رواج پیدا کند.

زالی با اشاره به اینکه حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد در شرایط فعلی در شهر تهران طبق مطالعات انجام شده باید گرفتار بیماری شده باشند افزود: ۷۰ تا ۷۵ درصد دیگر قربانی بالقوه این ویروس خطرناک هستند، کسانی که در گذشته به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند باید بدانند مشخص نیست که تا چه زمانی از این بیماری مصون هستند بنابراین ایمنی جمعی راه حل مناسبی برای ویروس نیست، همه باید خودشان را در خطر بیماری بدانند.

او عنوان کرد: این بیماری خطرناک و به شدت مخرب است بنابراین با بیماری عجیب و غریبی روبرو هستیم که ابعاد آن هنوز مشخص نیست و جهان شمول است، باید با این بیماری مهلک ساز و کار زندگی را به گونه‌ای داشته باشیم که با حداقل مشکلات روبرو شویم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علیرضا زالی کرونا در ایران ویروس کرونا وزارت بهداشت او با اشاره حمل و نقل عمومی قابل توجهی طرح ترافیک پروتکل ها آزمون ها دو هفته سفر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۱۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران

محمد غلام نژاد، مدیر کل بیمه سلامت استان تهران به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العلاج گفت: ۱۰۷ بیماری مشمول حمایت‌های این صندوق بوده و لیست بیماری‌های خاص و صعب العلاج ابلاغی از سوی وزارت بهداشت شامل: تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماری دیالیزی (دیالیز خون و صفاقی)، موکوپولی ساکاریدوز، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های ام اس‌ای، سپتیک، فیبروزیس، اوتیسم، سرطان، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضاء (شامل: سلول‌های بنیادی خون ساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه)، مزمن روانی، رتینوپاتی دیابتی، صرع مقاوم به درمان، جراحی‌های DBS برای بیماران پارکینسون، دیستونی، ترمور، تیک، بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفی‌های عضلانی است.

وی افزود: به منظور بهره مندی بیماران خاص، صعب العلاج و نادر از مزایای این صندوق، برخورداری ایشان از پوشش بیمه پایه یک سازمان بیمه گر پایه الزامی است (به عنوان مثال: سازمان بیمه سلامت ایران / سازمان تامین اجتماعی) بیماران مشمول می‌بایست نسبت به ثبت درخواست حمایت و ثبت درخواست بیماران خاص و صعب العلاج با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس‌های ذیل اقدام نمایند.

غلام نژاد اظهار کرد: بیماران جهت بهره مندی از سهم صندوق بیماران و صعب العلاج می‌بایست در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت نشان دار شوند. در صورتیکه بیماری فرد مشمول نشان‌هایی باشد که در سامانه وزارت بهداشت (RDA) ثبت می‌شوند و بیمار درآن سامانه‌ها دارای پرونده باشد نشان به صورت خودکار به فرد منتسب می‌شود. بیماران برای درخواست ثبت نشان می‌توانند وارد سامانه شهروندی شوند. لیست بیماری‌های که در سامانه RDA وزارت بهداشت وجود دارد و از طریق سامانه شهروندی به بیماران منتسب می‌شود شامل: بیماران هموفیلی – تالاسمی – ام اس – سیستیک فیبروزیس- بال پروانه‌ای – اس ام‌ای (SMA) و اوتیسم است.

مدیر کل بیمه سلامت استان تهران افزود: در خصوص بیماری‌های که در حال حاضر امکان ثبت و نشان دار شدن در سامانه‌های وزارت بهداشت ندارد در سامانه مدیریت نشان بیمه سلامت صورت می‌گیرد. در این خصوص بیماران پس از مراجعه به شعب اداره کل بیمه سلامت استان یا ناظر مستقر در بیمارستان یا توسط نمایندگان بیمه مستقر در داروخانه‌های سطح شهر مانند: ۱۳ آبان، هلال احمر مرکزی و ۲۹ فروردین و همچنین با ثبت درخواست در سامانه شهروندی پس از تماس با بیمار و اخذ مدارک مرتبط، نشان بیماری را منتسب می‌کنند.

همچنین به صورت غیر حضوری در هنگام تشکیل پرونده دارویی از طریق سامانه تایید برخط دارویی استان تهران نشان بیماری قابل انتساب می‌باشد.

پس از انتساب نشان بیمار از سهم صندوق با مراجعه به مراکز طرف قرارداد بهره مند می‌شوند. تاکنون در استان تهران ۱۸۳.۷۴۶ بیمه شده نشان دار شده اند که بیشترین آن مربوط به بیماری‌های دیابت نوع ۲، سرطان و پرفشاری خون می‌باشد.

از این تعداد ۱۰۷ بیماری ۵۳ بیماری دارای بسته خدمات تعریف شده از سوی وزارت بهداشت می‌باشند که در سامانه‌های الکترونیک بیمه سلامت قرار گرفته و سهم آن خدمت توسط بیمه شده قابل بهره برداری می‌باشد.

در صورتیکه بسته خدمتی بیماری صعب العلاج از سوی وزارت بهداشت تعریف نشده باشد بیماران می‌توانند با ارائه مدارک و مستندات به دفاتر پیشخوان منتخب یا شعب اداره کل در شهر تهران و ادارات شهرستانی تابعه با رعایت ضوابط از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج پس از بررسی و طرح در کمیته‌های مربوطه بهره‌مند شوند.

شایان ذکر است در استان تهران تا کنون ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج کمک شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • آزمون انتخابی تیم‌های کایاک زیر ۲۳ سال و جوانان برگزار شد
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • اخذ سهمیه استخدام ۵۷۷۶ معلم در شهرستان های استان تهران
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس