Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@12:03:27 GMT

محصولی که ۱۶ تا ۲۳ برابر نفت ارز آوری دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۲۸۸۹

 به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، صنعت آبمیوه و کنسانتره از صنایع جوانی است که از تکنولوژی روز دنیا تبعیت می‌کند و با توجه به پتانسیل مناسب کشور در تولید میوه، صادرات آبمیوه و کنسانتره آن علاوه بر اشتغال زایی درآمد ارزی بالایی برای کشور خواهد داشت. برای بررسی این موضوع به یک کارخانه تولید آبمیوه و کنسانتره در اطراف تهران رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عزت الله شفیعی تولید کننده آبمیوه و کنسانتره در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: صنعت آبمیوه و کنسانتره درکشور از صنایعی است که رقیبی در دنیا ندارد. دستگاه‌ها تمام اتوماتیک و بدون اپراتور کار می‌کنند و قطعات آن‌ها در داخل کشور تولید می‌شود.

او افزود: ظرفیت اسمی تولید آبمیوه در کارخانه ما ۱۷۰ هزار تن و آبمیوه ۲۵۳ تن در سال است و ۱۸ هزار لیتر در ساعت آبمیوه بسته بندی می‌شود.

این تولیدکننده آبمیوه و کنسانتره ادامه داد: برای تولید انواع آبمیوه و کنسانتره از سراسر ایران میوه تهیه می‌کنیم. به عنوان مثال انگور از شیراز و تاکستان، انارازساوه، آلبالو از مشهد و آذربایجان غربی و انگور ویژه از بانه خریداری می‌کنیم و آن‌ها را استحصال می‌کنیم.

او با بیان اینکه عمده اشتغال در کارخانه تولید و استحصال آبمیوه و کنسانتره در بخش بازاریابی و فروش است، اظهار کرد: در کارخانه ما حدود ۵ هزار نفر به طور مستقیم مشغول به فعالیت هستند.

این تولید کننده مشکل اصلی این صنعت را نقدینگی و حمایتی که بانک‌ها باید در این خصوص داشته باشند دانست و ادامه داد: در بخش کشت و صنعت بسیار ضعیف هستیم. این موضوع باعث می‌شود تا کشاورز توان ارائه مستقیم محصولش به کارخانجات را نداشته باشد و در چنین شرایطی دلالان وارد میدان می‌شوند.

او با اشاره به اینکه حلقه بین کشاورز و کارخانه را دلال پر می‌کند و سود را به جیب می‌زند، افزود: دلالان در مرحله داشت وبرداشت محصول کشاورز را پیش خرید می‌کنند و محصول را نگه می‌دارند تا به قیمتی که خودشان می‌خواهند به کارخانه بفروشند و این موضوع باعث افزایش قیمت نهایی آبمیوه و کنسانتره می‌شود.

او در پایان گفت: محصولات آبمیوه و کنسانتره بازار جهانی و قابلیت صادرات دارد بطوریکه صادرات یک بشکه کنسانتره انار ۱۶ برابر یک بشکه نفت یعنی ۶۰ تا ۷۰ میلیون دلار برای کشور ارز آوری دارد و یا آلبالو ۲۳ برابر یک بشکه نفت برای کشور ارزآوری دارد.

کارخانه‌های آبمیوه و کنسانتره با ۳/۱ ظرفیت تولید می‌کنند

مهرداد شمس مولوی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان آبمیوه و کنسانتره کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مجوز تاسیس ۲۷۰ کارخانه آبمیوه و کنسانتره در کشور صادر شده است از این تعداد ۲۰۷ کارخانه احداث شده اند و ۱۲۰ واحد از این تعداد فعال هستند.

او افزود: ظرفیت اسمی تولید صنعت آبمیوه و کنسانتره در کشور ۴۶۰ هزار تن در سال است در حالیکه کارخانه‌های تولیدی فعلی با ۳/۱ ظرفیت فعالیت می‌کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان آبمیوه و کنسانتره کشور با اشاره به اینکه ایران ۴ در صد میوه دنیا را تامین می‌کند، ادامه داد: داشتن اقلیم مناسب برای تولید میوه در کشور فرصت خوبی را برای تولید انواع آبمیوه و کنسانتره فراهم کرده است.

او با بیان اینکه بازار جهانی صنعت آبمیوه و کنسانتره ۱۴ میلیارد دلار سرمایه در گردش دارد، اظهار کرد: کشور ما ظرفیت صادرات ۱۵۰ هزار تن آبمیوه و کنسانتره به ارزش ۵۶۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار دارد.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان آبمیوه و کنسانتره کشور تصریح کرد: حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیون دلارارز برای واردات آبمیوه و کنسانتره از کشور خارج می‌شود. عمده واردات در بخش کنسانتره است و میوه‌هایی مانند انبه موز و آناناس که در کشور امکان تولید وجود ندارد.

او افزود: با توجه به پتانسیل بالایی که در در تولید پرتغال وجود دارد سالانه نزدیک به ۲۰ هزار تن کنسانتره پرتغال وارد کشور می‌شود.

شمس مولوی قاچاق آبمیوه را از معضلات صنعت آبمیوه و کنسانتره دانست و گفت: با توجه به ظرفیت تولید بالای آبمیوه و کنسانتره در کشور در ویترین فروشگاه‌ها و مغازه‌ها شاهد آبمیوه‌های خارجی هستیم که حتی مجوز ورود ندارند و بدون هیچ نظارتی به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند.

صنعتی که می‌تواند ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم اشتغال زایی کند و تا ۲ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته باشد، چرخ تولیدش با حمایت دولت در شرایط بحرانی از حرکت باز نخواهد ایستاد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۲۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!

تین نیوز

در پی بارندگی های اخیر در استان کرمان، مشکلاتی برای محصولات خودروسازان شهر بم پیش آمد و تعدادی از این محصولات در آب فرو رفت و همچنین آب بسیاری وارد کارخانه های آن ها شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، هفته گذشته، بارندگی های شدیدی در استان کرمان رخ داد؛ این بارندگی های شدید با هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان کرمان از حدود ١٠-١٢ روز گذشته آغاز شده بود و استاندار کرمان نیز در این رابطه اظهار کرده بود که بیش از ۶۰ میلی متر (دو برابر میانگین بارندگی نسبت به سال گذشته) بارش باران در این استان رخ داده است.

این بارندگی های شدید در شهر بم، کارخانه های خودروسازی مستقر در این استان و به ویژه گروه صنعتی مدیران خودرو را دچار مشکلاتی کرد.

طی روزهای اخیر ویدئوها و تصاویری از سالن مونتاژ برند فونیکس و پارکینگ محصولات مدیران خودرو منتشر شد که نشان می دهد که سیل در کارخانه مدیران خودرو، به بخش سالن مونتاژ خودروهای برند فونیکس آسیب زده و همچنین پارکینگ محصولات MVM  نیز در آب فرو رفته اند. 

آسیب وارده به این مجموعه صنعتی در استان کرمان (شهرستان بم) مشتریان این گروه خودروسازی را از بابت تأخیر در تحویل خودروها و آسیب های احتمالی وارده به محصولاتی که در آب فرو رفته یا آب وارد کارخانه شده است، نگران کرده است.

این موضوع به صورت اختصاصی و ویژه از گروه صنعتی مدیران خودرو مورد پیگیری قرار داده شد. 

شرح ماوقع آنچه که اتفاق افتاده و میزان آسیب سیل به این گروه خودروسازی وارد شده و در اختیار ایسنا قرار گرفت به شرح زیر است:

بارندگی ها و سرازیر شدن سیل در بخش های مختلف استان کرمان و شهرستان بم، منجر به اختلال در زندگی مردم و گرفتگی معابر شهری شده است؛ بخشی از این سیل نیز به یکی از بخش های تولیدی کارخانه مدیران خودرو وارد شده به قسمت هایی از این کارخانه آسیب وارد کرده است.

کدام خودروها توسط سیل در کارخانه آسیب دیده اند؟

تصویر منتشر شده از بم مربوط به محوطه خط تولید خودرو X۲۲ پرو دستی است. همانطور که در تصاویر هم مشخص بود، تنها بدنه خودروها در محوطه یکی از خطوط تولید ام وی ام قرار داشت.

در پی این موضوع، تیم کارخانه مدیران خودرو از همان ساعات اولیه پس از وقوع سیل، آب و گِل را از محوطه خارج کرده و بدنه خودروهای X۲۲ پرو که در محوطه قرار داشته است را به مکانی دیگر منتقل کرده اند.

در خصوص آسیب های کیفی احتمالی به محصولات و استفاده از بدنه خودروهایی که در سیل حضور داشته اند، برای تولید محصولات جدید، این گروه صنعتی، ضمن تاکید براینکه  کیفیت محصولات عرضه شده به بازار خط قرمز واحد کنترل کیفیت ام وی ام است؛  اطمینان خاطر داده که  در صورت وجود مشکل در هر کدام از بدنه ها، آن مورد از خط تولید خارج خواهد شد.  البته بدیهی است تعدادی از این قطعات آسیب جدی ندیده و پس از بررسی مجدد واحد کنترل کیفیت، وارد خط تولید می شوند.

گروه صنعتی مدیران خودرو در رابطه با بررسی بدنه خودروهای آسیب دیده در سیل توسط واحد کنترل کیفیت این شرکت، اعلام کرده که تمامی استانداردهای رعایت شده برای تولید خودروهای جدید در خصوص بدنه خودروهایی که در حادثه سیل قرار داشتند، رعایت خواهد شد؛  اگر این بدنه ها از نظر استحکام، ساختار یا رنگ دچار مشکل شده باشند، قطعا از خط تولید خارج می شوند.

مدیران خودرو در رابطه با احتمال تاخیر در تحویل خودروهای فروخته شده نیز به خریداران اطمینان می دهد که مشکل حادی در خط تولید برند ام وی ام رخ نداده و پس از گذشت ۲۴ ساعت، تمامی شرایط به حالت عادی بازگشته است؛ فلذا تمام تلاش شرکت بر این است که تاخیری در تحویل خودروی مشتریان ایجاد نشود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • مشعل های شرق کارون جمع آوری می شوند
  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • مشعل گازی تمامی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها تا ۳ سال آینده جمع آوری خواهد شد
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری