Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجیدی کارشناس زراعت جهاد کشاورزی کردستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، گفت: در سال زراعی جاری ۸۰۶ هکتار از اراضی این استان به کشت ماشک اختصاص داده شد که از این میزان کشت ۲ هزار و ۵۰۰ تن  محصول ماشک  برداشت شد.

او افزود:سال گذشته یک هزارو ۳۰۰ تن محصول ماشک علوفه ای از ۴۰۰ هکتار اراضی زیر کشت استان برداشت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجیدی بیان کرد: برنامه ابلاغی این استان در سال زراعی جاری برای کشت ماشک ۷۵۰ هکتار بود، ولی با توجه تجربیات موفق و مثبت سال گذشته و تاثیرات برنامه‌های ترویجی، ۲ برابر بیشتر شد.

کارشناس زراعت جهاد کشاورزی کردستان گفت:درسال زراعی جاری بیشترین بذرماشک از رقم ساتیوا به صورت یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار گرفت تا به صورت کشت مخلوط با جو برای افزایش کیفیت علوفه تولیدی و جلوگیری از خوابیدگی بوته در مزارع کشت شود.

او   افزود:در این استان سالانه حدود ۴۰۰ هکتار از مزارع به صورت نکاشت وآیش است که می توان ماشک را  به عنوان یک محصول جایگزین کشت کرد.

مجیدی گفت:استان کردستان از لحاظ کشت محصول ماشک جزو استان‌های پیش رو در کشور است.

گفتنی است، ماشک از گیاهان علوفه‌ای یکساله و از خانواده بقولات هستند که با توجه به کوتاه بودن طول دوره رشد و نمو و امکان کشت آن‌ها در زمان‌های مختلف، می‌توان آن‌ها را بعد از برداشت گندم، جو و کلزا جهت کشت دوم (کشت تابستانه) و تولید علوفه و کود سبز مورد استفاده قرارداد. این گیاه در مقایسه با شبدر، یونجه، اسپرس و سایر گیاهان علوفه‌ای ارزش غذایی یکسانی دارد. به جهت اهمیتی که این گیاهان در میان گیاهان علوفه‌ای از نظر تغذیه دام، کاشت در اراضی کم بازده، مقاومت به سرما و کم آبی و همچنین نقشی که در حاصلخیزی خاک دارند، به صورت چند منظوره مورد استفاده قرار می‌گیرند. این گیاهان را می‌توان در اکثر شرایط آب وهوایی به صورت دیم و آبی کشت نمود.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی جهادکشاورزی کردستان علوفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۳۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، علیرضامهاجر امروز دربازدید از موسسات تحقیقات گاودشت بابل گفت. بر اساس کاری که محققان کشورمثل دکتر فضایلی وهمکاران درموسسه چغندرقند و نیز موسسه اصلاح بذرونهال ومجموعه کارشناسان دامپروری در وزارت جهادکشاورزی انجام دادند باید نوید دادکه بدون اینکه حتی یک متر غیر از اب باران استفاده شود دراستان‌های گیلان مازندران وگلستان می‌توان صد‌ها هزارتن نیازکشور درباره علوفه را درداخل تولید وتامین کرد.

وی تصریح کرد: چغندر علوفه‌ای بدون نیازبه هیچگونه آبیاری قابل تولید است و بعد از برداشت برنج از زمین‌های کشاورزی می‌توان چغندر غلوفه‌ای کشت کرد

مهاجر تاکید کرد:با کشت این محصول بیشتر از ۱۰۰ تن درهکتار محصول تولید می‌شود وبرای خوراک دام‌ها قابل استفاده است واین نوع چغندر  بیشتر از ۸ درصد قند داردومی تواند جایگزین جو زرت. یونجه وکنجاله سویا وخیلی از محصولاتی که مجبور به واردات آن از خارج هستیم جایگزین بشود ومی تواند بهتر از خوراک های دیگر، تغذیه دام سنگین وسبک راتامین کرد.

دیگر خبرها

  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه