Web Analytics Made Easy - Statcounter

عشایر عربی سوریه در بیانیه‌ای به نظامیان اشغالگر آمریکایی و نیروهای ارتش ترکیه درباره ادامه حضورشان در این منطقه هشدار دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الاخبار اخیرا میزان اعتراضات مردمی ضد اشغالگری و حضور غیرقانونی آمریکا در سوریه در حومه‌های استان الحسکه به ویژه بعد از آغاز اجرای قانون قیصر و اعلام توافق کردهای سوریه که موجب نگرانی عشایر عربی در حسکه شده افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«ابراهیم الشبلی» یکی از ساکنان روستای «طرطب» در حومه «قامشلی» می‌گوید که فریاد مخالفان حضور غیرقانونی آمریکا بالا رفته و به دنبال آن گروهی از روستاییان در محکومیت حضور آمریکا دست به یک تظاهرات زدند.

ابراهیم می‌گوید که آمریکایی‌ها نفت وگاز و غلات سوریه را غارت می‌کنند و اکنون هم با قانون قیصر ما را محاصره کرده‌اند. ابراهیم شخصیت سیاسی نیست و چیزی از سیاست نمی‌داند٬ اما یک چیز را خیلی خوب می داند و با خشم از آن صحبت می‌کند: «ما تسلیم آمریکایی‌ها نمی‌شویم و آماده یک مقاومت ملی جامع و کامل هستیم و تا زمان اخراج آخرین نظامی آمریکایی و ترک از سوریه٬ ساکت نمی‌شویم».

طی هفته‌های گذشته اعتراضات ملی در اعتراض به حضور آمریکا در منطقه شرقی سوریه از خلال برگزاری تجمعات و تظاهرات‌ و یا بستن راه‌ها به روی گشت‌های آمریکایی و سنگ زدن به آنها به ویژه پس از اعلام اجرای قانون قیصر افزایش یافته است.

همچنین عشایر عربی منطقه «جزیره» سوریه نیز به حضور آمریکا در زمین هایشان به شدت معترض‌ هستند.

شماری از گروه‌های عشایربا صدور بیانیه‌ای از آمریکایی‌ها و ترک‌ها خواستند تا اراضی سوریه را ترک کنند.

آنها در این بیانیه برای اولین بار به شکل صریح واشنگتن را تهدید کردند که در صورت عدم خروج کامل از زمین‌های سوریه٬ با مقاومت ملی گسترده سوری‌ها روبرو خواهند شد.

عشایر طی این بیانیه با اشاره به حمایت واشنگتن از نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد)٬ آمریکایی‌ها را به تحریک جوانان قبیله‌ها از خلال حمایت از پروژه‌های منزوی کردن قبایل برای تحریف واقعیت منطقه و فتنه‌انگیزی میان گروه‌های مختلف متهم کردند.

عشایر در بیانیه مذکور به آمریکایی‌ها هشدار دادند: حواستان باشد در سوریه چه می‌کنید و با دم شیر بازی نکنید.

لاوروف: اطلاعات سازمان ملل درباره سوریه موثق نیست/ درگیری‌ها در لیبی باید فوراً متوقف شودشورای امنیت طرح پیشنهادی روسیه برای نحوه ارسال کمک‌ به سوریه را رد کردآمریکا شرکت آمازون را به نقض تحریم‌ها علیه ایران و سوریه متهم کردتوافق همکاری‌های نظامی ایران و سوریه/ سرلشکر باقری: سامانه‌‌های پدافند هوایی سوریه را تقویت خواهیم کردلبنان|احزاب ملی: رابطه با سوریه شرط اول خروج لبنان از بحران/ سیاست آمریکا تنها عامل ایجاد فتنه و خرابی است

در بیانیه شورای قبایل و عشایر سوریه در حسکه آمده است که فرزندان عشایر برای آزادی خاک مقدس کشورشان از لوث وجود اشغالگران آمریکایی و ترک به مقاومت ملی می‌پیوندند.

«شیخ میزر المسلط» رئیس شورای قبایل و عشایر سوریه طی گفتگو با روزنامه الاخبار تاکید کرد که عشایر به هیچ وجه تجاوزات آمریکا که ثروت‌های سوریه را غارت کرده و مانع از رسیدن سوخت و گندم به دولت دمشق می‌شود٬ قبول نمی‌کنند. وی اظهار داشت که عشایر اکثریت ساکنان این منطقه را تشکیل می‌دهند و منزوی کردن آنها تاثیر زیادی بر ثبات و امنیت آن خواهد داشت.

المسلط از آمریکایی‌ها و ترک‌ها خواست تا از تجربه‌های گذشته پند گرفته و زمین‌هایی که به شکل غیرقانونی وارد آن شده‌اند را ترک کنند.

در همین راستا اعلام توافق کردهای سوریه با تلاش‌های آمریکا عامل دیگری برای افزایش تحرکات ملی عشایر شده است؛ به ویژه اینکه در توافق مذکور به منزوی کردن و حاشیه‌نشینی عشایری که اکثریت ساکنان این منطقه را تشکیل می‌دهند اشاره شده است.

این توافق با واکنش‌های متعدد از جانب عشایر همراه بود که گروهی از شوراهای عشایر مخالف آن بوده و گروه‌های نزدیک به دولت این توافق را فرصتی برای گفتگوی کامل با دمشق می‌دانستند.

تعدادی از شخصیت‌ها و جریان‌های سیاسی فعال در منطقه نیز از تاثیر کردها در منطقه شرق فرات ابراز نگرانی کردند.

یکی از قبایل معروف این منطقه در بیانیه‌ای به اهالی خود اعلام کرد که این توافقات به صورت یکجانبه و به دور از ساکنان منطقه جزیره انجام می‌شود و هدف آنها تحمیل یک سیاست با توسل به زور بر این منطقه است.

اما در مقابل برخی دیگر از گروه‌های عشایر عربی از این توافق استقبال کرده و معتقدند آثار مثبتی بر یک گفتگوی کامل ملی خواهد داشت.

به گزارش الاخبار، حدود دو ماه قبل نیروهای کرد در شمال شرق سوریه با حمایت آمریکا و فرانسه به یک چشم‌انداز سیاسی رسیدند.

این چشم‌انداز سیاسی شامل پنج بند است: ـ سوریه کشوری دارای حاکمیت است. ـ سیستم حکومتی آن فدرالی بوده و تضمین کننده حقوق تمامی گروه‌ها خواهد بود. ـ در نظر گرفتن کردها به عنوان قومی دارای وحدت ژئوپلتیکی یکپارچه در حل و فصل «مسئله ملی» خود.ـ درخواست برای اقرار به حقوق قومی مشروع در قانون اساسیی طبق اسناد و پیمان‌های بین‌لمللی. ـ تشکیل یک مرجعیت کرد که نماینده همه احزاب سیاسی و جریان‌ها و نمایندگان جامعه کرد در سوریه باشد.

ویلیام روباک، فرستاده ویژه آمریکا به سوریه طی ماه‌های گذشته چهار دور گفت‌وگوی مستقیم را با حضور رهبران حزب «اتحاد دموکراتیک» و «شورای ملی کرد» (مخالف) در یک پایگاه آمریکایی در حسکه برگزار کرد. در این گفت‌وگوها مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) نیز حضور داشته است.

همچنین فرانسه هم وارد گفت‌وگوهای میان کردها شده و هیئت دیپلماتیک آن طی سه روز متوالی نشست‌هایی را با تمامی احزاب و طرف‌های کُرد در پایگاه ائتلاف بین‌المللی در شهرک نفتی رمیلان برگزار کرده بود. طرف‌های حاضر در این نشست‌ها به تفاهمات سیاسی مشترکی دست یافتند و قرار شد موارد اختلافی میان آنها بررسی شود تا در نهایت منجر به تشکیل یک هیئت یکپارچه کرد برای مشارکت در محافل بین‌المللی درباره بحران سوریه و اتخاذ یک موضع واحد توسط نظام سوریه و اپوزیسیون آن شود.

انتهای پیام/

R36346/P/S8,90,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط کشور آمریکا کشور سوریه بیشتر بخوانید... لاوروف: اطلاعات سازمان ملل درباره سوریه موثق نیست/ درگیری‌ها در لیبی باید فوراً متوقف شود شورای امنیت طرح پیشنهادی روسیه برای نحوه ارسال کمک‌ به سوریه را رد کرد آمریکا شرکت آمازون را به نقض تحریم‌ها علیه ایران و سوریه متهم کرد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشور آمریکا کشور سوریه اخبار آمریکا سوریه آمریکایی ها عشایر عربی گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۵۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه اعتراضات دانشجویی آمریکا؛ بازداشت گسترده در کارولینای شمالی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، اعتراضات ضداسرائیلی دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین و مردم غزه در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا همچنان ادامه دارد.

اعتراضات دانشگاهیان آمریکایی در حمایت از غزه در حالی ادامه دارد که بازداشت‌ها نیز ادامه دارد، از جمله گزارش شده در دانشگاه کارولینای شمالی، ۳۶ معترضی که در محوطه دانشگاه تحصن کرده بودند، دستگیر شدند.

واشنگتن پست هم گزارش داده است که دانشگاه براون در حال بررسی خروج سرمایه گذاری از اسرائیل در سال جاری است.

وبگاه آکسیوس هم در گزارشی اعلام کرد که مجلس نمایندگان از روسای دانشگاه‌های ییل، میشیگان و کالیفرنیا می‌خواهد در مورد تظاهرات طرفداران فلسطین شهادت بدهند.

اعتراضات در دانشگاه کالیفرنیا هم همچنان ادامه دارد و مسئولان این دانشگاه برای معترضان دانشجو خط و نشان کشیده و هشدار داده‌اند: اگر دانشجویان در کلاس‌هایشان اختلال ایجاد کنند، اقدامات انضباطی شدیدی از جمله اخراج یا تعلیق درباره آن‌ها انجام خواهیم داد.

دانشگاه کالیفرنیا همچنین افزوده است که پرسنل خود برای اجرای قانون در محوطه دانشگاه را بیشتر کرده است.

دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا هم اعلام کردند: ما خواهان عدم ورود نیروهای پلیس به محوطه دانشگاه هستیم، چون مذاکرات با مدیریت دانشگاه شکست خورد و مدیریت دانشگاه با حسن نیت با ما مذاکره نکرد.

به گفته دانشجویان معترض دانشگاه کلمبیا، این دانشگاه نقش خود را در ارائه خدمات آموزشی تضعیف کرده است.

همچنین یک زن معترض در دانشگاه کلمبیا اعلام کرد: این همبستگی با فلسطین به مدت ۱۲ روز یک تظاهرات مسالمت آمیز بوده و شرکت کنندگان در معرض خطر اخراج و دستگیری قرار دارند.

خیزش دانشگاه‌های سراسر آمریکا در حمایت از مقاومت فلسطین و مخالفت با لشکرکشی رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح سبب شده است تا بار دیگر این سوال در محافل علمی و رسانه‌ها مطرح شود که چرا نسل جوان یا به عبارت دقیق‌تر «نسل z» برخلاف پدران خود حامی فلسطین بوده و هیچگونه همدلی با اشغالگران قدس ندارد؟ افراد یا نهادهای نزدیک به لابی‌های اسرائیل یا همسو با سیاست‌های کاخ سفید سعی دارند تا این تجمعات دانشجویی- خیابانی را ناشی از فریب و انحراف نسل جدید دانسته و خواهان برخورد نیروهای امنیتی با حامیان مقاومت شوند.

جامعه‌شناسان آمریکایی شکاف کنونی میان نسل جدید و قدیم آمریکایی‌ها در حمایت از اسرائیل را ناشی از پیامدهای جنگ عراق- افغانستان، افزایش نفوذ جنبش سیاه پوستان، سیاست‌های افراطی رژیم صهیونیستی، تغییرات جمعیتی و انتشار تصاویر غیرنظامیان فلسطینی در شبکه‌های اجتماعی می‌دانند. در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا با توجه به آخرین تحولات جاری در دانشگاه‌های آمریکا به بررسی گرایش‌های ضداسرائیلی نسل جوان در آمریکا بپردازیم.

امروز یکی از مهم‌ترین جلوه‌های همبستگی نسل جدید آمریکایی‌ها با مردم فلسطین، سلسله تظاهرات و اعتصابات دانشجویی در قلب ایالات متحده است. دانشجویان دانشگاه‌های کلمبیا، براون، امرسون، هاروارد، جرج واشنگتن، نیویورک، فلوریدا، اموری، اوهایو، رایس، ماساچوست، میشگیان، ییل، تگزاس و … همصدا با سایر جامعه آمریکا خواستار توقف نسل کشی در غزه و خودداری رژیم صهیونیستی از لشکرکشی به رفح هستند. در میان افراد شرکت کننده در این تجمعات علاوه بر مسلمانان، عرب- آمریکایی‌ها، سیاه پوستان؛ نسل جوان و سفیدپوست آمریکا نیز دیده می‌شود که بر خلاف پدران خود حقیقت را بدون واسطه دنبال کرده و مخالف آپارتاید حاکم در فلسطین اشغالی هستند.

کد خبر 6093679

دیگر خبرها

  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به برچسب «یهودستیزی» زدن به دانشجویان آمریکایی
  • واکنش کنعانی به زدن برچسب «یهودستیزی» به دانشجویان معترض آمریکایی
  • چگونه «وعده صادق» جَو اعتراضات دانشگاهی آمریکا برای غزه را تغییر داد؟
  • علل، انگیزه‌ها و نتایج خیزش دانشگاهیان آمریکا ضد اسرائیل
  • روز ۲۰۸ طوفان‌الاقصی|یمن: با آتش بازی نکنید
  • به دانشگاه مردمی فلسطین خوش آمدید
  • چرایی تشدید اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • اعتراض کارگردان سرشناس آمریکایی به جنون اشغالگری صهیونیست‌ها
  • ادامه اعتراضات دانشجویی آمریکا؛ بازداشت گسترده در کارولینای شمالی