Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@16:35:44 GMT

تولید بزرگترین تراشه کوانتومی

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۷۱۴۸

تولید بزرگترین تراشه کوانتومی

محققان دانشگاه ام آی تی با استفاده از اتم‌های مصنوعی، راهی برای تولید بزرگترین تراشه کوانتومی در نوع خود ابداع کردند.

به گزارش ایسنا، اتم‌ها از برش‌های نازک میکروسکوپی الماس ایجاد شده اند. "دیرک انگلوند" (Dirk Englund) استادیار گروه مهندسی برق و علوم کامپیوتر ام.آی.تی در بیانیه‌ای گفت: این موفقیت "نقطه عطفی" در زمینه پردازنده‌های کوانتومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رایانه‌های استاندارد و پردازنده‌ها از بیت در تراشه‌های خود برای پردازش استفاده می کنند اما در رایانه‌های کوانتومی این عملیات با استفاده از بیت های کوانتومی یا کیوبیت انجام می‌شود. این قابلیت به رایانه‌های کوانتومی اجازه می‌دهد تا بتوانند همزمان چند محاسبه را انجام دهند و مسائلی که حل آنها با رایانه‌های معمولی امکان پذیر نیست به راحتی انجام شود.

به همین ترتیب ، رایانه‌های کوانتومی از "کیوبیت" استفاده می کنند نه بیت. در پردازش کوانتومی یک کیوبیت یا بیت کوانتومی واحد پایه‌ای پردازش کوانتومی و رمزنگاری کوانتومی بوده و مشابه بیت در رایانه‌های کلاسیک است: کوچکترین واحد ذخیره اطلاعات و معیاری از مقدار اطلاعات کوانتومی است. از نظر فیزیکی، کیوبیت یک سامانه کوانتومی دوحالتی است، یعنی سیستمی که توسط مکانیک کوانتومی به درستی قابل توصیف است و هنگام اندازه‌گیری یکی از دو حالت ممکن خود را اختیار می‌کند. یک کامپیوتر کوانتومی قادر است تمام محاسبات را یکباره و همزمان انجام دهد.

اتم‌های مصنوعی که محققان از آن به عنوان "میکرو چیپلت‌های کوانتومی" (quantum micro chiplets) یاد می‌کنند ، از مراکز رنگی در الماس‌ها تشکیل شده است.فضاهای خالی مملو از اتم‌های دیگر مانند ژرمانیم و سیلیکون است.

اتم‌های مصنوعی ذرات رنگی نور را ساطع می‌کنند تا بتوانند اطلاعات کوانتومی را که توسط کیوبیت نشان داده شده، حمل کنند. محققان با استفاده از این روش ترکیبی مدارهای فوتونی و چیپلت‌های الماس توانستند یک سیستم ۱۲۸ کوبیتی که بزرگترین تراشه در نوع خود است را ایجاد کنند.

لینک کوتاه: asriran.com/0035h3

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ام آی تی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۷۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد


به گزارش تابناک به نقل از شینهوا، شرکت Beijing Xinzhida Neurotechnology، یک رابط مغز و کامپیوتر (BCI) به نام Neucyber ساخته و آن را روی یک میمون آزمایش کرده است. این تراشه به میمون اجازه می‌دهد بازویی رباتیک را تنها با افکار خود کنترل کند.

شرکت سازنده ادعا می‌کند این فناوری به طور مستقل توسعه یافته است و اولین «BCI تهاجمی با عملکرد بالا» در چین محسوب می‌شود.

 
نه دانشمندان و نه شینهوا به استارتاپ ایلان ماسک اشاره‌ای نکرده‌اند، اما رونمایی از محصول جدید در انجمن سالانه‌ی Zhongguancun در پکن، هدف چین برای رقابت با نورالینک را برجسته می‌کند.

وزارت صنعت و فناوری چین سال گذشته BCI را به عنوان یک «فناوری نوظهور پیشرفته» طبقه‌بندی کرد. شرکت سازنده‌ی تراشه‌ی Neucyber هنوز آزمایش‌های انسانی را آغاز نکرده است.

دیگر خبرها

  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • عرضه فناوری جدید ساخت تراشه شرکت TSMC تا سال ۲۰۲۶
  • رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد
  • با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود
  • بهره برداری از بزرگترین مزرعه خورشیدی برای نمک زدایی در عمان
  • ۴۷ سال سریع تر با کامپیوتر کوانتومی گوگل! (+عکس)
  • فعالیت بزرگترین واحدِ تولید شویندهِ جنوبشرق با همت کارآفرینِ کرمانی