Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@05:44:59 GMT

هاروارد و ام‌آی‌تی از دولت آمریکا شکایت کردند

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۷۴۱۰

هاروارد و ام‌آی‌تی از دولت آمریکا شکایت کردند

به گزارش یورونیوز، مسئولان دانشگاه هاروارد و انستیتوی فناوری ماساچوست، ام‌آی‌تی با اعلام شکایت از اداره فدرال مهاجرت و گمرک وابسته به وزارت کشور، گفته‌اند که دستورالعمل جدید این اداره دانشجویان خارجی را ملزم به شرکت در کلاس‌های حضوری می‌کند تا بتوانند در آمریکا بمانند. این دو دانشگاه در متن دادخواستی که به دادگاه منطقه‌ای بوستون داده‌اند، اقدام اداره مهاجرت و گمرک در صدور این دستورالعمل جنجالی را «خودسرانه و ناشی از سوء استفاده از قدرت» خوانده و از دادگاه خواسته‌اند تا مانع اجرای این دستورالعمل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در دادخواست دو دانشگاه آمریکایی آمده است: «توانایی ارائه آموزش از راه دور در دوران شیوع همه‌گیری کووید ۱۹، از اهمیت ویژه‌ای برای دانشگاه‌های سراسر کشور برخوردار است.»

دو دانشگاه آمریکایی در دادخواست خود نوشته‌اند: «اقدام اداره فدرال مهاجرت و گمرک باعث می‌شود صد‌ها هزار دانشجوی خارجی در ایالات متحده بدون هیچ گونه برنامه آموزشی رها شوند.»

آن‌ها با اشاره به فرصت اندک باقی مانده تا ترم جدید گفته‌اند: «این دانشجویان نمی‌توانند برای آن که از کشور اخراج نشوند، تنها ظرف چند هفته پس از شروع ترم پاییز به دانشگاه‌هایی منتقل شوند که آموزش حضوری دارند. علاوه بر این، برای بسیاری از این دانشجویان بازگشت به کشور‌های خودشان برای شرکت در کلاس‌های آنلاین ناممکن، غیر عملی، بسیار گران یا حتی خطرناک خواهد بود.»

دستورالعمل جدید چه می‌گوید؟

بر پایه تصمیم تازه دولت فدرال آمریکا، قرار است روادید آن دسته از دانشجویان خارجی که در سال تحصیلی بعدی از ابتدای پاییز کلاس‌هایشان تماما به صورت آنلاین برگزار می‌شود، لغو گردد و به دانشجویانی که قرار است برای شرکت در این کلاس‌ها به آمریکا بیایند، ویزا داده نشود. بر اساس این دستورالعمل دانشجویانی هم که روادید آن‌ها لغو می‌شود باید در مهلت قانونی خاک آمریکا را ترک کنند.

دستورالعمل جدید آمریکا می‌گوید که دانش آموزان خارجی مجاز به گذراندن دوره‌های آنلاین از کشور‌های خود و حفظ «وضعیت فعال» نخواهند بود، مگر آن که کلاس‌های آن‌ها فقط آنلاین باشد. این دانشجویان با این حال اجازه دارند که اگر در دانشگاه‌هایی با کلاس‌های تماما آنلاین درس می‌خوانند، در مدت باقی مانده تا بازگشایی دانشگاه‌ها، دانشگاه خود را عوض کنند و به دانشگاهی بروند که کلاس‌های حضوری هم دارند.

اداره مهاجرت و گمرک آمریکا به دانشگاه‌هایی که تمام کلاس‌هایشان آنلاین است، تا ۱۵ ژوئیه (۲۵ تیر) فرصت داده تا در صورت تمایل، «طرح تغییر عملیاتی» برای کلاس‌های خود را ارائه دهند. همچنین آن دسته از مراکز آموزش عالی که کلاس‌های آن‌ها شامل مدل ترکیبی آنلاین و حضوری است، باید تا پیش از ۴ اوت (۱۴ مرداد) برای دانشجویان خارجی دارای روادید نوع اف۱ گواهی کنند که آن‌ها کلاس‌های حضوری را می‌گذرانند.

روادید اف۱، روادیدی است که به دانشجوی خارجی برای ورود به آمریکا و تحصیل در دانشگاه‌های این کشور داده می‌شود. شمار دانشجویان دارنده این روادید در برخی از دانشگاه‌های آمریکا به هزاران نفر می‌رسد.

دستورالعمل دولتی جدید درباره روادید دانشجویان خارجی اندکی پس از آن صادر شد که مسئولان چند دانشگاه از جمله هاروارد اعلام کردند در ترم جدید کلاس‌هایشان را تماما به صورت آنلاین برگزار می‌کنند. شمار بیشتری از دانشگاه‌های دیگر نیز گفته‌اند در ترم جدید مدل ترکیبی آنلاین و حضوری را در پیش می‌گیرند.

انتظار می‌رود دانشگاه‌های دیگر آمریکا نیز نظیر چنین شکایتی را علیه دولت مطرح کنند. مورا هیلی، دادستان کل ماساچوست در توییتر اعلام کرد تشکیلات قضایی تحت مدیریت او پرونده شکایت دو دانشگاه ام‌آی‌تی و هاروارد را پیگیری می‌کند.

دانشجویان دارنده روادید اف۱ به طور معمول اجازه دارند تنها یک کلاس آنلاین در هر ترم بگیرند. اما مقامات مهاجرت آمریکا در ماه مارس هم‌زمان با شیوع کووید ۱۹ و اجبار مؤسسات آموزشی برای گذاشتن آنلاین در دوران قرنطینه، برای این قانون استثنا قائل شدند.

شیوع کرونا کشور‌های مختلف جهان را به محدود کردن سفر‌ها و جابجایی‌ها سوق داده است. در حال حاضر دولت آمریکا ورود آن دسته از اتباع خارجی را که به تازگی در چین، ایران، بریتانیا، ایرلند، برزیل و کشور‌های حوزه شینگن بوده‌اند، ممنوع کرده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: هاروارد ام آی تی پارسی خبر دولت آمریکا دانشجویان خارجی مهاجرت و گمرک دو دانشگاه دانشگاه ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۷۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کنعانی به بازداشت و سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ناصر کنعانی با انتشار تصاویری از بازداشت و سرکوب دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا توسط پلیس این کشور به خاطر حمایت از مردم فلسطین، عنوان کرد: اخبار منتشر شده درباره سرکوب گسترده و بازداشت دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا توسط پلیس این کشور به خاطر حمایت از مردم فلسطین، نقض خشونت آمیز حق رای، آزادی بیان و حقوق بشر است که باعث ابراز نگرانی افکار عمومی در سراسر جهان شده است.

وی در این خصوص عنوان کرده است: ضروری است که دولت آمریکا ضمن پایبندی به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر، آزادی بیان و برگزاری تجمعات دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها را تضمین کرده و به مطالبات قانونی و حقوق آنها احترام بگذارد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: نقش حمایتی و اصلی دولت آمریکا در نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط رژیم صهیونیستی با ایجاد جو خفقان و ساکت کردن معترضان، پاک نخواهد شد.

دانشگاه‌های ییل، کلمبیا و تعداد دیگری از دانشگاه‌های آمریکا در روز‌های اخیر شاهد برگزاری اعتراضات در مخالفت با جنگ غزه بوده است. در همین زمینه نیز پلیس نیویورک از دستگیری بیش از ۱۳۰ نفر در پی تظاهرات در محوطه دانشگاه نیویورک خبر داد.

در همین خصوص اداره پلیس نیویورک اعلام کرد که ۱۳۳ نفر به صورت شبانه دستگیر شده و بعد از صدور احضاریه دادگاه، آزاد شده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش حماس به سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • ورود به دانشگاه‌های برتر آمریکا معروف به آیوی لیگ چقدر سخت است؟ + اینفوگرافیک
  • تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است
  • واکنش کنعانی به بازداشت و سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • کنعانی: نقش آمریکا در نسل‌کشی اسراییل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود
  • نقش آمریکا در نسل‌کشی اسراییل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود
  • کنعانی: آمریکا به مطالبات قانونی دانشجویان احترام بگذارد
  • جنگ غزه کلاس‌های درس دانشگاه کلمبیا را مجازی کرد
  • تعطیلی کلاس‌های دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضداسرائیلی
  • تعطیلی کلاس‌ها در دانشگاه کلمبیای آمریکا پس از بازداشت دانشجویان حامی فلسطین