Web Analytics Made Easy - Statcounter

 ارسلان زارع در این گفت و گوی تصویری که روز پنجشنبه با والری رادایف استاندار ساراتوف روسیه انجام شد، با بیان اینکه گیلان به عنوان یکی از استان های مهم در شمال ایران و در جنوب دریای خزر واقع شده و از طریق دریای خزر و رود ولگا، با ساراتوف یکی از استان های مهم روسیه راه آبی دارد، گفت : موضوعات زیادی برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری دو استان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به عضویت ایران در اتحادیه اقتصادیه اوراسیا پیشنهاد داد طرفین با افزایش مبادلات تجاری از مزایای این اتحادیه استفاده بیشتری کنند.

وی همچنین پیشنهاد داد: با توجه به ظرفیت های ویژه گیلان در خصوص مزایای طبیعی و پتانسیل های منحصربفرد جغرافیایی، پذیرش گردشگران و بوم‌گردان از مناطق مختلف روسیه با همکاری آژانس های مسافری بخش خصوصی افزایش یابد.

استاندار گیلان همچنین منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی بعنوان تنها منطقه آزاد حاشیه دریای خزررا از دیگر ظرفیت های گیلان دانست و گفت : بندر ساراتوف از طریق رود ولگا و دریای خزر به منطقه آزاد راه دارد و با استفاده از این شبکه حمل و نقل دریایی می‌توان تجارت بین دو منطقه را افزایش داد و از مزیت های منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی استفاده کرد.

 زارع با یادآوری اینکه گیلان تاکنون چندین بار نمایشگاه توانمندی های اقتصادی و صنعتی ایران را در استان های مختلف روسیه برپا کرده، خاطرنشان کرد: استانداری گیلان آمادگی دارد مساعدت لازم را به طرف روسی برای برپایی نمایشگاه توانمندی های تجاری و صنعتی آن کشور در شهر رشت و یا منطقه آزاد انزلی داشته باشد.

وی بر ارتباطات مستقیم وبدون واسطه تجار و بازرگانان تاکید کرد و گفت : برای این منظورنیاز است مبادله هیأت های تجاری بین دو استان افزایش یابد.

وی همچنین این آمادگی گیلان را برای صدورمحصولات کشاورزی و مصالح ساختمانی به ساراتوف اعلام کرد و افزود : همچنین می توانیم برخی از نیازهای استان چون غلات، ذرت، روغن، گوشت گاو و گوسفند را از سارتوف وارد کنیم.

استاندار گیلان، صادرات مجدد کالاهای روسیه و استفاده از خاک ایران به عنوان ترانزیت به کشورهای دیگر مانند عراق، افغانستان و سوریه را از دیگر زمینه های همکاری دو جانبه دانست.

وی با اشاره به ظرفیت سرای تجاری ایرانیان درآستراخان ادامه داد: آمادگی لازم در خصوص راه اندازی بازارچه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی ایران در ساراتوف وجود دارد.

استاندار گیلان در حوزه کشت فراسرزمینی هم پیشنهاد داد : امکان کشت و تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز ایران و گیلان و کشت گلخانه ای و نیز پرورش ماهی از سوی شرکت  های گیلانی در آن استان مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد.

وی همچنین با اشاره به وجود مراکز تحقیقات شیلاتی در گیلان، پیشنهاد کرد : پروژه های مشترک شیلاتی در خصوص تکثیر و پرورش انواع ماهیان بویژه تاس ماهیان توسط مراکز تحقیقاتی دو استان اجرا شود.

انجام مذاکرات لازم برای انعقاد تفاهمنامه خواهرخواندگی بین شهرهای رشت و ساراتوف از دیگر پیشنهادات استاندار گیلان در این گفت و گو بود.

وی با دعوت از استاندار ساراتوف برای سفر به گیلان با همراهی هیأت رسمی گفت: با توجه به اینکه تاکنون از ساراتوف در دو مرحله هیأت رسمی به گیلان سفر کرده اند، آمادگی اعزام هیأتی بلندپایه از مدیران ارشد تجاری و اقتصادی گیلان برای آشنایی با توانمندی های استان ساراتوف و مذاکره با همتایان روسی وجود دارد.

استاندار ساراتوف: خواهان تداوم همکاریها و تحکیم روابط با ایران هستیم

استاندارساراتوف نیز در این ارتباط تصویری با قدردانی از استاندار گیلان برای ارائه پیشنهاد خواهرخواندگی رشت و ساراتوف اظهار داشت: استان ساراتوف همچون دیگر نقاط جهان در محدودیت های مقابله با کرونا به سر می‌برد و همه تصمیمات دولت روسیه در جهت سلامت مردم و همچنین کاهش اثرات مخرب این ویروس بر اقتصاد و تجارت است.

والری رادایف با بیان اینکه علیرغم محدودیت های موقتی ناشی از شیوع کرونا، استان ساراتوف خواستار تداوم همکاری‌های همه‌جانبه و تحکیم روابط با ایران است، افزود: استان گیلان از جایگاه ویژه ای برای ما برخوردار است و روابط دو استان نیز سابقه طولانی دارد و اکنون زمان آن است سطح روابط را بصورت حقوقی گسترش داده و تفاهم نامه همکاری امضا کنیم.

وی با بیان اینکه از پیشنهاد خواهرخواندگی حمایت می کنیم، افزود : ظرفیت های متعددی در ساراتوف برای تحکیم روابط تجاری و اقتصادی وجود دارد که اجرای پروژه مشترک برای افتتاح خانه تجاری ایران جمله آنهاست و این ابتکار مورد حمایت سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز قرار گرفته و هم اکنون به دنبال یافتن فضایی مناسب برای اجرای این پروژه هستیم.

استاندار ساراتوف خاطرنشان کرد: یکی دیگر از محورها و چشم اندازهای خوب برای توسعه همکاری دو جانبه استقرار شرکت‌های تولیدکننده محصولات کشاورزی ساراتوف در منطقه آزاد انزلی است و بزرگترین تولیدکنندگان محصولات‌کشاورزی این استان می‌توانند در این منطقه تجاری حضور داشته باشند.

وی از آمادگی ساراتوف برای جذب سرمایه‌گذاران ایرانی در این  استان خبر داد و گفت: آن دسته از سرمایه گذاران که تمایل به فعالیت در استان ما را داشته باشند، حمایت و به آنان ارائه تسهیلات برای اجرای پروژه را پیشنهاد می دهیم.

وی تصریح کرد: چشم اندازهای خوبی برای توسعه همکاری های فرهنگی و آموزشی با گیلان داریم زیرا دانشگاه گیلان یکی از بزرگ‌ترین مراکز آموزش عالی ایران با جایگاه بالایی در حوزه های فنی و علوم انسانی می باشد.

استاندار ساراتوف با ابراز علاقمندی برای اجرای تحقیقات علمی مشترک اظهار داشت: فعالیت های علمی و اجرای تحقیقات مشترک می تواند بنایی برای گسترش همکاری بین دانشگاه های دو استان باشد.

رادایف همچنین به ظرفیت و امکانات خوبی که در زمینه گردشگری در این استان وجود دارد، اشاره کرد و گفت: در جهت تدوین برنامه های گردشگری ویژه برای ساکنان ایران آمادگی داریم و پیشنهادات شما را در این خصوص پذیرا هستیم.

وی با بیان اینکه به دنبال تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی هستیم، از استاندار گیلان خواست پس از رفع محدودیت های ناشی از شیوع کرونا، در راستای آشنایی با ظرفیت های استان ساراتوف، به این منطقه سفر کند.

استان ساراتوف در جنوب شرقی بخش اروپایی روسیه واقع شده و از طریق رود ولگا و دریای خزر، با کشورهای ایران، آذربایجان و ترکمنستان مرز مشترک آبی دارد. این استان علاوه بر داشتن ذخایر معادن زیرزمینی همچون نفت، گاز، مواد اولیه مصالح ساختمانی و آب معدنی شرب، از قطب های کشاورزی روسیه شناخته می شود.

برچسب‌ها رشت استانداری گیلان گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت استانداری گیلان گیلان رشت استانداری گیلان گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۷۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید صفری بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در دومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال جاری توسعه صادرات را از راهبردهای مهم درجهت رونق و جهش تولید دانست و در  ادامه اجرایی سازی برخی از اقدامات و طرح‌ها را تبیین کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، دومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال جاری به میزبانی وزارت امور خارجه و ریاست مهدی صفری، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با دستور کار "راهکارهای عملیاتی تحقق شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) با بهره گیری از ظرفیت‌های روابط اقتصادی خارجی " و با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و نهادهای ذی ربط برگزار شد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ابتدای این نشست با اشاره به نامگذاری سال 1403 به نام "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی مقام معظم رهبری، رشد تولید را از مهم ترین اولویت‌های رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری سال‌های اخیر دانست.

صفری توسعه صادرات را از راهبردهای مهم درجهت رونق و جهش تولید دانست و در  ادامه اجرایی سازی برخی از اقدامات، طرح‌ها و برنامه‌های ضروری از سوی نهادهای مختلف ذیربط  در جهت دستیابی به  این مهم را تبیین کرد.

در ادامه نمایندگان  اتاق بازرگانی ایران، صندوق توسعه ملی، سازمان توسعه تجارت، سازمان شیلات، انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری برخی از برنامه‌ها و اهداف تعیین شده نهادهای متبوع خود در حوزه بهره گیری از ظرفیت‌های روابط اقتصادی خارجی درجهت تحقق شعار سال را ارائه کردند.

در این نشست بر رفع موانع تجاری، متنوع سازی شرکای تجاری، تقویت صادرات محصولات دانش بنیان، استفاده از ظرفیت موافقت‌نامه‌ها و پیمان‌های بین المللی، توسعه صدور خدمات فنی و مهندسی، تسهیل قوانین، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان، بهره‌گیری از ظرفیت نمایشگاه‌های بین‌المللی و ... به عنوان برخی از برنامه‌ها در راستای تحقق شعار سال تاکید شد.

در پایان مهدی صفری بر لزوم اهتمام  وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی درجهت اجرایی سازی برنامه‌های آن دستگاه‌ها در حوزه روابط اقتصادی خارجی بمنظور تحقق شعار سال تاکید کرد.

کنعانی: ایران به اقدام متجاوزانه پاسخ قوی‌تر می‌دهدنخست وزیر گرجستان: به دنبال توسعه روابط با ایران هستیم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک ۲ کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • تاکید بر توسعه روابط تجاری وبازرگانی اصفهان وازبکستان
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • هیات اقتصادی و تجاری هرمزگان عازم چین می‌شود
  • تاکید استاندار جدید بر توسعه و توازن یکپارچه مازندران
  • هیئت اقتصادی و تجاری هرمزگان عازم چین می‌شود 
  • دریای کاسپین: اهداف استراتژیک و چالش‌های جدید برای روسیه
  • تاکید صفری بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید