Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، باتری های مایع و جامد هر کدام مزایا و معایب خود را دارند اما اکنون محققان دانشگاه تگزاس ادعا می کنند که باتری جدیدی ابداع کردند که در واقع ترکیبی از هر دو باتری مایع و جامد است. این طراحی جدید اولین باتری تمام سیال - فلزی است که می تواند در دمای اتاق کار کند و ظاهرا عملکردی بهتر از باتری های لیتیوم یونی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

باتری های سیال فلزی دارای الکترودهایی از فلزات مایع هستند. این باتری ها نسبت به باتری های جامد کمتر مستعد فرسوده شدن هستند زیرا در باتری های سیال فلزی دندریت ها اجزای اصلی باتری را تشکیل نمی دهند و به آنها آسیب نمی زنند، به علاوه افزایش این باتری ها ساده است و برای این کار تنها باید مایع بیشتری در تانک های بزرگتری ریخت.

اما یک عیب اساسی این باتری ها دما است، برای حفظ وضعیت سیال فلزی این باتری ها باید آنها را تا دمای دست کم ۲۴۰ درجه سانتی گراد گرم کرد؛ تجهیزات مورد نیاز برای انجام این کار باعث می شود که این باتریها سنگین و پر مصرف باشند. 

در این مطالعه جدید محققان آلیاژهایی را بررسی کردند که می توانند در دماهای مفیدتر به صورت مایع باقی بمانند. آنها محور توجه خود را بر روی دو آلیاژ که خوب کار می کردند، متمرکز کردند. استفاده از یک آلیاژ سدیم- پتاسیم برای آند و یک آلیاژ گالیم-ایندیم برای کاتد.

این دو آلیاژ می توانند در دمای تنها ۲۰ درجه سانتی گراد مایع بمانند که به گفته این محققان پایین ترین دمای برای عملکرد هر باتری تمام سیال-فلزی است.

دو الکترود سیال-فلزی توسط یک الکترولیت آلی که آن هم به شکل مایع است، در مرکز از هم جدا می شوند.

محققان می گویند این باتری جدید می تواند چندین برابر سریعتر از باتری های لیتیوم یونی شارژ و دشارژ (تخلیه) شود و از انرژی و چگالی بالاتری برخوردار است.

محققان به حذف مانع دما در باتری تمام سیال- فلزی اشاره و تاکید می کنند: این باتری جدید سیال-فلزی می تواند بالقوه در لوازم الکترونیکی در هر اندازهای از ابزارهای کوچک پوشیدنی گرفته تا سیستم های ذخیره انرژی در مقیاس شبکه، استفاده شود.

این باتری می تواند تمام مزایای باتری های جامد و مایع را  از جمله انرژی بیشتر ، افزایش پایداری و انعطاف پذیری ارایه دهد و در عین حال در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کند.

برچسب‌ها پژوهشگر اختراع نوآوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهشگر اختراع نوآوری پژوهشگر اختراع نوآوری باتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۰۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تهران، فریدون یاسمی دراین‌باره بیان کرد: بیش از ۱۸ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع، به‌منظور کنترل کمّی و کیفی انواع فرآورده و بررسی روند سوخت‌رسانی مستمر و شبانه‌روزی در سال ۱۴۰۲ در منطقه تهران انجام شد.

وی افزود: در همین بازه زمانی، کارشناسان منطقه عملکرد مصرف‌کنندگان عمده را با انجام بیش از ۴ هزار بازدید بررسی کردند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تهران تأکید کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ کارشناسان منطقه تهران همراه با بازرسان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و حوزه مقاومت بسیج منطقه در قالب ۶ گروه عملیاتی، عملکرد مصرف‌کنندگان عمده را راستی‌آزمایی کردند.

یاسمی با اشاره به اینکه منطقه تهران دارای ۳۴۸ جایگاه سوخت مایع فعال و بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ مصرف‌کننده عمده است، یادآور شد: سامانه پاسخگویی و ارتباط با مشتریان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران (۰۹۶۲۷) به‌صورت شبانه‌روزی آماده دریافت انتقادها، پیشنهادها و شکایت‌های شهروندان تهرانی است.

کد خبر 6097160 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • یادی از اولین خطوط اتوبوسرانی | از بلیت فلزی تا بلیت کاغذی و باجه بلیت‌فروشی
  • قیمت قالب فلزی لبه ۵ با قیمت دلار بالا رفت؟!
  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی
  • ابداع ریزسوزن‌های نرمی که فناوری‌های پوشیدنی را با بدن سازگار می‌کند
  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • اولین پست اینستاگرامی نکونام پس از اخراج خطیر؛ چه روز زیبایی + عکس