Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان ایلام باتوجه به شرایط آب وهوایی مناسب جایگاه ارزشمندی در تولید انواع گیاهان طبی و دارویی دارد، به طوری که بیش از 300 گونه از گیاهان موجود در استان ایلام خواص دارویی دارند.

اهمیت گیاهان دارویی در جهت تحقق سلامت و همچنین توسعه و پیشرفت اقتصادی در هر منطقه‌ای بر کسی پوشیده نیست، گیاهان دارویی می‌توانند به عنوان  بزرگ‌ترین ثروت ملی در کشور یکی از تولیدات مهم در بخش کشاورزی محسوب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس بررسی‌های انجام شده از سوی مسوولان مربوط، بیش از ۳۰۰ گونه از گیاهان موجود در استان ایلام خواص دارویی دارند.

با توجه به استقبال زیاد مردم از گیاهان دارویی و فروش بالای آن‌ها طی سال‌های اخیر، شاهد کشت این گیاهان توسط برخی از کشاورزان در مناطق مختلف استان هستیم که بی‌شک افزایش سطح زیر کشت این گیاهان علاوه بر اینکه درآمدزایی بالایی را به دنبال دارد می‌تواند در توسعه اقتصادی و کاهش آمار بیکاری نقش موثری داشته باشد.

فعالیت ۱۱۰ کشاورز ایلامی در زمینه کشت گیاهان دارویی

فاطمه جهان‌پور معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام، گفت: ۱۱۰ نفر از کشاورزان استان ایلام در مناطق مختلف به کشت گیاهان دارویی مشغول هستند.

 وی افزود: از جمله مهم‌ترین گیاهان دارویی که به صورت آبی در استان کشت می‌شود می‌توان به نعنا فلفلی، بادرنجبویه، به‌لیمو، آویشن، کاسنی، مریم‌گلی، سیاه‌دانه، چای ترش، رزماری، گل محمدی اشاره کرد.

این مسوول در ادامه به ارقام دیم گیاهان دارویی کشت شده در استان اشاره کرد و گفت: زیره، گل محمدی، گل گاوزبان ازجمله گیاهان دارویی است که به‌ صورت دیم در استان کاشته می‌شود.

برداشت ۹۰ تن گیاهان دارویی طی سال گذشته

وی با بیان این‌که ۱۰۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان ایلام به کشت گیاهان دارویی اختصاص پیدا کرده است ادامه داد: سال گذشته ۹۰ تن محصول گیاهان دارویی از اراضی کشاورزی استان برداشت شد.

این مسوول به طرح‌های تشویقی جهاد کشاورزی جهت ترغیب کشاورزان به کشت گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت :پرداخت تسهیلات تا سقف ۳۰ میلیون ریال به‌ازای هر هکتار با سود ۷ درصد از جمله طرح‌های تشویقی جهاد کشاورزی جهت افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان است.

پرداخت یارانه به کشت کنندگان گیاهان دارویی

 جهان‌پور خاطرنشان کرد: گیاهان تولیدی استان ایلام به استان‌های هم‌جوار ازجمله لرستان و کرمانشاه صادر می‌شود و درصد زیادی هم از این گیاهان برداشتی در داخل استان به عرقیات تبدیل می‌شود.

وی با بیان اینکه پرداخت یارانه گیاهان دارویی در قالب نهال بلاعوض جزو برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت این گیاهان است، اظهار کرد: همچنین پرداخت یارانه برای تامین بذر و قلمه و نهاده‌های تولید به منظور ترغیب کشاورزان جهت کشت این گیاهان صورت می‌گیرد.

بهره مندی استان ایلام از طبیعت بکر، چهار فصل، آب و هوای مناسب زمینه کاشت گیاهان دارویی در این استان را فراهم کرده است و ضروری است مسوولان با عنایت به این پتانسیل با ارائه طرح‌های تشویقی زمینه افزایش سطح زیر کشت این گیاهان در استان ایلام را فراهم کنند.

انتهای پیام/ ۹۷۰۸۲۳

منبع: فارس

کلیدواژه: گیاهان دارویی ایلام سلامت بخش کشاورزی کشت گیاهان دارویی گیاهان دارویی کشت این گیاهان جهاد کشاورزی استان ایلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۴۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لطفا طبیعت را جارو نکنید!

به گزارش همشهری آنلاین، بین این آدم‌ها البته هستند کسانی که سبد و چاقو به ‌دست وارد طبیعت می‌شوند تا دست خالی به خانه برنگردند و سبزی خوردن چند روزشان، گیاهان دارویی چند ماهشان و گل‌های سر طاقچه‌شان را هم تهیه کرده باشند؛ بدون اینکه بدانند این کار راه و رسم خودش را دارد.

اصولا آنهایی که به چیدن گیاهان از دل طبیعت علاقه دارند باید بدانند که اولا هر گیاهی را نمی‌توانند بچینند و دوم اینکه آن دسته از گیاهانی که قابل چیدن هستند را هم باید با اصول خاصی بچینند تا به طبیعت خسارتی وارد نشود.

گیاهان بذری باید بعد از بذرپاشی و گیاهان پیازی باید بدون پیاز و ریشه و از ساقه چیده شوند و همه این گیاهان باید به‌ صورت شلخته چیده شوند تا برای سال‌های بعد هم امکان رویش مجدد این نباتات وجود داشته باشد یا اینکه چیدن گیاهانی مثل گل‌های لاله واژگون ممنوع است و گیاهانی مثل سقز، مجاز مشروط و گیاهان فصلی خودرو، مجاز با نظارت هستند.

اما با وجود این اصول که از سوی سازمان محیط‌زیست و منابع طبیعی همواره در حال گوشزد شدن است، خیلی‌ها بدون رعایت کردن این موارد، هر چیزی را که خوششان بیاید از ریشه در می‌آورند و با خودشان به خانه می‌برند.

این برداشت غیراصولی گیاهان توسط مردم باعث شده از دامنه پراکنش و تراکم این گیاهان سال به سال کاسته شود و این افراد با برداشت انبوه، بی‌رویه و غیراصولی موجب خسران به طبیعت و نسل‌های آینده شده‌اند؛ به همین دلیل برخی از رویشگاه‌های طبیعی مثل دشت لاله کوهرنگ که یکی از مشهورترین دشت‌های لاله در کشور و یکی آثار طبیعی ملی به شمار می‌رود، برای ورود گردشگران ممنوع شده است.

بیشتر بخوانید: تاراج آنلاین خاک جزیره هرمز تهران سبزتر می شود | ساخت ۱۰ بوستان روستایی در استان تهران کلید خورد

مساحت این دشت از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار طی چند سال گذشته به ۴۰۰ هکتار کاهش یافته و کاهش چشمگیر مساحت این دشت و کاهش تعداد گل‌های موجود و خطر انقراض این گل‌ها، مسئولان را ملزم کرد تا ورود گردشگران و مسافران به این دشت را ممنوع اعلام کنند.

خلاصه کلام اینکه حواستان به طبیعت و محیط‌زیست باشد و توصیه ما مثل مجری‌های تلویزیون این است که با گیاهان مهربان باشید و به جای درو کردن، فقط آنهایی را که مجاز هستند، بچینید تا این طبیعت برای فرزندانمان هم باقی بماند.

کد خبر 846747 برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم گیاهان و درختان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!