Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که با اقدامات نابخردانه آمریکا در عرصه ثبات راهبردی، ریسک رویارویی اتمی در جهان افزایش یافته است.
به گزارش خرداد به نقل از شفقنا ،«سرگئی لاوروف» روز جمعه در سخنانی در ششمین همایش علمی-کارشناسی بین المللی «دیدگاههای پریماکوف» که به صورت وبینار برگزار شد، خاطرنشان کرد:من با این دیدگاه موافقم که ریسک هسته ای اخیرا در جهان افزایش یافته است و وضعیت در عرصه امنیتی و ثبات راهبردی بین المللی به صورت آشکار وخیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: علت بروز این مساله نیز برای همه آشکار است. آمریکا می خواهد موقعیت برتر جهانی را دوباره به دست بیاورد و در عرصه ای که رقابت بین قدرت های بزرگ می نامند، پیروز باشد. 
لاوروف گفت: آنها (مقامهای آمریکایی) از اصطلاح ثبات راهبردی صرف نظر می کنند و آن را رقابت راهبردی می نامند و می خواهند پیروز شوند.  
وی ادامه داد: آمریکا به نابودی کامل ساختار کنترل تسلیحات می پردازد.  
وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه در اجلاس آینده سران پنج عضو دائمی شورای امنیت از نظریه غیرقابل قبول بودن جنگ اتمی دفاع خواهد کرد.
وی افزود: ما بویژه نگران هستیم که در دو سال گذشته آمریکا به این اصل اشاره نکرده است که جنگ اتمی طرف پیروز ندارد و بنابراین هیچگاه نباید آغاز شود.
لاوروف در همین حال خاطرنشان کرد که نباید افراط کرد و از ایده کسانی که می گویند باید سلاح هسته ای را بطور کامل منع کرد و موج اعتراض ها را در این عرصه گسترش داد، حمایت کرد.  
دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه به تازگی اعلام کرد که مذاکرات درخصوص  اجلاس سران پنج کشور عضو دائمی دائمی شورای امنیت جریان دارد اما هنوز تاریخ و مکان آن تعیین نشده است. 
روسیه علاقه مند به حفظ استارت-۲ است
وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه علاقه مند به حفظ پیمان منع تسلیحات تهاجمی راهبردی (استارت-۲) برای کاهش سلاح های تهاجمی است. اما علاقه روسیه به حفظ این پیمان بیشتر از آمریکا نیست.
وی افزود: در صورت بی اعتبار شدن و فسخ پیمان استارت-۲ روسیه به صورت تضمین شده امنیت خود را تامین خواهد کرد. 
لاوروف تصریح کرد که در زمان حاضر سخن گفتن از گامهایی که روسیه در صورت عدم تمدید پیمان استارت-۲ برمی دارد زود است.
 گفتنی است پیمان استارت -۲ آخرین توافق کنترل تسلیحاتی بین دو قدرت اتمی است که فوریه (بهمن/اسفند) ۲۰۲۱ منقضی می‌شود.  
توافق درباره دیدار سران روسیه و آمریکا وجود ندارد
لاوروف در ادامه سخنان خود گفت که روسیه از دیدار با آمریکا در سطح عالی صرف نظر نمی کند اما در زمان حاضر چنین توافقی بین دو طرف وجود ندارد. 
 به گفته وی، مسکو هیچ کمبود تمایلی برای همکاری با واشنگتن در همه سطوح ندارد.
 شواهدی دال بر ارتباط روسیه با طالبان انطور که آمریکایی‌ها  ادعا می کنند وجود ندارد
لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود گفت که آمریکا هیچ گونه شواهدی برای اثبات اتهام به روسیه در ارتباط داشتن با گروه طالبان ارائه نکرده است. 
وی افزود: من فقط می توانم تاکید کنم که این ادعاها علیه روسیه شایعات غیرمنصفانه است. تاکنون هیچ گونه شواهدی به روسیه ارائه نشده است.
روزنامه نیویورک تایمز به تازگی نوشت که یک واحد تجسسی روسیه گروه طالبان را تشویق به حمله به نظامیان ائتلاف آمریکایی در افغانستان و کشتن آنها کرده است. 
به دنبال انتشار این مقاله روزنامه در مورد همکاری روسیه با طالبان برای حذف نیروهای آمریکایی در افغانستان، دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد: گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مبنی بر همکاری مخفیانه روسیه با گروه طالبان کذب و بی‌اساس است.
پسکوف افزود: سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا که به ضربه زدن به رئیس جمهور خود  ادامه می‌دهند باید به اظهارات او در این باره نیز توجه کنند.
روسیه علاقه مند به تکرار سرنوشت لیبی برای هیچ کشور نیست
وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه نمی خواهد که هیچ یک از کشورهای خاورمیانه به سرنوشت لیبی دچار شود.
 وی افزود: ما علاقه مندیم که همکاریهای سودمند در عرصه های اقتصادی و بازرگانی و سرمایه گذاری و حوزه های دیگر را با کشورهای منطقه خاورمیانه توسعه دهیم و از این منظر نمی خواهیم که هیچ یک از کشورهای منطقه سرنوشت لیبی را تکرار کند.
 لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، با تنش‌های سیاسی و درگیری‌های نظامی بسیار گسترده‌ای روبه‌رو بوده است.این کشور در نهایت به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست السراج بر سر کار آمد که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشورها از جمله ترکیه، قطر و ایتالیاست و در بخش شرقی و جنوب نیز حفتر بر امور مسلط شده است که از سوی کشورهایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات متحده عربی، یونان و قبرس حمایت می‌شود. برچسب ها: لاوروف ، وزیر امور خارجه روسیه

منبع: خرداد

کلیدواژه: لاوروف وزیر امور خارجه روسیه امور خارجه روسیه استارت ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۵۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان

به گزارش صدای ایران به نقل از فارس، «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت چنانچه آمریکا تصمیم به مستقر کردن تسلیحات هسته‌ای خود در لهستان بگیرد، مسکو این تسلیحات را به عنوان «اهداف مشروع» در زمان وقوع جنگ مستقیم با ناتو در نظر می‌گیرد.


به نوشته «خبرگزاری آناتولی»، زاخارووا در یک نشست مطبوعاتی از اظهارات چند روز پیش «آندژی دودا»، رئیس جمهور لهستان در یک مصاحبه که آمادگی کشورش برای میزبانی از تسلیحات هسته‌ای آمریکا را اعلام کرده بود انتقاد کرده و این موضع رئیس جمهور لهستان را «تحریک آمیز» خواند.


زاخارووا بیان داشت: «طرح چنین صحبت‌های تحریک‌آمیزی از سوی رهبران لهستان اتفاق جدیدی نیست. مقام‌های لهستانی بلندپروازی خودشان برای آن که به شکل سفت و سخت‌تری به تسلیحات هسته‌ای آمریکایی مستقر در اروپا متوسل شوند پنهان نکرده‌اند و از مدت‌ها پیش درباره آن حرف زده‌اند.»


سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطر نشان کرد حرف‌های مقام‌های لهستانی درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای همواره با سیاست خصمانه آنها نسبت به روسیه ارتباط مستقیم داشته است.


او در نشست مطبوعاتی هشدار داد: «همانطور که می‌دانید در صورتی که تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک لهستان مستقر شوند به سرعت فهرست اهداف مشروع روسیه مربوط به وضعیت تقابل نظامی مستقیم با ناتو به‌روزرسانی خواهد شد.»


زاخارووا در این نشست در واکنش به تصمیم اخیر سوئیس برای مسدود کردن دارایی‌های روسیه به ارزش ۳.۱۴ میلیارد دلار شامل ذخایر حاکمیتی متعلق به بانک مرکزی روسیه گفت: «در اینجا نباید درباره مسدود کردن صحبت شود بلکه یک اختلاس، دزدی و راهزنی اتفاق می‌افتد.»


این مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد یک چنین اقداماتی «به مثابه نقض فاحش هنجار‌های قوانین بین‌المللی، شامل اصول برابری حاکمیتی کشور‌ها و منشور سازمان ملل است.»


او ادامه داد: «هر گونه دست‌اندازی به منافع و حقوق مالکیتی کشور ما، صرف نظر از هر نامی که روی آن بگذاریم، چیزی به جز یک دزدی وقیحانه و خودسرانه در نظر گرفته نمی‌شود.»


او در این مورد نیز هشدار داد روسیه بر مبنای اصل مقابله به مثل به آن پاسخ خواهد داد و تدابیر تلافی‌جویانه‌ای که لزوما متقارن نخواهند بود اتخاذ خواهد کرد.


زاخارووا بیان داشت مسکو ابزار‌های اقتصادی و سیاسی متعددی برای پاسخ به اقدامات غیردوستانه دارد که در صورتی که مقام‌های سوئیس بر اجرای یک چنین دسیسه‌های ناعادلانه‌ای اصرار بورزند، کشور آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

دیگر خبرها

  • زاخارووا: بازدارندگی هسته‌ای روسیه جای تردید ندارد
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • رقابت روسیه و آمریکا در سازمان ملل بر سر استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا ‎‌