Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@12:26:11 GMT

کودکان و بازی‌های بومی‌محلی

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۸۶۸۰۰

کودکان و بازی‌های بومی‌محلی

تصور احیای بازی‌های بومی و محلی برای کودکان در دنیایی که فضای زندگی و خانه‌های مسکونی آن، هر روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود چگونه خواهد بود؟ آیا امکان دارد به مانند یک سده پیش نسل‌های مختلف کنار هم قرار گیرند و برای سرگرمی کودکان آنان را با قواعد و قوانین بازی‌های بومی‌محلی آشنا کنند؟ آیا امکان دارد که کودک و نوجوان بازی‌های نوین موجود در تبلت و موبایل‌ها را کنار بگذارد؟

این چند سوال در حالی مطرح می‌شود که در یک دهه گذشته تلاش‌های فراوانی برای احیای بازی‌های بومی‌محلی شکل گرفته و بسیاری از مسوولان این فدراسیون، هنوز هم باور دارند قدرت و جذابیت این بازی‌ها می‌تواند پیوندگر نسل‌های مختلف باشد اما این جذابیت از کجا سرچشمه می‌گیرد و راز چشم‌نوازی آن برای نسل‌های مختلف چیست؟

بازی‌های بومی و محلی مجموعه‌ای سرگرمی‌هایی هستند که از گذشته‌های دور برای نسل‌های مختلف به یادگار ماندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازی‌هایی که هم قوانین و هم شیوه حضور در آنان به شرایط زمان، مکان و نسل های مختلف بستگی دارد و شیوه برگزاری آن به گونه‌ای است که زنان و مردان به راحتی امکان حضور در آن را دارند. این ویژگی در کنار همخوانی آن با فرهنگ ایرانی - اسلامی موجب شده تا برگزاری این بازی‌ها در محیط آپارتمانی و سبک زندگی سخت نباشد.

اما آنچه برگزاری آن را سخت کرده، شکاف نسلی است که موجب شده تا غبار فراموشی بر روی این بازی‌ها سایه افکند. نسل کنونی حتی در مناطق روستایی آشنایی چندانی با بازی‌های بومی و محلی ندارند و روز به روز در هیجان کاذب بازی‌های رایانه‌ای غرق می‌شوند، هیجانی که نه تنها قدرت تحرک را از آنان خواهد گرفت بلکه فرد را به دور از سایر هم‌نوعان گوشه‌گیر خواهد کرد.

گوشه‌گیری بر میزان قدرت جامعه‌پذیری کودکان و نوجوانان نیز تاثیر خواهد گذاشت؛ تاثیری که ممکن است نسل بعدی را از لحاظ رفتار اجتماعی متفاوت از نسل‌های دیگر تربیت کند. حال اگر تصور کنیم که برنامه‌ریزان حوزه بازی‌های بومی و محلی بتوانند این شیوه از فعالیت را به نسل‌های دیگر انتقال دهند چه اتفاقی در شیوه و سبک فعالیت کودکان و نوجوانان آینده رخ خواهد داد؟

بدون شک اگر شرایط توسعه و احیای بازی‌های بومی و محلی در ایران بر روال مطلوب آن قرار گیرد چند اتفاق مهم و اساسی در شیوه فعالیت کودکان و نوجوانان نسل‌های آینده رخ خواهد داد. اتفاق نخست آن است که این نسل‌ها بازی‌های بومی و محلی به عنوان میراث معنوی کشور فاصله نخواهند گرفت بلکه با آموحتن بخشی از آنان در آینده خود میراث دار خواهند شد و واسطه انتقال نسل‌های مختلف می‌شوند. این انتقال میراث به راهکاری تبدیل خواهد شد تا بازی‌های سنتی کشور با به روز شدن قوانین ماندگار شوند و در آینده شاید بتوان آنها را در قالب یک جشنواره بزرگ برگزار کرد.

دومین تاثیر آن حفظ انسجام خانواده و جامعه است. بیشتر بازی‌های رایانه‌ای انفرادی است و فرد را به سمت و سوی دوری از اجتماع سوق می‌دهد اما شیوه برگزاری بازی‌های بومی محلی گروهی است و کنش‌گران در قالب کار تیمی قوانین موجود را رعایت می‌کنند.

سومین کارکرد مهم توسعه و احیای بازی‌های بومی محلی تحرک و فعالیت کودکان است. در بازی‌های رایانه‌ای تمرکز و ساکن بودن یک شرط مهم به شمار می‌رود اما بازی های کودکانه دچار جنب‌وجوش هستند. این جنب و جوش در نهایت موجب خواهد شد تا دانش آموزان مقاطع مختلف اصول اولیه «سواد حرکتی» که اکنون مورد تایید معاونت بهداشت و سلامت وزارت آموزش و پرورش است را بیاموزند.

برچسب‌ها فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی وزارت آموزش و پرورش دانش‌آموزان پروندهٔ خبری معرفی بازی‌های بومی‌ محلی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان بازی های بومی و محلی احیای بازی های بومی بازی های بومی محلی نسل های مختلف نسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۶۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صلیب سرخ: در شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر ایجاد شود

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر ضمن ابراز نگرانی از شرایط افغانستان تاکید کرد باید شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «الکساندر متیو» مسئول بخش آسیا و اقیانوسیه فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر اعلام کرد بدون تغییر اساسی در شیوه کمک بشردوستانه به افغانستان، نمی‌توان به طور پایدار با دلایل ریشه‌ای بحران موجود مبارزه کرد.

وی افزود: سال‌هاست که به افغانستان کمک‌های اضطراری می‌رسانیم اما وقت تغییر و تجدید نظر فرا رسیده است.

متیو اظهار داشت باید بر نهادهای افغانستان مانند هلال احمر که نقش دائمی در این کشور دارند، تمرکز کنیم و برنامه‌های خود را با انعطاف پذیری و استقلال اقتصادی سازگار کنیم.

این مقام ارشد صلیب سرخ تصریح کرد باید بر کارهایی مانند آموزش، تمرکز بر جوانان، آموزش حرفه و سایر فرصت‌هایی که به تقویت اعتماد و ایجاد امید طراحی شده‌اند، تمرکز کرد در غیر اینصورت آینده تاریک قابل پیش‌بینی است.

صلیب سرخ: چالش‌ها و کاهش رنج مردم افغانستان به راه حل‌های درازمدت نیاز داردصلیب سرخ: وضعیت اقتصادی افغانستان شکننده استچالش صلیب سرخ برای نظام درمان افغانستان

قرار است نشستی در دوحه به میزبانی جمعیت هلال احمر افغانستان و به همکاری جمعیت هلال احمر قطر برگزار شود.

نمایندگان جمعیت هلال احمر انگلیس، کانادا، دانمارک، فنلاند، آلمان، ایتالیا، ژاپن، کویت، نروژ، سوئد، سنگاپور، ترکیه و هنگ کنگ در این نشست حضور خواهند داشت.

انتهای پیام/.

  

دیگر خبرها

  • شیوه جدید وقت تلف کردن دروازه‌بان در فوتبال رومانی / فیلم
  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • عکس| اتفاق باورنکردنی در لیگ ایران؛ گل‌گهر با ۲ لباس مختلف بازی کرد!
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • بازارچه‌های محلی در نقاط مختلف تبریز توسعه پیدا می‌کند
  • شیوه درست کردن نیمروی بدون روغن + فیلم
  • اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • صلیب سرخ: در شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر ایجاد شود