Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به اینکه حمله دوم کرونا بسیار شدیدتر، خطرناک‌تر و پرسرعت‌تر است سری اول است، گفت: شرایط تهرانی بحرانی است و افرادی که به صورت روزانه به پایتخت سفر می‌کنند مراقب باشند با ویروس برنگردند.

حسین کریم، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرج، با بیان اینکه حمله سری دوم کرونا بسیار شدیدتر، خطرناک‌تر و پرسرعت‌تر است سری اول است، گفت: این حمله با مرحله اول متفاوت است، چرا که سرعت انتقال شدید تر بوده و کودکان، نوجوانان و جوانان را نیز به شدت در گیر می‌کند، همچنین این دوره از شیوع ویروس علائم متفاوتی مشاهده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه حمله اول کرونا ویروس را با همکاری مردم و ادارت و با موفقیت پشت سر گذاشتیم، اضافه کرد:طی سه هفته گذشته بنا به تصمیماتی که در کل کشور مبنی بر راه اندازی مجدد مشاغل برای گذراندن چرخه زندگی و معشیت شهروندان گرفته شد که متاسفانه این تصور در جامعه به وجود آمد که شرایط عادی شده است و بیماری از بین رفته!

دکتر کریم با بیان اینکه همین تصور خیال موجب شیوع دوباره کرونا شد، اضافه کرد: وزارت بهداشت در تمام این مدت هشدار داده بود که شرایط هنوز عادی نیست و همه باید رعایت کنند، اما افراد رعایت نکردند و این بی توجهی مردم و مسؤولان پیک دوم شیوع کرونا را رقم زد.

وی با اشاره به اینکه ابتلای افراد جوان در البرز به بیماری کرونا به سرعت در حال رشد است، اضافه کرد: مواردی بوده است که نوجوانان و کودکان نیز به این ویروس مبتلا می‌شوند، حتی مدتی پیش یک کودک البرزی بر اثر ابتلا به کرونا ویروس جان خود را از دست داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی در ادامه به ظرفیت بیمارستان‌های البرز برای پذیرش بیماران کرونایی اشاره کرد و یادآور شد: هزار تخت بیمارستانی برای این موضوع در نظر گرفته بودیم که طی سه هفته گذشته از 70 تخت درگیر به 530 تخت رسیده ایم و این آمار نگران کننده است، چرا که با ادامه روند ظرفیت‌ها به سرعت پر خواهد شد.

این مقام مسؤول اضافه کرد: در این راستای بیمارستان کوثر، بیمارستان امام حسین(ع) و بیمارستان امام علی (ع) در سه منطقه مختلف استان برای بیماران کرونایی پس از سرریز تعداد بستری‌ها در نظر گرفتیم که توسط این سه بیمارستان حدود هزار تخت  بیمارستانی دیگر به بحث کرونا تخصیص داده می‌شود.

دکتر کریم در خصوص راه اندازی بیمارستان صحرایی، یادآور شد: اگر ظرفیت‌های بیمارستانی استان البرز پر شود مجبور به استفاده از نقاهگاه‌ها و بیمارستان صحرایی هستیم اما خداروشکر به آن مرحله نرسیده ایم و امیدواریم با رعایت پروتکل‌های اجتماعی نیازی به نقاهتگاه و بیمارستان صحرایی پیدا نکنیم اما لازم است آمادگی مقابله با هرگونه بحران را داشته باشیم.

وی تصریح کرد: هشدار می دهم با ادامه این روند به مرحله سرریز خواهیم رسید، اوضاع تهران وخیم است و ما هیچ فاصله و تفاوتی را با آن ها را نداریم، افرادی که روزانه به تهران مسافرت می‌کنند پروتکل‌های اجتماعی رعایت کنندو با حفظ فاصله اجتماعی و زدن ماسک از سلامت خود مراقبت کنند.

دکتر کریم با بیان اینکه مردم استان البرز به خوبی رعایت می‌کنند و نگران هستیم بیشتر بیماری از تهران به البرز بیاید، اظهار کرد: البرز در مرض هشدار قرار گرفته و اگر مردم رعایت کنند هرگز استان قرمز نخواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی در پایان با اشاره به اینکه کرونا می‌تواند یک تهدیدی باشد که به فرصت تبدیل می‌شود، بیان کرد: شاید ویروس کرونا پیامی برای آغاز روش جدیدی از زندگی ما باشد، تا بتوانیم بیشتر پیاده روی کنیم و تجملات در مراسمات شادی و عزا دوری کنیم، کرونا و این دوران می‌تواند روش جدیدی از زندگی را به ما یاد بدهد.

انتهای پیام/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: کودکان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز البرز حسین کریم رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۹۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

الهه جعفرزاده: ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

منبع: medicalnewstoday

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1578624

دیگر خبرها

  • حمله بلاروس به اوکراین؟ | ۲ بیمارستان تخلیه شد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • گواردیولا: منچسترسیتی و آرسنال از وضعیت لیورپول در امان نیستند
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • (ویدیو) هشدار مهم سردار رادان به رؤسای پلیس؛ مراقب باشید!
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب نیش ها باشید!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • هشدار به مشتریان طلا؛ مراقب این حقه باشید
  • مراقب برق گرفتگی در هوای بارانی باشید