Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@06:32:01 GMT

روشی نوین برای بررسی ریز محیط تومور

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۲۱۵۵

روشی نوین برای بررسی ریز محیط تومور

محققان "کالج پزشکی بیلور"(Baylor College of Medicine) آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند روش "نانو رادیومیکس" (Nano-radiomics) می‌تواند روشی مناسب برای بررسی دقیق ریزمحیط تومور باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات نشان داده است که(TME) می‌تواند به رشد سرطان‌ها کمک کرده و از پاسخ ایمنی جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات حتی نشان داده است که ریز محیط تومور، سیستم ایمنی درمانی سلولی را مهار می‌کند. سیستم ایمنی درمانی سلول نوعی از درمان است که در آن سلول‌های سیستم ایمنی بیمار مجددا در آزمایشگاه برای حمله به سلول‌های سرطانی ساخته می‌شوند. بنابراین، دانشمندان اکنون در حال ایجاد سیستم ایمنی درمانی سلولی هستند که نه تنها فعالیت ضدسرطانی سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، بلکه با اثر مهارکننده ریز محیط تومور نیز مبارزه می‌کنند. اگرچه ارزیابی تأثیر روش‌های درمانی جدید بر روی سلول‌های سرطانی ساده است، ارزیابی اثربخشی روش‌ها بر روی ریز محیط تومور کاری چالش برانگیز است.

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دانشمندان دانشکده پزشکی بیلور و بیمارستان کودکان تگزاس، رویکرد جدیدی به نام نانو رادیومیک ایجاد کردند که از تجزیه و تحلیل‌های پیچیده داده‌های تصویربرداری برای ارزیابی تغییرات در ریزمحیط توموری که با روش‌های تصویربرداری معمولی قابل تشخیص نیست، استفاده می‌کند. یافته‌های این مطالعه که در مجله "Science Advances" منتشر شده است، نوید ابزار جدید غیر تهاجمی را برای تقویت روش‌های تصویربرداری کنونی در سنجش و نظارت بر اثربخشی سیستم ایمنی درمانی سلولی طراحی شده برای مورد هدف قرار دادن ریز محیط تومور را فراهم می‌کند.

ریزمحیط تومور، محیط اطراف تومور می‌باشد که شامل رگ‌های خونی اطراف آن، سلول‌های ایمنی، فیبروبلاست‌ها، مولکول‌های سیگنالینگ و ماتریکس خارج سلول(ECM) است. تومور و ریز محیط اطراف دائماً در تعامل نزدیک با هم هستند. تومورها می‌توانند با آزاد کردن سیگنال‌های خارج سلولی، القای رگ‌زایی تومور و القای تحمل ایمنی موضعی، بر ریز محیط تأثیر بگذارند.

دکتر "رابین پاریهار"(Robin Parihar) استادیار گروه هماتولوژی - انکولوژی دانشکده بیلور و بیمارستان تگزاس کودکان گفت: درک پاسخ ریز محیط تومور به درمان ضد سرطان بسیار مهم است به ویژه هنگامی که ریز محیط تومور اثرات ضد توموری سیستم ایمنی درمانی سلولی را که برای حمله به سرطان طراحی شده‌اند، مهار می‌کند.

در حال حاضر، فناوری‌های تصویربرداری مانند توموگرافی کامپیوتری(CT) یا تصویرسازی تشدید مغناطیسی(MRI) تصاویر سه بعدی تولید می‌کنند که اطلاعاتی در مورد پاسخ کلی تومور به درمان ارائه می‌دهند، به عنوان مثال این موضوع که آیا تومور در حال رشد است یا در حال کوچک شدن است اما اطلاعاتی که این تصاویر درباره ریز محیط تومور در اختیار محققان قرار می‌دهند بسیار جزئی است.

طی این مطالعه محققان با همکاری یکدیگر موفق به ایجاد یک روش غیرتهاجمی برای ارزیابی تأثیر درمان ایمنی درمانی سلولی که به طور خاص ریز محیط تومور را بررسی می‌کند، شدند. روشی که آنها توسعه دادند نانو رادیومیک نام دارد و روشی جدید است که طی آن فناوری تصویربرداری را با استفاده از یک ماده تقابل نانوذرات با رادیومیک‌ها ترکیب می‌کند و از آن برای استخراج اطلاعات از داده‌های تصویربرداری ۳ بعدی استفاده می‌کنند. در پزشکی، رادیومیک روشی است که با استفاده از الگوریتم‌های توصیف داده، مقدار زیادی از ویژگی‌های تصاویر پزشکی رادیوگرافی را استخراج می‌کند.

رادیومیک روشی جدید در زمینه رادیولوژی است که در آن تصاویر برای استخراج اطلاعات تجزیه و تحلیل می‌شوند که ممکن است الگو یا بافت‌هایی را در تومور نشان دهد که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند. برای ارتقای کیفیت تصاویر محققان از ماده تقابل نانوذرات(nanoparticle contrast agent) استفاده کردند. آنها این ماده را در آزمایشگاه توسعه داده بودند و این ماده دارای الگوی متفاوتی از توزیع در تومور نسبت به عوامل متقابل سنتی است. محققان طی این مطالعه موش‌های مبتلا به سرطان را مورد بررسی قرار دادند، یک گروه از حیوانات را با ایمنی درمانی سلولی درمان کردند که به طور موثری ریز محیط تومور را از بین برد و گروه دیگر نیز تحت درمان با دارونما بودند.

هر دو گروه ماده تقابل نانوذرات و به دنبال آن سی تی اسکن دریافت کردند. تجزیه و تحلیل داده‌های تصویربرداری نانو رادیومیک هر دو گروه نشان داد که نانو رادیومیک ویژگی‌های مبتنی بر بافت را دقیق نشان می‌دهد در حالی که سی تی اسکن این جزئیات را نشان نمی‌دهد و این نشان می‌دهد که این رویکرد جدید سبب افزایش توانایی پزشکان برای ارزیابی غیرتهاجمی ریز محیط تومور می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تومور سیستم ایمنی درمانی سلول روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۲۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: سامانه تعاملی نام، رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین برای انتخاب نام نوزادان است.

علی رحمتی در گفت وگو با ایسنا، افزود: نام ها واژه هایی هستند که برای شناسایی، تشخیص و تمییز دادن افراد از یکدیگر به کار می روند و انتخاب نام یکی از دغدغه ها اصلی والدین است که همواره قبل یا بعد از تولد طفل مورد توجه آنان قرار می گیرد ، در واقع نام و نام گزینی پدیده ای فرهنگی است به عبارت دیگر، علاوه بر رویه‌های اداری تابع اقتضائات عموماً پیچیده‌ی فرهنگی می باشد تا جایی‌که در دهه اخیر با پدیده‌ی افزایش فراوانی نام های نوپدید مواجه بوده‌ایم.

وی گفت: به استناد ماده 20 قانون ثبت احوال، انتخاب نام با اعلام کننده است، برای نام گذاری یک نام ساده یا مرکب که عرفاً یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد ، با توجه به اینکه ارائه خدمات در سازمان ثبت احوال به سمت ارائه خدمات تمام الکترونیک پیش می رود ، مشاوره تخصصی نام نیز در قالب سامانه جامع هوشمند با عنوان "سامانه تعاملی نام" به صورت ویژه در سامانه متمرکز ارائه خدمات ثبت احوال( سهیم) ارائه می‌شود.

مدیرکل ثبت احوال استان سیستان و بلوچستان افزود: این سامانه مرجع خدمات مشاوره برای نام گذاری کودکان در زمینه های مختلف و همچنین ارائه خدمات ویژه برای انتخاب نام های اصیل، زیبا با توجه به اقتضائات ملی، قومی و محلی است و باعث می‌شود ترویج نام های جدید جذاب، زیبا و نوآورانه متناسب با فرهنگ اسلامی-ایرانی صورت گیرد .

رحمتی گفت: والدین می توانند در بستر اینترنت و با گوشی تلفن همراه با مراجعه به نشانی sahim.sabteahval.ir و بخش سامانه تعاملی نام از خدمات آن بهره مند شوند .

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نحوه ساخت یک جعبه ابزار کاربردی با لوله پلیکا به روشی ساده (فیلم)
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • پایان مرحله سوم لیگ برتر آب‌های آرام
  • بطحایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش: ورود طلاب و روحانیون در مدرسه مسبوق به سابقه بوده است/ درس دینی را با روشی بسیار غلط ارائه می‌دهیم/ ما باید به شدت و سرعت روشمان را تغییر دهیم/ نمی‌شود با یک روش ناقص با مردم لج بازی کرد و به حرف‌های آنان گوش نداد
  • موزه‌های آنلاین حوزه برندینگ طراحی شد
  • موزه‌های آنلاین طراحی شد
  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام