Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@21:32:48 GMT

چرا ۷ میلیارد را به بیرون از وزارتخانه دادند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۳۸۲۷

چرا ۷ میلیارد را به بیرون از وزارتخانه دادند؟

معاون گردشگری می‌گوید: موضوع پرداخت هفت میلیارد تومان به تشکل‌های خصوصی کاملا شفاف است. این پول سهم مشارکت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بازاریابی و تبلیغات ایران در ۱۲ کشور و ۳۱ استان است. رقمی نیست که برای آن حاشیه درست می‌کنند.

پرداخت هفت میلیارد تومان به تشکل‌های خصوصی گردشگری، در شرایطی که برخی به آن نسبت «حق سکوت» دادند، حواشی‌ای را برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به وجود آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از تشکل‌های خصوصی گردشگری از پرداخت این مبلغ اطلاعی نداشتند، در نتیجه عملکرد وزارتخانه را که در سکوت و بی‌خبری اتفاق افتاده بود، زیر سوال بردند. تشکل‌هایی هم که طرف قرارداد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بودند و سهمی از این بودجه بردند، نسبت به انتقادها واکنش نشان دادند و حواشی پیش‌آمده در ارتباط با «پرداخت حق سکوت» و «خاموش کردن منتقدان» را تکذیب کردند.

ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ چندماه بعد از وقوع این حواشی، با ایسنا گفت‌وگو کرد و با بیان این که ماجرای پرداخت هفت میلیارد تومان شفاف است، توضیح داد: هدف از پرداخت این پول به تشکل‌های خصوصی رونق بازاریابی و تبلیغات بوده است. ما باید یک‌سری از اقدامات مثل تورهای آشناسازی را انجام دهیم، یا مشابه نشست‌های دوجانبه چین و عمان را در کشورهای دیگر برگزار کنیم و یک روز را به گردشگری ایران اختصاص دهیم. این‌ها باید در ۱۲ کشور انجام شود. هزینه این برنامه‌ها اغلب با بخش خصوصی بوده است. ما ردیف بودجه‌ای برای کمک به بخش خصوصی داریم که حالا اعتبار آن آمده است. وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با توجه به کمبود منابع مالی شاید فقط همین یک بار بتواند کمک کند.

او درباره این‌که بودجه برآوردشده برای این برنامه تبلیغاتی و بازاریابی چقدر است و اگر وزارتخانه خود می‌خواست این اقدامات را انجام دهد چه میزان بودجه باید صرف می کرد، گفت:  برآورد دقیق نداریم که اگر همه این کارها را وزارتخانه می‌خواست انجام دهد، چقدر هزینه می‌شد، اما هفت میلیارد تومان بودجه داشتیم که آن را بین استان‌ها و دو تشکل خصوصی که در زمینه جذب گردشگر فعال هستند، توزیع کردیم. هزینه همه این کارها حداقل ۱۰ برابر بودجه‌ای است که وزارتخانه در اختیار تشکل‌ها قرار داده است. این را هم درنظر بگیرید که ما به آن‌ها ریال دادیم و آن‌ها باید به دلار و یورو خرج کنند.

تیموری ادامه داد: طبق قرار و تعهدات ایجادشده، این تشکل‌ها باید در ۱۲ کشور بازار هدف که عمدتا همسایه هستند و آلمان و چین هم جزء آن‌ها هستند، سه اقدام را انجام دهند؛ برگزاری تور آشناسازی، B۲B و روز گردشگری. دو تشکلی که در حال حاضر در زمینه جذب گردشگر فعال هستند؛ یعنی انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی و جامعه تورگردانان، هر یک متعهد شدند در این بازارها این سه اقدام را انجام دهند. ما در ازای پولی که به آن‌ها داده شده، چک و سفته گرفته‌ایم و آن‌ها باید به ذی‌حسابی وزارتخانه پاسخگو باشند. انجمن صنفی در ازای دریافت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان متعهد است در هشت کشور این فعالیت‌ها را انجام دهد. جامعه تورگردانان نیز تعهد دارد در ازای دریافت حدود ۹۰۰ میلیون تومان در چهار کشور این اقدامات را انجام دهد. این عدد سهم مشارکت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که یک‌دهم پولی است که این تشکل‌ها تا کنون برای بازاریابی و تبلیغات ایران هزینه کرده‌اند. این مبلغ رقمی نیست که برای آن حاشیه درست می‌کنند.

او با بیان این که دستورالعمل برنامه‌های بازاریابی و تبلیغات از سوی معاونت گردشگری تدوین و برای این تشکل‌ها مشخص شده است، افزود: تورهای آشناسازی که متشکل از خبرنگاران، توراپراتورها و شخصیت‌های موثر است باید دست کم با ۱۰ نفر جمعیت برگزار شود، مسیر این تورها را معاونت گردشگری مشخص می‌کند و شرکت‌کنندگان باید گزارش، فیلم، عکس و محتوا تهیه کنند. نماینده وزارتخانه هم گاهی این تورها را همراهی می‌کند و نظارت دارد.

معاون گردشگری ادامه داد: برای رونق و توزیع سفر در داخل کشور نیز لازم بود اقداماتی انجام شود، برای همین قرار شد استان‌ها تشکل فعال استان خود را شناسایی و تعهدات لازم را ایجاد کنند. استان‌ها باید تور آشناسازی و هفته فرهنگی برگزار کنند. بازار هدف هر یک از استان‌ها شناسایی شده است. این دستور به ۳۱ استان ابلاغ شده و تا کنون ۲۰ تشکل مشخص و سهم آن‌ها پرداخت شده است. این مبلغ برای استان‌ها به فراخور وسعت و سطح فعالیت تعریف‌شده متغیر است. کل مبلغ پرداختی به تشکل‌های استانی حدود چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان می‌شود.

او اضافه کرد: شیوه‌نامه تورهای آشناسازی و افراد و گروه‌هایی که باید به این تورها دعوت شوند نیز برای استان‌ها نوشته شده است و تشکل‌های استانی معرفی‌شده در همان چارچوب باید تور آشناسازی برگزار کنند.  

تیموری گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع حدود هفت میلیارد تومان را برای فعالیت‌های بازاریابی، تبلیغات و آشناسازی در ۱۲ کشور و ۳۱ استان اختصاص داده است. این طرح باید از ابتدای سال ۹۹ شروع می‌شد که برخی از استان‌ها در معرفی تشکل‌ها با ایرادهایی مواجه شدند که باید رفع می‌شد. متاسفانه شرایط برخی از استان‌ها نیز به لحاظ شیوع ویروس کرونا اجازه نمی‌دهد این برنامه زودتر آغاز شود.  

معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره انتخاب تشکل‌ها، اظهار کرد: نوع کار تشکل‌های خصوصی گردشگری مشخص است. فقط این دو تشکل کشوری یا سراسری هستند که در سال‌های گذشته بازاریابی خارجی کردند، تورآشناسازی برگزار کردند، B۲B گذاشتند و گردشگر به ایران وارد می‌کنند. غیر از این‌ها چه تشکل دیگری است که این کارها را انجام می‌دهد؟ معیارها کامل مشخص است.

تیموری در پاسخ به این سوال که با توجه به وظایف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در تبلیغات و معرفی ایران، چرا این وظیفه با پرداخت وجهی به بخش خصوصی واگذار شده است، اظهار کرد: وزارتخانه که اگر قرار بود این کارها را انجام دهد، وارد اجرائیات شده بود و این خلاف قانون است. ما باید از بخش خصوصی حمایت کنیم. ضمن این‌که این عدد واقعا برای تبلیغات ناچیز است. آن‌ها باید چندبرابر آن را بگذارند تا ایران را معرفی کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگري تبلیغات بازاریابی کروناویروس بودجه تبلیغات گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی جامعه تورگردانان ایران کشورهای همسایه آلمان چین گردشگری و صنایع دستی بازاریابی و تبلیغات وزارت میراث فرهنگی هفت میلیارد تومان تشکل های خصوصی انجام دهد ۱۲ کشور بخش خصوصی استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۳۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است

ایسنا/آذربایجان غربی معاون امور مجلس و استانهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استانهای غربی است، گفت: سرعت قطار توسعه صنعت گردشگری آذربایجان‌غربی قابل تحسین است.

جواد واحدی، ۱۱ اردیبهشت در آیین کلنگ زنی یک هتل و تله کابین گفت: مشارکت این استان در ۳ حوزه ماموریتی  وزارت میراث فرهنگی،گردشری و صنایع دستی بسیار خوب و قابل تحسین است. 

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی دارای بناهای تاریخی ویژه و فاخری است، افزود: در حوزه مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی و چند مجموعه‌ای که امروز بازدید شد کارهای خوبی انجام شده است.اقدامات خوبی در پژوهش، مرمت و حفاظت از مسجد جامع ارومیه نسبت به سال قبل انجام و گامهای خوبی برداشته شده. این بنا قابلیت ثبت جهانی را دارد که باید مقدمات لازم آن در دستور کار قرار گیرد. 

وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی استان نیز اتفاقات خوبی رخ داده است و ساختمانی در اختیار این بخش برای استقرار نمایشگاه صنایع دستی و آموزش قرار گرفته است، اظهار کرد: باید برندسازی و تولید محصولات متنوع باهدف ایجاد اشتغال و صادرات مورد توجه قرار گیرد. 

وی با اشاره به وجود طبیعتی زیبا در استان نیز افزود:ضروری است با هدف جذب گردشگر داخلی و خارجی این طبیعت و ظرفیت منحصر به فرد آن شناسانده و معرفی شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اردبیل در رتبه اول رده‌بندی مولدسازی کشور قرار گرفت
  • رفع کمبودهای اعتباری اردبیل از محل مولدسازی
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود
  • توجه به نیاز کارگران امری ضروری است
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی شهرداری در حوزه گردشگری همدان
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • وزیر کشور : تقسیم استان تهران به ۲ استان شرقی و غربی
  • انجام ۷ هزار و ۸۷۵ بازدید از مراکز کارگری چهارمحال و بختیاری