Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@15:55:23 GMT

کدام بیماران کرونا باید به بیمارستان بروند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۵۸۲۲

کدام بیماران کرونا باید به بیمارستان بروند؟

خبرگزاری ایسنا: یک فوق تخصص مراقبت‌های ویژه با اشاره به لزوم تفکیک مراجعه بیماران کرونا به مراکز بهداشت یا بیمارستان‌ها بر مبنای وضعیت بیماری گفت: کسانی که در زمان فعالیت محدود یا استراحت یا ضمن صحبت کردن، دچار تنگی نفس می‌شوند یا بریده بریده صحبت می‌کنند، کسانی که اکسیژن خون آن‌ها به کمتر از ۹۰ درصد برسد و کسانی که دچار سردرد یا گیجی و عدم آگاهی نسبت به مکان یا زمان می‌شوند، باید به بیمارستان مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر فرهاد سلطانی اظهار کرد: کووید – ۱۹ تاکنون درمان اختصاصی ندارد و کنترل عفونت تنها با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی میسر است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: همچنان میزان اشغال تخت‌های ICU در خوزستان صددرصد است و هنوز به تخت‌های ICU نیاز داریم؛ بیمارستان رازی اهواز تا پیش از این، ۱۶ تخت ICU داشت اما اکنون بیش از ۴۰ تخت ICU دارد و با کاهش بیماری مجددا این تخت‌ها را به حالت قبل برمی‌گردانیم.

سلطانی با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از منابع تجهیزات و نیروی انسانی در ICU، گفت: در حال حاضر در اکثر بیمارستان‌ها، تخت‌های ICU را گسترش داده‌ایم و یک سری بیمارستان‌های جدید را به چرخه بستری بیماران مبتلا به کرونا اضافه کرده‌ایم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: برای تشخیص کرونا تست خون (سرولوژی) و تست حلق (PCR) انجام می‌شود اما مراجعه‌کنندگان باید کمتر برای انجام تست به پزشکان فشار وارد کنند. برای تشخیص بیماری بهتر است سی‌تی‌اسکن نیز انجام نشود. PCR مثبت قطعا نشان‌دهنده بیماری است اما در مواردی که منفی است ممکن است خطا داشته باشد زیرا تست PCR تا۴۰ درصد خطا دارد.

این فوق تخصص مراقبت‌های ویژه با اشاره به تبعات تست PCR، افزود: بستری شدن بیمار در ICU عواقب زیادی دارد؛ بیماری که در ICU بستری می‌شود تغذیه مناسب نخواهد داشت زیرا طبیعتا بیمار بلع مناسبی ندارد و از طریق یک لوله به وی غذا می‌رسد و شاید از صددرصد نیاز تغذیه، به ۷۰ درصد برسد.

وی گفت: همچنین به دلیل روشن بودن لامپ‌ها، محرومیت از خواب یکی از مشکلات بستری شدن در ICU است. در بخش ICU ملاقات‌کننده نیز نداریم بنابراین بیمار حالتی شبیه توهم و یا عدم آگاهی نسبت به مکان یا زمان پیدا می‌کند و برخی از این عوارض حتی بعد از ترخیص بیمار، در منزل نیز ادامه دارد و آسیب‌های روحی و روانی ایجاد می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: کسانی که درمان شده‌اند می‌دانند که بیماران در ICU و پس از آن چه مشکلاتی دارند. این بیماران تا مدت‌ها خواب درست یا تغذیه مناسبی ندارند و مدت‌ها ترس و اضطراب دارند.

سلطانی ادامه داد: دو روش درمان برای بیماران کاندید انتقال به ICU، انجام می‌شود؛ اول روش غیرتهاجمی، یعنی گذاشتن ماسک روی صورت بیمار و افزایش غلظت اکسیژن؛ ما دوست داریم بیماران با این روش درمان شوند اما همکاری بیمار در این روش بسیار مهم است. نیازی نیست به بیماری که به این روش درمان می‌شود داروی خواب‌آور تزریق کنیم.

وی تصریح کرد: اما در روش تهاجمی، لوله‌ای وارد راه تنفس بیمار می‌شود و از طریق این لوله، فشار مثبت را وارد ریه می‌کنیم. این روش، عوارض زیادی دارد و روش انتخابی و مطلوب ما نیست و استفاده از این روش، وخامت کار را نشان می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص پلاسمادرمانی نیز تصریح کرد: این موضوع به همت هموطنان ما بستگی دارد. سازمان بهداشت جهانی رسما اعلام کرده است در پلاسمای خون کسانی که به کرونا مبتلا شده و بهبود یافته‌اند آنتی‌بادی وجود دارد که می‌تواند در مقابله با کرونا تاثیر گذار باشد و توصیه کرده کسانی که واجد شرایط هستند، برای اهدای پلاسما اقدام کنند.

سلطانی در خصوص معیارهای مراجعه به مراکز درمانی، بیان کرد: بیمارستان محیط پرخطری است و اگر در مراجعه به بیمارستان اشتباه کنیم، می‌توانیم باعث گسترش بیماری شویم بنابراین گروهی از بیماران باید به مراکز بهداشت و گروهی به بیمارستان‌ها مراجعه کنند.

وی ادامه داد: کسانی که در زمان فعالیت محدود یا استراحت یا ضمن صحبت کردن دچار تنگی نفس می‌شوند یا بریده بریده صحبت می‌کنند، کسانی که اکسیژن خون آن‌ها به کمتر از ۹۰ درصد برسد و کسانی که دچار سردرد یا گیجی و عدم آگاهی نسبت به مکان یا زمان می‌شوند، باید به بیمارستان مراجعه کنند.

این فوق تخصص مراقبت‌های ویژه افزود: سایر افراد که تب، خستگی بدن‌درد و یا نفس تنگی مختصر دارند یا شرایط عادی دارند اما علائمی از کرونا مانند فقدان حس بویایی یا چشایی دارند باید به مراکز بهداشتی بروند زیرا با آمدن به بیمارستان ممکن است مبتلا شوند و همچنین ازدحام بیماران ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: کار برای پرسنل درمانی با این لباس در شرایط گرما بسیار سخت است و کادر درمانی، از مردم می‌خواهند بیشتر رعایت کنند. تعطیلی به نفع هیچ کدام از ما نیست، باید رعایت کنیم تا به این مرحله نرسیم.

سلطانی با اشاره به اشغال کامل تخت‌های ICU بیان کرد: یک‌چهارم بیمارانی که بستری می‌شوند، روانه ICU می‌شوند و به همین دلیل ۴۰ تا ۴۵ تخت از ۲۰۰ تخت بیمارستان رازی اهواز، تخت ICU هستند.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، تصریح کرد: عواقب بستری در ICU پس از ترخیص ادامه دارد. کرونا در ریه تغییراتی ایجاد می‌کند که ممکن است تا ماه‌ها بعد ادامه داشته باشد. البته مردم نباید از کرونا بترسند، اما باید رعایت کنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: بیماران کرونا بیمارستان ها مراجعه کنند تخت های ICU تخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۵۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در ملاقات چهره به چهره در مرکز ارتباطات ریاست جمهوری، درباره آخرین وضعیت تولید داروی بیماران SMA، گفت: رئیس‌جمهور، موضوع حمایت از بیماران SMA را در سال ۱۴۰۰ مطرح کرد. پس از اینکه متخصصان سازمان غذا و دارو، طرح‌های اولیه این دارو را تأیید نکردند نسبت به ورود ۲ محموله دارو اقدام کردیم و بر اساس اولویت میان بیماران تقسیم شد. در حال حاضر, محموله دوم داروی این گروه از بیماران به صورت خوراکی و تزریقی وارد شده و در اختیار بیماران قرار گرفته است.

وی ادامه داد: یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته و طبق موارد اعلام شده این دارو تا پایان خرداد وارد بازار می‌شود. در حال حاضر، این دارو به میزان آزمایشگاهی تولید شده و اگر نتایج نهایی این دارو اثربخش باشد وارد مرحله تولید صنعتی می‌شود.

محمدی درباره توزیع داروی بیماران SMA تولید داخلی گفت: سازمان غذا و دارو فقط نسبت به تولید دارو تصمیم‌گیری می‌کند اما نحوه چگونگی توزیع آن بر عهده معاونت درمان وزارت بهداشت است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به وضعیت حجاب در داروخانه‌ها گفت: سازمان غذا و دارو از نخستین مجموعه‌هایی بود که به موضوع رعایت پوشش ورود کرد و به همین دلیل اصول رعایت پوشش در داروخانه را ابلاغ کرد.

محمدی ادامه داد: اگرچه اصول مربوط به پوشش در داروخانه‌ها ابلاغ شده اما ناهنجاری‌هایی در این زمینه گزارش می‌شود. موضوع رعایت هنجارها جزو مواردی است که در مواردی مانند سهمیه داروخانه‌ها نقش دارد. اگر یک داروخانه نسبت به رعایت هنجارها اقدام نکند، در وهله نخست تذکر داده می‌شود و اگر تذکر تأثیری نداشته باشد موارد بازدارنده در خصوص داروخانه متخلف اجرا می‌شود. اگر موارد بازدارنده نیز مثمر ثمر نباشد متخلفان به مراجع قانونی معرفی می‌شوند.

کد خبر 6097498 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی در قصر قند
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج