Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش عصر یکشنبه روابط عمومی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم، پیام جوادیان با اشاره به وضعیت اقلیم و آب و هوای قم طی سال‌های اخیر، اظهار داشت: از اواخر دهه ۶٠ تا اواخر دهه ٨٠ حداکثر دمای شهر قم ۴٧ درجه سانتیگراد و حداقل دمای آن نیز منفی ٢٣ درجه سانتیگراد بوده، و این موضوع توسعه و نگهداری از فضای سبز را مشکل ساز نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل سازمان پارک‌های شهرداری قم با بیان اینکه دمای هوای قم در سال‌های اخیر به بیشتر از ۴٧ درجه هم رسیده است، گفت: تعداد روزهای آفتابی در قم بالا بوده و میزان بارندگی نیز به شدت پایین است.

جوادیان با اذعان به اینکه نخستین موضوع مدنظر در توسعه فضای سبز مساله منابع آبی است، خاطرنشان کرد: آب در دسترس سازمان برای فضای سبز حدود ۵۴۵ لیتر بر ثانیه است و آبی که از شبکه آب شرب شهری برداشت می‌شود ٧١ لیتر بر ثانیه و آب مورد نیاز فضای سبز موجود هزار و ٣٠۶ لیتر بر ثانیه است و در مجموع ۶٠۵ لیتر منابع آبی برای حالت استاندارد کم‌آبی داریم.

وی با تاکید بر اینکه در عرصه‌های بزرگ فضای سبز شهر کم‌آبی به شدت مشهود است، گفت: حداقل ای سی آب فضای سبز در قم چهار هزار و ۵٠٠ و بیشترین آن نیز حدود ٢١ هزار است، وقتی ای سی آب از ٢ هزار بالا می‌رود شور محسوب شده و برای فضای سبز مطلوب نیست.

وی با اشاره به مطلوب نبودن خاک در بسیاری از عرصه‌های شهر قم تصریح کرد: بخشی از عرصه‌های شهری دارای خاک‌های شور قلیایی، نفوذناپذیر، آهکی، رسی و غیره است و در مجموع شوری آب و خاک اثر مستقیم بر گونه‌های فضای سبز شهری دارند.

جوادیان با تاکید بر اینکه با وجود محدودیت‌ها گونه‌های متنوع متناسب با اقلیم شهر در بوستان‌ها کاشت می‌شود، خاطرنشان کرد: در بوستان‌های جنگلی از جمله بوستان ولایت ما کاشت گونه‌هایی چون زیتون، سنجد، توت و غیره که مثمر هستند انجام شده است.

وی با اشاره به مشکل های متعددی که در عرصه‌های توسعه فضای سبز وجود دارد، گفت: بعضا بخش عمده این عرصه‌ها مملو از نخاله یا خاک‌های نامناسب بوده که کار را برای توسعه فضای سبز بسیار مشکل کرده است.

مدیرعامل سازمان پارک‌های قم با اشاره به محدودیت‌هایی که خاک نامطلوب برای توسعه فضای سبز ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: این مساله موجب می‌شود نتوانیم گونه‌های خاص یا متنوعی را انتخاب کنیم و به سمت استفاده از گونه‌های مقاوم برویم.

جوادیان با اشاره به کاشت محدوده سایت دفن پسماند البرز، تصریح کرد: در این محدوده خاک مناسبی وجود نداشته و آب هم ای سی بالای ١٧ هزار دارد و کاشت اکالیپتوس انجام شده که جواب خوبی هم داده است.

وی با اشاره به گونه‌های گیاهی فضای سبز شهر قم، گفت: ١٠۶ گونه در شهر قم وجود دارد تراکم گونه‌ای مختلفی دارند و در این بین ٢٩ گونه درختی، ٣۵ گونه درختچه‌ای و پرچینی، ۴٢ گونه پوششی و دائمی و فصلی است.

وی با بیان اینکه گونه‌های مثمر توت، انجیر، انار، نخل، انگور، سنجد و زیتون در قم قابل کاشت می باشد، افزود: ۲ طرح مطالعاتی از سال ٩٠ اجرا شده که یکی از سال ٩٠ تا ٩٣ اجرا شد و ٣٠ گونه مطالعه و تعدادی وارد فضای سبز شد، طرح فعلی نیز از سال ٩۶ آغاز شده و تا سال ٩٩ ادامه دارد و در ۲ قسمت بوستان غدیر و بوستان علوی ٧۴ گونه مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد.

برچسب‌ها تغییرات آب و هوا قم گیاهان مدیریت شهری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تغییرات آب و هوا قم گیاهان مدیریت شهری تغییرات آب و هوا قم گیاهان مدیریت شهری توسعه فضای سبز فضای سبز شهر عرصه ها شهر قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۸۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور، راهگشای تولید در منطقه آزاد ماکو

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  عزیز برگ نی در دیدار جمعی از تولیدکنندگان و صاحبان صنایع ، با مدیرعامل و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: تعدد تصمیم گیری های دستگاه های اجرایی عدم مدیریت یکپارچه مشکلات عدیده برای فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی ایجاد کرده است. 

وی حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده را مشکل دیگر تولیدکنندگان عنوان کردو افزود: عدم ثبات قوانین مناطق آزاد و بخشنامه های روزمره تولیدکنندگان را سردرگم کرده است. 

برگ نی مشکل عدم وجود شعبه ارزی بانک ها در منطقه را از دیگر مشکلات تولید در منطقه عنوان کرد و گفت: برای رفع تعهد ارزی تولیدکننده مجبور است به کرات به مرکز استان سفر کند. 

وی مشکل قرنطینه گمرک و قوانین دستپاگیر ، مشکلات بانکی و بازرگانی را از دیگر موارد قابل بررسی عنوان کرد و اضافه کرد: در سال جهش تولید نیاز است بخش عمده مشکلات تولیدکنندگان رفع شود. 

این فعال اقتصادی و تولیدکننده منطقه آزاد ماکو با اشاره به آمادگی تمامی فعالان اقتصادی برای لبیک گویی به منویات مقام معظم رهبری در تحقق شعار سال ابراز امیدواری کرد: منطقه آزاد ماکو پیشران جهش تولید با مشارکت مردم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • استفاده از گونه‌های گیاهی خشک منظر در فضای سبز مشهد
  • فروشنده تجهیزات تقلب در کنکور در فضای مجازی دستگیر شد
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نخواهد شد
  • دستگیری فروشنده تجهیزات تقلب در کنکور در فضای مجازی
  • انتقام از بلاگر معروف به خاطر اختلاف بر سر تبلیغات
  • رهایی ۶۱۳ نفر از قصاص در سال گذشته
  • رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه: ۸۵ پرونده قصاص در کشور به سازش انجامید
  • پارک بانوان ولی‌عصر در اهواز بازگشایی شد
  • ۸۵ پرونده قصاص در سراسر کشور منجر به سازش شد
  • اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور، راهگشای تولید در منطقه آزاد ماکو