Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@06:12:39 GMT

توسعه فضای سبز قم با این گرما با مشکل روبرو است

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۹۴۷۴

توسعه فضای سبز قم با این گرما با مشکل روبرو است

ایسنا/قم مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم گفت: وجود دامنه دمایی ٧٠ درجه سانتیگرادی در قم توسعه و نگهداری از فضای سبز این شهر را با چالش جدی روبه رو کرده‌است.

به گزارشایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم، پیام جوادیان با اشاره به وضعیت اقلیم و آب و هوای قم طی سال‌های اخیر، اظهار داشت: از اواخر دهه ۶٠ تا اواخر دهه ٨٠ حداکثر دمای شهر قم ۴٧ درجه سانتیگراد و حداقل دمای آن نیز منفی ٢٣ درجه سانتیگراد بوده، و این موضوع توسعه و نگهداری از فضای سبز را مشکل ساز نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل سازمان پارک‌های شهرداری قم با بیان اینکه دمای هوای قم در سال‌های اخیر به بیشتر از ۴٧ درجه هم رسیده است، گفت: تعداد روزهای آفتابی در قم بالا بوده و میزان بارندگی نیز به شدت پایین است.

جوادیان با اذعان به اینکه نخستین موضوع مدنظر در توسعه فضای سبز مساله منابع آبی است، خاطرنشان کرد: آب در دسترس سازمان برای فضای سبز حدود ۵۴۵ لیتر بر ثانیه است و آبی که از شبکه آب شرب شهری برداشت می‌شود ٧١ لیتر بر ثانیه و آب مورد نیاز فضای سبز موجود هزار و ٣٠۶ لیتر بر ثانیه است و در مجموع ۶٠۵ لیتر منابع آبی برای حالت استاندارد کم‌آبی داریم.

وی با تاکید بر اینکه در عرصه‌های بزرگ فضای سبز شهر کم‌آبی به شدت مشهود است، گفت: حداقل ای سی آب فضای سبز در قم چهار هزار و ۵٠٠ و بیشترین آن نیز حدود ٢١ هزار است، وقتی ای سی آب از ٢ هزار بالا می‌رود شور محسوب شده و برای فضای سبز مطلوب نیست.

وی با اشاره به مطلوب نبودن خاک در بسیاری از عرصه‌های شهر قم تصریح کرد: بخشی از عرصه‌های شهری دارای خاک‌های شور قلیایی، نفوذناپذیر، آهکی، رسی و غیره است و در مجموع شوری آب و خاک اثر مستقیم بر گونه‌های فضای سبز شهری دارند.

جوادیان با تاکید بر اینکه با وجود محدودیت‌ها گونه‌های متنوع متناسب با اقلیم شهر در بوستان‌ها کاشت می‌شود، خاطرنشان کرد: در بوستان‌های جنگلی از جمله بوستان ولایت ما کاشت گونه‌هایی چون زیتون، سنجد، توت و غیره که مثمر هستند انجام شده است.

وی با اشاره به مشکل های متعددی که در عرصه‌های توسعه فضای سبز وجود دارد، گفت: بعضا بخش عمده این عرصه‌ها مملو از نخاله یا خاک‌های نامناسب بوده که کار را برای توسعه فضای سبز بسیار مشکل کرده است.

مدیرعامل سازمان پارک‌های قم با اشاره به محدودیت‌هایی که خاک نامطلوب برای توسعه فضای سبز ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: این مساله موجب می‌شود نتوانیم گونه‌های خاص یا متنوعی را انتخاب کنیم و به سمت استفاده از گونه‌های مقاوم برویم.

جوادیان با اشاره به کاشت محدوده سایت دفن پسماند البرز، تصریح کرد: در این محدوده خاک مناسبی وجود نداشته و آب هم ای سی بالای ١٧ هزار دارد و کاشت اکالیپتوس انجام شده که جواب خوبی هم داده است.

وی با اشاره به گونه‌های گیاهی فضای سبز شهر قم، گفت: ١٠۶ گونه در شهر قم وجود دارد تراکم گونه‌ای مختلفی دارند و در این بین ٢٩ گونه درختی، ٣۵ گونه درختچه‌ای و پرچینی، ۴٢ گونه پوششی و دائمی و فصلی است.

وی با بیان اینکه گونه‌های مثمر توت، انجیر، انار، نخل، انگور، سنجد و زیتون در قم قابل کاشت می باشد، افزود: ۲ طرح مطالعاتی از سال ٩٠ اجرا شده که یکی از سال ٩٠ تا ٩٣ اجرا شد و ٣٠ گونه مطالعه و تعدادی وارد فضای سبز شد، طرح فعلی نیز از سال ٩۶ آغاز شده و تا سال ٩٩ ادامه دارد و در ۲ قسمت بوستان غدیر و بوستان علوی ٧۴ گونه مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه قم فضاي سبز سازمان پارک ها توسعه فضای سبز فضای سبز شهر عرصه ها شهر قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۹۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!

جدیدترین ماموریت فضایی سرنشین‌دار چین، چندین نمونه بذر را به زمین آورده است.

به نقل از چاینا دیلی، با بازگشت فضاپیمای سرنشین‌دار «شنژو ۱۷»(Shenzhou-17)، گروه جدیدی از نمونه‌های آزمایشی علمی از ایستگاه فضایی «تیانگونگ»(Tiangong) چین به زمین رسیدند که شامل بذرهایی برای آزمایش‌های پرورش گیاه هستند.

بذرهای علوفه از جمله یونجه و جو که توسط «مؤسسه دامپروری و علوم دارویی لانژو»(LIHPS) زیر نظر «آکادمی علوم کشاورزی چین»(CAAS) ارائه شده ‌بودند، ۱۱ ماه در معرض پرتوهای فضایی در ایستگاه فضایی تیانگونگ قرار گرفتند.

پس از بررسی‌های اولیه در «مرکز فناوری و مهندسی بهره‌برداری از فضا» زیر نظر «آکادمی علوم چین»(CAS)، بذرها برای بررسی‌های تجربی به یک گروه پژوهشی از موسسه دامداری و علوم دارویی لانژو سپرده شدند.

«یانگ هونگشان»(Yang Hongshan) دانشمند ارشد این گروه پژوهشی گفت: پژوهشگران، آزمایش‌های جوانه‌زنی را روی بذرها آغاز کرده‌اند و آزمایش‌های اصلاحی را نیز انجام خواهند داد تا به محصولات جدید با کارآیی بالاتر، کیفیت بهتر و مقاومت بیشتر دست یابند.

وی افزود: انتظار می‌رود که نتایج این پژوهش، روحیه رقابتی چین را در زمینه علم و فناوری کشاورزی به طور قابل توجهی افزایش دهند و از توسعه پایدار کشاورزی در این کشور حمایت کنند.

گروه پژوهشی، سه گونه جدید یونجه و یک گونه جدید جو را از طریق پرورش در فضا با موفقیت کشت کرده‌اند. این گونه‌ها به طور گسترده در روند تولید استفاده شده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • موش این گونه پورشه ماکان را نابود کرد
  • عکس ماکرو از حشره اجتماعی با سابقه‌ای 130 میلیون ساله
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • (ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا
  • این تصاویر رییس جمهورها را به گونه‌ای که تا به حال ندیده‌اید نشان می‌دهد!