Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-02@04:19:44 GMT

افشاگری الجزیره درباره ابوظبی

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۱۷۵۸

افشاگری الجزیره درباره ابوظبی

به گزارش افکارنیوز،

مسئله فرار «پی آر شِتی» (PR SHetty) تاجر هندی و بنیان‌گذار شرکت مراقبت‌های بهداشتی امارات (NMC Health) از این کشور، هیاهوی بسیاری در ابوظبی به راه انداخته و پای تعداد زیادی از مسئولان امارات را به این پرونده باز کرده است.

اخبار بین الملل-برنامه افشاگرانه «ما خُفِی اَعظم» به بررسی فرار این تجار هندی با مبلغی بالغ بر هفت میلیار دلار آمریکا پرداخت و گزارش داد که به پیام‌های اخیر محرمانه وی با «محمد بن زاید» ولی‌عهد ابوظبی دست یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محتوای این پیام‌ها که متعلق به قبل و بعد از فرار شتی است، از گفت‌وگوهای بین شتی و «محمد مبارک فاضل المزروعی» دبیرک ل دربار ولی‌عهد ابوظبی حکایت دارد.

بنا بر این گزارش، شتی ۱۵ دی ۱۳۹۸ پیامی به المزروعی ارسال می‌کند و در آن، آخرین وضعیت بدهی‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری‌های خود را تشریح می‌کند و می‌گوید که مجموع بدهی‌های داخل بانک‌های امارات به دو میلیارد و ۷۵۰ میلیوان دلار رسیده است.

الجزیره در ادامه می‌نویسد، شتی چند روز پس از نشست در کاخ «البحره» که به دعوت بن زاید برگزار شد، از امارات خارج می‌شود و ایمیل محرمانه‌ای می‌فرستد که می‌تواند با پسر و دادماش که در امارات حضور دارند، دیدار کند.

به گزارش این شبکه، گفت‌وگوهای لو رفته نشان می‌دهد که مسئولان اماراتی پیش از خروج شتی از این کشور، از این مسئله و گروه سرمایه‌گذاری وی اطلاع داشته‌اند.

بنا بر این گزارش، شتی از ابتدای کار، با شخصیتهای ذی‌نفوذی در امارات ارتباط داشت که راه را برای سرمایه‌گذاری وی هموار کرده بودند. اسناد لو رفته که به دست برنامه «ما خُفِی اَعظم» (الجزیره) رسیده، نشان می‌دهد که «عبد الله حمید المزروعی» وزیر پیشین دادگستری امارات یکی از مهمترین افرادی است که با شتی شریک بوده و سهم وی از این شراکت، ۶۰ درصد بوده است.

این تاجر هندی ظاهرا با «نهیان بن مبارک آل نهیان» وزیر اماراتی ارتباط داشته است. اسناد لو رفته حکایت از آن دارد که این وزیر اماراتی به شتی وکالت داده بود که وکیل وی در سهام خود در شرکت «نیوفارما» باشد.

الجزیره تأکید کرد، پس از اینکه المزروعی وزیر پیشین دادگستری سهم خود را به «سعید القبیسی» و «خلیفة المهیری» می‌فروشد، این دو نفر، شریک شتی می‌شوند. علت این اقدام المزروعی این بود که گروه سرمایه‌گذاری وی، بشدت بدهکار شده‌اند.

به گزارش این شبکه، چند ماه بعد، المزروعی متوجه می‌شود که گروه سرمایه‌گذاری شتی توانسته است که نخستین شرکت در بورس ابوظبی باشد که نام خود را در بورس لندن درج کرده است. همین مسئله باعث می‌شود که این مسئول اماراتی از شتی و شرکایش شکایت و آنان را متهم کند که او را فریب داده‌اند تا سهمش را بفروشد.

پرونده شکایت المزروعی چندی بعد، و پس از پرداخت ۵۶۰ میلیون درهم امارات به المزروعی و چندین عدد ملک و مستغلات به وی مختومه می‌شود و شکایت خود را پس می‌گیرد.

بنا بر این گزارش، پیام‌ها و اسناد لو رفته نشان می‌دهد که «منصور بن زاید» نایب رئیس مجلس وزیران امارات متحده عربی شریک واقعی شتی است؛ هر چند که نامی از وی در اسناد رسمی وجود ندارد، ولی ادله نشان می‌دهد که سایر شرکا فقط پوششی برای دارایی‌ها و نفوذ وی هستند. منصور، فرزند زاید بن سلطان آل نهیان امیر پیشین ابوظبی و برادر خلیفه بن زاید آل نهیان امیر کنونی ابوظبی است.

الجزیره در پایان تأکید کرد، شتی بخشی از شبکه سرمایه‌گذاری است که منصور بن زاید آن را مدیریت می‌کند. شتی طرف‌هایی را در امارات به جعل امضای خود و ایجاد شرکت‌های صوری متهم کرده است تا از ان طریق کلاه‌برداری کنند. 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: امارات هندی آمریکا امارات فرار تاجر هندی نشان می دهد سرمایه گذاری لو رفته بن زاید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۱۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان

گزارش‌ها حاکی از آن است که اختلاف بین امارات و انگلیس بر سر سودان تشدید شده و در این راستا مقام‌های اماراتی نشست‌های برنامه‌ریزی شده خود با چند وزیر دولت لندن را لغو کرده‌اند.

به گزارش مشرق، پایگاه «میدل ایست آی» گزارش داد، امارات متحده عربی بعد از متهم شدن در یک نشست درخواست شده توسط لندن در شورای امنیت سازمان ملل از بابت کمک به یک گروه شبه‌نظامی دخیل در جنگ در سودان، اقدام به لغو نشست‌هایی با چند وزیر کابینه لندن کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل اوایل ماه جاری میلادی به درخواست انگلیس نشستی را درباره جنگ داخلی سودان که حدود یک سال پیش بالا گرفت برگزار کرد.

از اواسط آوریل ۲۰۲۳، ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو (حمیدتی) جنگی را آغاز کرده‌اند که حدود ۱۵ هزار کشته و بیش از هشت میلیون آواره بر جای گذاشته است.

در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل نماینده سودان، امارات را متهم به پشتیبانی از گروه شبه‌نظامی «نیروهای واکنش سریع» کرد در حالی که ابوظبی این اتهام را رد کرد.

روزنامه تایمز در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرد نوشت اماراتی‌ها از بابت حمایت نکردن انگلیس از کشورشان در شورای امنیت چهار نشست با وزیران انگلیسی را لغو کرده‌اند.

این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که روزنامه «گاردین» گزارش کرد لندن به نوبه خود مذاکرات محرمانه‌ای با شبه‌نظامیان نیروهای واکنش سریع داشته است.

یک اندیشکده کانادایی به نام «مرکز رائول والنبرگ» در اواسط آوریل گزارشی را منتشر و در آن نتیجه‌گیری کرد در منطقه دارفور در سودان یک نسل‌کشی علیه گروه‌های غیر عرب توسط نیروهای واکنش سریع و شبه‌نظامیان متحد با آن در حال اجرا است.

خبرگزاری فرانسه روز شنبه گزارش داد خارطوم خواستار برگزاری یک نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل از بابت حمایت‌های امارات از نیروهای واکنش سریع شد.

«کامرون هادسون»، یک تحلیلگر سابق سازمان سیا و عضو «برنامه آفریقا» در «مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی» به میدل ایست آی گفت: «اگر امارات متحده عربی انقدر بر تکذیب حمایتش از نیروهای واکنش سریع اصرار دارد چرا انقدر سرمایه دیپلماتیک را برای جلوگیری از این مذاکرات صرف می‌کند؟»

هادسون خاطرنشان کرد منابع مطلعی به او گفته‌اند امارات در حال فشار وارد کردن به آمریکا، انگلیس و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل به منظور لغو این نشست اضطراری است.

او ادامه داد: «در واشنگتن مناقشات میان آفریقاگرایان که می‌خواهند نسبت به رفتار امارات در سودان سخت‌گیری کنند و تیم سیاست‌گذاری خاورمیانه‌ای دولت جو بایدن تحت رهبری برت مک‌گورک که از استفاده از اهرم خود بر امارات در رابطه با سودان امتناع کرده‌اند بالا گرفته است.»

پایگاه میدل ایست آی اخیرا گزارشی را درباره شبکه‌ای که سلاح‌ها و اقلام دیگر را از امارات و از طریق گروه‌های متحده و دولت‌های لیبی، چاد و جمهوری آفریقای مرکزی به سودان منتقل می‌کند، منتشر کرد.

این گزارش امارات را به عنوان پشتیبان اصلی این گروه شبه‌نظامی سودانی معرفی کرده در حالی که با استفاده از عواملی همچون خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» و از طریق خاک چاد و جمهوری آفریقای مرکزی و همین طور از طریق پایگاه‌های هوایی در اوگاندا تسلیحات را به دست نیروهای واکنش سریع در سودان می‌رساند.

ابوظبی در پاسخ به اتهامات سودان در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «امارات متحده عربی صراحتا ادعاهای بی اساس مطرح شده توسط نماینده دائم سودان که ضد روابط برادرانه دیرینه میان دو کشور هستند رد می‌کند. ادعاهایی که به طرزی تاسف برانگیز به نظر می‌رسد چیزی بیش از تلاشی برای منحرف کردن توجهات از خود جنگ و وضعیت انسانی وخیم ایجاد شده از سمت این درگیری جاری نیستند.»

سودان در ماه دسامبر تقاضا کرده بود ۱۵ دیپلمات اماراتی خاک این کشور را بعد از آنکه فرمانده ارتش سودان اماراتی‌ها را متهم به حمایت از نیروهای واکنش سریع کرد، ترک کنند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • گزارش اختصاصی الجزیره از عملیات‌های دقیق حزب‌الله
  • لاپید به امارات می‌رود
  • لاپید به امارات سفر می‌کند
  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • دانشگاه کلمبیا دانشجویان معترض حامی فلسطین را تعلیق می‌کند/دانشجویان دانشگاه را تسخیر کردند
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات
  • کشته شدن 2 فرمانده ارتش اسرائیل در مرکز نوار غزه
  • اولین پمپ بنزین رباتیک در امارات افتتاح شد
  • امارات ولش کن، ما اماراتش کردیم | کدام کشورهای همسایه را آباد کردیم؟ | فیلم