Web Analytics Made Easy - Statcounter

«با ماسک نمی توانم نفس بکشم»، «وقتی ماسک می زنم نفسم می گیرد»؛ اینها جملاتی است که از سوی همین مردم در کوچه و بازار در پاسخ به این سوال که چرا ماسک نمی زنید، شنیده می شود و نمی توان درک کرد که چرا عده ای برای جان خود و دیگران اهمیت قائل نیستند.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ روزهای گرم تابستان در حال سپری شدن است و در حالی که عنوان می شد با گرم شدن هوا، ویروس کرونا ضعیف تر شده و می توان با خیال آسوده تری به زندگی روزمره ادامه داد اما آمار مبتلایان و فوت شدگان بر اثر کرونا نشان می دهد این ویروس، خطرناک تر از آن چیزی است که همه ما راجع به آن اطلاعات داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تازه ترین توصیه های پزشکی حاکی از آن است که بهترین راه مقابله با این ویروس خطرناک، رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن دست هاست؛ اما متاسفانه همین راهکارهای راحت هم از سوی مردم آنچنان که باید رعایت نمی شود و هر کس بهانه ای برای عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی دارد.

 

استفاده از ماسک در روزهای گرم تابستان اگر چه سخت و طاقت فرساست اما اگر لحظه ای خود را روی تخت بیمارستان و زیر دستگاه اکسیژن تصور کنیم که می تواند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی برای ما حاصل شود، قطعا ماسک را بدون هیچ گونه عذر و بهانه مورد استفاده قرار می دهیم.

 

«هوا گرم است»، «با ماسک نمی توانم نفس بکشم»، «جوانان کرونا نمی گیرند»، «وقتی ماسک می زنم نفسم می گیرد»، «ماسک گران است»؛ اینها جملاتی است که از سوی همین مردم و رهگذران در کوچه ها و خیابان ها در پاسخ به این سوال که چرا در مجامع عمومی ماسک نمی زنید، شنیده می شود و واقعا نمی توان درک کرد که چرا عده ای از مردم نه تنها برای جان دیگران بلکه برای جان خود هم اهمیت قائل نیستند.

 

«سعید» جوان 25 ساله ای است که برای تهیه داروهای مادرش به داروخانه مراجعه کرده اما بدون ماسک و حتی فاصله اجتماعی را هم رعایت نمی کند و وقتی دلیلش را جویا می شوم، می گوید: من ورزشکارم و هنوز ندیده ام که جوانان به کرونا مبتلا شوند.

 

وی که چندان تمایلی به صحبت در این خصوص نداشت، این نکته را یادآور شد که اگر آمار مبتلایان و فوتی های ناشی از کرونا در حال افزایش است، رسانه ها باید این آمار را اعلام کنند و عدم اعلام آمار به تفکیک استان و شهرستان ها به منزله فروکش کردن این بیماری است.

 

بانوی میانسال دیگری که در مطب دکتر منتظر است نوبتش برسد، دلیل عدم استفاده از ماسک را اینطور توضیح می دهد: من بیماری آسم دارم و به سختی نفس می کشم و اگر ماسک بزنم تنفس برایم سخت تر می شود بنابراین ترجیح می دهم اگر قرار است بمیرم، راحت تر بمیرم.

 

«یلدا» دختر جوانی است که در کنار مادرش مشغول خرید کیف هستند و در حالی که مدام مراقب است ماسک صورت مادرش جابه جا نشود و دستکشش را هنگام لمس کیف درنیاورد، اما خودش هیچکدام از این موارد را رعایت نکرده و معتقد است در این شرایط باید بیشتر مراقب پدران و مادران بود.

 

وی در پاسخ به این سوال که اگر شما مبتلا شوید قطع به یقین این بیماری را به خانواده هم منتقل می کنید، بیان می کند: وقتی از ماسک استفاده می کنم احساس بی هویتی دارم و حس می کنم در شهر غریبه ام؛ اما وقتی به خانه می روم تمام لباس هایم را ضدعفونی و با آب و نمک غرغره می کنم!

 

یکی از همشهریان معتقد است ماسک در داروخانه ها به وفور یافت نمی شود، دیگری از قیمت ماسک ناراضی است و می گوید باید رایگان در اختیار مردم قرار گیرد، آن یکی می گوید تنها راه چاره تعطیلی بازار و خانه نشینی همه مردم است و خلاصه هر کسی نظری دارد و خود را صاحب نظر می داند.

 

گشت و گذار سه ساعته در شهر بجنورد و صحبت با آدم های متفاوت در سن و جنس های مختلف و جویا شدن دلیل آنها برای عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، نشان می داد مردم هنوز آنچنان که باید و شاید این بیماری را جدی نگرفته اند و حتی چون در خانواده و اطرافیان خود، مورد ابتلا به کرونا را مشاهده نکرده اند، نمی توانند قبول کنند این ویروس بسیار خطرناک است و می تواند به دلیل همین سهل انگاری برخی از مردم به فاجعه تبدیل شود.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: آمار بیماران بستری و سرپایی مبتلا به کرونا طی دو هفته اخیر در استان، افزایش پیدا کرده است.

 

دکتر «سید احمد هاشمی» با بیان اینکه بارها به مردم و اصناف در خصوص پیشگیری از بیماری کرونا توصیه های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی شده ولی متاسفانه مردم جدی نمی گیرند، بیان کرد: بیشتر مبتلایان کرونا از افرادی هستند که در مراسم عروسی، تعزیه و مسافرت ها شرکت کردند و علت مبتلا شدن آن ها نیز به دلیل عدم توجه به هشدارهای وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی است‌.

 

وی گفت: در حال حاضر وضعیت استان قرمز است و در وضعیت بحرانی قرار دارد بنابراین با توجه به دستورالعمل کشوری زدن ماسک در اماکن عمومی و صنوف اجباری است و  از مردم می خواهیم در مجامع عمومی ماسک بزنند و مراسم های عروسی و عزا را به تعویق بیاندازند.

 

دکتر هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر 158  بيمار مبتلا به كرونا در بیمارستان های استان بسترى هستند در حالی که دو هفته قبل 70 مورد بستری داشتیم، گفت: این آمار نشان می دهد تعداد آمار بستری شده ها بیش از دوبرابر شده است.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این مطلب که طی یکی دو روز گذشته، چهار بیمار مبتلا به کرونا در استان جان خود را از دست داده اند، اظهارکرد: اگر با این فرمان جلو برویم حتما بیمارستان های استان کفاف پذیرش بیماران را نخواهد داشت و صدمه جبران ناپذیری به بیماران خواهد خورد.

 

هرچند توصیه های پزشکی و بهداشتی مدام بر رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و عدم برگزاری مراسم عزا و عروسی تأکید دارد اما گویا گوش برخی از مردم بدهکار نیست و در نهایت معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار خراسان شمالی بیست و یکم تیرماه در حاشیه بازدید میدانی از نحوه رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط اصناف و اقشار مختلف اعلام کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا در سراسر استان مراسم های عروسی، عزا و مکان های محل تجمع مردمی مانند استخرها، تالارها، باشگاه های ورزشی تا اطلاع ثانوی و برگشت به وضعیت عادی تعطیل است.

 

«ولی الله حیاتی» از شهروندان خواست به جز موارد ضروری از خانه هایشان بیرون نیایند و هنگام حضور در مکان های عمومی حتما از ماسک استفاده کنند و همچنین پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند.
 

 

دکتر «علی یوسفی»  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه در حال حاضر کمبودی برای تهیه و توزیع دستکش و ماسک های N95، نداریم و با توجه به نیاز استان به ماسک های سه لایه، توزیع این ماسک ها مدیریت می شود، گفت: سازمان غذا و دارو تمام دانشگاه های علوم پزشکی استان ها را به تولیدکنندگان ماسک در کشور معرفی کرده و می توانند نیاز استان خود را از این محل تأمین کنند.

 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به فعالیت سه واحد تولیدی ماسک در استان اشاره کرد و با بیان اینکه دو واحد تولیدی در شهرک صنعتی بیدک بجنورد و یک واحد در شهرستان مانه و سملقان فعالیت دارد، بیان کرد: این واحدهای تولیدی در مجموع روزانه 45 هزار ماسک برای رفع نیاز استان تولید می کنند.

 

دکتر یوسفی با بیان اینکه بر اساس نیاز سنجی انجام گرفته چهارهزارو 800 ماسک سه لایه مورد نیاز بیمارستان هاست که باید بین آنها توزیع شود، گفت: مابقی بین داروخانه ها و مراکز درمانی سطح استان توزیع می شود.

 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در خصوص قیمت ماسک های سه لایه با اشاره به اینکه قیمت گذاری این قلم بهداشتی با کمترین قیمت در استان ما تعیین شده، این رقم را بین هزارو 100 تا هزارو 500 تومان اعلام کرد.

 

وی با ذکر این مطلب که البته قیمت ها با توجه با کیفیت و نوع شرکت تولیدی داخل یا خارج از استان ممکن است کمی متفاوت باشد، عنوان کرد: مردم در صورت داشتن انتقاد و پیشنهاد و یا مشاهده تخلف، می توانند با تماس با سامانه 190 مراتب را به کارشناسان مربوطه اطلاع دهند تا رسیدگی شود.

 

 

 

پایان پیام/71

منبع: شبستان

کلیدواژه: تعطیلی عزا و عروسی تولید ماسک مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی استفاده از ماسک ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۴۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!

ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی و ورزش منظم تر، راه های اثبات شده ای برای کمک به کاهش وزن و حفظ آن برای همیشه است

به گزارش سلامت نیوز، یکی از روش های رایج برای کاهش وزن نوشیدن جوش شیرین است که تصور می شود چربی سوزی را افزایش می دهد و به کاهش وزن اضافی کمک می کند. با این حال، این کار می تواند باعث بروز نگرانی های مختلف سلامتی شود که می تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر منفی بگذارد.

یکی از روش های رایج برای کاهش وزن نوشیدن جوش شیرین است که تصور می شود چربی سوزی را افزایش می دهد و به کاهش وزن اضافی کمک می کند. با این حال، این کار می تواند باعث بروز نگرانی های مختلف سلامتی شود که می تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر منفی بگذارد. به همین دلیل است که درک علم پشت افزودن جوش شیرین به رژیم غذایی برای کاهش وزن می تواند به شما کمک کند این کار را با خیال راحت و در صحت کامل انجام دهید.

تئوری پشت جوش شیرین برای کاهش وزن

جوش شیرین - یا بی کربنات سدیم - یک محصول خانگی است. اخیراً برخی نظریه ها در مورد تأثیر بالقوه جوش شیرین بر کاهش وزن مورد توجه قرار گرفته اند.این نظریه ها نشان می دهد که جوش شیرین می تواند بر هضم و متابولیسم تأثیر بگذارد تا کاهش وزن را افزایش دهد.

تصور می‌شود که جوش شیرین می‌تواند اسید معده را خنثی کند تا نفخ را کاهش دهد و هضم غذا را تسریع کند که ممکن است به ظاهر لاغرتر و تصور کاهش وزن منجر شود.با این حال، توجه به این نکته مهم است که شواهد بیشتری برای حمایت از توانایی های احتمالی جوش شیرین برای کاهش وزن مورد نیاز است.

ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد

برخی از مطالعات نشان می دهد که جوش شیرین به عنوان یک بافر در برابر تجمع اسید لاکتیک در عضلات ناشی از ورزش شدید عمل می کند. اسید لاکتیک یک ماده شیمیایی است که توسط بدن تولید می شود و باعث خستگی و درد ماهیچه ها در طول فعالیت بدنی می شود.

توانایی بالقوه جوش شیرین برای کاهش اسید لاکتیک ممکن است به شما کمک کند قبل از اینکه ماهیچه هایتان خسته شوند، ورزش طولانی تر یا با شدت بیشتری انجام دهید. همچنین می تواند تعداد کالری سوزانده شده را افزایش دهد که به طور غیر مستقیم به تلاش های کاهش وزن شما کمک می کند.

ممکن است به هضم غذا کمک کند

همانطور که قبلا ذکر کردیم، جوش شیرین ممکن است به خنثی کردن اسید معده برای کمک به هضم و کاهش نفخ کمک کند.بهبود فرآیند هضم ممکن است به بدن کمک کند غذا را سریعتر جذب و دفع کند که ممکن است به شما این تصور را بدهد که وزن کم کرده اید.

کاهش نفخ همچنین می تواند به لاغری اندام کمک کند و باعث شود این احساس را داشته باشید که وزن کم کرده اید. اثرات بالقوه جوش شیرین بر روی هضم به کاهش چربی که یک عنصر مهم در از دست دادن وزن اضافی است، گسترش نمی یابد.

ممکن است به قلیایی بودن کمک کند

برخی تحقیقات وجود دارد که نشان می دهد نوشیدن جوش شیرین ممکن است سطح pH بدن را تغییر داده و آن را قلیایی تر کند. این کار ممکن است رعایت تئوری رژیم قلیایی را برای افراد آسان‌تر کند که پیشنهاد می‌کند کاهش سطح pH بدن می‌تواند تجزیه چربی را بهبود بخشد. توجه به این نکته ضروری است که بدن معمولاً pH را به تنهایی تنظیم می کند و تأثیر تغییرات رژیم غذایی بر این تعادل حداقل است.

می تواند به طور بالقوه به کنترل اشتها کمک کند

برخی افراد ادعا می‌کنند که نوشیدن آب جوش شیرین به آنها کمک می‌کند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنند یا اشتهایشان کاهش پیدا کرده است. با این حال، در حال حاضر هیچ مدرک علمی برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد و این احساس سیری ممکن است به اثر دارونما نسبت داده شود.

خطرات و عوارض جانبی نوشیدن جوش شیرین عدم تعادل الکترولیت

جوش شیرین سرشار از سدیم است که در صورت مصرف زیاد می تواند تعادل الکترولیت ها را در بدن شما مختل کند. عدم تعادل الکترولیت می تواند باعث سردرد، خستگی و ضعف عضلانی شود و در موارد شدید، می تواند تهدید کننده زندگی نیز باشد.

افراد مبتلا به بیماری کلیوی، فشارخون بالا یا بیماری قلبی باید مراقب این عارضه جانبی بالقوه باشند، زیرا بدن آنها برای مدیریت سدیم اضافی تلاش می کند.

آلکالوز

خوردن جوش شیرین در تلاش برای تغییر PH بدن شما می تواند منجر به آلکالوز شود - وضعیتی که در آن بدن بیش از حد قلیایی می شود. علائم آلکالوز می تواند شامل حالت تهوع، استفراغ، لرزش دست و انقباض عضلات باشد. اگر درمان نشود، می تواند باعث تشنج نیز شود.

مسائل مربوط به گاز

نوشیدن جوش شیرین می تواند منجر به افزایش تولید گاز شود که می تواند به نفخ و آروغ زدن منجر شود. این وضعیت ذاتاً خطرناک نیست، اما می تواند ناراحت کننده و شرم آور باشد؛ به ویژه در محیط های اجتماعی. با این حال، اگر گاز اضافی به دام افتاده باشد و نتواند خارج شود، ممکن است با ایجاد پارگی معده، زندگی را به خطر بیندازد.

تداخل با داروها

جوش شیرین ممکن است با داروهای مختلف - از جمله داروهای تجویزی و بدون نسخه (OTC) - تداخل داشته باشد و بر جذب و اثربخشی آنها تأثیر بگذارد. افرادی که برای بیماری های مزمن دارو مصرف می کنند باید ابتدا با پزشک خود در مورد مصرف جوش شیرین صحبت کنند تا از بروز هرگونه عارضه جلوگیری شود.

افزایش خطر برای برخی شرایط سلامتی

مصرف منظم مقادیر زیاد جوش شیرین ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها، به ویژه مشکلات قلبی یا کلیوی را افزایش دهد. این به دلیل محتوای بالای سدیم موجود در جوش شیرین است که می تواند فشار خون را افزایش داده و فشار بیشتری بر کلیه ها و قلب وارد کند.

چطور بدون نوشیدن جوش شیرین لاغر شویم؟

در حالی که ممکن است وسوسه انگیز باشد که به سراغ راه حل های "آسان" برای از بین بردن چربی اضافی بدن بروید اما کاهش وزن پایدار نیاز به رویکرد جامع تری دارد. ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی و ورزش منظم تر، راه های اثبات شده ای برای کمک به کاهش وزن و حفظ آن برای همیشه است. بیایید نگاهی دقیق تر به چگونگی کاهش وزن با استراتژی های سالم بیندازیم.

تغییرات رژیم غذایی

یکی از مهم ترین اقداماتی که می توانید برای کاهش وزن بردارید، تنظیم رژیم غذایی است. مهم است که تا حد امکان بر روی غذاهای کامل و فرآوری نشده تمرکز کنید، از جمله:

    خوردن میوه و سبزیجات بیشتر

    تمرکز بر مصرف بیشتر پروتئین بدون چربی، مانند سینه مرغ، تخم مرغ و ماهی

    از غلات کامل مانند کینوا یا برنج قهوه ای در وعده های غذایی خود استفاده کنید

    همچنین باید به اندازه سهم خود توجه داشته باشید تا به شما کمک کند کالری دریافتی خود را مدیریت کنید و کسری مورد نیاز برای کاهش وزن را ایجاد کنید.

می‌توانید این کار را با استفاده از بشقاب‌ها و کاسه‌های کوچک‌تر، یادگیری تشخیص نشانه‌های گرسنگی و اطمینان از اینکه وعده‌های غذایی‌تان مملو از مواد مغذی است تا شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارید، انجام دهید.

افزایش فعالیت بدنی

علاوه بر تنظیم رژیم غذایی، افزایش فعالیت بدنی برای کاهش وزن پایدار ضروری است. فعالیت بدنی نه تنها متابولیسم شما را افزایش می دهد، بلکه به سوزاندن کالری و کاهش چربی نیز کمک می کند و ظاهری لاغرتر به شما می بخشد.

سعی کنید هر هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید داشته باشید. این کار را می توان با استفاده از انواع تمرینات از جمله دویدن، پیاده روی، پیلاتس و شنا انجام داد. همچنین توصیه می شود حداقل دو جلسه تمرین مقاومتی را در برنامه تمرینی هفتگی خود بگنجانید تا مفاصل و عضلات قوی داشته باشید.

بسیاری از مردم برای یافتن زمانی برای ورزش تلاش می کنند. با این حال، راه‌های آسان زیادی برای افزایش حرکات در طول روز وجود دارد تا به شما کمک کند کالری بیشتری بسوزانید. این استراتژی ها عبارتند از:

    به جای آسانسور از پله ها استفاده کنید

    پیاده روی یا دوچرخه سواری تا محل کار، در صورت امکان

    هنگام خرید بیشتر حرکت کنید

    همه این فعالیت‌ها به کالری NEAT یا گرمازایی فعالیت غیرورزشی شما اضافه می‌شوند که برای کاهش وزن پایدار بدون ورزش شدید ضروری هستند.

تعدیل سبک زندگی

یکی دیگر از عناصر مهم و اغلب نادیده گرفته شده کاهش وزن، داشتن یک سبک زندگی سالم است. این روتین فراتر از بهبود رژیم غذایی و افزایش دفعات تمرین است. همچنین باید شامل موارد زیر باشد:

    اولویت خواب با کیفیت برای کمک به کاهش هوس و تثبیت هورمون ها

    مدیریت استرس برای جلوگیری از افزایش کورتیزول که می تواند به افزایش وزن کمک کند

    اتخاذ یک رویکرد تغذیه آگاهانه

    نوشیدن آب کافی

    برای یک نوشیدنی مغذی، سرکه سیب یا آب لیمو را به آب گرم اضافه کنید

ایجاد این تغییرات کوچک اما پایدار راه طولانی برای تضمین یک سبک زندگی سالم و مداوم و کمک به شما در دستیابی به اهداف کاهش وزن کمک می کند.

چه زمانی باید در مورد وزن خود به پزشک مراجعه کنید؟

در حالی که همیشه لازم نیست در مورد کاهش وزن با پزشک خود مشورت کنید، اما مهم است که بدانید چه شرایطی ممکن است به توجه حرفه ای نیاز داشته باشد. توصیه می شود در صورت مشاهده موارد زیر با پزشک خود وقت ملاقات بگیرید:

    تغییرات وزن قابل توجه و ناخواسته

    مبارزه با مدیریت وزن علیرغم تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی

    تشخیص بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون بالا یا کلسترول بالا

    علائم یک اختلال خوردن، مانند محدودیت شدید کالری، پرخوری و پاکسازی، یا وسواس نسبت به غذا و تصویر بدن

    کاهش قابل توجه کیفیت زندگی شما به دلیل مشکلات وزن

تجربه این مسائل ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه ای جدی باشد که نیاز به درمان حرفه ای برای بهبود کیفیت زندگی شما و جلوگیری از عوارض بیشتر دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • حال فوتبال خوب است اما باور نکنید!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • سرمربی تیم ملی والیبال: هیچ قولی نمی دهم؛ باور نمی کنم سفارش شده باشم
  • صفر تا صد آرایشگری مردانه را در کمترین زمان ممکن یاد بگیرید /درآمد و مزیت
  • ماسک آزادی و حقوق بشر دولت‌های خارجی برای مردم جهان کنار رفته است
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آسمان غرب موفق نبود/ شیرودی: درجه تشویقی‌ام را پس بگیرید
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد