Web Analytics Made Easy - Statcounter

فدراسیون فوتبال در خبری کوتاه به بیان جزییاتی از یک پرونده با محتویات کمتر شنیده شده خبر داده است که یک کارشناس حقوق بین‌الملل ورزش به بیان ابعاد مختلف این ماجرا پرداخت که ردپای مبلغ چشم گیری دیده می‌شود.

به گزارش ایسنا، امیر ارسلان اسکندری (کارشناس ارشد حقوق بین‌الملل و مشاور حوزه حقوق بین‌الملل ورزش) در مطلبی به بیان ابعاد مختلف مکانیزم مشارکت و پرونده علیرضا جهانبخش در کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال پرداخت که شاید اهالی فوتبال اطلاعی از این موضوع نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«در کنار مقررات فیفا در خصوص شرایط دریافت حق آموزش از سوی باشگاه‌های آموزش دهنده بازیکن، مقررات مشابه اما مجزایی تحت عنوان Solidarity Mechanism (مکانیزم مشارکت) وجود دارد که در فوتبال ایران کمتر شناخته شده است. مکانیزم مشارکت از جمله روش‌هایی است که باشگاه‌های آموزش دهنده بازیکنانی که به سطح حرفه‌ای رسیده‌اند، می‌توانند از طریق آن، منتفع شده و کسب درآمد کنند.

طبق ماده ۲۱ مقررات نقل و انتقال و وضعیت بازیکنان فیفا و همچنین ماده ۱ ضمیمه ۵ مقررات، تحت عنوان «مکانیزم مشارکت،» باشگاه‌ها می‌توانند در شرایط ذیل، از انتقال بازیکن خود منتفع شوند:

اگر بازیکن حرفه‌ای پیش از اتمام قرارداد با باشگاه فعلی، به باشگاه دیگری منتقل شود، ۵ درصد از درآمد باشگاه انتقال دهنده ناشی از این انتقال، باید از مبلغ کل کم شده و توسط باشگاه جدید، به باشگاه‌های سابق بازیکن که در طول سال‌ها وی را آموزش دادند، سهمی اختصاص داده شود.

سهم هر باشگاه مطابق جدول درج شده در مقررات محاسبه می‌شود که از فصل ۱۲ سالگی تا فصل ۲۳ سالگی بازیکن در محاسبات لحاظ می‌شود.

نکته حائز اهمیت در محاسبه مکانیزم مشارکت آن است که برخلاف مقررات مربوط به حق آموزش که فقط تا ۲۳ سالگی بازیکن قابل مطالبه است و پس از آن باشگاه‌ها امکان درخواست حق آموزش بازیکن را ندارند، در مکانیزم مشارکت اگر چه آموزش تا ۲۳ سالگی محاسبه می‌شود اما فارغ از سن بازیکن، با هر بار انتقال بین‌المللی بازیکن هنگام قرارداد و دریافت مبلغ حق انتقال، باشگاه‌های آموزش دهنده او می‌توانند درخواست سهم خود را از مکانیزم مشارکت داشته باشند.

برای نمونه در انتقال نیمار از بارسلونا به پاری سن ژرمن، که در زمان انتقال، نیمار ۲۵ سال سن داشت، باشگاه سانتوس برزیل که نیمار در آن حدود ۱۰ سال آموزش دیده و پرورش یافته بود، مبلغی حدود ۹ میلیون دلار به عنوان سهم مکانیزم مشارکت از باشگاه پاری سن ژرمن دریافت کرد.

یا در نمونه دیگر، در انتقال اخیر میرالم پیانیچ از یوونتوس به بارسلونا که در آن مبلغ ۶۰ میلیون یورو حق انتقال پرداخت شده، چهار باشگاه سابق بازیکن، مجموعاً ۴ میلیون یورو از طریق مکانیزم مشارکت درآمد داشتند که بیشترین آن مربوط به باشگاه متز فرانسه، با یک میلیون یورو درآمد بود.

وضعیت علیرضا جهانبخش و مکانیزم مشارکت

علیرضا جهانبخش در مرداد ۱۳۹۷ از باشگاه آلکمار هلند به باشگاه برایتون انگلیس پیوست. در خصوص مبلغ این انتقال، رقمی به صورت رسمی و دقیق اعلام نشده اما بسیاری از رسانه‌ها مبلغ ۱۷ میلیون پوند را درج کرده‌اند که به نظر می‌رسد این مبلغ، مربوط به هزینه انتقال بازیکن و دریافتی باشگاه آلکمار بوده و حقوق دریافتی جهانبخش موضوع دیگری است که در رسانه‌ها منتشر نشده است.

با مبنا قراردادن مبلغ ۱۷ میلیون پوند و زمان انتقال جهانبخش از باشگاه داماش سابق به ان.ای.سی (در ۱۹ سالگی) و همچنین مطابق با جدول درج شده در مقررات برای محاسبه مکانیزم مشارکت، در نتیجه حدوداً سه درصد از این هزینه انتقال باید به باشگاه‌های ایرانی که بازیکن را از فصل ۱۲ سالگی تا فصل ۱۹ سالگی (قبل از انتقال به هلند) آموزش داده‌اند، اختصاص یابد. این مبلغ می‌تواند تا نیم میلیون پوند محاسبه شود.

حال، مطابق اطلاعات رسانه‌ای موجود، باشگاه‌های سابق جهانبخش و مهم‌ترین آن‌ها یعنی باشگاه داماش، منحل شده‌ یا دیگر فعالیتی در فوتبال ندارند. 

در چنین حالتی، طبق بند ۳ ماده ۲ ضمیمه ۵ مقررات، فدراسیون فوتبال می تواند سهم مکانیزم مشارکت را که باید به باشگاه‌های عضوش پرداخت شود دریافت کند. فدراسیون فوتبال باید اثبات کند که باشگاه مورد نظر - که در آموزش و تمرین این بازیکن حرفه‌ای سهم داشته - حضور سازمان یافته‌اش در فوتبال متوقف شده یا دیگر وجود خارجی ندارد. این مساله می‌تواند ناشی از ورشکستگی، انحلال، تصفیه (در خصوص امور ورشکستگی) یا از بین رفتن عضویت آن باشگاه در فدراسیون مربوطه باشد. طبق مقررات، چنان‌چه فدراسیون بتواند این موضوع را اثبات و این مبلغ را دریافت کند، باید مبلغ را در برنامه‌های مربوط به توسعه فوتبال جوانان در فدراسیون به کار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عليرضا جهانبخش باشگاه داماش گيلان برایتون آلبیون فدراسيون فوتبال فدراسیون فوتبال مکانیزم مشارکت باشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۶۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض استان مرکزی به رأی کمیته انضباطی برای سیدحسین حسینی

معاون سیاسی استاندار مرکزی گفت: حسب دستور استاندار نامه‌ای به رئیس فدراسیون ارسال شد و مراتب اعتراض و شکایت جدی از رأی کمیته انضباطی در خصوص اتفاق رخ داده را اعلام کردیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهنام نظری شامگاه دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام مراتب اعتراض استان نسبت به رأی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال درباره حرکت غیرشرعی و هنجارشکنانه‌ دروازه‌بان استقلال در ورزشگاه امام خمینی (ره) اظهار داشت: اینکه فردی به خود اجازه‌ی چنین عمل هنجارشکنانه‌ای داده و بعد هم با افتخار بر این عمل خلاف شرع اصرار می‌ورزد، اوج بی‌شرمی است بنابراین فدراسیون فوتبال باید موضع خود درخصوص هنجار و ناهنجاری را مشخص کند و ما از پیگیری موضوع کوتاه نخواهیم آمد.

وی با بیان اینکه بلافاصله پس از این اتفاق زشت و‌ غیراخلاقی، مدیریت ارشد استان به موضوع ورود کرده و اقدامات و پیگیری‌های لازم آغاز شده است، افزود: در آغوش گرفتن یک نامحرم در جامعه اسلامی، هر حکمی داشته باشد باید در خصوص اتفاق اخیر در مورد خاطیان اجرا شود اما وقتی کمیته‌ی انضباطی فدراسیون فوتبال برای یک عمل غیراخلاقی و غیرشرعی، صرفاً جریمه‌ مالی در نظر می‌گیرد یعنی نگارندگان این حکم هم توجه لازم را ندارند بنابراین قویا اعلام می‌کنیم حکم اخیر کمیته انضباطی اساسأ بی پایه و اساس است.

رئیس کمسیون امنیت ورزش استان مرکزی تصریح کرد: حسب دستور استاندار نامه‌ای به رئیس فدراسیون ارسال شد و مراتب اعتراض و شکایت جدی از رأی کمیته انضباطی در خصوص اتفاق رخ داده را اعلام کردیم چراکه معتقدیم این رأی در یک کشور اسلامی، چیزی جز عادی‌انگاری توهین به مقدسات و اعتقادات جامعه نیست‌، همچنین از دستگاه قضایی نیز درخواست شد پیگیری‌های صورت گرفته را به سمع و نظر مردم برساند و بازیکن تیم استقلال و فرد خاطی حتماً باید پاسخگو باشد.
 
نظری با بیان اینکه مدیریت استان مصرانه منتظر این است تا کمیته انضباطی در رأی خود تجدنظر کند و رأیی قاطع و صریح بر مبنای شرع و قانون صادر شود، گفت: به عنوان رئیس کمیسیون امنیت ورزش استان مرکزی تا به نتیجه رسیدن برخورد قاطع با بازیکن خاطی تیم استقلال، موضوع را پیگیری خواهم کرد و اینکه به نیروی انتظامی که حافظ ناموس ماست به واسطه‌ بداخلاقی دروازه بان استقلال توهین و بی حرمتی شد حتماً قابلیت پیگیری دارد و دادستان محترم پیگیر موضوع هستند.

وی ادامه داد: پروتکل‌های فیفا تا زمانی مورد پذیرش است که هنجارهای جامعه اسلامی زیر سؤال نرود اما گویا کمیته‌ی انضباطی فدراسیون فوتبال نمی‌داند در کشوری اعلام رای می‌کند که مردمانش برای حفظ حیا و ناموس بیش از 200 هزار شهید داده‌اند، جای تأسف است بازیکنی که سال‌ها پیراهن تیم ملی را به تن کرده وقیحانه اعلام می‌کند این جریمه را می‌پردازد و تأسف بیشتر برای باشگاه فرهنگی و ورزشی استقلال که در خصوص این حرکت زننده و غیراخلاقی، منتظر نظر کمیته انضباطی بود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی ضمن انتقاد جدی از رفتار باشگاه استقلال در قبال هنجارشکنی بازیکن این تیم، گفت: گویا کار فرهنگی در این باشگاه فقط یک پیوست بی اثر است چراکه اگر مدیران این باشگاه اعتقادی‌ به فرهنگ اسلامی و ایرانی دارند باید پاسخ بی حرمتی بازیکن این تیم را بدهند، باشگاه در قبال بازیکنی که بدیهی‌ترین اصول دینی و اخلاقی را رعایت نمی‌کند‌ مسئول است و باید پاسخگو باشد، پول‌های کثیف و بادآورده چنان برخی از این افراد را غرق کرده است که خیال می‌کنند می‌تواند غیرت و ناموس را با پول بخرند.

نظری با تقدیر از یگان ویژه به جهت برخورد در لحظه و قاطعانه و دفاع از حریم حیا خاطرنشان کرد: نقش دشمن در پشت پرده‌ی این اتفاق مشخص شده و حالا یک خواننده‌ی هرزه‌ی خارج‌نشین هم از این رفتار خلاف شرع و عرف و غیراخلاقی بازیکن استقلال اعلام حمایت می‌کند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • پیروزی فاینورد در حضور کوتاه مدت جهانبخش
  • پیشنهاد هلندی برای مهدی قایدی؛ جهانبخش از تنهایی درمی‌آید؟
  • هلندی‌ها به دنبال ملی پوش استقلالی/ مهدی قایدی در مسیر جهانبخش؟
  • سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: مبلغ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • ناراحتی وزیر ورزش از شرایط حاکم بر فوتبال/ ماجرای جلسه کیومرث هاشمی با هیات رئیسه فدراسیون فوتبال
  • اعلام آرای کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال
  • توافق خطرناک چند بازیکن پرسپولیس در رختکن!
  • هنر نمایشی ابزار‌ی برای انتقال موضوعات و مفاهیم به جامعه
  • اعتراض استان مرکزی به رأی کمیته انضباطی برای سیدحسین حسینی
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟