Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@17:25:15 GMT

مخبرالسلطنه، میلسپو را اخراج کرد

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۸۴۳۴

مخبرالسلطنه، میلسپو را اخراج کرد

میلسپو که در این دوره از خدمت خود در ایران کاملا جدی بود با نصرت‌الدوله فیروز، وزیر مالیه کابینه هدایت تضاد‌هایی داشت. مخبرالسلطنه که از این اختلافات آگاهی داشت تدریجا پر و بال میلسپو را ریخت و مساله سلب اختیارات او را در مجلس مطرح کرد و در نتیجه تلاش‌های او، میلسپوی آمریکایی از ایران خارج شد.

از دیگر اقداماتی که در دوره نخست‌وزیری هدایت اتفاق افتاد مساله تغییر لباس و اتحاد شکل بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخبرالسلطنه شخصا قانون اتحاد شکل و مجازات متخلفان را به مجلس برد به‌رغم این مساله، هدایت در خاطراتش تلاش می‌کند خودش را در مساله اتحاد شکل بی‌مسئولیت نشان دهد. او در خاطراتش هدف از تغییر لباس را از بین بردن لباس اهل علم (علما) می‌داند که بسیاری از مردم عادی هم آن را برداشتند. هدایت در این رابطه می‌نویسد: «روزی به شاه عرض کردم تمدنی که آوازه‌اش عالمگیر است دو تمدن است یکی تظاهرات در بلوار‌ها و یکی تمدن ناشی از لابراتوارها. تمدن مفید و قابل تقلید تمدن ناشی از لابراتوار و کتابخانه‌هاست. گمان کردم به این عرض توجهی فرموده‌اند.»

مخبرالسلطنه که خود در پوشش جدید پیش‌قدم بود حتی بعد‌ها و در جریان قضیه کلاه شاپو از این کلاه تعریف کرده بود. نوشته‌اند روزی رضاشاه کلاه شاپو را از سر مخبرالسلطنه برداشت و گفت: حالا این [کلاه]چطور است؟ هدایت پاسخ داد فی‌الجمله از آفتاب و باران حفظ می‌کند، اما آن کلاه [پهلوی]که داشتیم، اسمش بهتر بود.

یکی دیگر از حوادث مهمی که در دوران نخست‌وزیری مخبرالسلطنه اتفاق افتاد حرکت اعتراض‌آمیز آیت‌االله حاج آقا نورالله اصفهانی بر ضد قانون نظام وظیفه و در مجموع برنامه‌های حکومتی رضاشاه بود. وی در این راستا از اصفهان روانه قم شد و گروهی از علما پیرامون او جمع شدند. رضاشاه به مخبرالسلطنه ماموریت داد که به قم رفته و با حاج آقا نورالله و سایر علمای معترض وارد مذاکره شود و اسباب رضایت آنان را فراهم سازد. خواسته‌های این علما در برگیرنده: تجدید نظر در قانون نظام اجباری، حضور پنج نفر از علما مطابق قانون اساسی در مجلس، جلوگیری از منکرات و تعیین نُظّار شرعیات در ولایات بود. با توجه به حمایت‌های گسترده از علمای معترض، مخبرالسلطنه که به همراهی تیمورتاش، ظهیرالاسلام و امام جمعه تهران به قم رفته بود بعد از مذاکراتی با این علما قول داد تا تقاضا‌های آن‌ها را عملی کند، اما حاج‌آقا نورالله اعلام کرد تا تقاضاهایش از تصویب مجلس نگذرد همچنان به‌عنوان اعتراض در قم خواهد ماند.

مخبرالسلطنه در بازگشت به تهران به سرعت تقاضا‌های علما را در قالب لایحه به مجلس فرستاد، ولی در همین اثنا و در شب چهارم دی‌ماه حاج آقا نورالله به‌طور ناگهانی درگذشت و به قولی او را کشتند و بعد از آن نیز لوایح پیشنهادی دولت را در مجلس دفن کردند.

از مقاله‌ای به قلم دکتر یوسف متولی حقیقی، مندرج در «پژوهشنامه تاریخ»، سال پنجم، شماره نوزدهم   منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر میلسپو دولت قوام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۸۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد

به گزارش فارس به نقل از رویترز، مجلس سنای ایالات متحده اواخر روز سه شنبه به لایحه‌ای رأی داد که بر اساس آن مالک چینی این شرکت، بایت دنس، باید دارایی‌های برنامه ویدیوی کوتاه محبوب را ظرف حدود 9 ماه واگذار کند، در غیر این صورت با ممنوعیت مواجه خواهد شد.

این اقدام که روز شنبه توسط مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد، ناشی از نگرانی‌ها در مورد دسترسی چین به داده‌های آمریکایی‌ها است.اکنون این لایحه به موافقت رئیس جمهور آمریکا نیاز دارد و بایدن قبلا گفته است که آن را امضا خواهد کرد.

سناتور مارکو روبیو، جمهوری خواه ارشد کمیته اطلاعاتی، گفت: سال‌ها به چین اجازه داده‌ایم یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌ها در آمریکا را کنترل کند.»

تیک‌تاک که می‌گوید داده‌های کاربران ایالات متحده را با دولت چین به اشتراک نمی‌گذارد و نخواهدگذاشت، استدلال کرده که این قانون ممنوعیتی است که حقوق آزادی بیان کاربران ایالات متحده را نقض می‌کند.

تیک‌تاک روز شنبه به کارکنان خود گفت: ما به مبارزه ادامه خواهیم داد، زیرا این قانون نقض آشکار حقوق 170 میلیون آمریکایی عضو تیک‌تاک تحت قانون متمم اول است. مجلس سنا با 79 رای موافق در مقابل 18 رای مخالف به این طرح رای مثبت داد.

دیگر خبرها

  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • علما حافظان مرزهای دینی هستند
  • علما ومعلمان حافظان دین و ناجیان جامعه
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • همه جا نه، در این یک فقره اما حق با بهروز افخمی بود!
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد
  • رسیدگی به چک‌های برگشتی با هوش مصنوعی
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • انتقاد شورای اروپایی و سازمان ملل از قانون ضد مهاجرتی انگلیس