Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@11:01:57 GMT

صنعت گردشگری بروجرد متضرر از شیوع کرونا

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۰۶۸۰

صنعت گردشگری بروجرد متضرر از شیوع کرونا

بیماری کرونا همه مشاغل و صنایع دنیا را دچار لطمه اقتصادی و خسارت کرد، براساس بررسی‌های شورای جهانی سفر و گردشگری با شیوع ویروس کرونا، بیش از ۷۵ میلیون شغل در صنعت توریسم و گردشگری در معرض خطر قرار گرفت.

شیوع ویروس کرونا صنعت گردشگری را به عنوان یکی از سه صنعت پردرآمد در کنار نفت و خودروسازی دچار تعطیلی و خسارات فراوانی کرد و همچنان نیز ادامه دارد برآورد قطعی میزان ضرر را با چالش رو به رو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توجه به اینکه بروجرد نیز سالانه میزبان مسافران و گردشگران بسیاری بوده در دوران انتشار کرونا هتل‌ها، مراکز دیدنی و گردشگری متحمل خسارات فراوان شده است.

صاحبان هتلها و مراکز اقامتی بروجرد معتقدند: جبران خسارت ناشی از تعطیلی این مراکز به دلیل ویروس کرونا در فروردین و تداوم آن تا اواخر بهار بسیار سخت است.

بسیاری از هنرمندان و تولیدکنندگان صنعت ورشو و دیگر هنرهای دستی به دلیل نبود مسافر و گردشگر ناشی از شیوع کرونا دچار خسارت شده اند.

این عده براین باورند: صنعت توربسم و گردشگری نه تنها در معرض تهدید جدی ناشی از شیوع کروناست بلکه ارتباط نزدیک و موثر این صنعت با صنایع و بخش‌هایی مانند صنایع دستی و میراث فرهنگی نیز مشکلات و خسارات مشابه را داشته است.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد گفت: شیوع کرونا و ضرورت ایجاد محدودیت‌ در همه فعالیت‌ها از جمله سفر و اقامت در حالی رقم خورد که آغاز سال نو و عید نوروز به عنوان یکی از مهمترین دوره‌های سفر محسوب می‌شود اما تعطیلی بازار و حضور گردشگران چندان حال و روز خوشی را برای صنعت گردشگری فراهم نکرده است.

حجت الله یارمحمدی افزود: به میزان سرمایه گذاری انجام شده در بخش گردشگری چندین برابر خسارت به دلیل انتشار کرونا به تاسیسات گردشگری بروجرد وارد شده است.

وی اظهار داشت: همه صنوف در اثر تعطیلات ناشی از کرونا و تاثیرات و تداوم این ویروس درجامعه دچار خسارت جدی شدن اما بخش خدماتی بیشتر خسارت دیدند.

وی تاکید کرد: برخی صنوف و واحدهای صنعتی به دلیل تعطیلی و کرونا خط تولید را تغیبر دادند و از خسارتهای بیشتر جلوگیری نمودن اما در بخش گردشگری چگونه می توان هتل و مراکز اقامتی را تغییر کاربری داد لذا خسارتها بسیار جدی و بیکاری کارگزاران و کارکنان این مراکز هم نباید نادیده گرفت.

وی با بیان این که شیوع بیماری کرونا موجب توقف فعالیت تمامی بخش‌های خدمت رسان در این زمینه طی ماه‌های اسفند و فروردین شد و اکنون با کاهش مسافر و گردشگر مواجه هستن هنوز نمی‌توان رقم دقیقی از خسارت وارد شده را اعلام کرد.

وی افزود: این حجم از تعطیلی و عدم فعالیت تاسیسات گردشگری و مشاغل مرتبط با حوزه گردشگری تا کنون بی سابقه بوده و به همین دلیل باید برآورد خسارات وارده به صورت کارشناسی بررسی و اعلام شود.

وی با بیان این که طبق اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مقرر شده است که کسب و کارهای حوزه گردشگری به صورت ویژه از حمایت دولت برخوردار شوند، ادامه داد: شیوع بیماری ویروسی کرونا و تبعات ناشی از آن آثار منفی گسترده‌ای بر صنعت گردشگری به همراه داشته است که در پی کاهش سفرها و لغو تورهای گردشگری سرمایه‌گذاران این حوزه خسارت فراوانی متحمل شده‌اند.

 رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد  گفت: انتظار می‌رود حمایت از سرمایه‌گذاران در این بخش با توجه به حجم زیاد سرمایه درگیر در این صنعت مورد توجه دولت قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه حمایت از فعالان گردشگری و شاغلان در این بخش ضرورت دارد، ادامه داد: دو سوم خسارت ناشی از کرونا به صنایع، به صنعت گردشگری وارد شده و با توجه به این که بیماری کرونا و شیوع آن در آستانه تعطیلات نوروزی به کشور ما رسید بیشترین خسارت ناشی از آن در حوزه سفر و گردشگری رقم خورد و این امر به بخش خصوصی سرمایه‌گذار در این حوزه بیشترین آسیب ممکن را وارد کرد.

یارمحمدی  افزود: لغو تمامی تورهای مسافرتی و گردشگری و رزرو واحدهای اقامتی، حذف سفرهای نوروزی و مسائل مربوط به آن در کشور خسارات سنگینی به بار آورده است.

 وی اضافه کرد: ادامه وضعیت به همین منوال، چشم‌انداز فعالیت و سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری را در سال آینده نگران کننده می‌کند.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد  گفت: هیچ آماری در خصوص میزان افرادی که به دلیل شرایط خاص پیش ‌آمده توسط کارفرمایان خود به مرخصی بدون حقوق و یا لغو قرارداد شده اند نیست و میزان خسارت وارده نیازمند زمان و کارکارشناسی است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد گفت: ۲۵مرکز اقامتی در شهرستان وجود دارد که هرساله در ایام نوروز و تابستان پذیرای مسافران و گردشگران بسیاری است.

یارمحمدی افزود: از این تعداد مراکز اقامتی ۱۱ مرکز هتل ها و مهمانپذیرها و مابقی رستورانهای سنتی و خانه های بوم گردی است.

برچسب‌ها ویروس کرونا بروجرد ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری میراث فرهنگی لرستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بروجرد ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری میراث فرهنگی لرستان ویروس کرونا بروجرد ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری میراث فرهنگی لرستان گردشگری و صنایع دستی صنعت گردشگری میراث فرهنگی ویروس کرونا شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۰۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود

به گزارش قدس خراسان، رضا ربیعی با اشاره به اینکه طی چند روز آینده آیین سنتی پخت شیر برنج در روستای توندر این شهرستان برگزار می‌شود، اظهار کرد: هرچند آیین سنتی شیربرنج همه ساله در روستای توندر برگزار می‌شده اما به جز اهالی خود روستا کس دیگری از آن در شهرستان اطلاعی نداشته است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ اذعان کرد: این آیین سنتی همه ساله هفته دوم اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شده اما به صورت استثنا امسال به دلیل تعطیلی که پیش رو داریم زودتر و در جمعه ۷ اردیبهشت‌ماه از ساعت ۹ تا ۱۴ برگزار خواهد شد.

وی در خصوص نحوه برگزاری این آیین گفت: بر اساس این آیین دامداران و اهالی روستا بعد از اذان صبح تمام دام‌های روستا را جمع کرده و به منطقه‌ای به نام دامگاه برده و اقدام به جدا کردن بره‌ها و بزغاله‌ها از گله گوسفندان می‌کنند.

جمع‌آوری بیش از دو تن شیر

ربیعی با بیان اینکه بعد از دوشیدن تمامی گوسفندان و کیله کردن هم شیری انجام می‌دهند و تمامی شیرها را با هم تجمیع می‌کنند، اظهار کرد: در مجموع این روز بیش از دو تن شیر جمع‌آوری می‌شود.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ خاطرنشان کرد: آیین سنتی پخت شیر برنج در این روز همراه با برنامه «شیردوشی» و «خلمه»، بازارچه فروش محصولات محلی و صنایع‌دستی است که با همت اهالی روستا و شورای اسلامی و دهیاری و مشارکت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دامداران و اهالی منطقه پس از جمع‌آوری تمامی شیرها آنها را به گلزار شهدای روستا می‌برند، افزود: شیرها را پس از رد کردن از صافی به همراه برنج آنها را برای جوشیدن در دیگ دان‌هایی که از قبل آماده کرده‌اند می‌ریزند.

ربیعی با بیان اینکه خرید تمامی اقلام شیربرنج و دوشیدن شیر و جمع‌آوری آنها توسط اهالی خود روستا انجام می‌شود، تصریح کرد: شیربرنج پس از اینکه آماده شد بعد از اقامه نماز ظهر به همراه فتیر محلی به نام کماج بین اهالی توزیع می‌شود.

۳۰۰۰ پرس شیربرنج پخته شده از شیر گوسفند

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ با اشاره به اینکه شیربرنج به همراه شکر یا شیره انگور مصرف می‌شود، اذعان کرد: در این آیین بیش از ۳۰۰۰ پرس شیر برنج پخته شده از شیر گوسفند توزیع و مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: این آیین به نیت امام زمان(عج) و بارش رحمت الهی برگزار می‌شود، حدود هفت دهه که این آیین برگزار می‌شود و در بیشتر سال‌ها از جمله سال گذشته شاهد بارش باران همزمان با اجرای این آیین باشکوه بوده‌ایم.

ربیعی همچنین در خصوص «خلمه» گفت: خلمه زمانی‌ است که بعد از دوشیدن و «کیله کردن» و «هم شیری»، چوپان گله بره‌ها را با نوای «های های»، صدا میزند، چوپان دوم که همراه گله بره‌های شیرخوار(گله خلمه‌ها) است، از پشت تپه به سمت گله حرکت می‌کند، به محض اینکه دو گله همدیگر را می‌بینند، به سوی هم می‌دوند و بره‌ها به دنبال مادر خود می‌گردند تا او را پیدا کنند و از شیر باقی مانده می‌خورند.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ ادامه داد: چون امسال به دلیل بارندگی و سرد شدن هوا برنامه ریواس چینی چند روزی به تعویق افتاد این برنامه از چند روز قبل شروع شده و در روز جمعه این محصول بسیار با کیفیت به همراه محصولات لبنی و دیگر محصولات روستا در بازارچه محلی که پیش‌بینی شده عرضه می‌شود.

توندر به لحاظ بافت روستا و طبیعتش منحصر به فرد است

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ تا ۳ هزار نفر در شهرهای مختلف در این آیین شرکت کنند، گفت: توندر به لحاظ بافت روستا و طبیعتی که دارد جزو روستاهای منحصر به فرد بوده و گردشگر پذیر است.

ربیعی در خصوص وضعیت ثبت آیین‌های این شهرستان گفت: هرچند برخی آیین‌ها از جمله تعزیه‌خوانی در گذشته به ثبت رسیده‌اند اما چون آن زمان کوهسرخ بخشی از کاشمر بود به همین دلیل به نام کاشمر به ثبت رسیده است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ افزود: امسال پرونده چند آیین ناملموس تکمیل و برای به ثبت رسیدن ارسال می‌شود، همچنین اکنون پرونده مراسم آیینی از جمله حیدر علی، شیربرنج و برخی دیگر در دست تکمیل شدن است.

وی یادآور شد: برداشت گیاهان کوهی، فرآوری آنغوزه و ... در بخش میراث طبیعی هستند که پرونده را تکمیل می‌کنیم، اکنون در شهرستان کوهسرخ ۶ اثر ثبتی داریم که بنا و محوطه هستند.

ربیعی گفت: روستای زیبای توندر در دامنه کوه در فاصله ۳۵ کیلومتری شمال غرب شهر ریوش مرکز شهرستان کوهسرخ استان خراسان رضوی قرار دارد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کوهسرخ اذعان کرد: َتوَنْدَر روستایی از توابع بخش بررود شهرستان کوهسرخ در استان خراسان رضوی است و این روستا در دهستان تکاب قرار دارد و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۸۴۶ نفر است.

وی اظهار کرد: محصولات باغی و دامی، گندم دیم و آبی، نان محلی، دوغ و شیر و ماست محلی، روغن زرد گوسفندی، کشک و قروت، گردو، بادام، آلود، جوزقند، قیسی، کشته زردآلو، سنجد، پسته و بنه‌کوهی می‌تواند سوغات این منطقه برای گردشگران و مسافرینی که به این دیار سفر می‌کنند، قرار گیرد.

ربیعی گفت: کوهسرخ شهرستانی است که در کنار روستاهای تاریخی فراوانش یکی از سرسبزترین، خوش آب و هواترین و ییلاقی‌ترین و زیباترین شهر با داشتن آبشارها و رودخانه‌ها در خراسان رضوی است؛ بهار و تابستان بهترین فصول برای سفر به این منطقه و روستاهای آن و گذراندن شبی در اقامتگاه‌های بوم گردی، کوهستانی و خانه‌های بومی و محلی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • حضور میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ضرغامی: آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است/ حال مردم خوب است
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی