Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@21:27:13 GMT

ردپای ارز در التهابات بازار سخت‌افزار

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۱۶۳۲

ردپای ارز در التهابات بازار سخت‌افزار

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، افزایش چندین مقطعی قیمت ارز در دو سال اخیر به قدر کافی توان مردم برای خرید این محصولات را کم کرده است، ولی گویا التهاب این بازار تمامی ‌ندارد. در پی تصمیمات مرتبط با تخصیص ارز به واردکنندگان و تولید کنندگان تجهیزات آی تی، مشکلات زیادی در تزریق این کالاها به بازار ایجاد شده است و نبود کالای کافی برای پاسخ به تقاضای بازار، قیمت کالاها را در بازار به مراتب از ارزش دلاری آنها بالاتر برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار سخت‌افزار ایران دوره‌های مختلف و فراز و فرودهای گوناگونی را طی کرده است. از واردات صددرصدی تا مونتاژ و وضع تعرفه‌های مختلف، هرکدام به شکلی بر تامین محصولات موردنیاز کشور تاثیر گذاشته است و به‌رغم نبود تکنولوژی تولید سخت‌افزار در کشور و زنجیره تامین محصولات پیشرفته، مونتاژ تا حدی توانسته تقاضای بازار سخت‌افزار را تامین کند.  نبود کالای کافی و عدم اطمینان به اصالت کالاهای خارجی موجود

کارشناسان حوزه سخت افزارهای رایانه‌ای معتقدند در پی ضرورت انجام دورکاری در دوره اخیر، بازار شاهد افزایش تقاضا برای لپ‌تاپ بوده و این درحالی است که بازار لپ‌تاپ مدت‌ها بود تعادل نسبی را شاهد بود. با این حال به دلیل نبود کالای کافی در بازار، یا مصرف‌کنندگان مجبور به پرداخت قیمت‌هایی به مراتب بالاتر از ارزش واقعی محصول هستند یا کالاهای درجه چندم و قاچاق، به نام برند اصلی به آنها فروخته می‌شود. حمید توسلی، مدیرعامل شرکت بهین تکنولوژی می‌گوید: عمده قطعات موردنیاز ما به عنوان تولیدکننده ایرانی این دسته محصولات، از خارج از کشور وارد می‌شود و مشکلات ارزی ناشی از تصمیمات بانک مرکزی اختلال بسیاری در کار ما ایجاد کرده است. مداخلات دولت در این حوزه نه تنها مشکلی از این صنف حل نکرده، بلکه به دلیل تاخیرهای زمانی ایجاد شده در تخصیص، کالاها مدت طولانی در گمرک می‌مانند و تولید به دلیل نبود تجهیزات مختل می‌شود. در نهایت همین امر باعث افزایش التهاب قیمتی در بازار می‌شود. بهترین کار این است که مسوولان تخصیص ارز به صنایع را تسهیل کنند. توسلی که از سه سال پیش عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران، شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و کمیسیون سخت‌افزار  است، می‌گوید: سال گذشته شاهد تخصیص مبالغ زیادی ارز به کالاهایی بودیم که امکان تولید داخلی آنها به مراتب نسبت به کالاهای فناورانه و همگام با تکنولوژی روز دنیا مقدورتر بود. پس تخصیص بهینه ارز می‌تواند تا حد بسیاری مشکل این صنعت را حل کند. در حال حاضر فاصله قیمتی ارز نیمایی با ارز بازاری بسیار کم شده و این تخصیص نه تنها مزیت خاصی ایجاد نمی‌کند، بلکه با ایجاد تاخیرهای زمانی، ضربه سختی به تولید و واردات کشور در حوزه تجهیزات فناوری اطلاعات می‌زند و در نهایت چنین شرایطی به نفع هیچ بخشی جز قاچاق نیست.

وی می‌افزاید: ترجیح ما و دیگر فعالان حوزه سخت‌افزار  این است که ارز نیمایی به ما تخصیص پیدا نکند و اگر قرار است ارزی تخصیص داده شود، ارز اشخاص یا صادراتی و... باشد تا زمان تخصیص ارز کاهش پیدا کند و  از فسادهای احتمالی در تخصیص‌های یارانه‌ای جلوگیری شود. حتی اگر ما با ارز آزاد اجازه واردات کالا را پیدا کنیم، با وجود قیمت نهایی بالاتر، همین که کالا در بازار موجود باشد، کمک زیادی به ثبات و وضعیت بازار خواهد بود و از طرف دیگر مصرف‌کننده نیز می‌تواند با داشتن انتخاب‌های متنوع‌تر، خرید رضایت‌بخش‌تری داشته باشد.

 تمرکز بهین بر تولید سخت‌افزارهای کامپیوتری سازمان‌ها

مدیرعامل شرکت بهین تکنولوژی می‌گوید: طی سال‌های اخیر که به حوزه تولید تجهیزات کامپیوتری و فناوری محور قدم گذاشته‌ایم، تلاش کردیم تا بتوانیم برای مصرف‌کنندگان ایرانی تجهیزات کامپیوتری، خلق ارزش کنیم؛ متقاضیان کالاهای مرتبط با فناوری اطلاعات به دو گروه مصرف‌کنندگان سازمانی و خانگی تقسیم می‌شوند  و ما سعی کردیم با شروع فعالیت به عنوان تولیدکننده ایرانی تجهیزات تکنولوژیک بر رفع نیازهای خاصی از هر کدام از این دسته مصرف‌کنندگان تمرکز کرده و مزیتی متناسب با نیاز آنها ایجاد کنیم.

در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد فروش بهین تکنولوژی، مربوط به فروش تجهیزات تکنولوژیک سازمانی است؛ توسلی در پاسخ به مزیتی که برند یونیوو برای مشتریان سازمانی در ایران ایجاد کرده است، می‌گوید: یکی از مواردی که برای مشتریان سازمانی تجهیزات فناوری اطلاعات اهمیت خاصی دارد، دسترسی به ویژگی‌هایی خاص متناسب با نیاز آن سازمان خاص (customized)، سازگار‌سازی تجهیزات جدید با تجهیزات موجود سازمان و مدیریت هزینه‌های تامین تجهیزات مورد نیاز بوده است. با آنکه هنوز تکنولوژی ساخت قطعات را نداریم و عموما تولیدات ایرانی در اسمبل کردن قطعات خلاصه می‌شود، ولی توانسته‌ایم با اجرای مهندسی مونتاژ و مهندسی محصول در کارخانه بهین، اقدامات قابل توجهی در رفع بهینه نیازهای این دسته مشتریان انجام دهیم.

در سال‌های اخیر در بسیاری از ادارات، کامپیوترهای معمولی و حجیم، جای خود را به مینی‌پی‌سی‌ها داده‌اند، اما به گفته مدیرعامل بهین تکنولوژی آینده نزدیک از آن مینی‌پی‌سی‌های جدیدی موسوم به  thin-client و zero-client است. با توجه به اهمیت مساله امینت در سازمان‌ها و تخصیص بهینه توان تکنولوژیک به هر کاربر، تین‌کلاینت‌ها و زیروکلاینت‌ها، راهگشای مشکلات سازمان‌ها خواهند بود. این دو مدل جدید مینی‌پی‌سی‌ها با اتصال به یک سرور مرکزی، قابلیت مدیریت و تخصیص بهینه ظرفیت به کاربران را مقدور می‌کنند. تین‌کلاینت‌ها بدون فعال بودن سرور هم قابلیت کار با حداقل ظرفیت را دارند، ولی زیروکلاینت‌ها کاملا تحت مدیریت سرور مرکزی‌اند و امنیت این سیستم‌ها به شدت بالاست، اما  برای کاربران سازمانی که نیازمند فعالیت مستقل هر کاربر باشند، آل این وان‌ها گزینه بسیار بهتری هستند. در حال حاضر سه دسته محصول کامیپوترهای «آل این وان» (all in one)، مینی‌پی‌سی‌ها و مانیتورها با برند یونیوو در شرکت بهین تکنولوژی تولید می‌شوند و انتظار می‌رود در سال پیش رو، اقبال ادارات از کامپیوترهای آل این وان و تین‌کلاینت، به تدریج به سمت زیروکلاینت‌ها برود.

 تلاش برای تامین نیاز بازار داخلی و بهبود خدمات

توسلی می‌گوید: با افزایش قیمت تجهیزات کامپیوتری در پی افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید، مردم در تامین نیاز خود به این کالاها برای انجام اموری مانند آنچه در دوران کرونا حس شد دچار مشکل بودند. به عنوان تولیدکننده ایرانی تلاش کردیم تا سطح امکانات محصولاتی مانند لپ‌تاپ را متناسب با نیاز کاربران خانگی تنظیم کرده و در عوض محصولاتی در رده قیمتی پایین‌تر به این دسته مخاطبان ارائه کنیم. طبیعتا لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای خانگی دارای امکاناتی هستند که کاربرد چندانی برای کاربران معمولی ندارند و می‌توان با حذف آنها و ارائه محصولی با قیمت مناسب، نیاز این کاربران را رفع کرد. مدیرعامل شرکت بهین تکنولوژی می‌افزاید: نکته مهم این است که کیفیت قطعات استفاده شده در ساخت این سیستم‌های کامپیوتری، ابدا کاهش داده نشده و تامین قطعات این محصولات از بهترین شرکت‌های تولید قطعات کامپیوتری صورت می‌گیرد و عموما با برندها مطرح لپ‌تاپ و کامپیوتر موجود در بازار مشترک است.

در پی محدودیت‌های وارداتی اخیر، ورود قانونی بسیاری از برندهای معتبر و مورد درخواست مردم به بازار تجهیزات کامپیوتری محدود شد و عمده کالاهای موجود از این برندها در بازار از راه قاچاق تامین می‌شوند. همین امر باعث می‌شود در اصالت و سلامت این کالاها اطمینان چندانی وجود نداشته باشد و از طرف دیگر امکان ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر برای  این محصولات وجود نداشته باشد. با توجه به قیمت بالا و حساسیت این تجهیزات، خریداران ریسک زیادی متحمل می‌شوند. مدیرعامل بهین تکنولوژی می‌گوید: ما از این جهت خیال خریداران را راحت کرده‌ایم تا بتوانند محصولات با بهترین کیفیت را با اطمینان‌خاطر خرید کنند. در صورت بروز ایراد در محصولات تولیدی ما، کالاها تعمیر یا تعویض می‌شوند که چنین حرکتی در بازار نابسامان فعلی تجهیزات فناوری اطلاعات، ارزش بزرگی برای مصرف‌کنندگان به حساب می‌آید.

در حال حاضر ۷۵ درصد از فعالیت شرکت بهین تکنولوژی به تولید انواع کامپیوترهای برند «یونیوو» و ۱۵ درصد به تولید لوازم جانبی با برند «یونیوو پرایم» اختصاص دارد و سهم اندک باقی مانده نیز مختص عرضه محصولات به صورت نمایندگی دیگر شرکت‌ها است. توسلی با اشاره به تلاش این شرکت در خودکفایی حداکثری در تولید قطعات و لوازم جانبی کامپیوترها می‌گوید: در حال حاضر در کنار مهندسی مونتاژ که روی قطعات خارجی صورت می‌گیرد، تولید قطعات پلاستیکی و فلزی محصولات را در داخل کشور انجام می‌دهیم و در کنار تولید این قطعات، طراحی  و تولید انبوه بوردهای ساده برخی محصولات نیز به زودی به صورت داخلی انجام خواهد شد. تکنولوژی تولید قطعاتی مانند سی‌پی‌یو چیزی نیست که هر کسی بتواند به آن دست پیدا کند، ولی طبیعتا سعی ما این است که تا جای ممکن بخش‌های قابل جایگزین را به تدریج بومی‌سازی کنیم.

«بهین تکنولوژی» که در آستانه ۲۸ سال فعالیت در زمینه بازرگانی و تامین تجهیزات مرتبط با فناوری اطلاعات است و از دو سال گذشته قدم در راه تولید محصول نیز گذاشته است، برنامه‌های زیادی برای رشد و توسعه و رسیدن به چشم‌انداز ترسیمی ‌شرکت تا سال ۱۴۰۴  دارد. این شرکت قصد دارد، سهم بازار خود را در دسته‌های محصولی مختلف افزایش دهد. برنامه این شرکت کسب سهم بازار ۶۰ درصدی آل این وان، ۸۰درصدی مینی‌پی‌سی، ۹۰درصدی تین‌کلاینت، ۳۵ درصدی مانیتور و ۳۰درصدی تلویزیون تا سال ۱۴۰۴ است. مدیرعامل شرکت بهین تکنولوژی با اشاره به سیر پیشرفت‌های تکنولوژیک جهانی در سال‌های آتی می‌افزاید: به زودی برنامه‌های ما در زمینه توسعه سخت‌افزاری شرکت آغاز می‌شود و پس از آن برنامه ما خروج از فعالیت صرف سخت‌افزاری و اضافه کردن فعالیت‌هایی در حوزه نرم‌افزاری و کاربردی به حوزه فعالیتی شرکت خواهد بود. در حال مذاکره با دانشگاه‌ها و دعوت از آنها برای پیاده‌سازی چند پروژه تحقیقاتی هستیم.

پربیننده ترین واردات موبایل بالای ۳۰۰یورو همچنان ممنوع است/ نیم میلیون دستگاه تلفن‌همراه در گمرک منتظر تخصیص ارز قیمت انواع موبایل‌های شیائومی +جدول قیمت روز انواع موبایل بدون سیستم عامل +جدول تبلت سامسونگ در بازار چند؟ +جدول قیمت لپ‌تاپ‌های لمسی در بازار +جدول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نرخ ارز کامپیوتر تکنولوژی قیمت لپ تاپ کالای خارجی سخت افزار ارز نیمایی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت تجهیزات کامپیوتری بهین تکنولوژی فناوری اطلاعات مصرف کنندگان تولید قطعات حال حاضر تین کلاینت آل این وان کلاینت ها سخت افزار تخصیص ارز لپ تاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۱۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

مسعود قادر معاون کنترل و تضمین کیفیت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در گفتگو با خبرنگاران حوزه کشاورزی خبرگزاری صدا و سیما،  با اشاره به موفقیت دانشمندان جوان ایرانی در تولید واکسن ORT با بالاترین استانداردهای جهانی اظهار داشت: دستاوردهای چنین موفقیتی تنها به بی نیازی از واردات یک نوع واکسن محدود نمی شود و در عمل، دانش و توان تولید انواع واکسن های جدید را نیز به همراه دارد و از همین رو، به موازات این امر، تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد نیز در دستور کار قرار گرفت و مراحل مختلف آن با موفقیت سپری شده است.

وی با اشاره به سهم موثر و مفید موسسه رازی در حفظ سلامت و تامین امنیت غذایی کشور، به تشریح سابقه تولید انواع واکسن های دامی اشاره کرد و گفت: سهم بزرگی از تامین و حفظ سلامت انواع مواد غذایی، به ویژه در زمینه گوشت و لبنیات به لطف زحمات و تلاش های دانشمندان گمنام موسسات تامین کننده واکسن ها، از جمله موسسه رازی بوده و در حال حاضر نیز، تحقیقات برای تولید واکسن های نوین و چندگانه با جدیت ادامه دارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

معاون کنترل و تضمین کیفیت موسسه رازی با بیان خطرات و تهدیدات دائمی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان برای صنعت طیور کشور، تصریح کرد: این بیماری بطور مداوم صنعت طیور و حتی انواع پرندگان را تهدید می کند و به دلیل حضور پرندگان مهاجر در نقاط مختلف کشور، جلوگیری از ورود آن غیر ممکن است.
وی افزود: از همین روز تولید واکسن برای غلبه بر این بیماری اهمیت بسیاری دارد و خوشبختانه دانشمندان جوان ایرانی موفق شدند با روش ژنتیک معکوس به سویه این واکسن دست یافته و مراحل تولید آن را سپری کنند.

قادر با بیان اینکه تحقیقات در این زمینه با جدیت ادامه دارد، اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام شده، با تکمیل مراحل آزمایش و طی مراحل قانونی، این واکسن در یک سال آینده به تولید خواهد رسید.

وی با بیان اینکه دستکم نیمی از انواع واکسن های جدید حوزه دام و طیور در داخل کشور و در موسساتی مانند موسسه رازی تولید می شود، تصریح کرد: دانش فنی برای گسترش تولید در دسترس است و می توانیم بطور کامل نیازهای کشور را در داخل تولید کنیم.
معاون موسسه رازی با اشاره به پیچیدگی های صنایع دارویی و بیولوژیک در سطح جهان، تصریح کرد: کشورهای دارای این دانش به هیچ وجه دوست ندارند با کشورهای دیگری از جمله ایران همکاری کنند و حتی از ارائه کوچکترین خدمات یا فروش تجهیزات خودداری می کنند، اما ما می توانیم بدون کمک آنها پیش برویم.

دکتر قادر با بیان اینکه یکی از عمده ترین موضوعاتی که باعث کندی پیشرفت این دانش می شود، فرسودگی تجهیزات است، از شرکت ها و صنایع داخلی خواست برای تامین نیاز موسسات سرم سازی اقدام کنند و گفت: ما از شرکت های سازنده تجهیزات می خواهیم که وارد این عرصه شوند و آماده ایم اطلاعات اولیه و نیازهای خود را به آنها ارائه کنیم تا این تجهیزات را در داخل کشور تولید کنند و در اختیار موسسات بگذارند.

وی از مردم و به ویژه مصرف کنندگان واکسن ها خواست با مطالبه محصول با کیفیت ایرانی، سیاستگذاران، مدیران و مسئولان در عرصه های مختلف را به حرکت در مسیر تولید بهترین و جدیدترین محصولات در داخل کشور تشویق کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اعطای سیاست‌های تأمین تجهیزات پزشکی در نیمه دوم سال
  • خودروهای مشهور با فروش غافلگیرکننده، از بیتل تا ماتیز و پژو 206 (+عکس)
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات
  • آخرین مهلت ثبت نام برای حضور در نمایشگاه پزشکی و داروسازی ویتنام ۲۰۲۴ 
  • روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است
  • آماده باش اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی