Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@09:45:45 GMT

کاهش کانون بیماری تب برفکی در استان کرمان

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۱۷۹۳

کاهش کانون بیماری تب برفکی در استان کرمان

ایسنا/کرمان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: با توجه به افزایش تردد نقل و انتقال دام در سطح استان و احتمال خطر شیوع بیماری، پوشش واکسیناسیون در جمعیت دامی شهرستان ها به صورت کامل صورت خواهد پذیرفت و تمامی جمعیت دام سنگین (بیش از ۶۰ هزار راس دام) واکسینه خواهند شد.

دکتر "صدیقه کاظمی نیا" با اعلام اجرای طرح واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سنگین استان، افزود: واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین با پوشش دهی کامل جمعیت دامی، از نیمه خردادماه با مشارکت بخش دولتی و خصوصی در واحد های صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی و عشایری آغاز شده و ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: با توجه به افزایش تردد نقل و انتقال دام در سطح استان و احتمال خطر شیوع بیماری، پوشش واکسیناسیون در جمعیت دامی شهرستان ها به صورت کامل صورت خواهد پذیرفت و تمامی جمعیت دام سنگین (بیش از ۶۰ هزار راس دام) واکسینه خواهند شد.

این مقام مسئول با اعلام اینکه یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از شیوع ویروس تب برفکی به عنوان یکی از زیان بارترین بیماری‌های دام، واکسیناسیون به موقع و منظم با استفاده از واکسن موثر می باشد، تصریح کرد: هر ساله، بیماری‌های مختلفی دام ها را درگیر می کند که این بیماری ها تهدیدی برای بهداشت دام و بهداشت عمومی جامعه می باشند.

کاظمی نیا ضمن تشکر از  تلاش های مستمر و ایثارگرانه مدافعان سلامت جامعه در مبارزه با ویروس کرونا، اعلام کرد: در حال حاضر که مدافعان سلامت استان تمامی تلاش خود را در مقابله با شیوع ویروس کووید ۱۹ انجام می دهد، نیروهای این اداره کل بعنوان یکی از ارکان سلامت جامعه با اجرای طرح های واکسیناسیون دام های استان توانسته اند از همه گیری بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام، استان را مصون نگه دارند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان از کاهش کانون های این بیماری در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته در استان خبر داد و اظهار کرد: این ویروس سویه‌های مختلفی دارد که خوشبختانه تاکنون تلفات دام سنگین در استان گزارش نشده است و وضعیت دام‌های استان مطلوب است.

این مقام مسئول عنوان کرد: این بیماری با واگیری فراوان در بین دام‌ها، باعث کاهش وزن و تولید شیر دام می گردد که از این منظر خسارت اقتصادی فراوان به دامداران وارد می‌کند.

وی آموزش دامداران را یکی از راههای موثر در کنترل این بیماری اعلام کرد و افزود: این اداره کل با روش‌های مختلف نظیر ارسال پیامک، آموزش چهره به چهره و انتشار اخبار مربوطه در رسانه‌ها، اطلاعات و نکات پیش گیری لازم این بیماری را به دامداران داده است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کرمان اظهار کرد: علائم بیماری تب برفکی شامل بروز زخم‌های شدید در دهان، لثه و پستان گوسفند، لاغری و کاهش شیر در گاوها و مرگ و میر دام می‌شود و از انجا که این بیماری مانند بسیاری دیگر از بیماری‌های ویروسی، درمان خاصی ندارد، رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه‌ای و اجرای اصول امنیت زیستی در کنار امر واکسیناسیون، در جلوگیری از بروز و شیوع این بیماری بسیار موثر می باشد.

وی اصول بهداشتی پیش گیری از این بیماری را شامل ضدعفونی کردن دامداری ها، استفاده از آهک و آب آهک، شعله دادن به محیط و استفاده از مواد ضدعفونی و ... اعلام کرد و گفت: دامداران برای حفظ سلامت دام‌های خود و جلوگیری از شیوع بیماری، همکاری و تعامل لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی برای انجام عملیات مایه‌کوبی و سایر خدمات دامپزشکی داشته باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دامپزشكي تب برفكي اخبار اجتماعی کرمان استانی اجتماعی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان استان کرمان دام سنگین جمعیت دام بیماری ها تب برفکی دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۱۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

کد خبر 6097579