Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و چهارمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

24 تیر 1357، برخی از رسانه  ‌های کشور از دست به‌ کار شدن یک تیم اقتصادی برای بررسی فشارهای اقتصادی به مردم خبر دادند و یادآور شدند که آنها مامور «مسائل روز ایران» هستند تا با ارائه گزارش به مقامات ارشد و راه‌ حل ‌های مناسب دست‌ کم از سرعت حوادث منجر به انفجار عمومی (انقلاب) کاسته شود. آنها در این ماموریت قصد داشتند آیتم ‌هایی چون رکود نسبی اقتصادی، تورم پولی، متکی بودن بیش از حد به صادرات نفت، خروج غیرضروری ارز، پرداخت وام ‌های بانکی از طریق توصیه و تشبث و خلاف منطق بازار پول، روزافزون بودن فاصله دارا و فقیر، افزایش غیرعادی بهای خانه و زمین، اسراف و مصرفی شدن جامعه و وجود فساد و بی‌ دقتی در دستگاه دادگستری و رواج کار چاق کنی را به ‌عنوان عوامل ایجادکننده فشارهای منتهی به انفجار (انقلاب) مورد بحث و بررسی قرار دهند. کارشناسان اضافه کرده ‌اند که فشارهای اقتصادی که همه بر طبقه کم‌ درآمد است بیشترین نقش را در ایجاد نارضایتی ‌های عمومی و انفجارآمیز بودن شرایط کشور (در تیر 57) ایفا کرده است.

24 تیر 1359، مرزهاي زميني، هوايي و دريايي كشور به منظور جلوگيري از فرار عوامل كودتاي نوژه، به حكم دادستاني انقلاب بسته شد.

24 تیر 1375، سازمان توسعه صنعتي ملل متحد (يونيدو) آمادگي خود را براي مشاركت فعال در انجام 17 پروژه صنعتي در جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد.

24 تیر 1385، تونل رسالت در تهران طی مراسمي با حضور اعضاي هيأت دولت، نمايندگان مجلس، اعضاي شوراي شهر و شهردار تهران رسماً به بهره برداري رسيد.

24 تیر 1393، علی جهاندیده معاون سازمان بنادر و دریانوردی از لغو تحریم بندر شهید رجایی خبر داد و اعلام کرد: نخستین کشتی بزرگ تا ۲۹ تیر به این بندر وارد می‌شود. همچنین در این روز شورای ملی آمریکایی- ایرانی در آمریکا در آماری اعلام کرد که تحریم ‌های اعمال شده علیه ایران هزینه ‌ای بالغ ‌بر 175.3 میلیارد دلار برای آمریکا در بر داشته است که باعث از دست دادن فرصت ‌های صادراتی در طول هجده سال گذشته شده است.

24 تیر 1394، وزیر راه و شهرسازی سرپرست جدید سازمان هواپیمایی کشوری را منصوب کرد. عباس آخوندی طی حکمی محمد خداکرمی، معاون هوانوردی این سازمان را به‌عنوان سرپرست جدید سازمان هواپیمایی کشوری منصوب کرد.

24 تیر 1396، مریم میرزاخانی نابغه ۴۰ ساله ایرانی ریاضی جهان درگذشت.

24 تیر 1397، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نشستی که با دعوت ایشان از رئیس‌جمهوری و اعضای هیات دولت برگزار شد، 7 توصیه اقتصادی به دولت کردند. دنبال کردن جدی کارها با استفاده از امکانات و توانایی‌های کشور، لزوم گسترش روزافزون دیپلماسی و ارتباطات خارجی، نقشه راه اقتصاد باثبات، اشراف و اعمال قدرت دولت بر مبادلات مالی برای جلوگیری از عملیات مخرب نظیر قاچاق و پولشویی، جدی گرفتن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اقدام بهنگام و علاج واقعه قبل از وقوع و مبارزه واقعی با فساد محورهای مورد تاکید رهبر انقلاب اسلامی در این نشست بود.

24 تیر 1398، بانک جهانی با پرداخت وام ۱۰۰ میلیون دلاری به بنگلادش موافقت کرد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: سند همکاری 25 ساله ایران و چین سوال از رئیس جمهور رمدسیویر محسن صالحی عیسی جعفری اقتصاد ایران تاریخ اقتصاد بانک جهانی سند همکاری 25 ساله ایران و چین سوال از رئیس جمهور رمدسیویر محسن صالحی عیسی جعفری ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۲۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،مرتضی افقه، استاد دانشگاه و اقتصاد دان گفت :به‌طور کلی دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بوده و حالا هم ضعیف است و تیم اقتصادی دولت تیم قدرتمندی نیست؛ چه مدیران بانک مرکزی و چه مدیران وزارت اقتصاد، اما به هر حال دولت اکنون که می‌گوید فروش نفت خوبی داریم، یعنی ارز هم در اختیار دارد و می‌تواند مدیریت کند اما در حوزه عرضه ارز با احتیاط رفتار می‌کند و در عرصه تقاضا هم قادر به مدیریت نیست.

هم‌میهن نوشت: این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه این سخن از سوی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی که نرخ ارز بازاد آزاد را قبول نداریم، چقدر علمی است؟ بیان کرد: «من واقعاً نمی‌فهمم این چه حرفی است که دو مسئول عالی‌رتبه اقتصادی کشور یعنی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی می‌زنند. واقعاً قابل فهم نیست زیرا هیچ مبنای علمی و تخصصی‌ ندارد. در بسیاری از اقلام‌ها ارز آزاد برای واردات استفاده می‌شود؛ یعنی خود دولت بهتر از هر کسی می‌داند کشور فقط محدود به همان اقلامی نیست که ارز دولتی دریافت می‌کنند و بسیاری از کالاها با ارز غیررسمی خریداری می‌شوند حتی بعضی از اقلام اساسی. حتی می‌شود گفت ۸۰درصد از واردات ما با ارز آزاد است و من می‌گویم این حرف اگر نگوییم بچه‌گانه است اما حتماً غیرعلمی است.


۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900070

دیگر خبرها

  • فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد
  • ۱۵ کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی