Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@13:13:19 GMT

در صورت داشتن علائم اولیه کرونا چکار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۲۹۰۴

در صورت داشتن علائم اولیه کرونا چکار کنیم؟

ساعت 24-سامانه 4030 در بحث پیشگیری و انتقال ویروس به افراد جامعه بسیار کمک کننده بوده و همچنان از مردم ایران تقاضا داریم هر سؤالی در خصوص بیماری کووید 19 دارند با سامانه 4030 تماس بگیرند و بی دلیل به مراکز درمانی و بهداشتی نروند .

در بخش اول گفتگو، شرایط غربالگری بیماران مشکوک به کرونا و نحوه ارائه خدمت و فعالیت سامانه 4030 پس از شیوع کرونا مورد بررسی قرار دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش دوم این گفتگوی اختصاصی با دکتر عالیه پوردست، متخصص بیماری های عفونی و نماینده وزارت بهداشت در سامانه 4030، نحوه پایش بیماران کرونایی، ضرورت مشاوره های سلامت روان برای مبتلایان و خانواده های دارای فوتی ناشی از کرونا و سؤالات رایج این روزهای مردم از کارشناسان سامانه 4030 را جویا شده است که در زیر مشروح آن را می خوانید؛

به زودی بخش مشاوره سلامت روان راه اندازی می شود

وی  گفت: سامانه 4030 دو نوع تماس دارد؛ یک سری تماس های ورودی که افراد از سطح جامعه می توانند تماس بگیرند،یک سری تماس های خروجی هم هست که بهورزها و بهیارهای خانه بهداشت از سامانه 4030 استفاده می کنند و وضعیت افرادی که مثبت هستند را مورد پایش و بررسی و در یک سری بازه های زمانی سه یا چند روزه با آن ها تماس می گیرند.

او خبر خوبی هم در خصوص راه اندازی مشاوره سلامت روان داشت و اظهار کرد: به زودی بخش مشاوره های سلامت روان از طریق وزارت بهداشت نیز فعال خواهد شد تا به افرادی که به کرونا مبتلا شده اند یا به خانواده هایی که عزیزانشان را بر اثر کرونا از دست داده اند در بازه های زمانی مشخص مشاوره بدهند.

سؤالات رایج این روزهای مردم از سامانه 4030

نماینده وزارت بهداشت در سامانه 4030 در رابطه با  بیشترین سؤالات و نگرانی این روزهای مردم در خصوص کرونا هم گفت: بیشترین نگرانی مردم در رابطه با دلیل بالا رفتن آمار فوتی هاست و سؤالات زیادی در مورد علائم جدید کووید 19 دارند. همچنین مردم سؤالات دیگری در خصوص زمان ساخت داروی جدید  و واکسن برای کرونا دارند،میزان ابتلای اطفال به کرونا و تغییر زمان های غربالگری در مراکز 16 یا 24 ساعته می پرسند.

وی در اینباره بیان کرد: همچنین در ارزیابی هایی که از سؤالات مردم انجام دادیم متوجه شدیم که نیاز به مدیریت خشم در افرادی که در قرنطینه هستند و مشاوره های سلامت روان در افرادی که عزیزشان را بر اثر کرونا از دست داده اند احساس می شود. گاهی حتی مردم مسائل اقتصادی و وضعیت بهداشت محل سکونت خود را نیز با سامانه 4030 مطرح می کنند.

سامانه 4030 تا 70 درصد مراجعات حضوری به مراکز درمانی را کاهش داده

عالیه پوردست یکی از محاسن سامانه 4030 را کاهش 70 درصدی مراجعات غیر ضرور مردم به مراکز درمانی دانست و گفت: سامانه 4030 در بحث پیشگیری و انتقال ویروس به افراد جامعه بسیار کمک کننده بوده و همچنان از مردم ایران تقاضا داریم هر سؤالی در خصوص بیماری کووید 19 دارند با سامانه 4030 تماس بگیرند و بی دلیل به مراکز درمانی و بهداشتی نروند .

او افزود: اگر علائم اولیه کرونا در افراد ظاهر می شود بین دو تا سه روز صبر کنند و اقدامات محافظتی مانند مصرف مسکن در منزل، مصرف مایعات گرم و قرقره کردن آب نمک را انجام دهند، اگر بهبود نسبی نداشتند و 4030 نتوانست راهنمایی خوب و کاملی به آن ها داشته باشد و با راهنمایی به طور کافی درمان نشدند، در آن زمان به مراکز درمانی مراجعه کنند.

تا می توانید در خانه بمانید و به شایعات توجهی نکنید!

وی به مردم توصیه کرد: از خانه بیرون آمدن و شرکت در اماکن پر چمعیت و نزدن ماسک می تواند نقش مؤثری در ابتلای بیماری داشته باشد. تا جایی که امکان دارد مردم از منزل بیرون نیایند و سفرهای غیر ضروری نداشته باشند. به هیچ عنوان به رستوران، مراسم ختم  و عروسی نروید و در هر جایی که زندگی می کنید به تهویه محیط خود توجه ویژه داشته باشید .

نماینده وزارت بهداشت در سامانه 4030 در آخر گفت: در آرایشگاه ها و باشگاه ها و هر جایی که مجبورید حضور داشته باشید از ماسک طبی استفاده کنید و ماسک خود را هر دو ساعت تعویض کنید. افرادی که مشکوک هستند تا می توانند اصول پیشگیری همچون شستن دست با آب و صابون و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند . در ضمن مردم به شایعاتی که در فضای مجازی منتشر می شود به هیچ عنوان توجه نکنند زیرا همه ی اینها باعث استرس و اضطراب می شود.

بهداشت نیوز

منبع: ساعت24

کلیدواژه: مراکز درمانی وزارت بهداشت سامانه 4030 سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۲۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

سردار نظری گفت: نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو سردار محمد علی نظری فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، به گرامیداشت مناسبت روز روانشناس و مشاور، در مراسم تجلیل از مشاوران در مرکز مشاوره خانواده مهر کرمان، فرهنگ سازی درباره استفاده از مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه گفت: مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان و اعتماد بخشی به افراد جهت تعیین مسیر درست زندگی، کمکشان می‌کنند.

وی افزود: پیش از این مردم استان با مشاوره خیلی آشنا نبودند و اکنون چند سالی است که اندکی این مسئله در بین مردم جا افتاده است.

او اظهار داشت: مشاوره فردی یک فرآیند کمکی است که طی آن یک فرد متخصص در زمینه روانشناسی، به مراجعه‌کننده خود در حل مشکلات و چالش‌های زندگی‌اش در زمینه‌های شخصی، اجتماعی، تحصیلی، شغلی و ... کمک می‌کند؛ ولی بخش از مردم نمی‌دانند و مشاوره را به موضوعات پزشکی و اختلالاتی که مدنظرشان است، می‌برند.

سردار نظری فرهنگ سازی درباره استفاده از مشاوره را ضرورت جامعه مدرن امروز دانست و با اشاره به اهمیت نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه تصریح کرد: اینکه بتوانیم به افراد مشاوره بدهیم بسیار مهم است؛ چون بخشی از جنگ شناختی دشمن در مورد این اختلالات است.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان اظهار داشت: دشمن در تلاش است تا بین نسل جوان و حتی نسل‌های بالاتر اعتماد به نفس را پایین بیاورد و ناامیدی را پمپاژ کند و با ضریب دادن به مشکلاتی که وجود دارد، این مشکلات را فردی کند و به فرد نسبت دهد.

وی با اعلام اینکه مراکز مشاوره برای ایجاد اعتماد به نفس در نوجوانان و جوانان کمک می‌کنند و جلوی بسیاری از اختلالات مخصوصاً در خانواده‌ها را می‌گیرند، افزود: تجربه نشان داده استفاده از مشاوره سبب اعتماد بخشی به افراد و تعیین مسیر درست در زندگیشان می‌شود.

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۵ هزار تماس با مرکز صدای مشاور بهزیستی
  • برگزاری ۱۱ کمیسیون تخصصی در همایش مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • عینکی که می‌تواند به سؤالات شما پاسخ دهد
  • بهره مندی بیش از ۳۳ هزار نفر از خدمات مشاوره‌ای بهزیستی چهارمحال و بختیاری
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • زاهدان میزبان گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • موارد مطرح شده شهروندان در تماس با سامانه پاسخگو ستاد معاینه فنی تهران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید