Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آلبوم «خطوط بی‌مکان» عنوان تازه‌ترین پروژه موسیقایی گروه «گاه» است که به‌تازگی در قالب‌های نوین موسیقی ردیف دستگاهی ایران پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

گروه «گاه» به منظور تولید و تاکید بر نوع خاصی از موسیقی چند فرهنگی در سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز کرد. این جنس از موسیقی که در گروه گاه موسیقی چند بعدی نامیده شده است سعی در کنار هم نشاندن موسیقی‌های کهن جهان با حفظ زیبایی شناسی مختص به هریک از آن‌ها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه تولید و ارائه موسیقی در این گروه بر چهارچوبی از پیش تعیین شده نیست و کل کار بر مبنای بداهه‌ای هدف‌دار پیش می‌رود؛ بداهه‌ای که در آن هر یک از نوازندگان نقشی انکارناپذیر در شکل‌گیری موسیقی داشته و نماینده یک فرهنگ موسیقایی خاص خواهند بود.

در توضیح این آلبوم آمده است: «بعد از آلبوم‌های «باغ معلق انگور» و «خلوت بی زمان»، «خطوط بی مکان» سومین تلاش در ادامه مسیر و تفکر گروه «گاه» برای آفرینش موسیقی چند بعدی است. این مجموعه تلاشی است برای کنار هم نشاندن سه فرهنگ موسیقایی «آرامی»، «سلتی» و «دستگاهی ایران».

مجموعه‌ای که خواهید شنید بر مبنای بداهه‌ای شکل گرفت که بنای آن از ابتدا تلاش برای هم حس شدن و نزدیکی سه زیبایی شناسی به هم، فارغ از تفاوت‌های ظاهری موجود بین آنها بود. موتیف‌های موسیقایی اولیه که بداهه‌ها بر پایه آن آغاز شد اغلب از گنجینه موسیقی هریک از سه فرهنگ یاد شده گزین شدند و طی بداهه‌نوازی‌های گروهی با خلاقیت هر نوازنده در تعامل با دو تن دیگر در قالبی جدید ارائه شدند.»

«راه ۱»، «راه ۲»، «راه ۳»، «راه ۴»، «راه ۵»، «منزلگاه اول»، «منزلگاه دوم»، «منزلگاه سوم» عنوان قطعاتی هستند که در این آلبوم ۷۲ دقیقه‌ای پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

حمید مرادیان نوازنده سنتور، بابک کوهستانی نوازنده ویولا و ویولن، نگار بوبان نوازنده عود، حمید عسگری میکس و مسترینگ، حسن عسگری مدیر صدا، مجید کاشانی (استودیو دفتر) طراح گرافیک، محمدرضا یعقوبی عوامل اجرایی این آلبوم را که در استودیوی «نوای کهن پارس» ضبط شده تشکیلی می‌دهند.

محمدرضا درویشی از پژوهشگران و استادان شناخته شده موسیقی کشورمان نیز در بخشی از یادداشت خود به بهانه عرضه آلبوم «خطوط بی مکان» نوشته است: «خطوط بی مکان؛ این نامی است که نخبگان و پدیدآورندگان این مجموعه بر این موسیقی نهاده‌اند. من اگر جای آنها بودن می‌گفتم: خطوط بی مکان و بی زمان. حال فرصت آن نیست که وارد مقولات فیزیک شویم. ولی وقتی خودشان از مکان سخن می‌گویند لاجرم بعد زمان به میان می‌آید. خطوط بی مکان درست است از آن جهت که سه نوازنده در سه بعد مختلف یعنی در سه هستی و سه مکان مختلف مرتبط باهم دست به بداهه‌سرایی می‌زنند. یکی در موسیقی دستگاهی، یکی در موسیقی آرامی و یکی در موسیقی پتناتونیک؛ و جملگی هم‌نوا؛ اگرچه «بی‌مکان» با هم، هم‌آوایی می‌کنند و فرازوفرودهای دلنشین دارند.

اما زمان را از کدام دید باید دید و مکان را؟ زمان در بعد متناهی از دیدگاه انسان دچار تغییرات می‌شود و مکان نیز. از نظر برخی فیزیکدانان بدون بعد مکان، زمان معنا ندارد. در واقع زمان بدون مکان از نظر آنها صرف نظر است و تئوری.

حال به این مجموعه بازگردیم؛ «خطوط بی‌مکان»، مکان به چه معنایی است؟ به معنای اقلیم یا به معنای دستان در ساز؟ از هر دو نظر درست است. از نظر اقلیم هر سه نوازنده اقلیم‌های جغرافیای مختلفی را نشان می‌دهند و از نظر دستان، هر سه نوازنده از نظر مکان، دستان‌های مختلفی را در بداهه‌پردازی خود اختیار می‌کنند. این است جوهر و هم رنگی روح آن‌ها در این بداهه بی‌نظیر.»

آلبوم «خطوط بی‌مکان» گروه «گاه» که ضبط آن در پاییز ۱۳۹۷ صورت گرفته با شماره مجوز ۱۳۹۸-۳۶۹۳ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماره ثبت ۳۶۳۱۱ کتابخانه ملی ایران توسط نشر در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

کد خبر 4973526 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: آلبوم موسیقی موسیقی ایرانی تئاتر ایران فیلم سینمایی ویروس کرونا برنامه تلویزیونی شبکه پنج سیما فیلم کوتاه موسیقی ایرانی سیروس گرجستانی درگذشت چهره ها مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان صداوسیما سازمان سینمایی موسیقی چند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۳۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد فرهنگی دروازه قرآن باید تغییر یابد

شهردار شیرار گفت: دروازه قرآن از مکان هایی است که باید توجه بیشتری به آن شود و رویکرد فرهنگی در این مکان باید تغییر پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمد حسن اسدی امروز_ شنبه پانزدهم اردیبهشت_ همزمان با روز شیراز و شهادت پیشوای شیعیان حضرت امام جعفر صادق (ع) در آئین معنوی جایگزینی قرآن کریم در دروازه قرآن، با اشاره به اینکه این مراسم برای اولین بار در شیراز برگزار شد، اظهار کرد: بازدید گردشگران از این مجموعه فرصت کم نظیری است که نصیب شهر شیراز شده است.

وی افزود: اجرای برنامه‌های هفته شیراز از دو روز گذشته با غبارروبی و زیارت حرم مطهر شاهچراغ (ع) آغاز شد و پس از آن مراسمی در قالب دیدار و گفت و گو با هنرمندان و مراسم پیاده روی خانوادگی با حضور بیش از ۲۰ هزار نفر از شهروندان شیراز برگزار شد.

شهردار شیراز ادامه داد: در شهر شیراز امروز علاوه بر حرم‌های مطهر که در صدر آن حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) قرار دارد، اماکن گردشگری همچون حافظیه، سعدیه، باغات و محلات بسیاری وجود دارد و یکی از نشانه‌های اصلی این شهر دروازه قرآن است.

اسدی با اشاره به حادثه سیل ۹۸ خاطر نشان کرد: با اعلام وقوع این اتفاق در کشور، این مکان محلی نام آشنا برای همگان بود. این در حالی است مسئولینی که وارد شهر می‌شوند علاقه بسیاری به بازدید از دروازه قرآن دارند.

وی تاکید کرد: دروازه قرآن از مکان‌هایی است که باید توجه بیشتری به آن شود و بایستی رویکرد فرهنگی در این مکان تغییر پیدا کند.

شهردار شیراز تصریح کرد: مقرر شده است این مکان که قدمت هزار ساله دارد و در زمانی مسیر ورودی به شهر شیراز بوده است، با آزاد راهی که از سمت شمال غرب احداث می‌شود بنا است تا در ورودی شهر شیراز یک المان ایجاد شود و طی هشت ماه آینده که زیر گذر گویم افتتاح می‌شود یک المان مشابه دروازه قرآن نیز در این محور نصب شود تا نشان و نماد فاخری در خور شهر شیراز باشد.

رونمایی از سند جامع ارتقا جایگاه شهر مقدس شیراز به تراز سومین حرم اهل بیت (ع) در ۲۶ اردیبهشت

سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این مراسم تصریح کرد: خدا را شاکریم که امروز شیراز و شیرازی‌ها موجب افتخار اهل بیت هستند.

وی افزود: شانزده سال پیش مقام معظم رهبری همزمان با روز شیراز فرمودند؛ شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) است و این توفیق نصیب ما شد که در این شهر نفس بکشیم و میراث دار شیراز و شیرازی‌ها و خدمت گذار مردم شیراز باشیم و باید قدر این نعمت را بدانیم و بیش از پیش خود را وقف خدمت به مردم کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: شهر شیراز مجموعه‌ای خوبی‌ها است و این مطلب که شیراز یکی یک دانه‌ای است که تمام خوبی‌ها را در خود دارد، از یک سو موجب افتخار است و از سوی دیگر برای ما وظیفه ایجاد می‌کند با همه آنچه که در توان داریم یگانه بودن شهر شیراز را بیش از پیش حفظ کنیم.

حسینی همچنین در ادامه این آئین خبر داد: طی چند سال گذشته فعالیتی آغاز شد تا سند جامع ای نوشته شود که این سند با عنوان سند جامع ارتقا جایگاه شهر مقدس شیراز به تراز سومین حرم اهل بیت (ع) است که در روز ۲۶ اردیبهشت همزمان با روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی (ع) رونمایی می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با تدوین این سند جامع، شهر شیراز یگانه شهر کشور و یگانه جهان اسلام و یگانه تمام کره زمین باشد و این موضوع با حضور مردم رقم خواهد خورد.

امروز شهر شیراز، به نماد و المان دروازه قرآن شناخته می‌شود

در ادامه این مراسم همچنین محمد علی چوبینی رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز اظهار کرد: برگزاری این آئین معنوی سنتی برای ما خواهد شد تا هر ساله به مناسبت گرامیداشت روز شیراز بتوانیم قرآن کریم را در دروازه قرآن تعویض کنیم.

وی ضمن قدردانی از مجموعه مدیریت شهری و به ویژه شهردار منطقه سه شیراز در آماده سازی و اجرای این برنامه، افزود: این اقدام کار مشارکتی از سوی سازمان فرهنگی شهرداری و شهرداری منطقه سه بوده است.

معاون فرهنگی شهردار شیراز تاکید کرد: دروازه قرآن بنای باشکوه است و امید است بتوانیم از این ظرفیت بیش از پیش استفاده کنیم.

چوبینی اضافه کرد: امروز شهر شیراز، به نماد و المان دروازه قرآن شناخته می‌شود و شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) نماد و المان آن دروازه قرآن است که نشان می‌دهد مردم این شهر سده‌ها متدین و مسلمان هستند و زیر سایه قرآن قرار دارند.

به گزارش ایمنا، قرآن جایگزین شده در محل دروازه قرآن شیراز توسط آستان قدس رضوی منتشر شده است که در حجره اصلی دروازه قرآن قرار گرفت.

کد خبر 750473

دیگر خبرها

  • رویکرد فرهنگی دروازه قرآن باید تغییر یابد
  • (ویدئو) جلوگیری از دف‌نوازی نوازنده زن در مراسم یادبود شهید مطهری
  • جلوگیری از دف‌نوازی نوازنده زن در مراسم یادبود شهید مطهری + ویدئو
  • جلوگیری از اجرای نوازنده خانم در مراسم بزرگداشت مرتضی مطهری (فیلم)
  • جلوگیری از نوازندگی زن در سالگرد شهید مطهری
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب
  • ضرب‌الاجل قالیباف به دولت ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم دارد؟
  • زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد+ شرایط
  • نطق‌ شنیدنی در پارلمان اروپا درباره حمله ایران به اسرائیل