Web Analytics Made Easy - Statcounter

این داستان نویس گفت: نویسنده کتاب «کور رنگی» با شکل تازه‌ای از نوشتار در داستان و نحوگردانی و ایجاد بافتی نامتعارف از جمله‌ها با توجه به سیالیت ذهن متن، عامدانه خواننده را با متنی ظاهرا پریشان که در آن عناصر جمله اغلب به‌هم‌ریخته‌اند، مواجه می‌کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «لیلا تقوی»، داستان نویس در یادداشتی اختصاصی که برای خبرگزاری شبستان نوشته است درباره رمان «کور رنگی» نوشته «شهاب لواسانی» می گوید: «کور رنگی»؛ اولین اثر داستانی‌ شهاب لواسانی که پیش‌تر با چهار دفتر شعر به عرصه‌ی ادبیات پا گذاشته است، از دو جنبه در حوزه‌ی داستان فارسی کاری نو و حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده با شکل تازه‌ای از نوشتار درداستان و نحوگردانی، و ایجاد بافتی نامتعارف از جمله‌ها با توجه به سیالیت ذهن متن، عامدانه خواننده را با متنی ظاهرا پریشان که در آن عناصر جمله اغلب به‌هم‌ریخته‌اند، مواجه می‌کند. این‌که نویسنده در دستیابی به نحوی متفاوت تا چه حد موفق عمل کرده، این‌که ساختارشکنی‌های عمدی زبانی در متن کوررنگی تا چه حد به درک تعلیق متن کمک کرده، یا این‌که این‌ نا‌متعارف‌بودن تا کجا از جذابیت دنبال‌کردن داستان می‌کاهد، این‌ها هر کدام امری‌ قابل نقد وبررسی‌اند. به‌هرحال متن اثر، نیاز به خوانشی خاص و دقیق دارد. مفهومی که دریدا آن‌ را واسازی یا دیکانستراکشن نام می‌نهد و گرچه هیچ روش خاصی برای واسازی در اختیار ما نمی‌گذارد اما بیان می‌کند؛ هرگاه واژگان متن و تعاریفشان با وضعیتی در متن همسو باشد می‌توان ادعا کرد متن پیوسته خود را واسازی می‌کند. از این منظر متن کوررنگی را باید در جستجوی منفذی بخوانیم که ما را به اعماق متن می‌برد.

 " سوار تاکسی می‌شوی، حتی اگر مهی غلیظ بیاید وخیابان را بردارد و با خود ببرد کجا، تو دیگر در مه گم نمی‌شوی. ماشینی جلوی پایت می‌ایستد، می‌نشینی روی صندلی عقب، و از پنجره‌ی سمت خودت داری نگاه می‌کنی به همان چیزی که نیست، داری می‌بینی‌اش! اصلا انگار نشسته در شیشه‌ی پنجره، خیالت راحت، نه... وهم نیست، تازه گیریم که باشد، به روی خودت نیاور، فکر کن آن چه می‌بینی واقعا همان چیزی‌ست که همیشه نیست."

جنبه‌ی دیگر تمایز کتاب از سایر آثار داستانی، فرم روایت و غیاب شخصیت‌هاست. آدم‌های داستان کوررنگی در غیاب گفتگو و حذف رنگ در مغاکی فرو رفته‌اند که بی معنایی زنده‌بودن در روزمرگی را همچون یک مرض مسری در فضای زندگی انتشار می‌‌دهد و تفکیک آدم‌های قصه ازهم و از نویسنده‌ی متن در چنین‌ فضای وهم‌آلودی دشوار‌ و غیرممکن می‌نماید.

این حد از آشفتگی روایی وحذف عمدی کنش‌های داستانی که با خلاقیت و بازی‌های زبانی( تاحدودی شعر‌گونه) همراه شده به اعتقاد نگارنده به بافت روایی اثر لطمه زده‌ است.

راوی کتاب کور رنگی به هر دری می‌زند تا مردن خود را بنویسد. اما در واقع، تنها می‌تواند جریان مردن را روایت کند زیرا به اعتقاد کریچلی مردن چیزی نیست که تن به روایت دهد و اساسا مردن سرحد روایت است.

نویسنده‌ی این اثر گویی مرده‌ای‌ست که از خاکستر کلماتش برخاسته و واژه‌هایش در ابهام بی‌معنایی زندگی و مرگ و تاریخ مردن رنگ باخته‌اند و همچون همان قوطیِ ابتدای داستان، بر سراشیبی خواب‌های پریشان نویسنده، تا انتهای داستان پایین می‌روند.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: ی داستان کور رنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۴۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد

کراکوف ،خواهرخوانده لهستانی اصفهان، میزبان بزرگترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان است که در یک کلیسا واقع شده و اندازه آن بزرگ‌تر از زمین بسکتبال است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بزرگ‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان در کلیسای موسوم به «خداوند عیسای شبان خوب» در شمال شهر کراکوف نصب شده است. به طور خاص، پنجره شیشه‌ای رنگی شامل ۲۷ بخش عمودی است که صحنه‌های مختلف کتاب انجیل را نشان می‌دهد.

مساحت کل مجموعه ۴۲۶ متر مربع است که کمی بزرگ‌تر از زمین بسکتبال است. نمایش عمومی این اثر هنری که دو سال طول کشید، با صدمین سالگرد تأسیس کلیسای پرادنیک چروونی انجام شد.

کراکوف و ارتباط آن با سنت شیشه‌های رنگی

مجموعه شیشه‌های رنگی «با صلیب به سمت نجات» نامیده می‌شود و در مرکز طراحی‌های آن حضرت مسیح قرار دارد. اضافه شدن این پنجره جدید به کراکوف، شهرت این شهر لهستانی را به عنوان مقصدی برای تماشای هنر شیشه‌های رنگی افزایش می‌دهد. کراکوف همچنین دارای یک موزه اختصاصی شیشه‌های رنگی است و جالب است بدانید که اولین کارخانه شیشه‌های رنگی لهستان در سال ۱۹۰۷ در این شهر تأسیس شد و اکنون محل موزه است.

دانستنی‌هایی از کراکوف کراکوف از سال ۱۰۳۸ تا ۱۵۹۶ پایتخت لهستان بود، زمانی که زیگیسموند سوم واسا دربار سلطنتی خود را به ورشو منتقل کرد که سپس به پایتخت تبدیل شد. کراکوف همچنین از سال ۱۸۴۶ تا ۱۹۱۸ پایتخت دوک‌نشین بزرگ کراکوف بود. کراکوف در بخش جنوبی لهستان، روی رودخانه ویستولا، در دره‌ای در دامنه کوه‌های کارپات واقع شده است. این شهر دومین منطقه پرجمعیت لهستان است و یکی از قدیمی‌ترین شهرهای لهستان محسوب می‌شود که قدمت بعضی قسمت‌های آن به قرن هفتم بازمی‌گردد. در سال ۱۹۷۸ یونسکو اولین مکان‌ها را برای فهرست میراث جهانی جدید خود تأیید کرد و شهر کراکوف به عنوان «اولین شهر» در این فهرست گنجانده شد. کراکوف به عنوان شهر ادبی یونسکو شناخته می‌شود زیرا در زمینه ادبیات تاریخ گسترده‌ای دارد. کراکوف بزرگترین میدان بازار قرون وسطایی اروپا را در خود جای داده است. قدمت این میدان به قرن سیزدهم باز می‌گردد و خانه‌های تاریخی اطراف آن را احاطه کرده‌اند. امروزه این میدان مکانی پر جنب و جوش پر از کافه‌ها، رستوران‌ها و موزه‌ها است.

کد خبر 747731

دیگر خبرها

  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود
  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • فرزاد حسنی راوی ناگفته‌های زندگی سرمربی تیم ملی شد
  • دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»
  • عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان رونمایی شد
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)
  • تصاویری پر بازدید از صحرای فوق‌العاده عربستان با رنگی خاص (فیلم)