Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

همه اعمال انسان در نظام آفرینش دارای آثار و نتایجی است که درنهایت به سوی خود فرد بازمی‌گردد. اما در این میان، برخی از اعمال و رفتارهای ما هستند که بر سایر اعمالمان اثر گذاشته و آن‌ها را از تأثیر می‌اندازند و یا تقویت می‌کنند. به طوری که وقتی انسان در عالم بعد از مرگ با نتایج و ثمرات کارهای خود مواجه می‌شود، ممکن است پاداشی را مشاهده کند که هرگز آن کار را انجام نداده ولی در کارنامه او ثبت شده و محقق آن پاداش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل، امکان دارد مستوجب عذابی باشد که به طور مستقیم در ایجاد آن دخالت نداشته اما روند زندگی او به گونه‌ای بوده که این امر را برای خودش محقق کرده است. همه این موارد در اثر تأثیرات کارهای ما بر روی یکدیگر است. توبه، نماز خواندن، غیبت، تهمت، آزار دیگران و یا گناهانی مانند قتل می‌توانند پاداش و عذاب ابدی ما را به شدت تغییر دهند و نتایجی را متوجه هر یک از ما کنند که عامل مستقیم در ایجاد آن‌ها نبوده‌ایم.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام محمود اسماعیلی، پژوهشگر و کارشناس قرآنی توضیح داد اینکه خداوند از فضل خودش به پاداش کسی اضافه کند، به فضل و رحمانیت او مربوط است. اما در قرآن کریم هم درباره بعضی از کارهای خیر وعده داده که اگر کسی آن عمل را انجام بدهد، پاداش او بیشتر از کاری است که انجام داده. درمجموع در سوره انعام به این مطلب اشاره می‌کند که هر کسی کار خوبی انجام بدهد، خداوند پاداش او را ده برابر می‌دهد: «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها؛ هر کس عمل خیری کند ده برابر مثل آن را خواهد داشت.» البته بعضی از گناهان موجب می‌شوند که تمام گناهان فردی به فرد دیگر منتقل شود که یکی از این نوع گناهان، قتل است. کسی که مرتکب قتل می‌شود، در عین حال هم گناهان خودش را به بر عهده دارد و هم گناهان کسی که مظلومانه کشته شده بر عهده قاتل قرار می‌گیرد. درواقع گناه مقتول به واسطه ظلمی که در حق او شده، به قاتلش منتقل می‌شود و درنهایت قاتل هم گناهان خود را بر دوش می‌گیرد و هم گناهان مقتول را.

همه گناهان هر مقتولی بر عهده قاتل اوست

آیا ممکن است ما مرتکب گناهی شویم که همه کارهای خوبمان را به دیگران منتقل کند؟

بله. یکی از این نوع گناهان، قتل است. کسی که مرتکب قتل می‌شود، در عین حال هم گناهان خودش را به بر عهده دارد و هم گناهان کسی که مظلومانه کشته شده بر عهده قاتل قرار می‌گیرد. درواقع گناه مقتول به واسطه ظلمی که در حق او شده، به قاتلش منتقل می‌شود و درنهایت قاتل هم گناهان خود را بر دوش می‌گیرد و هم گناهان مقتول را.

با این شرایط مقتول در حالی خداوند متعال را ملاقات می‌کند که هیچ گناهی بر عهده او نیست. در این باره در قرآن کریم به ماجرای هابیل و قابیل اشاره می‌فرماید، آنجا که وقتی هابیل توسط قابیل تهدید به قتل می‌شود، هابیل به او می‌گوید: «إِنِّی أُرِیدُ أَنْ تَبُوءَ بِإِثْمِی وَ إِثْمِک؛ من می‌خواهم که تو با کشتن من گناهان خودت و گناهان من را به دوش بگیری.»

البته گفته شده گناهانی مثل تهمت و غیبت و بعضی گناهان دیگر هم تا اندازه‌ای چنین اثری دارند.

رفع یک ابهام

در اینجا این ابهام به وجود می‌آید که خدای متعال در آیه دیگری در سوره انعام تأکید می‌فرماید که هیچ کسی بار گناه دیگری را بر دوش نمی‌کشد. چطور این مفهوم را می‌توان با هم جمع و درک کرد؟

خداوند در آیه‌ای که اشاره کردید، می‌فرماید: «وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْری؛ هیچ کس بار گناه دیگری را بر دوش نمی‌کشد.» به این مفهوم که گناه هر کسی بر عهده خود اوست و هر انسانی مسئول اعمال خودش است.

برای پیدا کردن جواب این سؤال می‌توان به مثالی توجه کرد که علامه طباطبایی رحمه‌الله در تفسیر المیزان به آن اشاره کرده است. فرض کنید کسی خانه‌ای را به ازای پرداخت پول بخرد و مالک جدید آن باشد. در این صورت مالک جدید می‌تواند هر نوع دخل و تصرف در آن خانه داشته باشد و ما نمی‌توانیم بگوییم که این خانه را در گذشته، فلان شخص ساخته و صاحب خانه بوده. چون آن زمان گذشته و مالک جدید، پولی را پرداخت کرده و حالا او صاحب خانه است.

در مورد این آیات هم نمی‌توان گفت آیه «إِنِّی أُرِیدُ أَنْ تَبُوءَ بِإِثْمِی وَ إِثْمِک؛ من می‌خواهم که تو با کشتن من گناهان خودت و گناهان من را به دوش بگیری» آیه دیگر را که اشاره به مسئول بودن هر کسی در برابر گناهان خودش دارد، نفی نمی‌کند. چون هر کدام از این آیات در مورد خودشان صدق می‌کنند. مقتول قبل از اینکه ظلمی به او روا داشته شود و کشته شود، مسئول همه گناهان خودش بوده. اما وقتی قاتل به واسطه ظلم او را کشته، گناهان او را هم به گردن گرفته است و در این مورد هم نمی‌توان گفت فلان شخص این عمل را قبلاً انجام داده بود. چون دیگر ظلمی روا داشته شده و همین ظلم، عامل انتقال گناهان مقتول به قاتل است.

راه دیگر انتقال گناهان

بعضی از گناهان هم هستند که اگر کسی مرتکب آن‌ها شود، مانند گناهان دیگری را به او منتقل می‌کند، نه عین همان عمل را. مثل کسی که مردم را از راه راست گمراه می‌کند و مدام سعی می‌کند و اسلام و ایمان را بی فایده و بی اساس جلوه بدهد. خداوند متعال درباره این افراد در سوره مبارکه نحل می‌فرماید: «لِیحْمِلُوا أَوْزارَهُمْ کامِلَةً یوْمَ الْقِیامَةِ وَ مِنْ أَوْزارِ الَّذِینَ یضِلُّونَهُمْ بِغَیرِ عِلْمٍ؛ تا تمامی وبال گناهان خود را و پاره‌ای از گناهان کسانی را که بدون دلیل گمراه کرده‌اند در روز قیامت به دوش بکشند.»

در سوره مبارکه عنکبوت هم در این باره می‌فرماید: «وَ لَیحْمِلُنَّ أَثْقالَهُمْ وَ أَثْقالًا مَعَ أَثْقالِهِمْ؛ حتماً وزر و وبال‌های خود را با وزرهایی دیگر به دوش خواهند کشید.»

چگونه در حسنات دیگران شریک شویم؟

آیا عملی هم وجود دارد که مثل حسنات دیگران را به ما منتقل کند؟ یعنی شخص دیگری کار خوبی انجام بدهد اما ما هم مانند او پاداشی دریافت کنیم؟

بله. کارهایی هستند که مثل حسنات دیگران را می‌تواند به انسان منتقل کند، البته مثل آن‌ها و نه عین آن را. آن طور که خداوند متعال می‌فرماید: «وَ نَکتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُمْ؛ آنچه خود کردند می‌نویسیم و آنچه اثر نیک یا بد هم باقی گذاشتند، می‌نویسیم.»

مانند اینکه کسی عمل خیری را نشر بدهد، مثلاً مطلب خوبی درباره نماز خواندن در فضای مجازی منتشر کند و کسی با خواندن همان مطلب به نماز خواندن تشویق شود. در این صورت هم کسی که تشویق شده و نماز خوانده پاداش می‌گیرد و هم کسی که آن مطلب مفید درباره نماز را نشر داده است، مانند آن پاداش را دریافت خواهد کرد.

البته این امکان هم وجود دارد که کسی در طول زندگی خودش مطلب علمی ایجاد کند. بعد از مرگ او هر کسی از آن علم بهره‌ای ببرد، برای او پاداش محسوب می‌شود، هرچند که دیگر در دنیا نیست. و یا کسی که مسجدی بسازد تا دیگران در آن نماز بخوانند یا وضوخانه‌ای که وضو بگیرند. در مقابل اگر کسی محلی برای فسق و فجور ایجاد کند، بعد از مرگش هم هر کسی از آن محل استفاده کند و در آن گناه کند، برای آن فرد عذاب می‌شود با اینکه از دنیا رفته است. یا کسی که سنت خلافی رایج کند و بعد از مرگش مردمی به آن سنت عمل کنند. همه این موارد جزو کارهای او و آثار اعمال او محسوب می‌شود.

در این باره از پیغمبر اکرم صلی‌الله علیه و آله روایت شده که فرمودند: «هر کس سنت نیکی را باب کند، مادامی که در دنیا مردمی به آن سنت عمل می‌کنند، ثواب آن اعمال را به حساب این شخص هم می‌گذارند، بدون اینکه از اجر عامل آن کم بگذارند. و هر کس سنت زشتی در بین مردم باب کند، مادامی که در دنیا مردمی به این سنت عمل می‌کنند وزر آن عمل‌ها را به حساب او نیز می‌گذارند، بدون اینکه از وزر عامل آن کم بگذارند.»

پاداش کدام اعمال مضاعف است؟

خدای متعال درباره افزایش پاداش کارهای خیر در برزخ و قیامت مژده‌هایی داده است. اما می‌خواهیم بدانیم آیا همه کارهای خوب انسان چند برابر پاداش داده می‌شود؟

اینکه خداوند از فضل خودش به پاداش کسی اضافه کند، به فضل و رحمانیت او مربوط است. اما در قرآن کریم هم درباره بعضی از کارهای خیر وعده داده که اگر کسی آن عمل را انجام بدهد، پاداش او بیشتر از کاری است که انجام داده. در مجموع در سوره انعام به این مطلب اشاره می‌کند که هر کسی کار خوبی انجام بدهد، خداوند پاداش او را ده برابر می‌دهد: «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها؛ هر کس عمل خیری کند ده برابر مثل آن را خواهد داشت.» البته در ادامه آیه هم تاکید می فرماید که گناهان جز مانند آن تلافی نمی شوند: «وَ مَن جَاء بِالسَّیئَةِ فَلاَ یجْزَى إِلاَّ مِثْلَهَا وَ هُمْ لاَ یظْلَمُونَ؛ و هر کس کار بدی انجام دهد، جز بمانند آن کیفر نخواهد دید و ستمی بر آنها نخواهد شد.»

یکی از این موارد، انفاق در راه خدا است. کسی که برای جلب رضایت خدا انفاق کند، پاداشی دارد که گویا هفت‌صد برابر کار اوست: «مَثَلُ الَّذِینَ ینْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ کمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنابِلَ فِی کلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ؛ مثل کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق می‌کنند مانند دانه‌ای است که هفت سنبله می‌دهد و در هر سنبله صد دانه می‌آورد.»

البته در ادامه آیه می‌فرماید: «وَاللّهُ یضَاعِفُ لِمَن یشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ» یعنی خداوند برای هر کسی که بخواهد بیشتر از هفت‌صد برابر هم می‌کند و هیچ مانعی وجود ندارد که جلوی جود و بخشش او را بگیرد و کرم و فضل او را محدود کند.

مانند این آیه هم در سوره‌های قصص و حدید، مطالبی عنوان شده است. مثلاً در سوره قصص می‌فرماید: «أُولئِک یؤْتَوْنَ أَجْرَهُمْ مَرَّتَینِ؛ اینان اجرشان را دو بار می‌گیرند.»

در سوره حدید هم می‌فرماید: «یؤْتِکمْ کفْلَینِ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ یجْعَلْ لَکمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ وَ یغْفِرْ لَکمْ؛ خدا از رحمت خود دو چندان به شما می‌دهد و برایتان نوری قرار می‌دهد تا با آن نور مشی کنید و شما را می‌آمرزد.»

عملی که گناه را به حسنه تبدیل می‌کند

اینکه انسان کار خوبی انجام بدهد، مثلاً توبه کند و همه گناهان او بخشیده شود، مشخص است. اما آیا عملی هم وجود دارد که اگر آن را انجام بدهیم، گناهان ما به حسنات تبدیل شود؟

همین طور است. بعضی از کارهای خیر هستند که اگر کسی آن‌ها را انجام بدهد، نه تنها گناهانش بخشیده می‌شود بلکه خداوند آن‌قدر در حق او احسان می‌کند به قدری که گناهانش را هم به حسنه تبدیل می‌کند.

یکی از این اعمال در سوره مبارکه فرقان آمده است: «إِلَّا مَنْ تابَ وَ آمَنَ وَ عَمِلَ عَمَلًا صالِحاً فَأُوْلئِک یبَدِّلُ اللَّهُ سَیئاتِهِمْ حَسَناتٍ؛ مگر کسانی که توبه کنند و ایمان آورده اعمال صالح کنند که خدا گناهانشان را مبدل به حسنات خواهد کرد.» یعنی کسی از گناهان گذشته خودش توبه کند، ایمان بیاورد و بعد از آن هم همیشه عمل صالح انجام بدهد.

باقیات صالحات

خوب است این را هم بدانیم که چطور می‌شود انسان کاری را انجام بدهد که وقتی از دنیا رفت، پاداش عمل او ادامه داشته باشد؟

این موارد شامل باقیات صالحات می‌شوند. مثل اینکه کسی مسجدی بسازد یا در ساخت آن شریک شود، مادامی که افرادی در آن محل نماز بخوانند و عبادت خدا را انجام بدهند، به او هم پاداش می‌رسد، حتی اگر دنیا رفته باشد. شرکت در ساختن مدرسه، بیمارستان و امثال این موارد هم جزء باقیات صالحات هستند.

البته فقط در امور مادی نمی‌توان این موارد را خلاصه کرد. اگر کسی فرزند خوبی تربیت کند، هر کار خوب او به والدین هم می‌رسد. یعنی حسنات آن فرزند در طول عمرش، پاداشی هم برای او دارد و هم مانند آن را به والدین او می‌رساند. چنانکه در سوره مبارکه طور می‌فرماید: «وَ الَّذِینَ آمَنُوا وَ اتَّبَعَتْهُمْ ذُرِّیتُهُمْ بِإِیمانٍ، أَلْحَقْنا بِهِمْ ذُرِّیتَهُمْ وَ ما أَلَتْناهُمْ مِنْ عَمَلِهِمْ مِنْ شَی ءٍ، کلُّ امْرِئٍ بِما کسَبَ رَهِینٌ؛ کسانی که ایمان آوردند و ذریه شان از ایشان در ایمان به خدا پیروی کردند، ما ذریه شان را به ایشان ملحق می‌کنیم و از عملشان چیزی کم نمی‌کنیم، هر کسی در گرو عمل خویش است.»

آیا در مورد گناهان هم می‌توان مصداقی در این مورد پیدا کرد؟ یعنی انسان در جرم و گناهی حضور نداشته باشد ولی در گناه دیگری شریک باشد؟

بله. مانند اینکه کسی فرزند خود را بد تربیت کند که باعث آزار و اذیت دیگران باشد. یا به یتیم دیگران ظلمی روا بدارد که موجب می‌شود فرزند خود انسان هم یتیم شود و مثل آن ستم در فرزندان او انجام شود. آن طور که در قرآن کریم می‌فرماید: «وَ لْیخْشَ الَّذِینَ لَوْ تَرَکوا مِنْ خَلْفِهِمْ ذُرِّیةً ضِعافاً خافُوا عَلَیهِمْ؛ کسانی که می‌ترسند بعد از مردنشان به ذریه شان ستم شود، باید از خدا بترسند.»

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: گناه توبه تهمت صراط سوره مبارکه انجام بدهد قرآن کریم گناهان خودش هم گناهان کارهای خیر اگر کسی بر دوش مانند آن پاداش او ده برابر بر عهده مثل آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۴۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۳درصد مشترکان برق قزوین کم‌مصرف هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ یوسف اینانلو، سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین در خصوص مدیریت مصرف و استفاده از کنتورهای هوشمند گفت: از آنجا که لازم است میزان مصرف مشترکان رصد شود و پایش هم صورت گیرد و اطلاعات لازم به دقت به مشترکین اعلام شود در استان قزوین نیز نصب کنتورهای هوشمند با روند مناسبی ادامه دارد.

وی افزود: در حال حاضر میزان پیک مصرف برق در استان ۸۰۰ مگاوات است که در این راستا با نصب بیش از ۲۸ هزار کنتور هوشمند حدود ۶۰ درصد مشترکین با مصرفی معادل ۵۰۰ مگاوات تحت پوشش کنتور هوشمند قرار دارند و این روند ادامه دارد.

اینانلو بیان کرد: با نصب حدود ۳۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند در استان تلاش می کنیم تا شروع اوج مصرف بتوانیم حدود ۷۵ درصد مشترکین را تحت پوشش این کنتورها قرار دهیم.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآورشد: از سال گذشته کلیه مشترکین جدید با نصب کنتورهای هوشمند «فهام» تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند و مصرف آنها پایش شده و قابل کنترل است و تمامی نهادها و دستگاههای اجرایی و عمومی هم به کنتورهای هوشمند مجهز شده اند و مصارف آنها نیز پایش می شود.

وی اضافه کرد: هیئت دولت از مسئولان ادارات خواسته که مصرف خود را کنترل و مدیریت کنند و در این زمینه نیز مصوبه هیئت دولت در خصوص تغییر ساعات اداری در دستور کار است و به احتمال زیاد از ۱۵ خرداد ماه ساعات کار ادارات دولتی تغییر خواهد کرد تا از روشنایی طبیعی روز بیشتر استفاده شود که این کار در مدیریت مصرف و صرفه جویی برق تاثیر زیادی دارد.

اینانلو در خصوص نحوه کاهش مصرف و تاثیر کنتورهای هوشمند در مدیریت مصرف برق گفت: تعرفه های برق برای مشترکین به روش های مختلفی اعمال می شود که برخی دستگاههای دولتی که شامل فعالیت های عمومی هستند(مراکز درمانی استثناء هستند) در ساعات اداری باید مصرف خود را حداقل ۳۰ درصد و در خارج از ساعات اداری به ۶۰ درصد کاهش دهند که با بهره گیری از کنتورهای هوشمند این وضعیت مدیریت می شود.

وی یادآورشد: در بخش صنایع استان که تعداد آنها قابل توجه است با این رصد باید حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مدیریت مصرف شود و هفته ای یک روز جابحایی بار انجام شود و به جای آن در روز تعطیل و جمعه کار کنند تا تولید هم انجام شود.

این مدیر بیان کرد: در بخش کشاورزی با توجه به پروانه هایی که از سوی شرکت آب منطقه ای صادر شده عملا باید روزانه ۵ ساعت همکاری صورت گیرد و در بخش تجاری و اصناف بایستی در ساعات میانه روز که این واحدها عملا کارکرد زیادی ندارند مدیریت مصرف اعمال شود.

اینانلو گفت: در استان قزوین معمولا کسبه و اصناف از ساعات ۱۳ تا ۱۶ تعطیل هستند و فعالیت نمی کنند در این بخش هم با استفاده از این کنتورهای هوشمند که پایش می شود باید صرفه جویی شود تا در بخش های دیگر بتوانیم نیازها را تامین کنیم.

وی در خصوص مشترکان خانگی هم اظهارداشت: مشترکین خانگی از نظر زمانی به دو دوره تقسیم شده اند و در ماههای گرم سال و غیر گرم سال برنامه ریزی کرده ایم و برای ماههای گرم سال شامل« خرداد، تیر، مرداد و شهریور» از مشترکین درخواست می کنیم که الگوی مصرف را رعایت کنند و در این چهار ماه میزان مصرف ماهیانه هر مشترک بر اساس الگوی مصرف ماهیانه ۳۰۰ کیلو وات ساعت و در ایام غیر گرم سال که هشت ماه می شود الگوی مصرف مشترکین خانگی ۲۰۰ کیلو وات ساعت می باشد.

اینانلو اضافه کرد: عملا برای مشترکین خانگی در ایام گرم سال با توجه به این که از وسایل سرمایشی استفاده می کنند الگوی مصرف ۵۰ درصد افزایش پیدا می کند و از ۲۰۰ کیلو وات به ۳۰۰ کیلو وات ساعت در ماه می رسد.

این مسئول یادآورشد: خوشبختانه مردم استان قزوین در سال گذشته ۸۳ درصد از مشترکین خانگی الگوی مصرف را رعایت کردند که عددی قابل توجه است و امیدواریم این میزان امسال بیشتر شود.

وی در ادامه گفت: برای مشترکین پرمصرف محاسبه نرخ قیمتی به صورت تصاعدی خواهد بود و در پله‌های بالای ۷۵۰ کیلووات ساعت که در استان ما هم به ندرت از این نوع مشترکان داریم قرار است افزایش قیمت قابل توجهی صورت بگیرد. مشترکینی که به هر صورت کاهش مصرف داشتند مشمول طرح‌های بخشودگی و پاداش شدندو برای مشترکان مختلف برنامه‌های مختلفی در نظر گرفته شده است.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین ادامه داد: مشترکان اداری حتما رصد خواهند شد که کاهش مصرف را داشته باشند، با مشترکان صنعتی هم برای تعطیل در یک روز وسط هفته هماهنگ خواهد شد که بجای آن روز جمعه کار کنند و برای مشترکان تجاری هم در ساعات میانه روز برای مدیریت مصرف هماهنگ خواهد شد.

▫️پاداش ۳۸ میلیارد تومانی به کم مصرف ها

اینانلو در ادامه این گفتگوی خبری اظهار کرد: در سال گذشته کسانی که صرفه جویی کردند و کاهش مصرف داشتند و مشمول پاداش نقدی و بخشودگی شدند که مبالغ قابل توجهی پاداش همکاری دریافت کردند.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین یادآورشد: در سالهای قبل پاداش به افرادی که مصرف متعادلی داشتند پرداخت می شد و به همه گروهها تعلق گرفت و هر گروهی که صرفه جویی می کرد و نسبت به سال قبل مصرف کمتری داشت اعمال می شد به طوری که برای برخی مشترکین تا دو هزار تومان برای هر کیلو وات ساعت پاداش صرفه جویی پرداخت شد.

وی گفت: این پاداش ها در حالی اعمال شد که میانگین نرخ مصرف ۱۰۰ تومان برای هر کیلو وات بود و ما ۲۰ برابر تعرفه ها، به کم مصرف ها پاداش دادیم که در استان قزوین برخی مشترکین خوش مصرف بعنوان بستانکار در قبض ها اعمال شدند و از هزینه آنها کسر کردیم و بسیاری از پرداخت هزینه برق معاف شدند و پرداختشان صفر بود.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین تصریح کرد: در سال گذشته ۳۸ میلیارد تومان پاداش در بخش خانگی و در صورت حساب ها اعمال شد که قابل توجه بود و ما به وعده خود عمل کردیم و پاداش خوبی داده شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903089

دیگر خبرها

  • احترام سبب وحدت مضاعف در بین مذاهب اسلامی می شود
  • ۸۳درصد مشترکان برق قزوین کم‌مصرف هستند
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • برگزاری همایش آشنایی با مناسک حج در بروجرد
  • مکتب امام صادق(ع) مروج ارزش‌های انسانی و اسلامی است
  • امام صادق(ع) علوم الهی را بسط داد و انسان‌های شایسته‌ای را تربیت کرد
  • اسرائیل: در پاسخ به تصمیم ترکیه اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده‌ایم
  • آشنایی بانوان مهابادی با شیوه‌های جدید طبخ آبزیان
  • دشمن در جنگ اقتصادی با مقاومت مردم نتوانسته کاری از پیش ببرد