Web Analytics Made Easy - Statcounter

گجت‌های پوشیدنی ازجمله ساعت‌ها، ‌مچ‌بندها، و حلقه‌های هوشمند می‌توانند با قابلیت‌های خود در دوران کنونی از گسترش ویروس جلوگیری کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با شیوع ویروس کرونا گجت‌های پوشیدنی سلامت‌محور، از ردیاب‌های شناختی مانند شرکت فیت‌بیت گرفته تا بازوبندهای ارتعاشی که به کاربران هشدار می‌دهد تا صورت خود را لمس نکنند، مجدداً رونق یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی رکود اقتصاد جهانی که در سال 2016 اتفاق افتاد،‌ استارت‌آپ‌های فناوری‌های پوشیدنی سلامت‌محور برای مدتی طولانی با کاهش معاملات و افت بازار کار روبرو شدند، به‌طوری‌که سرمایه‌گذاری سالانه آنها که معمولاً بالای 700میلیون دلار بود، به کمتر از 550میلیون دلار رسید. اما شیوع کرونا جان تازه‌ای به بازار کار آنها بخشیده است.

با توجه به پیشرفت‌های نوآورانه اخیر، سنجش فعل‌و‌انفعالات دنیای واقعی با استفاده از تلفن‌های همراه و سنسورهای پوشیدنی امکان‌پذیر شده و به دانشمندان این امکان را می‌دهد که اطلاعات مربوط به تعاملات اجتماعی انسان را در زمینه‌های مختلفی جمع‌آوری کنند. درواقع داده‌های تجربی كه شبكه‌های تماسی را به تصوير می‌کشند، سطح قابل‌توجهی از جزئيات را به‌دست آورده‌اند كه ممكن است بينش جديدی را در مورد عناصر انتقال ویروس بين افراد ایجاد کند.

در عین حال چنین اطلاعاتی چالش‌های جدیدی را معرفی می‌کنند که با توصیف و تحلیل آمار و استفاده از آنها در مدل‌های ریاضی مشخص و شناسایی می‌شوند. به‌طور خاص، ادغام اطلاعات دقیق نقطه‌به‌نقطه در ساختارهای محاسباتی که برای الگوسازیِ شیوع بیماری‌های عفونی در نظر گرفته شده است، این مسئله را مورد بررسی قرار می‌دهد که تصویرسازیِ اطلاعات خام به بهترین وجه برای آگاه‌سازی الگو‌ها عمل می‌کند.

مؤسسه پژوهشی اسکریپس یک اپلیکیشن تحقیقاتی را راه‌اندازی کرده است که اطلاعات بهداشتی پوشیدنی کاربران ازجمله ضربان قلب، میزان خواب و سطح فعالیت ‌را باهدف شناسایی سریع‌تر پیشرفت آنفولانزا، ویروس کرونا و سایر بیماری‌های ویروسی که با سرعت پخش می‌شوند را تجزیه و تقسیم‌بندی می‌کند.

اشخاصی که 18 سال سن دارند و از یک ساعت هوشمند یا ردیاب فعالیت استفاده می‌کنند،(به‌عنوان‌مثال یک ساعت هوشمند اپل، مچ‌بند فیت‌بیت، ساعت هوشمند امیزفیت یا گارمین) می‌توانند در تحقیقات شرکت کنند و با دانلود برنامه موبایل MyDataHelps، اطلاعات خود را در آن به اشتراک بگذارند.

محققان مؤسسه اسکریپس تأیید کردند که با جمع‌آوری مقادیر سنجیده‌شده از گجت‌های کاربران، می‌توانند نظارت آنی بر بیماری‌های مسری تنفسی را بهبود بخشند.

کشف زودهنگام، یک اصل اساسی برای واکنش مؤثر سلامت عمومی به شیوع بیماری‌های سخت و بهبود درمان آنها است.از هر 5 فرد بزرگ‌سال در ایالات‌متحده، 1 نفر از اپلیکیشن‌های سلامت‌محور موبایل یا گجت‌های پوشیدنی استفاده می‌کند؛ الگویی که تقریباً در هر گروه جمعیتی وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود طی سال‌های آینده پیشرفت خود را ادامه دهد. مؤسسه اسکریپس همچنین یک آزمایش مبتنی بر اپلیکیشن را با همکاری یک شرکت فناوری سلامت ایجاد کرده است.

 جنیفر رادین، ​​اپیدمیولوژیست مؤسسه پژوهشی اسکریپس می‌گوید: باتوجه به فصل آنفلوانزای پیش‌رو و بیماری همه‌گیر ویروس کرونا در سراسر جهان، ما فرصتی بزرگ برای ارتقاء ردیابی بیماری داریم تا سلامت جامعه بهبود یابد. یک رویکرد برای انجام این کار، استفاده و تجزیه اطلاعات بهداشت و سلامت است که هم‌اکنون توسط افرادی که معمولاً از وسایل پوشیدنی استفاده می‌کنند، جمع آوری شده است.

گام اول، مدل‌سازیِ تأثیر تشخیص زودهنگام ویروس از طریق تشخیص خانگی و دستگاه‌های پوشیدنی است که توان شناسایی و درمان بیماری‌ها را فراهم می‌کند و ممکن است افراد را ترغیب کند تا سریع‌تر به دنبال درمان باشند. نوآوری در خانه می‌تواند هشدارهایی را برای افرادی که هنوز علائمی ندارند ارسال کرده و در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، به آنها توصیه‌هایی را اعلام کند. همچنین درصورت شیوع یک بیماری همه‌گیر در جامعه، این هشدارها می‌تواند به نهادهای بهداشت و درمان محلی نیز ارسال شود.

سپس این داده‌ها می‌توانند از طریق ظرفیت‌های پزشکی از راه‌دور به پزشکان منتقل شوند و آنها نیز داروی مد نظر را به آنها توصیه کنند. همچنین این ظرفیت وجود دارد تا آن دارو از طریق پهپاد به‌دست فرد برسد.این پیشرفت‌ها نوظهور نیستند، بلکه مدت‌هاست راه‌اندازی شده‌اند و می‌توانند به افراد این امکان را بدهند که معالجه و درمان خود را سریع‌تر دریافت کرده و در خانه بمانند تا انتقال بیشتر عفونت کاهش یابد.

همچنین تشخیص زودهنگام بیماری و اعلام هشدار،‌ برای ساخت واکسن‌ها و نوآوری‌های واکسیناسیون نیز بسیار مؤثر است. علاوه ‌بر این از ظرفیت‌های فناوری موجود می‌توان برای مدیریت توزیع واکسن در جامعه نیز بهره برد.

در مجموع شیوع ویروس کرونا موجب شد بسیاری از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌هایی که در حوزه فناوری‌های پوشیدنی فعال بودند رونق تازه‌ای بگیرند. گجت‌های پوشیدنی ازجمله ساعت‌ها، ‌مچ‌بندها، حلقه‌ها و بازوبند‌های هوشمند می‌توانند در این ایام از گسترش ویروس جلوگیری کنند. این دستگاه‌ها همچنین می‌توانند با ارسال داده‌های سلامت به مقامات بهداشت‌و‌درمان، افراد و نیز مناطقی که آلوده هستند را مشخص کرده تا درنهایت به مهار ویروس کرونا کمک کنند.

انتهای پیام/4112/

منبع: آنا

کلیدواژه: آنفلوآنزا ویروس کرونا گجت گجت پوشیدنی مبارزه با کرونا پوشیدنی ها گجت های پوشیدنی ویروس کرونا بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۵۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: آبله‌مرغان، بیماری شایع کودکان است و با آن که بزرگسالان هم به آن مبتلا می‌شوند و اتفاقا عوارض و شدت بیماری در آنها بیشتر است، اما بیشترین شیوع آن در سنین ۵ تا ۱۰ سال است.

امسال موارد ابتلای کودکان به آبله‌مرغان در کشور چشمگیر به نظر می‌رسد که البته طبق گفته مسئولان، با این حال این آمار به آمار سال ۱۴۰۲ نمی‌رسد. میزان ابتلا به این بیماری در اوایل فصل بهار و اواخر فصل پاییز سال گذشته افزایش بسیار چشمگیری یافت. به طوری که یکی از بیمارستان‌های کشور اعلام کرد میزان مراجعه کودکان مبتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال گذشته (سال ۱۴۰۱) افزایش ۷ برابری داشته است.

به گفته متخصصان، افزایش ناگهانی موارد ابتلا از پارسال تا کنون، دو دلیل بسیار مهم دارد؛ اول این که پاندمی کرونا به پایان رسیده و دیگر این که بیشترین شیوع این بیماری در فصل بهار است.

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌مرغان در کشور

دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران در این رابطه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: بیشترین شیوع آبله‌مرغان در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار است و همیشه همین طور بوده است. اما دلیل افزایش چشمگیر آمار این بیماری از سال گذشته تا کنون این است که در دوران پاندمی کرونا، ارتباط و تماس کودکان کاهش پیدا کرده بود و میزان ابتلا به آبله‌مرغان هم در سال‌های کرونا کاهش یافت. سال ۱۴۰۲ ارتباط کودکان به دلیل بازگشت به زندگی عادی افزایش یافت و به همین دلیل، میزان ابتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال‌های گذشته افزایش بیشتری پیدا کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: قبل از پاندمی کرونا کودکان مدام در محیط مدرسه و مهدکودک حضور داشتند و با انواع و اقسام ویروس‌های تنفسی و ویروس‌هایی مثل آبله‌مرغان در تماس بودند. به همین دلیل همیشه حتی به شکل خفیف مبتلا می‌شدند و همین باعث می‌شد که سطح ایمنی‌شان تا حدی حفظ شود. اما در دوره کرونا چون بچه‌ها بیشتر در خانه بودند و کلاس‌ها آنلاین برگزار می‌شود، تماس‌شان با ویروس‌ها کم شد. الان که دوباره تماس‌ها شروع شده، طبعا دوباره افزایش موارد ابتلا به عفونت‌ها را داریم.

به گفته رمضانی، این موضوع فقط هم مختص آبله‌مرغان نیست. بعد کرونا موارد ابتلا به ویروس پنوموکوک هم بیشتر شد و یک پیک داشتیم. همچنین مواردی از طغیان سرخک را داشتیم. با این که کشور ما در مرحله حذف بیماری سرخک بود. دلیلش هم این است که در دوره کرونا خیلی از والدین از ترس ابتلای کودکان‌شان به کرونا، آنها را برای تزریق واکسن نمی‌آوردند. به همین دلیل هم در ایران و هم در سایر کشورها مواردی از طغیان سرخک داشته‌ایم. کلا الگوی بیماری‌ها به خصوص ویروس‌های عفونی و باکتریایی بعد از دوره کرونا تغییر کرد و موارد ابتلا به آن بیشتر شد.

بزرگسالان مبتلا نمی‌شوند؟

ویروس آبله‌مرغان، بیماری شایع بین کودکان و به شدت مسری است و به گفته رمضانی، فردی که تاکنون مبتلا نشده، اگر در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، نزدیک به ۱۰۰ درصد احتمال دارد که مبتلا شود. حتی اگر در سنین بالا باشد.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران تاکید می‌کند: هر قدر در سن پایین‌تر مبتلا شویم، بهتر است. چون عوارض و شدت آبله‌مرغان در کودکان کمتر است و در بزرگسالان عوارض و شدت بیشتری دارد.

آبله‌مرغان چه علائمی دارد؟

رمضانی با بیان این که آبله‌مرغان، یک بیماری ویروسی است و طبیعتا علائم مشترک زیادی با بیماری‌های ویروسی دیگر دارد و به همین دلیل خیلی اوقات، افراد این بیماری را با بیماری‌های مشابه آن اشتباه می‌گیرند، می‌گوید: آبله‌مرغان در ابتدا یک سری علائم عمومی دارد که ممکن است با همه عفونت‌های ویروسی دیگر اشتباه گرفته شود. علائمی مثل بدن‌درد، تب، سردرد و شکم‌درد. این بیماری همچنین به دلیل داشتن علائمی مثل سرفه و عطسه، گاهی با سرماخوردگی هم اشتباه گرفته می‌شود. اما بعد از گذشت دو سه روز از علائم عمومی، کم‌کم بروز بثورات پوستی یا ضایعات پوستی در فرد شروع می‌شود.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: حتی ضایعات پوستی هم ممکن است فرد را به اشتباه بیندازد. چون سرخک هم یکی از علائمش ضایعات پوستی است. البته الگوی انتشار ضایعات پوستی آبله‌مرغان کمک می‌کند که آن را از سایر بیماری‌های با علائم تب و ضایعات پوستی تشخیص دهیم.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: الگوی انتشار ضایعات پوستی در آبله‌مرغان که به شکل دانه‌های کوچک قرمز هستند، از تن فرد شروع می‌شود. بعد به پشت می‌رسد و بعد تدریجا صورت و بقیه بدن را فرا می‌گیرد. این ضایعات به‌تدریج تغییر شکل می‌دهند و تبدیل به تاول‌های کوچک می‌شوند. بعد زخم می‌شوند، بعد خشک می‌شوند و بعد می‌افتند. درضمن تا زمانی که آن زخم‌ها خشک شوند و کامل بیفتند، این بیماری مسری است و می‌تواند بقیه را هم مبتلا کند.

دوره بیماری چقدر طول می‌کشد؟

ویروس آبله‌مرغان یک دوره کمون دارد؛ یعنی دوره‌ای که فرد با بیمارِ مبتلا تماس داشته ولی هنوز علائمی در او بروز نکرده است. این دوره ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد. یعنی بین ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد تا اولین علامت آبله‌مرغان در فرد ظاهر شود. بعد از بروز تمام علائم معمولا ۱۰ روز طول می‌کشد تا دوره بیماری تمام شود.

به گفته رمضانی، فرد معمولا یک بار به آبله‌مرغان مبتلا می‌شود و ابتلای دوباره در یک نفر رخ نمی‌دهد. البته در موارد نادری ممکن است برخی افراد به شکل خفیف مبتلا شوند اما بیماری در این افراد علائم بالینی ندارد. تاکید می‌کنم در موارد نادر، چون احتمال ابتلای مجدد بسیار پایین است.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سؤال که آیا کودکان زیر ۵ سال به این ویروس مبتلا می‌شوند یا نه، می‌گوید: هر فردی که در تماس با فرد آلوده باشد، مبتلا می‌شود. حتی کودکان زیر ۵ سال. البته به جز کودکان زیر ۶ ماه که ایمنی‌شان را از مادر می‌گیرند.

بیشتر بخوانید؛

آشنایی با توصیه‌هایی درباره تسکین ناراحتی آبله‌مرغان علائم آبله میمونی چه تفاوتی با آبله مرغان دارد؟ چطور می‌توان درد و خارش ناشی از بیماری را کاهش داد؟ راه‌های انتقال ویروس

ویروس آبله‌مرغان از دو طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی فرد آلوده و از طریق ترشحات بینی فرد بیمار منتقل می‌شود. به گفته رمضانی، این بیماری درمان اختصاصی ندارد اما در صورت ابتلا بهتر است که فرد به پزشک مراجعه کند. چون اولا کودکان زیر ۵ سال معمولا دچار تب بالا می‌شوند و دوم این که همان طور که گفتم، تشخیص این بیماری از ویروس‌های دیگر سخت و نیاز است که حتما پزشک بیمار را ببیند و تشخیص درست دهد.

این پزشک چند توصیه درباره افراد مبتلا می‌کند و می‌گوید: کودکان مبتلا به آبله‌مرغان باید روزی یک بار دوش با آب ولرم بگیرند تا زخم‌شان عفونت نکند. چون ضایعات پوستی خارش زیادی دارند و گاهی کودک آن را می‌خاراند و دوش گرفتن کمک می‌کند تا زخم‌ها عفونت نکند. درضمن ناخن‌های کودک باید کاملا کوتاه باشند. همچنین کودک تا زمانی که علائم دارد، اصلا نباید در فضای عمومی حضور پید کند. نه در مدرسه و نه درمهدکودک و جاهای دیگر. چون در صورت حضور فرد مبتلا در یک مکان عمومی، تا بیشتر از ۹۸ درصد احتمالا ابتلا وجود دارد. حتی اگر تماس در فاصله زمانی کوتاهی اتفاق بیفتد.

آبله‌مرغان درمان اختصاصی ندارد اما ...

رمضانی درباره درمان ویروس آبله‌مرغان هم توضیح می‌دهد: این ویروس درمان اختصاصی ندارد و فقط برای گروه‌های خاص، زنان باردار و بیماران نقص ایمنی درمان اختصاصی دارد. مصرف آنتی‌هیستامین و خانواده آن در کاهش علائم بیماری کمک‌کننده است. همچنین اگر کودک تب دارد، استامینوفن باید مصرف شود. مصرف ایبوپروفن برای کودک توصیه نمی‌شود. کودک با مصرف همین داروها، استراحت کردن، کمک کردن به آرام شدن کودک به خاطر خارش زخم‌ها کمک می‌کند تا دوره بیماری به پایان برسد.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در موارد نادری بیماری در فرد شدید می‌شود و درگیری ریه یا درگیری مغزی پیدا می‌کند اما بسیار نادر است و در کودکان هم کم پیش می‌آید.

زونا همان آبله‌مرغان است؟

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا صحت دارد بیماری زونا شکل دیگری از آبله‌مرغان است، بیان می‌کند: بله، زونا شکل تغییریافته آبله‌مرغان است. درواقع ویروس آبله‌مرغان این خاصیت را دارد که سال‌ها داخل بدن و در یک سری غدد لنفاوی و ... به صورت نهفته باقی بماند. یعنی ویروس دیگر هیچ علائمی ندارد اما کاملا از بدن پاک نمی‌شود و نهفته در بدن فرد باقی می‌ماند. تا این که عاملی مثل استرس، افزایش سن یا تضعیف سیستم ایمنی باعث فعال شدن آن ویروس می‌شود و این بار علائم بالینی آن شبیه آبله نیست و به آن زونا می‌گوییم.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این که زونا، بیماریِ دوره بزرگسالی است و معمولا در سنین سالمندی مبتلا می‌کند، می‌گوید: ضایعات پوستی زونا کاملا متفاوت از ضایعات پوستی آبله‌مرغان است. زونا نوع چشمی دارد که چشم‌ها را درگیر می‌کند، زونای صورت داریم، زونای پشت و بالاتنه داریم. هر یک از اینها دردهای عصبی بسیار شدید و آزاردهنده‌ای دارند.

کد خبر 849396 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟