Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت:برای پیشگیری از بیماری کرونا، استفاده از ماسک و عدم تماس دست با سطوح آلوده الزامی است و با رعایت این دو نکته می‌توانیم سرنوشت این بیماری را در کشور تغییر دهیم.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه باید همه مردم در هر نقشی که هستند مراقبت سلامتی خود باشند و توجه داشته باشند که جامعه به آنها نیاز دارد اظهار کرد: تا زمانی که هر فرد به سلامتی خود توجه نداشته باشد نمی تواند به عنوان یک الگو برای سایرین عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر آبتین حیدرزاده سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان بیان کرد: هر روز خبرهای زیادی از ابتلا و یا فوت هموطنانمان به دلیل بیماری کووید-۱۹ از طریق رسانه های مختلف منتشر می شود ، که باید در کنار اطلاع رسانی، به حفظ روحیه امید به آینده و تغییر سبک زندگی نیز توجه کرد و در این میان رسانه های گروهی نقش مهمی را ایفا می کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر چاره ای به جز تغییر سبک زندگی در کنار ویروس کرونا وجود ندارد تصریح کرد: یافتن راهکارهای مناسب همراه با نگرش مثبت و حفظ ارتباط با دیگران و توجه به سلامت خود و اطرافیان می تواند نقش موثری در این زمینه داشته باشد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه باید از ظرفیت تمامی نهادها و سازمان ها برای آموزش مردم بهره برد خاطر نشان کرد: در کنار تمام آموزش ها و اطلاع رسانی های گسترده، این نکته را باید مورد توجه قرار داد که اگر فردی علاقه ای به حفظ سلامت خود ندارد نباید به دیگران آسیب وارد کند بنابراین در این زمینه مردم باید آگاه باشند و اگاهانه نیز عمل کنند.

وی تصریح کرد: مردم باید سطح اطلاعات خود را بالا برده و نه تنها در مورد ویژگی‌های کرونا، بلکه در خصوص سوابق اپیدمی‌ها در جهان نیز آگاهی خود را بالا ببرند تا با رعایت توصیه‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی، از بروز آسیب به خود و اطرافیانشان جلوگیری کنند. حیف است زمانی که به هدف نزدیک شده ایم دست از تلاش بکشیم.

دکتر حیدرزاده با تاکید بر اینکه انتشار اخبار نادرست و شایعات در ایجاد اضطراب در جامعه اثر گذار است و در شرایط فعلی می تواند تاثیر مخربی داشته باشد تصریح کرد: رسانه های گروهی در زمان انتشار اخبار ضمن مشورت با متخصصان مرتبط، از نشر اخباری که موجب اضطراب جامعه می شود و تاثیر آموزشی و اطلاع رسانی ندارد اجتناب کنند.

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی کادر پرستاری و پزشکی به دلیل مشاهده مداوم فوت بیماران و یا افزایش مراجعه بیماران در معرض آسیب و استرس های متعدد قرار گرفته است خاطر نشان کرد: باید مردم در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند و با رعایت خود مراقبتی و دستورالعمل های بهداشتی، فاصله اجتماعی و حفظ اتصال اجتماعی در کاهش انتقال این ویروس نقش داشته باشند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه در طول ۵ ماه گذشته بسیاری از افراد به دلیل پیشگیری از ابتلا از این بیماری در خانه مانده اند و در این میان کودکان بیش از سایرین دچار آسیب شده اند تصریح کرد: می توان با استفاده از فضای مجازی اتصال اجتماعی را با نزدیکان خود حفظ کرد و از مطالعه و پیگیری مستمر اخبار و اطلاعات اجتناب کرد.

وی افزود: به طور حتم این دوره اپیدمی نیز همانند سایر اپیدمی هایی که تاریخ با آن مواجه بوده می گذرد افزود: هر چند شرایط سخت است اما باید به گونه ای رفتار کرد که لحظاتی که در کنار نزدیکان و خانواده خود هستیم در آرامش بوده و بهترین استفاده را از آن داشته باشیم./م .ب

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ماسک کرونا سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۹۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید

پژوهشگران می‌گویند سطوح بالاتر کربن دی اکسید (CO۲) به این معنی است که ویروس‌ها طول عمر بیشتری خواهند داشت و افراد بیشتری را آلوده می‌کنند، بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه موثر برای کم کردن ویروس‌های معلق در هوا باشد.

کربن دی اکسید یک عمل کلیدی برای بیشتر زنده ماندن ویروس‌های معلق در هوا و در نتیجه احتمال انتشار بیشتر آنهاست؛ بنابراین باز کردن پنجره می‌تواند یک راه علمی برای جلوگیری از انتشار ویروس‌های تنفسی نسبت به آنچه که در ابتدا پیش‌بینی شده بود، باشد.

به نقل از ان‌ای، با ظهور کووید-۱۹، جهان یاد گرفت که بودن در فضای نزدیک با فرد یا افراد دیگر چگونه می‌تواند خطر ابتلا به این ویروس را افزایش دهد.

اکنون تحقیقات جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه بریستول در بریتانیا یک پاسخی به این پرسش داده است که چگونه و چرا ویروس‌های تنفسی موجود در هوا برای مدت طولانی‌تری در فضا‌های بسته باقی می‌مانند. آنها می‌گویند پای کربن دی اکسید در میان است.

آلن هادرل، سرپرست و نویسنده ارشد این مطالعه و محقق ارشد علوم هواپخش در دانشکده شیمی دانشگاه بریستول می‌گوید: ما می‌دانستیم که ویروس عامل کووید-۱۹ موسوم به SARS-CoV-۲ مانند سایر ویروس‌ها، از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم، پخش می‌شود، اما این مطالعه نشان‌دهنده پیشرفت بزرگی در درک ما از این است که دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد و مهم‌تر اینکه چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.

کربن دی اکسید (CO۲) یک شاخص خوب برای سنجش تهویه در یک فضای داخلی است. تعداد افراد در یک اتاق بر غلظت CO۲ تأثیر می‌گذارد و از آنجایی که هم کربن دی اکسید و هم ویروس‌های تنفسی دیگر در هوای بازدمی وجود دارند، منطقی است که از غلظت CO۲ به عنوان شاخصی برای خطر انتقال ویروس استفاده شود.

در اینجا ما باید کمی عمیق‌تر به بررسی تنفس بپردازیم. PH بالای (قلیایی) بازدم ناشی از ترشحات تنفسی است که از آن منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال، بزاق و مایع ریه حاوی سطوح بالایی از بی‌کربنات قلیایی هستند. pH قطرات خارج شده در تنفس با تبخیر بی‌کربنات به گاز CO۲ تغییر می‌کند، اما تحت تأثیر عواملی مانند رطوبت نسبی، اندازه قطرات و غلظت CO۲ در محیط قرار می‌گیرد.

از آنجایی که تصور می‌شود PH محرک عفونت‌پذیری ویروس‌های معلق در هوا باشد، پژوهشگران بررسی می‌کنند که آیا غلظت CO۲ محیط بر پایداری ویروس‌های موجود در هوا (هوا پایداری) و خطر انتقال آنها تأثیر می‌گذارد یا خیر.

در شرایط همه‌گیری کووید-۱۹ از مانیتور‌های سنجش CO۲ برای تخمین تهویه ساختمان استفاده شد. هوای معمولی خارج از منزل حاوی حدود ۴۰۰ قسمت در میلیون (ppm) کربن دی اکسید است. در فضا‌های داخلی معمولی و دارای تهویه مناسب، غلظت بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ ppm است. در فضا‌های دارای تهویه ضعیف، غلظت CO۲ می‌تواند از ۲۰۰۰ ppm بیشتر شود و در محیط‌های شلوغ‌تر از ۵۰۰۰ ppm بالاتر رود.

پژوهشگران با تغییر غلظت CO۲ در هوا بین ۴۰۰ ppm و ۶۵۰۰ ppm، ارتباط بین غلظت CO۲ و مدت زمانی که ویروس‌های موجود در هوا عفونی می‌مانند را تأیید کردند.

در مقایسه با CO۲ معمولی جو که حدود ۵۰۰ ppm است، افزایش متوسط در CO۲ از ۴۰۰ ppm به ۸۰۰ ppm در محدوده یک اتاق با تهویه خوب منجر به افزایش قابل توجهی در هواپایداری ویروس برای همه سویه‌های ویروس SARS-CoV-۲ از جمله دلتا، بتا و اومیکرون پس از دو دقیقه شد. ضمن اینکه تفاوتی در میزان عفونت و سرایت‌پذیری بین ۸۰۰ و ۶۵۰۰ ppm مشاهده نشد.

افزایش غلظت CO۲ عمیقاً بر سرایت‌پذیری SARS-CoV-۲ در طول زمان تأثیر گذاشت. در مقایسه با هوای معمولی، زمانی که غلظت کربن دی اکسید ۳۰۰۰ ppm بود (مشابه غلظت یک اتاق شلوغ) ویروس‌ها پس از ۴۰ دقیقه تقریباً ۱۰ برابر بیشتر عفونی باقی ماندند.

هادرل می‌گوید: این رابطه روشن می‌کند که چرا رویداد‌های اَبَرپخش‌کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند. PH بالای قطرات بازدمی حاوی ویروس SARS-CoV-۲ احتمالاً عامل اصلی عفونت است. CO۲ هنگامی که با قطرات برهمکنش می‌کند مانند یک اسید عمل می‌کند. این باعث می‌شود که pH قطرات کمتر قلیایی شود و در نتیجه ویروس درون آنها با سرعت کمتری غیرفعال شود.

خوشبختانه توصیه پژوهشگران برای کاهش عفونت ویروسی یک توصیه ساده است.

هادرل می‌گوید: به همین دلیل است که باز کردن یک پنجره یک استراتژی کاهش موثر است، زیرا هم از نظر فیزیکی ویروس را از اتاق خارج می‌کند و هم باعث می‌شود قطرات هواپخش برای ویروس سمی‌تر شوند.

با توجه به تمرکز جهانی بر کاهش CO۲ جو که دانشمندان اقلیم پیش‌بینی می‌کنند در دهه‌های آینده به بیش از ۵۵۰ ppm افزایش یابد، پژوهشگران می‌گویند یافته‌های آنها پیامد‌های گسترده‌تری دارد.

هادرل می‌گوید: بنابراین، این یافته‌ها پیامد‌های گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.

وی افزود: داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو می‌تواند با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود
  • ۴ حالتی که حمل خودروهای توقیفی با جرثقیل را الزامی می‌ کند
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • فعالان طلا و جواهر به ثبت صورتحساب الکترونیکی در 2 سامانه الزامی ندارند
  • ملاقات آی شو اسپید با ری میستریو و گرفتن ماسک ویژه از اسطوره WWE / فیلم
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • معرفی ۴ ماسک معجزه آسا برای مو با تخم مرغ + طرز تهیه