Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@22:16:03 GMT

دردسر ونزوئلایی ها با تحریم بنزین

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۰۵۷۵

دردسر ونزوئلایی ها با تحریم بنزین

ونزوئلا به‌دلیل تحریم‌های آمریکا با کمبود سوخت مواجه شده، به‌طوری که صف‌های طولانی در مقابل پمپ بنزین‌های سراسر این کشور تشکیل شده است.

به‌گزارش روز سه‌شنبه خبرگزاری فرانسه از کاراکاس، کشور نفت خیز ونزوئلا باوجود برخورداری از ذخایر عظیم نفتی، با کمبود سوخت دست به گریبان است، وضعیتی که به واسطه تاثیرات اقتصادی بیماری کووید –۱۹ تشدید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ونزوئلاتا سال ۲۰۱۸میلادی ۵۰۰ هزار بشکه نفت در روز به آمریکا صادر و در ازای آن ۱۲۰ هزار بشکه نفت سبک، فرآورده های رقیق کننده و تجهیزات تولید سوخت دریافت می کرد.

اما تحریم های آمریکا، ونزوئلا را برآن داشت دست یاری به سوی متحدانش چون ایران دراز کند تا کمبود بنزین مورد نیاز کشور را جبران کند.

اوضاع در ابتدا در پمپ های بنزین سراسر ونزوئلا مساعد بود، اما صادرات بنزین ایران صرفا توانست به طور موقت این مشکل را حل کند.

ونزوئلا تا حد زیادی به صادرات نفت برای کسب درآمد نیازمند است، اما تولید نفت این کشور به حدود یک چهارم میزان سال ۲۰۰۸ کاهش یافته زیرا این کشور وارد ششمین سال رکود اقتصادی اش شده است.

دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا تحریم های آمریکا را دلیل کاهش تولید نفت در کشورش می داند، اما برخی تحلیل گران می گویند دولت در زمینه سرمایه گذاری در زیرساخت ها و حفظ آن خوب عمل نکرده است.

۱۲ سال پیش، تولید نفت ونزوئلا به ۳.۲ میلیون بشکه در روز رسید، اما اکنون به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

تحلیل گران اتنظار دارند که گزارش ماهیانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) کاهش بیشتر تولید نفتی ونزوئلا را منعکس کند.

سیستم پالایش نفت ونزوئلا نیز در کنار تولید از هم پاشیده است. براساس اعلام منابع صنعتی ونزوئلا، این کشور با ظرفیت فرآوری ۱.۳ میلیون در روز، به سختی ۱۲ درصد از پتانسیل خود در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ را به دست آورد. 

آمریکا که تحریم هایی را علیه ونزوئلا اعمال کرده، صادرات بنزین ایران به ونزوئلا را به چالش کشیده است، اما تهران و کاراکاس بر ادامه این روند تاکید کرده اند.

اقتصاد ونزوئلا برپایه صنعت پالایش و صادرات نفتی استوار است ضمن اینکه وقتی از منابع و داشته های ونزوئلا سخن به میان می آید، نمی توان طلای این کشور را نادیده گرفت. درآمد حاصل از صادرات نفت بیش از ۵۰ درصد از تولید ناخالص داخلی و تقریباً ۹۵ درصد از کل صادرات را تشکیل می‌دهد؛ ونزوئلا پنجمین عضو اوپک از لحاظ تولید نفت است؛ این کشور همچنین تولیدکننده و صادرکننده محصولات صنعتی سنگینی نظیر فولاد، آلومینیم و سیمان است.

اگرچه در سال ۱۹۶۰ میلادی به پشتوانه صنعت قدرتمند در بخش انرژی و همزمان با تشکیل «اوپک» تنها کشور عضو این مجموعه خارج از جغرافیای خاورمیانه بود، اما تورم شدید و افسارگسیخته سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ این کشور را به مرز فروپاشی اقتصادی رساند و تجارت این کشور را به زانو درآورد؛ همچنین هنگامی که بهای نفت در جهان، با شیب قابل توجهی کاهش یافت، به دلیل وابستگی بالا به درآمدهای نفتی، اقتصاد ونزوئلا با شوک روبه‌رو شد.

این بحران با تحریم‌های آمریکا برای واداشتن مادورو به ترک قدرت و واگذاری آن به «خوآن گوایدو» رهبر خودخوانده ونزوئلا تشدید شده است؛ اتحادیه اروپا، آمریکا و چند کشور دیگر گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت شناخته‌اند اما ‌دولت مادورو همچنان از حمایت نیروهای مسلح و کشورهای چین، روسیه، ایران و کره شمالی به عنوان متحدان استراتژیک خود برخوردار است؛ این کشورها از تحریم‌ها و سیاست‌های آمریکا در قبال ونزوئلا بشدت انتقاد کرده‌ و مادورو را به عنوان رئیس جمهوری قانونی این کشور به رسمیت می شناسند./ایرنا



 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: تحریم های آمریکا تولید نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۰۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمزه کازرونی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فعال در صنعت پتروشیمی در خصوص فعالیت های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری سازی کنیم.

کازرونی اضافه کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری های توسعه یافته در این شرکت دانش بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آن‌ها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جزو محصولات تحریمی است.

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جزو فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست‌ ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت