Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@23:51:11 GMT

گزینه‌های تصدی بر دیوان محاسبات+ سوابق

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۳۲۶۳

گزینه‌های تصدی بر دیوان محاسبات+ سوابق

انتخاب رئیس دیوان محاسبات به عنوان بازوی نظارتی مجلس آزمون دیگری برای نمایندگان در مسیر شفاف‌سازی بودجه کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، قانون‌گذاری و نظارت دو وظیفه تعریف شده مجلس شورای اسلامی بوده اما در این میان دیوان محاسبات به نوعی بازوی اصلی نظارتی قوه مقننه به شمار می‌رود که تصدی بر صندلی ریاست آن همیشه طرفداران زیادی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیوان محاسبات یکی از نهادهای نظارتی است که وظیفه دارد به تمام حساب‌های وزارتخانه، مؤسسات، شرکت‌های دولتی و سایر دستگاه‌هایی که به نحوی از بودجه کل کشور استفاده می‌کنند به نحوی که قانون مشخص کرده، رسیدگی کند تا هر وجهی در محل مناسب خود به مصرف رسیده باشد.

تشکیل دیوان محاسبات به زمان مشروطه مربوط می‌شود. در سال‌های ۱۲۸۵ و ۱۲۸۶ این نهاد نظارتی بر اساس اصول ۱۰۱ تا ۱۰۳ قانون اساسی مشروطه موجودیت پیدا کرد و ماده قانونی آن در دوره دوم مجلس شورای ملی به تصویب رسید.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دیوان محاسبات از وزارت امور اقتصادی و دارایی جدا شد و با قرار گرفتن در زیر مجموعه مجلس شورای اسلامی به عنوان سازمانی مستقل موجودیت پیدا کرد.

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس با شروع کار هر دوره قوه مقننه، کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در نشستی به بررسی برنامه‌های کاندیداهای ریاست و دادستانی دیوان محاسبات کشور می‌پردازد،  افرادی را برای انتخاب نمایندگان به صحن علنی معرفی می‌کند و در نهایت، نمایندگان در صحن با رای‌گیری در خصوص ریاست دیوان محاسبات تصمیم‌گیری می‌کنند.

اما تصدی بر صندلی ریاست دیوان محاسبات نیازمند داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر و همچنین سابقه خدمت در مقام‌های مدیریتی موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و حداقل 20 سال سابقه کار است.

در روزهای اخیر خبرهای بسیاری در خصوص کاندیداهای دیوان محاسبات شنیده می‌شود اما طبق بررسی‌ها اکنون رقابت میان چهار گزینه از جمله مهرداد بذرپاش، عادل آذر، محمد عباسی و لطف‌الله فروزنده در جریان است.

بذرپاش

مهرداد بذرپاش یکی از کاندیداها برای تصدی صندلی ریاست دیوان محاسبات است که سابقه نمایندگی در دوره نهم مجلس را در کارنامه خود داشته و معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان در دولت احمدی‌نژاد نیز بوده، وی در دوره‌ای مدیریت بر سایپا و ایران‌خودرو را نیز در کارنامه داشته است.

آذر

عادل آذر در کارنامه خود ریاست بر دیوان محاسبات و همچنین در دولت احمدی نژاد رئیس مرکز آمار ایران را برعهده داشته و در دوره هفتم مجلس نیز نماینده مردم دهلران در مجلس بوده است.

عباسی

در میان گزینه‌های احتمالی ریاست بر دیوان محاسبات، یک نام‌ آشنای دیگری نیز وجود دارد و آن محمد عباسی، مشاور احمدی‌نژاد در آمریکای لاتین، وزیر تعاون در دولت نهم است.

وی اولین وزیر ورزش و جوانان ایران بوده که سابقه نمایندگی در مجلس هفتم و نایب رئیسی کمیسیون برنامه بودجه در آن مقطع را در کارنامه خود دارد.

فروزنده

لطف‌الله فروزنده گزینه احتمالی دیگر برای تصدی سمت ریاست دیوان محاسبات است که اکنون دستیار امور استان‌های تولیت آستان قدس رضوی بوده و در دولت دهم، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و پس از آن، معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور را برعهده داشته است.

حال باید دید بخت با کدام یک از این گزینه‌ها همراه بوده و صندلی ریاست دیوان محاسبات را تصاحب خواهد کرد. آزمون انتخاب رئیس دیوان محاسبات یکی از محک‌های جدی در حوزه شفافیت است.

انتهای پیام/4151/

منبع: آنا

کلیدواژه: دیوان محاسبات مهرداد بذرپاش لطف الله فروزنده ریاست دیوان محاسبات دیوان محاسبات صندلی ریاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۳۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان آغاز به کار مجلس ششم خبرگان رهبری اعلام شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت‌الله سیدمحمدرضا مدرسی‌یزدی عضو فقهای شورای نگهبان و رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: براساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، پس از صادر شدن اعتبارنامه دو سوم منتخبان این انتخابات، از منتخبان برای شرکت در مراسم افتتاحیه این مجلس دعوت می‌کند.

آنگونه که ایلنا روایت کرده، وی افزود: مراسم افتتاحیه در روز سه‌شنبه اول خرداد ۱۴۰۳ در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

‌آیت‌الله مدرسی‌یزدی همچنین عنوان کرد: دوره نمایندگی اعضای مجلس خبرگان رهبری هشت سال و تعداد نمایندگان این مجلس ۸۸ نفر است.

رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات این نکته را هم یادآور شد که قانون اساسی، تدوین قوانین مربوط به این مجلس را برعهده اعضای خبرگان رهبری گذاشته و شورای نگهبان نیز مسئول نظارت بر انتخابات این مجلس است.

وی در ادامه اعلام کرد: در مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی قرائت خواهد شد.

آیت‌الله مدرسی‌یزدی اضافه کرد: سپس هیئت رئیسه سنی تشکیل می‌شود که شامل رئیس، نایب رئیس و ۲ منشی است و پس از آن هیئت رئیسه دائم با انتخاب اعضا شکل می‌گیرد. هیئت رئیسه دائم نیز شامل ۷ نفر است که عبارتند از رئیس، ۲ نایب رئیس، ۲ منشی و ۲ کارپرداز.

گفتنی است، انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور برگزار شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899457

دیگر خبرها

  • نگرانی مردم آمریکا از بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری / او احتمالا می میرد!
  • نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد
  • نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد
  • زمان آغاز به کار مجلس ششم خبرگان رهبری اعلام شد
  • ظرفیت‌های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد
  • سرپرست جدید دیوان محاسبات کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد
  • چگونه دوران سربازی را به سوابق بیمه تبدیل کنیم؟
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم‌گیران اقتصادی قرار گرفت