Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- شیوع گسترده ویروس کرونا و ابتلای افراد به این ویروس روزهای سختی را برای مردم رقم زده، این بیماری درمان خاصی ندارد اما جدیدا روش پلاسمادرمانی به عنوان روشی موثر برای بهبود افراد مبتلا در نظر گرفته شده، اما این روش چیست و چه تاثیری دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، بیماران مبتلا به کرونا و خانواده‌های آن‌ها، چشم انتظار و امیدوار به راه درمان یا دارویی هستند که بتواند این ویروس نحس را از بین ببرد هر چند که همه ما می‌دانیم هیچ راه درمان قطعی برای این ویروس تا‌کنون وجود نداشته و این اقدامات تنها روند بیماری را کنترل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش پلاسما فرز بهبود یافتگان کووید در مرکز انتقال خون بندرعباس افتتاح شدمدیرکل انتقال خون اصفهان: در همه گروه‌های خونی نیاز به اهدای پلاسما برای بیماران کرونایی داریم96 بهبودیافته کرونایی در استان مازندران نسبت به اهدای پلاسمای خون اقدام کردند

یکی از راه‌های درمانی که می‌تواند بر مهار پیشرفت کرونا در بدن کمک‌کننده باشد، پلاسما درمانی است که خوشبختانه به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، 4 دستگاه پلاسما فرز در استان وجود دارد.

اکنون با راه‌اندازی بخش پلاسما فرز در سازمان انتقال خون بندرعباس برای نخستین بار، شرایط انجام این اقدام درمانی برای بیماران بستری مبتلا به کرونا را بیش از پیش راحت‌تر کرد و نقش مهمی در بهبود این بیماران خواهد داشت.

پلاسمادرمانی چگونه انجام می‌شود؟

در این رابطه پزشک عمومی بخش کووید19 بیمارستان شهید محمدی بندرعباس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: ساختار پلاسما درمانی به این شکل است که وقتی کسی به بیماری ویروسی مبتلا شده و بهبود می‌یابد، بدن آن فرد در برابر عامل بیماری، پادتن تولید می‌کند و در نتیجه فرد در برابر بیماری مصون می‌شود.

دکتر سلطانی ادامه داد: پلاسمای افراد مبتلا به ویروس در دو هفته ابتدایی غنی از آنتی‌بادی نیست و بعد از بهبود کامل در هفته سوم تا چهارم بعد از ابتلا که خون فرد عاری از ویروس می‌شود، پلاسما خون وی سرشار از آنتی بادی می‌شود.

وی افزود: این آنتی‌بادی با دستگاه پلاسما فرزیس از بدن آن‌ها خارج می‌شود آنتی‌بادی خارج شده از بیمار بهبود یافته با پلاسمای افراد بستری جایگزین می‌شود که ایمنی موقتی را تا زمانی که سیستم ایمنی بیمار بتواند پادتن خود را تولید کند، تامین می‌کند.

پزشک عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: تزریق پلاسما در این بیماران که باعث تقویت سیستم ایمنی آن‌ها شده، وضعیت ریوی‌شان را می‌تواند از مرحله بحرانی خارج کرده و حال بیمار رو به بهبودی برود.

دکتر سلطانی ضمن اشاره به قطعی نبودن این روش درمانی در همه بیماران، تصریح کرد: وقتی پلاسما به موقع و سریع به بیماران برسد، میزان موفقیت پلاسما درمانی قابل قبول است و آمار بهبود یافتگان امیدوار کننده می‌باشد.

پزشک عمومی بخش کووید19 بیمارستان شهید محمدی بندرعباس خاطرنشان کرد: بدلیل اینکه احتمال دارد میزان پادتن تولید شده در خون فرد بهبود یافته بعد از مدتی کاهش پیدا کند، بهتر است طی زمان گفته شده، برای اهدا مراجعه کند.

چه کسانی می‌توانند اهدا کننده پلاسما باشند؟

در این رابطه مدیر کل سازمان انتقال خون هرمزگان در گفت‌وگو با تسنیم گفت: بهبود یافتگانی که دارای فشار خون، دیابت یا برخی بیماری‌های دیگر زمینه‌ای نیز باشند، شرایط اهدای پلاسما را ندارند.

دکتر ایمان زارعی افزود: خانم‌های بدون سابقه بارداری، بانوان مجرد و آقایان بین سنین 18 تا 60 سال برای اهدای پلاسما در اولویت قرار دارند.

وی تاکید کرد: همچنین مراجعه کنندگان با در دست داشتن آزمایش‌های پی سی آر، سرولوژی مثبت و سابقه بستری بعد از گذشت 28 روز از ابتلا به سازمان انتقال خون مراجعه کنند.

اهدا پلاسما، به سلامت فرد صدمه‌ای وارد نمی‌کند

در این رابطه مدیرکل سازمان انتقال خون هرمزگان گفت: داوطلبان پس از مراجعه به مرکز انتقال خون در بندرعباس پذیرش و چنانچه مطابق دستور العمل‌ها دارای شرایط اهدای پلاسما باشند، به روش افرزیس به میزان 500 سی‌سی پلاسما ازخون آن‌ها، دریافت می‌شود.

دکتر زارعی افزود: سایر اجزای سلولی خون فرد، نظیر گلبول‌های قرمز مجددا بدون مداخله دست، توسط همان دستگاه به بدن فرد برگردانده میشود.

مدیرکل انتقال خون هرمزگان افزود: اهدای پلاسما به سیستم ایمنی فرد آسیب نمیزند و بهبودیافتگان کووید19 هر ماه می‌توانند پلاسمای خون خود را اهدا کنند.

وی تاکید کرد: مراکز انتقال خون تمام نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت می‌کند و همه سالن‌ها و تجهیزات، همواره ضد عفونی و استریل می‌شوند.

دکتر زارعی ادامه داد: همچنین سالن اهدای پلاسما از سالن اهدای خون جداست و همه شیوه نامه‌های بهداشتی در جداسازی پلاسمای خون رعایت می‌شود که اهدا کننده با خاطری آسوده می‌تواند به این مراکز مراجعه کند.

بیماران بستری بدون هیچ‌گونه دغدغه‌ای پلاسمادرمانی را انجام دهند

دکتر ایمان زارعی در خصوص خطر ابتلای بیماری‌های دیگر از اهدا کننده به فرد بیمار، اظهار کرد: پس از دریافت پلاسما از فرد بهبودیافته، تمام آزمایش‌های تشخیصی و غربالگری سلامت نظیر ایدز، هپاتیت و سیفلیس بر روی خون آن انجام می‌شود.

مدیرکل سازمان انتقال خون هرمزگان ادامه داد: پس از تائیدیه سلامت خون اهداکننده و کافی بودن میزان پادتن مورد نیاز، پلاسما برای درمان بیمار ارسال می‌شود.

وی همچنین در رابطه با هزینه پلاسما درمانی برای بیمار اظهار کرد: سازمان انتقال خون برای گرفتن پلاسمای خون هر فرد یک‌و‌نیم تا دو میلیون تومان هزینه می‌کند، ولی برای بیمار بستری مبتلا به کرونا رایگان می‌باشد.

چه نکاتی را باید قبل و بعد از اهدای پلاسما رعایت کنیم؟

در این رابطه دکتر سلطانی اظهار کرد: شب قبل اهدا، از مصرف نوشیدنی‌های الکلی، غذاهای چرب و تخم مرغ خودداری شود.

پزشک عمومی بخش کووید19 بیمارستان شهید محمدی بندرعباس افزود: بعد از اهدا استراحت کرده و از نوشیدنی و خوراکی‌ که در اختیار وی قرار می‌گیرد استفاده کند تا احساس سرگیجه و بی‌حالی بهبود یابد.

وی تصریح کرد: تا چهار ساعت بعد از اهدا، پوشش روی محل سوزن باید باقی بماند و بار سنگین نیز حمل نشود، همچنین در طول روز آب و آب‌میوه زیاد مصرف شود.

به گزارش تسنیم، طبق گفته رئیس کل سازمان انتقال خون، بیش از نیمی از افرادی که پلاسما درمانی شده‌اند، بهبودی موثری پیدا می‌کنند و حتی درصدی قابل قبولی از مرگ و میر را در افراد بدحال کاهش می‌دهد و روشی امیدوار کننده برای مهار کرونا می‌باشد که تا ساخت قطعی واکسن این بیماری میتوان به این روش تکیه کرد.

لذا خواهشمندیم، افراد بهبود یافته از کووید 19 به شکرانه بهبود و بازگشت سلامتی خود در صورت داشتن شرایط گفته شده و تمایل به اهدای پلاسما، با مراجعه حضوری در مرکز انتقال خون بندرعباس ثبت‌نام نمایند و یا با شماره تلفن 32228032 در ساعت اداری تماس حاصل کنند تا اطلاعات و راهنمایی‌های لازم به آنها ارایه شود.

گزارش از سمانه جیشی 

انتهای پیام/868/ش

R7555/P/S6,58/CT7 بیشتر بخوانید... ۴۷ واحد پلاسما برای درمان بیماران کرونایی در همدان اهدا شد پلاسمادرمانی روند بهبود ‌بیماران کرونایی را در استان خوزستان سرعت بخشید خراسان رضوی|«پلاسمادرمانی » چاره نهایی کرونا است؟

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتقال خون هرمزگان سازمان انتقال خون پلاسما درمانی اهدای پلاسما پلاسمای خون برای بیمار پزشک عمومی اهدا کنند آنتی بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۳۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • استقلال، امیدوار به بخشش حسینی در استیناف
  • برنامه ویژه ستاره بایرن برای بازی برابر رئال
  • وضعیت اضطراری؛ شرایط خیلی امیدوار کننده نیست / سر بی کلاه دو و میدانی در المپیک
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • توافق با فلومیننزه: ستاره چلسی در راه برزیل
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال