Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با توجه به مشخص شدن نگاه به غرب در مذاکرات هسته‌ای و نهایتاً قرارداد «برجام»، مسئولان و سیاست‌گذاران بین‌المللی نگاه به شرق و افزایش سطح معادلات تجاری با چین را راه‌حل جایگزین در نظر گرفته‌اند. چند روز اخیر برخی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی با هشتگ‌های مختلف اعتراض خود را به این قرارداد اعلام کردند که این افراد عمدتاً یا آگاهی کامل از متن قرارداد ندارند یا منافع‌‌شان در مذاکره با غرب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضا قلعه‌نویی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره نگاه به شرق و افزایش سطح معادلات تجاری با کشورهای شرق آسیا بیان کرد: نگاه راهبردی- اقتصادی به شرق آسیا به ویژه چین همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است.

قرارداد با چین در راستای توسعه کشور است

وی ادامه داد: در حال حاضر اقتصاد کشور چین جزو اقتصادهای برتر جهان بوده و قطع به یقین در چند سال آتی تبدیل به یکی از قطب‌های اقتصادی خواهد شد؛ در نتیجه همکاری اقتصادی با این کشور برای ایران تماماً سود در زمان حال و آینده خواهد بود.

دبیر واحد سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به قرارداد تجاری 25 ساله با چین بیان کرد: این قرارداد حاصل سفر رئیس جمهور چین و هیئت‌هایی متشکل از کارشناسان اقتصادی به ایران و برگزاری جلسات متعدد است و این گونه نیست که قرارداد همکاری اقتصادی با چین بدون پشتوانه فکری باشد.

وی ادامه داد: چین در قرارداد 25 ساله با این متعهد شده تا به فروش نفت ایران کمک کند و ده‌‌ها پروژه عمرانی و توسعه‌ای را در کشور به سرانجام برساند.

سیاست مذاکره با غرب شکست خورده است

قلعه‌نویی با بیان اینکه کشور چین در موضوعاتی حقوق بشر و تحریم‌های یک جانبه از سوی آمریکا و اروپا همانند ایران قربانی است، گفت: چین و بازارهای این کشور همانند ایران بر پایه اقتصاد درون‌زا و تولیدات بومی رشد پیدا کرده است که این می‌تواند نقطه اشتراک مهمی باشد.

این فعال دانشجویی در پرسش به این پاسخ که «چه کاری باید کرد که قرارداد 25 ساله با چین همانند معاهده برجام با شکست مواجه نشود؟» گفت: در انعقاد این قرار نباید عجله کرد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای عالی امنیت ملی به دقت باید این قرارداد را مطالعه کنند تا کشور متحمل ضرر نشود. همچنین مذاکره‌کنندگان ایرانی و نمایندگان مجلس از تجربیات تلخ «برجام» درس گرفته و ضمن اینکه با دقت و تامل به آن رأی دهند، متن قرارداد را نیز درست ترجمه کنند.

وی با تاکید بر اینکه سیاست مذاکره با آمریکا و غرب شکست خورده است، گفت: مذاکره و اعتماد به آمریکا از ابتدای مذاکرت برجامی و هسته‌ای اشتباه بود و بسیاری از کارشناسان حوزه بین‌الملل به آن اذعان داشتند؛ اما متاسفانه برخی افراد که سودشان در مذاکره و رابطه با آمریکا است بر امضا برجام اصرار کردند.

سوءاستفاده جریانات سیاسی از ناآگاهی مردم از قرارداد با چین

قلعه‌نویی با اشاره به اینکه افراد و جریاناتی که سودشان در عقب افتادگی اقتصادی کشور یا مذاکره ذلت‌بار با غرب است به دنبال هجمه‌سازی علیه قرارداد 25 ساله با چین هستند، گفت: در روزهای اخیر شاهد هستیم در فضای مجازی هشتگ‌هایی مبنی بر تشابه این قرارداد با عهدنامه ترکمانچای استفاده می‌شود که عمدتا این هیاهوی رسانه‌ای از سوی افرادی است که آگاهی کامل ندارند یا منافع خود را در خطر می‌بینند.

دبیر واحد سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به ضعف رسانه‌ای جریان انقلابی و دانشجویی یادآور شد: متاسفانه برخی از مردم به دلیل نا آگاهی از منفعت‌های ایران مخالفت خود را با قرارداد 25 ساله با چین اعلام کردند. این ناآگاهی به این دلیل است که جامعه نخبگانی-دانشگاهی همگرایی لازم را ندارد و به دلیل ضعف‌های رسانه‌ای نتوانسته به مردم آگاهی بخشی درست انجام دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نخبگان و دانشجویان، دستگاه دیپلماسی و وزارت امورخارجه باید متن چند صفحه‌ای منتشره از قرارداد 25 ساله با چین را با تفسیر و تحلیل مناسب منتشر کنند تا به درستی اطلاع رسانی به مردم صورت گیرد.

انتهای پیام/

300 / 320 قرارداد 25 ساله با چین قرداد با چین رضا قلعه‌نویی برجام مذاکره با آمریکا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: قرارداد 25 ساله با چین رضا قلعه نویی برجام مذاکره با آمریکا قرارداد 25 ساله با چین قلعه نویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۵۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده

کامبیز میرکریمی عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه موافقت نامه‌های تجارت آزاد کشور‌های دنیا با همسایگان، دسترسی صادرکنندگان به بازار را تسهیل می‌کند اظهار کرد: مهم‌ترین اصلی که ما از آن غافل بودیم انعقاد موافقت نامه‌هایی است که دسترسی به بازار را برای صاحبان کسب و کار کشور تسهیل می‌کند.

وی افزود: مهم‌ترین قدمی که اخیراً برداشته شده امضای موافقت نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا متشکل از کشور‌های روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان و ارمنستان است. صادرات ما تا سال ۱۳۹۷ در حد ۲۶۰ میلیون دلار بود، اما بلافاصله با اجرای آن در سال ۱۳۹۸ صادرات کشورمان به بالای ۴۰۰ میلیون دلار جهش پیدا کرد. صادرات ما حتی در زمانی که به خاطر اپیدمی کرونا، گمرکات بسته بود از ۵۰۰ میلیون دلار هم عبور کرد و الان به ۱ میلیارد دلار رسیده و تازه این شروع کار است.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه ادامه داد: تجارت آزاد هنوز کامل نشده و فقط تعرفه‌های ترجیحی با ۵۰ درصد و ۷۵ درصد تخفیف اعمال شده و لیست‌ها برای تعرفه صفر مبادله شده است. پیش بینی می‌شود تا دو ماه آینده در پارلمان‌های تمام اتحادیه اقتصادی اوراسیا تصویب شود و بالای ۸۸ درصد اقلام مورد مبادله بین ایران و روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از تعرفه صفر برخوردار شوند و این موضوع، رقابت پذیری کالای ایرانی در برابر رقبای چینی و هندی و دیگر کشور‌ها را به شدت افزایش می‌دهد.

میرکریمی با بیان اینکه موانع تجارت شرکت‌ها برطرف شدند و باید در حوزه شناختی و بازاریابی کار کنیم گفت: ما تا شش سال قبل در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری زیرساخت نداشتیم، اما الان دائماً کشتی‌ها و کامیون‌های جدید اضافه می‌شوند و خط راه آهن منطقه شوروی سابق از مرز ایران عبور کرده است.

وی افزود: در حال حاضر شرق دریای خزر در محدوده پنج جمهوری آسیای میانه بروکراسی جدی دارد و جهش صادرات و واردات نشان می‌دهد هرچقدر سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت لجستیک انجام شود باز هم کم است. ما هنوز هم صف کامیون‌ها را داریم و از دولت تقاضا کردیم حمایت‌ها و تسهیلات خود را از این بخش ادامه دهد.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه بیان کرد: هم اکنون رابطه بانکی بین ایران و روسیه وجود دارد، اما بخشی از ظرفیت بانکی بین دو کشور بلااستفاده مانده که به دو نرخی بودن ارز در کشور ما و روسیه برمی گردد.

میرکریمی درمورد تنوع کالا‌های صادراتی ایران به روسیه گفت: مواد غذایی و لبنی، کالا‌های لوکس مانند فرش ماشینی و پسته، محصولات نساجی و صنایع پلاستیک و صنایع پایین دست پتروشیمی بازار خوبی در روسیه پیدا کرده همچنین توربین‌های گازی و کاتالیست نیز متقاضی دارد و فقط یک بازاریابی اساسی لازم است.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در پایان این برنامه، جذب توریست‌های تجاری را در رونق اقتصاد کشور به شدت موثر خواند و گفت: توریست‌های تجاری یک نوع سفیران اقتصادی برای کشور محسوب می‌شوند که می‌توانند اتفاقات تجاری مهمی را رقم بزنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تمدید قرارداد پرسپولیسی‌ها در هاله‌ای از ابهام؛ درویش با نظر چه کسی مذاکره می‌کند؟
  • اقدام عجیب درویش برای تمدید قرارداد پرسپولیسی‌ها
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • زمان مذاکره تمدید قرارداد استقلالی‌ها مشخص شد
  • زمان مذاکره تمدید قرارداد استقلالی ها مشخص شد
  • آغاز مذاکره برای تمدید قرارداد استقلالی‌ها از هفته آینده
  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده