Web Analytics Made Easy - Statcounter

هم‌اینک ۳۳۰ هزار دانشجو زیر نظر سه هزار و ۷۵۷ نفر عضو هیات علمی در ۲۶۰ دانشگاه و مرکز آموزش عالی، ۳۷ موسسه علم و فناوری و ۹۸ شرکت دانش‌بنیان دایر در سطح استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی مشغول گذراندن دوره‌های کاردانی و کارشناسی تا کارشناسی‌ارشد و دکترای تخصصی هستند. 

دولتهای یازدهم و دوازدهم با ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی که خود یک شخصیت مجرب دانش‌آموخته محیط علمی حوزه و دانشگاه است ظرف هفت سال اخیر در چارچوب برنامه‌های مختلف مراکز آموزش عالی خراسان رضوی را به عنوان یکی از عمده‌ترین قطبهای دانشگاهی کشور در مسیر رشد و توسعه علمی و تخصصی کشور به سمت عبور از دانشگاههای نسل یکم و دوم و رساندن به جایگاه دانشگاههای نسل چهارم سوق داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این میان دو مرکز بزرگ آموزش عالی در خراسان رضوی شامل دانشگاههای دیرقدمت علوم پزشکی و فردوسی مشهد با مجموع ۳۵ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در حدود ۲۵۰ رشته تحصیلی هدف و مجری مهمترین طرحها برای نیل به رشد کمی و کیفی و ارتقای سطح دانشگاهی بوده‌اند که بررسی آن به عنوان یک نمونه عمده در کشور نشانگر بخشی از تلاشهای دولت تدبیر و امید در این حوزه است. 

دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان پرچمدار مراکز آموزش عالی فعال در شرق کشور و تاثیرگذار بر دیگر دانشگاههای ایران موفقیتهای چشمگیری را در این مسیر کسب و محقق کرده تا در میان برترین مراکز آموزش عالی کشور خوش بدرخشد.

ورود به نسل دانشگاه کارآفرین   
رییس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی، اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به سیاست‌های آموزش عالی در ایران می‌توان به عبور دانشگاه‌های آموزش عالی از نسل اول و دوم به نسل سوم و چهارم، کیفی سازی آموزش در دانشگاه مبتنی بر مسوولیت پذیری اجتماعی و کارآفرینی، بین‌المللی شدن فعالیت‌های دانشگاه‌ها و همچنین گام نهادن در مسیر دانشگاه مجازی و شبکه‌ای اشاره کرد.
دکتر روح الله اسلامی افزود: نسل اول دانشگاه‌های ایران که از قبل انقلاب تا زمان دفاع مقدس شکل گرفته بود، آموزش محور بود و شبیه آموزش دوران دبیرستان، مجموعه‌ای از آموزش‌ها به دانشجویان منتقل می‌شد.
وی ادامه داد: دوره دوم، دانشگاه‌ها به سمت آموزش پژوهش محور حرکت کرد تا علاوه بر آموزش محور بودن دانش، امکان تولید کتاب، مقاله‌ و کارهای پژوهشی در دانشگاه‌های ایران وجود داشته باشد و به همین دلیل شاهد گسترش کمّی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بودیم به گونه‌ای که حدود دو هزار و ۸۰۰ دانشگاه و موسسه در کشور ایجاد شد که نیمی از جمعیت دانشجویان آن در اختیار دانشگاه پیام نور قرار گرفت.  
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با این رویکرد، دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم به سمت مسوولیت پذیری اجتماعی و پاسخ به نیازهای جامعه در مسیر کارآفرینی گام برداشت تا بر خلاف گذشته تعداد بسیار زیاد دانش آموختگان دانشگاه‌ها، بعد از فراغت از تحصیل دارای شغل باشند.
اسلامی افزود: این دیدگاه باعث شد تا دانشگاه‌ها علاوه بر حمایت و ایجاد شرکت‌های دانش بنیان، به سمت ایجاد کلینیک‌ها و پژوهشکده‌ها گام بردارند تا علاوه بر رفع مشکلات اقشار جامعه، پاسخگوی نیازهای موسسات و سازمان‌های دولتی در برنامه‌ریزی و مشاوره‌های تخصصی باشند.

افزایش تعاملات دانشگاهی با کشورهای منطقه و جهان
رییس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی، اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به این که تولید دانش به دلیل استفاده از زبان فارسی در دانشگاه‌های داخل، کمتر شکل می‌گرفت بیشتر منابع دانشی ترجمه بود اما  با سیاست گذاری جدید که در آموزش عالی در راستای ارتباط با کشورهای منطقه شکل گرفت جذب دانشجویان خارجی و ارتباط علمی با کشورهای اروپایی و شرق آسیا با هدف جذب فناوری و دانش آنها مورد تاکید قرار گرفت.
اسلامی افزود: ایجاد تحریم‌های گذشته برای ایران و همچنین محدودیت منابع مالی باعث شد تا با تصویب برجام، سیاست آموزش عالی به سمت جذب دانشجوی خارجی، تبادل استاد و دانشجو و برنامه ریزی برای فعالیت‌های کاری مشترک علمی بین دانشگاه‌ های داخلی و سایر دانشگاه های خارجی سوق یابد.

گسترش آموزش مجازی
رییس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی، اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تحول دیگری که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید رخ داد در حوزه آموزش مجازی بود و سیاست بر این شد تا دانشگاه‌ها در عصر اطلاعات بتوانند آموزش، پژوهش و فرهنگ‌سازی را در فضای مجازی با تشکیل کلاس‌های برخط، نشست های ویژه و سخنرانی اساتید پیگیری کنند.
اسلامی افزود: آموزش مجازی در برخی از دانشگاه‌ها شروع شده بود و همچنین بعضی نیز در حال برنامه‌ریزی برای اجرای آن بودند که با توجه به شیوع بحران کرونا و به دنبال آن الزام آموزش مجازی در دانشگاه‌ها و موسات آموزش عالی، تمام بخش‌های مرتبط برای ایجاد زیر ساخت‌ها و آغاز آن به سرعت شکل گرفت و می‌توان گفت کرونا باعث تسریع در اجرایی شدن این برنامه شد.

مقابله با گسترش کمی دانشگاهها
رییس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی، اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید جلوی گسترش کمّی دانشگاه‌ها با هدف کیفی سازی آنها گرفته شد و برخی از دانشگاه‌ها و موسسات وابسته به دستگاه‌های اجرایی نیز دریکدیگر ادغام شدند تا زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با سیاست واحد عمل کنند.  
اسلامی افزود: در این راستا، سعی شد تا تعداد دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی و یا ایجاد رشته و افزایش ظرفیت پذیرش آنها مورد کنترل بیشتری قرار گیرد.

۲۰۰ پله صعود در نظام بین المللی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد هم گفت: با حمایت دولت تدبیر و امید و در راستای برنامه‌های کلان نظام آموزشی، این دانشگاه توانسته است در جدیدترین نتایج اعلام شده نظام رتبه‌بندی بین‌المللی شانگهای، با ۲۰۰ پله صعود به رتبه های ۶۰۱ تا ۷۰۰ در میان دانشگاه‌های برتر جهان دست یابد.
حمیدرضا بهرامی افزود: در این نظام، عملکرد دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی جهان به طور سالانه و بر اساس شاخص های کیفیت آموزش و پژوهش مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد.  
وی ادامه داد: این دانشگاه شهرت بسیار خوبی در دیپلماسی علمی و ارتباط با دانشگاه‌ها و موسسه‌های خارج از کشور به دست آورده است و در طول یک سال گذشته توانسته است در زمینه مرجعیت علمی و تاثیرگذاری اجتماعی فعالیت های خوبی از خود نشان دهد.

جهش فعالیت‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه فردوسی مشهد 
مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: با شکل‌گیری برجام در دولت تدبیر و امید دانشگاه فردوسی مشهد توانست بیشترین ظرفیت دانشجویان خارجی را به خود اختصاص دهد.
احسان قبول افزود: از سال‌های گذشته نیز تعدادی از دانشجویان خارجی در قالب بورسیه تحصیلی می‌توانستند از امکانات تحصیلی دانشگاه فردوسی مشهد بهره‌مند شوند که هم اکنون این تعداد به بیش از دو هزار و ۵۰۰ دانشجوی خارجی شهریه‌پرداز رسیده است تا از این رهگذر درآمد ارزی مناسبی برای دانشگاه شکل بگیرد.
وی ادامه داد: همچنین این فرصت باعث شد تا در راستای سیاست‌های آموزش عالی در امر بین‌المللی سازی دانشگاه، زمینه همکاری استادان دانشگاه‌های ایرانی با دانشگاه‌های معتبر دنیا فراهم شود و تفاهم‌نامه‌های بسیار خوبی بین دانشگاه فردوسی مشهد و ۳۷ کشور جهان به امضاء برسد.
مدیر همکاری‌های علمی بین‌المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این تفاهم نامه‌ها و قراردادها باعث شد تا دانشگاه فردوسی مشهد در کشورهای اروپایی شناخته‌تر شود و مشکلات و تصورات نادرست آنها از ایران نیز از بین رود.
قبول افزود: این قراردادها آورده مالی بسیار خوبی برای دانشگاه ایجاد کرد به طوری که بیش از ۳۰ فرصت مطالعاتی برای دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در دانشگاه‌های اروپایی ایجاد شد و تعداد بسیاری از استادان دانشگاه فردوسی مشهد نیز توانستند در همایش های کشورهای مختلف جهان با هزینه طرف مقابل شرکت کنند.
وی وظیفه دفتر همکاری های علمی و بین المللی را ایجاد ارتباط بین این دانشگاه با دیگر دانشگاه‌های منطقه و کشورهای جهان با هدف گسترش روابط علمی، فنی و بین المللی دانست و ادامه داد: در حال حاضر این دفتر در شهرهای دمشق، نجف، اربیل، آنکارا، بیروت و هرات نمایندگی دارد و وظیفه اش جذب دانشجو با استفاده از فعالیت‌های تبلیغاتی در رسانه‌های آن کشورهاست.

برچسب‌ها برجام مشهد دولت تدبیر و امید دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه فردوسی مشهد وزارت علوم حسن روحانی دانشگاه پیام نور آموزش مجازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام مشهد دولت تدبیر و امید دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه فردوسی مشهد وزارت علوم حسن روحانی دانشگاه پیام نور آموزش مجازی برجام مشهد دولت تدبیر و امید دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانشگاه فردوسی مشهد وزارت علوم حسن روحانی دانشگاه پیام نور آموزش مجازی دولت تدبیر و امید دانشگاه ها آموزش عالی دانشگاه ها خراسان رضوی آموزش مجازی بین المللی باعث شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۷۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نمایند ولی فقیه در امور حج و زیارت در همایش عمره دانشجویی که امروز سه شنبه(11 اردیبهشت) در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در جمع دانشجویان عمره گزار با اشاره به کلیدهای اصلی موفقیت در سفر به سرزمین وحی اظهار داشت: برای اینکه سفر خوب و پرباری داشته باشید  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید. 

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون عمره گزار برای این سفر معنوی در صف انتظارهستند، اظهار داشت: لطف خدا شامل حال شما دانشجویان شده است، با نیت خالص به این سفر بروید و در انجام اعمال خود دقت کنید و از فیوضات آن بهره مند شوید. 

وی با بیان اینکه اخلاص در سفر عمره از جانب خداوند به طور جداگانه توصیه شده است،کلید موفقیت دیگر سفر به سرزمین وحی را معرفت دانست و خطاب به حاضران گفت: آداب و مناسک عمره را فرا بگیرید و با آگاهی اعمال و مناسک را انجام بدهید. پیامبر بزرگ الهی هم از خداوند طلب راهنمائی در مناسک نمود: أَرِنَا مَنَاسِكَنَا.

وی بر لزوم بازشناسی تاریخ و جغرافیای حج و اماکن مقدس سرزمین وحی تاکید و به دانشجویان توصیه کرد که درباره جنگ‌های پیامبر(ص) در این سرزمین مطالعه کنند و به بازشناسی درس های وقایعی که در عصرحضرت رسول (ص) اتفاق افتاده است ، پرداخته و از خود سوال کنیم چقدر در کارهایی که انجام می دهیم به اعمال رسول اکرم(ص) و یاران آن حضرت شبیه است؟ 

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به واقعه جنگ اُحد ادامه داد: مردم در این جنگ شش گروه شدند، برخی ازآنها در مسیر از پیامبر جدا شدند و پیامبر را همراهی نکردند.  گروه دوم تیراندازان مستقر در جبل عینین بودند که به آنان فرمودند در ارتفاعات چه پیروز شدیم چه شکست خوردیم بمانید، اما گروهی از ارتفاعات پایین آمدند و دنبال جمع کردن غنائم بودند. گروه سوم  شهدای سرفراز بودند که در نزد خداوند روزی دارند و خشنود شدند. گروه چهارم فراریان از جنگ بودند که حتی پشت سر خود را نگاه نکردند. علاوه براین یک گروه هم منافقین و ششمین گروه جانبازانی بودند که همراه پیامبر در روز بعد در تعقیب دشمن به حمراء الاسد رفتند و به دعوت پیامبرجواب مثبت دادند. با توجه به این شرح حال جایگاه ما در مسائل سیاسی و اجتماعی کجا قرار دارد؟ توجه و تفکر به این موضوعات کلیدهای استفاده کردن از سفر به سرزمین وحی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود از دانشجویان خواست که در این سفر از روحانیون کاروان بهره ببرند و افزود: زائر جایگاه ویژه‌ای نزد خدا دارد. درجمع شما برخی افراد هستند که پدرند یا در آینده پدرخواهند شد، در کنار کعبه برای پدران و فرزندانتان دعا کنید و دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه را در مسجد‌الحرام به طور ویژه بخوانید.

آقای سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیگر سخنران این همایش بود  که در باره نقش مهم سفر به اماکن زیارتی در جهان اسلام  در یکپارچگی و افزایش ایمان مومنان سخن گفت.

وی افزود: اسلام دینی است که پاسخ نیازهای بشریت برای سعادت را در خود دارد، آنچه که دین اسلام به آن دعوت کرده عبور از ظواهر و رسیدن باطن امور است که در نهایت به تدبیر در امور و رسیدن به راه‌حل درست منتهی خواهد شد.

بر پایه این گزارش، در این همایش که حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و چند تن از مسئولان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حضور داشتند اعلام شد که یک کاروان 164 نفره از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای سفر ده روزه در قالب کاروان های عمره گزار فردا چهارشنبه(12 اردیبهشت ) همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدای گمنام دانشگاه فرهنگیان مشهد
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان
  • ۵۰ تشکل کارگری خراسان رضوی فعالیتی ندارند
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مشهد
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی